האם אני אשמע את ההבדל בין DTS לבין DTS HD MA וTRUE HD
שלום לכם,
אני קונה את המערכת הזאת:
אונקיו 608
וPOLK AUDIO RM705
היום אני מזרים עם XTREAMER.
האם אני אבחין בהבדל בין DTS ולבין DTS HD MA וTRUE HD?
או שזה זניח?
אני שואל, מכיוון שאם קיים הבדל גדול, אז אני אצטרך גם להחליף את הסטרימר הנוכחי לA200 או משהו דומה.
אריאל
אני קונה את המערכת הזאת:
אונקיו 608
וPOLK AUDIO RM705
או שזה זניח?
אני שואל, מכיוון שאם קיים הבדל גדול, אז אני אצטרך גם להחליף את הסטרימר הנוכחי לA200 או משהו דומה.
אריאל
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
.ariel-roariel-ro כתב:שלום לכם,
אני קונה את המערכת הזאת:
אונקיו 608
וPOLK AUDIO RM705
או שזה זניח?
אריאל...
אכן יש הבדל די גדול בין הפורמטים החדשים לישנים .
שים לב ......................... מאוד חשוב מהו המקור של הסרט . רוב הסרטים החדשים מוקלטים באיכות שמע דיגיטלית
ולכן אין ספק שאיכות השמע שלהם תהיה מעולה .
הבעיה מתחילה בסרטים ישנים שהעבירו אותם לשמע דיגיטלי . וזה אומר .................................למרות שהסרט הוא ב DTS HD MASTER האיכות שלו אינה ברמה דומה לסרט חדש שמוקלט ב DTS HD MASTER .
לכן אל תצפה שכל סרט יהיה מדהים באיכות השמע שלו .
לסיכום ... לדעתי השדרוג לרסיבר חדש הוא מצויין ושווה את ההוצאה שמסביב לו .
בהצלחה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
shemsha כתב:אני דווקא חושב שההבדל בין DTS-CORE ל DTS-HD זניח. הייתי ממליץ לך לשמוע בעצמך....
צודק 100%.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לא ממש.zeev78 כתב:מסר מסדום: תלויי ברמקולים.
...
כמי שברשותו רמקולים איכותיים (לאוזניי כמובן) אני יכול להגיד חד משמעית שההבדל בין ה CORE לבין המלא שולי לחלוטין.
ולכן אם פותח השירשור רוצה לשדרג ולשמוע בפורמטים החדשים האקסטרימר צריך לפנות מקום למשהו יותר עדכני, האם הפופקורן 200C מוכן או שצריך לתת לו להתבשל במיקרו כמה חודשים?elade כתב:רק עוד נקודה קטנה האקסטרימר הרגיל לא מוציא DTS HD MA
הוא מבצע DownMIX ל DTS ......
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ברור ,בשביל זה נפתח השרשור מלכתחילהelade כתב:רק עוד נקודה קטנה האקסטרימר הרגיל לא מוציא DTS HD MA
הוא מבצע DownMIX ל DTS ......
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מוכן למה?zeev78 כתב:ולכן אם פותח השירשור רוצה לשדרג ולשמוע בפורמטים החדשים האקסטרימר צריך לפנות מקום למשהו יותר עדכני, האם הפופקורן 200C מוכן או שצריך לתת לו להתבשל במיקרו כמה חודשים?elade כתב:רק עוד נקודה קטנה האקסטרימר הרגיל לא מוציא DTS HD MA
הוא מבצע DownMIX ל DTS .........
לא ניתן לשמוע פורמטים חדשים מקבצי M2TS בודדים ואין אפשרות להצמיד תרגום חיצוני, בהמשך הענין יתוקן.
סרטים במבנה BD מלא הכל עובד כולל תרגום חיצוני.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אז באותה מידה שהרמקולים "איכותיים לאוזנייך", כנ"ל ניתן להגיד לגבי הפסקול.istarmini כתב:לא ממש.zeev78 כתב:מסר מסדום: תלויי ברמקולים.
...
כמי שברשותו רמקולים איכותיים (לאוזניי כמובן) אני יכול להגיד חד משמעית שההבדל בין ה CORE לבין המלא שולי לחלוטין....
ערכנו בזמנו מס' בחינות עיוורות על כמה מערכות רמקולים שונות וברוב המוחלט של המקרים המאזין הרגיש בהבדל בין ה Core לפסקול ב HD.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לא טענתי שלא ניתן להרגיש טענתי שההבדל זניח ולא הבדל תהומי , כמו שהיה ניתן להבין מהתשובות פה.uriler כתב:אז באותה מידה שהרמקולים "איכותיים לאוזנייך", כנ"ל ניתן להגיד לגבי הפסקול.istarmini כתב:לא ממש.zeev78 כתב:מסר מסדום: תלויי ברמקולים.
...
כמי שברשותו רמקולים איכותיים (לאוזניי כמובן) אני יכול להגיד חד משמעית שההבדל בין ה CORE לבין המלא שולי לחלוטין....
ערכנו בזמנו מס' בחינות עיוורות על כמה מערכות רמקולים שונות וברוב המוחלט של המקרים המאזין הרגיש בהבדל בין ה Core לפסקול ב HD....
בבחינה שעשיתם דאגתם להשוות עוצמות לפני?
יש הבדלים גדולים, בHD לסאונד יש הרבה יותר נפח, יותר מפורט והאפקטים הרבה יותר מרשימים אבל אם הרמקולים לא מתאימים אז באמת כל היתרונות האלה הולכים לאיבוד ובגלל זה הרבה אנשים אומרים שאין הבדל. זה כמו להגיד שאין הבדל בין נסיעה בסוסיתא לנסיעה בפורשה, הכל תלויי במידת ההשקעה שעושים והאם עושים אותה בחוכמה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אז שוב אני אומר . הרמקולים שלי מתאימים , תאמין לי הם מתאימים. יש לי חדר קולנוע יעודי חבל"ז. יש הבדלים אבל לא שמים וארץ ( בין ה CORE לבין המלא , כמובן).zeev78 כתב:יש הבדלים גדולים, בHD לסאונד יש הרבה יותר נפח, יותר מפורט והאפקטים הרבה יותר מרשימים אבל אם הרמקולים לא מתאימים אז באמת כל היתרונות האלה הולכים לאיבוד ובגלל זה הרבה אנשים אומרים שאין הבדל. זה כמו להגיד שאין הבדל בין נסיעה בסוסיתא לנסיעה בפורשה, הכל תלויי במידת ההשקעה שעושים והאם עושים אותה בחוכמה....
אני לא בטוח שמי שיש לו נניח פרוססור/רסיבר ,שלא תומך בפורמטים הללו, שווה לו להוציא כסף ולהחליף, כנ"ל לגבי הסטרימר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

תראה הגישה הזו שלך (וגם שלי דרך אגב) היא נכונה,כלומר במידה וניתן עדיף תמיד לרכוש את הכי טוב שניתן. השאלה שלו הייתה האם שווה לו להחליף את הסטרימר, בשביל הפורמטים החדשים ופה אני טוען שלא מדובר על מהפך ואני לא בטוח ששווה לו להחליף את הסטרימר. במידה ואין בעיה תקציבית אז כמובן שעדיף להחליף ולקבל את המקסימום האפשרי.zeev78 כתב:הוא רוצה לקנות את האונקיו 608, אני בטוח שהוא ירצה לקבל בתמורה את הסאונד הכי טוב שאפשר לקבל. אפשר לדעת איזה ציוד יש לך?...