לא מקבל מלוא המהירות עם D-LINK DIR-655 עם HOT+014
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
שלום,
התחברתי היום ל UFI של הוט במהירות 12 מגה. כאשר אני מחבר את המחשב ישירות למודם אני מקבל 12 מגה בלי בעיות. כאשר אני מחבר את הראוטר המדובר בכותרת, אני מסוגל להתחבר אבל אני מגיע רק ל-10 מגה.
אני מחובר ב Dynamic DHCP בראוטר, למיטב הבנתי החיבור הוא ללא חייגן (כשחיברתי את המחשב ישירות לא הייתי צריך להגדיר שום חיוג שם או סיסמא, רק Obtain IP automatically וזהו).
ניסיתי להחליף את הכבל שמחבר בין המודם לראוטר (כבל CAT5e) כדי לבדוק אם בו האשם, והתוצאה היתה זהה.
מישהו נתקל בבעיה דומה ויודע לעזור לי?
תודה.
התחברתי היום ל UFI של הוט במהירות 12 מגה. כאשר אני מחבר את המחשב ישירות למודם אני מקבל 12 מגה בלי בעיות. כאשר אני מחבר את הראוטר המדובר בכותרת, אני מסוגל להתחבר אבל אני מגיע רק ל-10 מגה.
אני מחובר ב Dynamic DHCP בראוטר, למיטב הבנתי החיבור הוא ללא חייגן (כשחיברתי את המחשב ישירות לא הייתי צריך להגדיר שום חיוג שם או סיסמא, רק Obtain IP automatically וזהו).
ניסיתי להחליף את הכבל שמחבר בין המודם לראוטר (כבל CAT5e) כדי לבדוק אם בו האשם, והתוצאה היתה זהה.
מישהו נתקל בבעיה דומה ויודע לעזור לי?
תודה.
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
כאמור בהודעה הקודמת - בדקתי הגדרות ומצאתי את הבעיה.
אבל יש לי עוד שאלה.
הנציגה של בזק בינלאומי ניסתה לשכנע אותי שכדאי לי לעבור ל L2TP שזה דרך שרתים חדשים יותר של בזק בינלאומי, ושהשירות אמור להיות יציב ומאובטח יותר וכולי וכולי, רק שהמודם שלי כביכול לא תומך ב L2TP של ה UFI. זה נשמע לי כמו שטויות במיץ, ומעבר לכך נשמע לי שהחיבור שיש לי היום dynamic DHCP שזה חיבור ללא חייגן הוא עדיף. אני צודק?
אבל יש לי עוד שאלה.
הנציגה של בזק בינלאומי ניסתה לשכנע אותי שכדאי לי לעבור ל L2TP שזה דרך שרתים חדשים יותר של בזק בינלאומי, ושהשירות אמור להיות יציב ומאובטח יותר וכולי וכולי, רק שהמודם שלי כביכול לא תומך ב L2TP של ה UFI. זה נשמע לי כמו שטויות במיץ, ומעבר לכך נשמע לי שהחיבור שיש לי היום dynamic DHCP שזה חיבור ללא חייגן הוא עדיף. אני צודק?
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
שניכם צודקים.
L2TP - אתה מקבל תעדוף של Private NGN, תמיכה בעייתית במהירויות גבוהות וIP משתנה בכל חיוג.
MPLS - אין בעיה של נתבים שלא תומכים במהירות גבוהה כמו שיש עם L2TP, חיבור קבוע ואתה יכול להיות עם אותו IP במשך המון זמן.
*MPLS - ללא חייגן.
L2TP - אתה מקבל תעדוף של Private NGN, תמיכה בעייתית במהירויות גבוהות וIP משתנה בכל חיוג.
MPLS - אין בעיה של נתבים שלא תומכים במהירות גבוהה כמו שיש עם L2TP, חיבור קבוע ואתה יכול להיות עם אותו IP במשך המון זמן.
*MPLS - ללא חייגן.
ל- ISP יש אינטרס ברור לחבר אותך ב- L2TP
כך הוא יכול לעקוב אחרי התעבורה שלך באמצעות DPI (Deep Packet Inspection ולבצע Traffic shaping במידה ואתה חורג מהמדיניות. זה אחד הכלים בהם משתמשים בכדי לחסום / להנמיך תעבורה ל"צרכני פס" גבוהים במיוחד
אם אתה צורך שירותי רשת מה- ISP כמו Anti-virus וכדומה אתה צריך את זה
אם לא - MPLS עדיף מכל הבחינות
כך הוא יכול לעקוב אחרי התעבורה שלך באמצעות DPI (Deep Packet Inspection ולבצע Traffic shaping במידה ואתה חורג מהמדיניות. זה אחד הכלים בהם משתמשים בכדי לחסום / להנמיך תעבורה ל"צרכני פס" גבוהים במיוחד
אם אתה צורך שירותי רשת מה- ISP כמו Anti-virus וכדומה אתה צריך את זה
אם לא - MPLS עדיף מכל הבחינות
עוד טיפ קטן:psibeast כתב:טוב, הבעיה נפתרה.
למען הדורות הבאים - הבעיה היתה ב traffic shaping שהיה מאופשר בראוטר. ברגע שכיביתי אותו, המהירות היתה 12 בלי בעיה....
באותו התפריט שכיבית את ה- trafic shaping (QOS Engine יש 3 אופציות השייכות ל- QOS Engine:
Enable QOS Engine, Automatic classification, Dynamic fragmentation
תשאיר את שלושתם ב- enabled
תפקידם הוא לאפשר לנתב לזהות packets / applications הדורשות תיעדוף במיוחד בערוץ העולה (uplink) שהינו צר יותר ולתעדף אותם על פני נתונים אחרים
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
זה אומר שמישהו הכניס סיסמא. נסה admindidi77 כתב:במדריך רשום שהUSER הוא ADMIN והססמה ריקה אך הוא לא מקבל את הססמה הריקה, רק דרך USER אני נכנס עם ססמה ריקה ואז אינני יכול לשנות כלום.
מה הססמה להכנס בADMIN?...
אף אחד לא נגע במחשב..
אחרי התקנת הראוטר, התקנתי גם את הדונגל האלחוטי DWA-140, זהו.
הססמה admin לא עובדת, גם לא באותיות גדולות, או הA גדול. מה יכול להיות?
אני מקבל מהירויות נמוכות וכשאני נכנס באמצעות USER, אני רואה שהפונקציות בWAN Traffic Shaping ובQoS Engine Setup מסומנות בV אך אינני יכול לשנות זאת..
מה לעשות?
אחרי התקנת הראוטר, התקנתי גם את הדונגל האלחוטי DWA-140, זהו.
הססמה admin לא עובדת, גם לא באותיות גדולות, או הA גדול. מה יכול להיות?
אני מקבל מהירויות נמוכות וכשאני נכנס באמצעות USER, אני רואה שהפונקציות בWAN Traffic Shaping ובQoS Engine Setup מסומנות בV אך אינני יכול לשנות זאת..
מה לעשות?
טוב, תודה על העזרה. ריסטתי את הראוטר והססמה הריקה כבר עובדת.
הורדתי את הסימון מEnable Traffic Shaping כפי שצוין לעיל.
תודה.
הורדתי את הסימון מEnable Traffic Shaping כפי שצוין לעיל.
אז לא הבנתי האם להשאיר את שלושת השורות מסומנות בV או לא.eranshl כתב:עוד טיפ קטן:psibeast כתב:טוב, הבעיה נפתרה.
למען הדורות הבאים - הבעיה היתה ב traffic shaping שהיה מאופשר בראוטר. ברגע שכיביתי אותו, המהירות היתה 12 בלי בעיה....
באותו התפריט שכיבית את ה- trafic shaping (QOS Engine יש 3 אופציות השייכות ל- QOS Engine:
Enable QOS Engine, Automatic classification, Dynamic fragmentation
תשאיר את שלושתם ב- enabled
תפקידם הוא לאפשר לנתב לזהות packets / applications הדורשות תיעדוף במיוחד בערוץ העולה (uplink) שהינו צר יותר ולתעדף אותם על פני נתונים אחרים...
תודה.