חידה קצרה . . .
האמת, הייתי משוכנע שזו התחלה של איזה בדיחה ולא חידה סתם.
אגב, התשובה לא לגמרי מדויקת, זה תלוי איך אנו מגדירים את המילה "חומר" שהשתמשת בה, כי במובן מסוים חום, במקרה זה, הופך חומר אחד לחומר אחר.
התהליך של ההתקשות של חלבונים זה לא מעבר פאזה רגיל בין מצבי צבירה . למשל, כשתקרר חזרה זה לא יחזור להיות נוזל.
החימום משנה את הגיאומטריה של מולקולות החלבון עצמן ובמובן זה הופך את זה לחומר אחר.
אני לא יודע כעובדה, אבל ייתכן ואף נראה לי סביר שאם תמשיך לחמם את הביצה (לא יודע לכמה) אז זה שוב יהפוך לנוזל ואז כן בתהליך של שינוי מצב צבירה .
אגב, התשובה לא לגמרי מדויקת, זה תלוי איך אנו מגדירים את המילה "חומר" שהשתמשת בה, כי במובן מסוים חום, במקרה זה, הופך חומר אחד לחומר אחר.
התהליך של ההתקשות של חלבונים זה לא מעבר פאזה רגיל בין מצבי צבירה . למשל, כשתקרר חזרה זה לא יחזור להיות נוזל.
החימום משנה את הגיאומטריה של מולקולות החלבון עצמן ובמובן זה הופך את זה לחומר אחר.
אני לא יודע כעובדה, אבל ייתכן ואף נראה לי סביר שאם תמשיך לחמם את הביצה (לא יודע לכמה) אז זה שוב יהפוך לנוזל ואז כן בתהליך של שינוי מצב צבירה .
משה
ממש לא.
הקטע המדעי שלי זה תואר ראשון בפיזיקה, אבל זה היה מזמן.
את החידה פתרתי על סמך שנים של ביצים קשות, חביתות וביצי עין
את ההסבר קראתי במקרה לא מזמן.
עוד שתי נקודות מענינות:
1) חימום זו לא הדרך היחידה לגרום לחלבון הביצה להתקשות. גם ערבוב עם הרבה אויר גורם לזה .
2) אני חושב שהביצה מכילה בעיקר מים (זה לא תרכובת אחידה). לא ברור לי איך מתנהג חלבון טהור ואם הוא בכלל יהיה נוזלי או מוצק מלכתחילה.
הקטע המדעי שלי זה תואר ראשון בפיזיקה, אבל זה היה מזמן.
את החידה פתרתי על סמך שנים של ביצים קשות, חביתות וביצי עין
את ההסבר קראתי במקרה לא מזמן.
עוד שתי נקודות מענינות:
1) חימום זו לא הדרך היחידה לגרום לחלבון הביצה להתקשות. גם ערבוב עם הרבה אויר גורם לזה .
2) אני חושב שהביצה מכילה בעיקר מים (זה לא תרכובת אחידה). לא ברור לי איך מתנהג חלבון טהור ואם הוא בכלל יהיה נוזלי או מוצק מלכתחילה.
משה
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
כשאתה מחמם ביצה, אתה מבצע שני דברים -
1. אידוי של המים.
2. גרימת דנטורציה לחלבונים.
חלבון הוא פולימר - רצף ארוך של יחידות מבנה בסיסיות הנקראות חומצות אמינו. לחלבון יש מבנה מרחבי מאוד מסובך המבוסס על הרבה מאוד קישורים צולבים בין החומצות השונות (חלק נמשכות, חלק דוחות, אחרות נקשרות דרך תת יחידות ספציפיות וכו' - לא ניכנס לזה).
החימום פוגע בקשרים וב"דינמיות" של החלבון וכך גורם לשינוי המבנה.
יש חלבונים המוצקים בטמפ' חדר וחימום ינזל אותם, ובמקרה של ביצה - זה הפוך.
אגב, יש חלבונים שישנו צורה בחימום אבל בקירור יחזרו לצורתם הרגילה (זה תלוי בדרך שהם עוברים בין המצבים וברמת האנרגיה של החומר - שוב, זה כבר יותר מדי כימיה).
1. אידוי של המים.
2. גרימת דנטורציה לחלבונים.
חלבון הוא פולימר - רצף ארוך של יחידות מבנה בסיסיות הנקראות חומצות אמינו. לחלבון יש מבנה מרחבי מאוד מסובך המבוסס על הרבה מאוד קישורים צולבים בין החומצות השונות (חלק נמשכות, חלק דוחות, אחרות נקשרות דרך תת יחידות ספציפיות וכו' - לא ניכנס לזה).
החימום פוגע בקשרים וב"דינמיות" של החלבון וכך גורם לשינוי המבנה.
יש חלבונים המוצקים בטמפ' חדר וחימום ינזל אותם, ובמקרה של ביצה - זה הפוך.
אגב, יש חלבונים שישנו צורה בחימום אבל בקירור יחזרו לצורתם הרגילה (זה תלוי בדרך שהם עוברים בין המצבים וברמת האנרגיה של החומר - שוב, זה כבר יותר מדי כימיה).
למען הדיוק, לא כל קרח, אלא קרח חם (קרוב ל0) .
אני חושב שקרח מספיק קר דווקא מתרחב קצת עם חימום, ורק בקרבת ה0 הוא מתחיל להתכווץ .
נרחיב את החידה:
1) למה לא היו אפשריים חיים על כדור הארץ (חיים כפי שהתפתחו בפועל) ללא האנומליה של המים?
2) תנו דוגמאות לאיך האנומליה של המים משפיעה על כל מיני דברים פרקטיים של בני אדם (בארצות הקור, בעיקר).
אני חושב שקרח מספיק קר דווקא מתרחב קצת עם חימום, ורק בקרבת ה0 הוא מתחיל להתכווץ .
נרחיב את החידה:
1) למה לא היו אפשריים חיים על כדור הארץ (חיים כפי שהתפתחו בפועל) ללא האנומליה של המים?
2) תנו דוגמאות לאיך האנומליה של המים משפיעה על כל מיני דברים פרקטיים של בני אדם (בארצות הקור, בעיקר).
משה
אין לי מושג איך מעבירים . . .
בכל מקרה אני לא יודע את התשובות לשאלה של מוקו . .אבל אני יודע שבזכות האנומליה של המים הקרחונים צפים - הם פחות צפופים אך בעלי אותו משקל מולוקולרי כמו מים ולכן הם צפים.
אני גם יודע שבארצות הקור משתמשים בקרח כחומר מבודד (הזוי אבל נכון)
בכל מקרה אני לא יודע את התשובות לשאלה של מוקו . .אבל אני יודע שבזכות האנומליה של המים הקרחונים צפים - הם פחות צפופים אך בעלי אותו משקל מולוקולרי כמו מים ולכן הם צפים.
אני גם יודע שבארצות הקור משתמשים בקרח כחומר מבודד (הזוי אבל נכון)
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
לגבי 1.moco כתב:למען הדיוק, לא כל קרח, אלא קרח חם (קרוב ל0) .
נרחיב את החידה:
2) תנו דוגמאות לאיך האנומליה של המים משפיעה על כל מיני דברים פרקטיים של בני אדם (בארצות הקור, בעיקר)....
בגלל האנומליה של המים, הקרחונים בעצם צפים ולא שוקעים, מה שמאפשר התקיימות של חיים מתחתם.
אם לא כן, לא היו חיים ואני אני מנחש שגם היה קיפאון בכל מאגרי המים הגדולים.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
תוכלו להמשיך ולכתוב פה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... start=5295
במקום להעביר את השרשור.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... start=5295
במקום להעביר את השרשור.
1. מדוייק. גם תכונת הבידוד של הקרח שהוזכרה מונעת משכבת הקרח לגדול יותר מידי (לכיוון מטה).theAman כתב:לגבי 1.moco כתב:למען הדיוק, לא כל קרח, אלא קרח חם (קרוב ל0) .
נרחיב את החידה:
2) תנו דוגמאות לאיך האנומליה של המים משפיעה על כל מיני דברים פרקטיים של בני אדם (בארצות הקור, בעיקר)....
בגלל האנומליה של המים, הקרחונים בעצם צפים ולא שוקעים, מה שמאפשר התקיימות של חיים מתחתם.
אם לא כן, לא היו חיים ואני אני מנחש שגם היה קיפאון בכל מאגרי המים הגדולים....
2. במילה אחת, אנטיפריז.
התרחבות של המים שקופאים יכולה לגרום לפיצוץ צינורות ומיכלי מים. בגלל זה אסור שבראדיאטור במכונית יהיו סתם מים, כי הוא לא ישרוד יום אחד קפוא.
מעבר לכך, נוהל רגיל למי שיוצא לחופשת חג המולד באזור קר ונודד לאזור חם לכמה ימים ולא משאיר חימום בבית זה להשאיר זרזיף זורם בברזים. הצינורות התת קרקעיים מבודדים מהקור הנורא אבל בקטע מעל האדמה ובבית הלא מחומם המים יקפאו ויפוצצו את הצינור. הזרימה האיטית תמנע את זה.
כמובן בזבוז מים אך באזורים שמותר. חוץ מזה, בצינורות מודרנים יש גם שיטות אחרות.
עוד עיניין פרקטי: כשאתם מקפיאים בקבוק מים (כדי שיהיו מים קרים לטיול למוחרת), אל תמלאו אותו עד הסוף.
משה
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
עוד משהו פרקטי - אל תנסו להקפיא בקבוק משקה אלכוהולי בעל ריכוז נמוך מדי של אלכוהול (למשל בירה) - הבקבוק יתפוצץ וכל המקרר יסריח מבירהmoco כתב:1. מדוייק. גם תכונת הבידוד של הקרח שהוזכרה מונעת משכבת הקרח לגדול יותר מידי (לכיוון מטה).theAman כתב:לגבי 1.moco כתב:למען הדיוק, לא כל קרח, אלא קרח חם (קרוב ל0) .
נרחיב את החידה:
אם לא כן, לא היו חיים ואני אני מנחש שגם היה קיפאון בכל מאגרי המים הגדולים....
2. במילה אחת, אנטיפריז.
התרחבות של המים שקופאים יכולה לגרום לפיצוץ צינורות ומיכלי מים. בגלל זה אסור שבראדיאטור במכונית יהיו סתם מים, כי הוא לא ישרוד יום אחד קפוא.
מעבר לכך, נוהל רגיל למי שיוצא לחופשת חג המולד באזור קר ונודד לאזור חם לכמה ימים ולא משאיר חימום בבית זה להשאיר זרזיף זורם בברזים. הצינורות התת קרקעיים מבודדים מהקור הנורא אבל בקטע מעל האדמה ובבית הלא מחומם המים יקפאו ויפוצצו את הצינור. הזרימה האיטית תמנע את זה.
כמובן בזבוז מים אך באזורים שמותר. חוץ מזה, בצינורות מודרנים יש גם שיטות אחרות.
עוד עיניין פרקטי: כשאתם מקפיאים בקבוק מים (כדי שיהיו מים קרים לטיול למוחרת), אל תמלאו אותו עד הסוף....