Welcome To Silvia School
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לא צריך לקחת את זה קשה, בסך הכול הבחור המליץ לנו על אתר שלדעתו מהווה מקור מידע טוב לבעלי סילביה.
כל המלצה היא בגדר המלצה בלבד ולא עובדה קיימת ואני מניח שמרבית האנשים שינברו באתר לא יקחו את מה שכתוב שם כתורה מסיני.
אם יש אי דיוקים הייתי מצפה דווקא שתסביר ותתן דוגמה לפחות הרי לשם זה אנו פה לנהל דיון ולהחליף דעות וגם המלצות ...
בכל מקרה huck תודה רבה
כל המלצה היא בגדר המלצה בלבד ולא עובדה קיימת ואני מניח שמרבית האנשים שינברו באתר לא יקחו את מה שכתוב שם כתורה מסיני.
אם יש אי דיוקים הייתי מצפה דווקא שתסביר ותתן דוגמה לפחות הרי לשם זה אנו פה לנהל דיון ולהחליף דעות וגם המלצות ...
בכל מקרה huck תודה רבה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
huck, תודה רבה על הלינק! ברוך הבא לאתר שלנו
נשמח לשמוע עליך בשרשור ההיכרות.
אני מניח שיש לך סילביה (וגם רוקי)?
אלכס, אני מצטער אבל אני מסכים עם כפיר לחלוטין.
אם לדעתך יש אי דיוקים, נשמח לשמוע מהם ולהשכיל ביחד.
קטילה כוללנית לא תורמת דבר, ובטח לא כשמגיבים על ההודעה הראשונה של משתמש חדש בפורום.
לגבי הפעלת הסילביה - כל זמן שדבוטאנט בשטח - אני רגוע
נשמח לשמוע עליך בשרשור ההיכרות.
אני מניח שיש לך סילביה (וגם רוקי)?
אלכס, אני מצטער אבל אני מסכים עם כפיר לחלוטין.
אם לדעתך יש אי דיוקים, נשמח לשמוע מהם ולהשכיל ביחד.
קטילה כוללנית לא תורמת דבר, ובטח לא כשמגיבים על ההודעה הראשונה של משתמש חדש בפורום.
לגבי הפעלת הסילביה - כל זמן שדבוטאנט בשטח - אני רגוע
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
האתר הזה צריך בחינה מדוקדקת - חבל להעיר לפני שיש זמן לראות יותר לעומק.
ככה מרפרוף קליל נראה לא פחות ממצוין !!!
יש אלף שיטות להקצפה - אני פשוט החזקתי את הקנקן על הגומי בלי להזיז בכלל כל הזמן.
כל הכבוד על ההשקעה.
ככה מרפרוף קליל נראה לא פחות ממצוין !!!
יש אלף שיטות להקצפה - אני פשוט החזקתי את הקנקן על הגומי בלי להזיז בכלל כל הזמן.
כל הכבוד על ההשקעה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
כמובן שחסר הסבר על גלישת טמפרטורה. כידוע לכולנו זה שלב חשוב להשגת תוצאה טובה ועקבית בחליטה. מומלץ לשהלים את הידע בקריאת המאמר באתר שלנו: "גלישת טמפרטורה במכונת דוד יחיד".
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

קצת פידבק:
-מטחנות: יש סטפלס קוניות זולות כמו לליט, איבריטאל וכו'. חוצמזה יש קומפאק K3 הדיל הכי משתלם בארץ לפחות. תכלס כל מטחנה מתאימה.
- מהניסיון שלי כדאי להשאיר את השומנים מהשוט הקודם בסלסלה ולא לנקות לשוט הבא - הקפה פשוט יוצא יותר טעים.
- כדאי להזכיר שהסלסלה הבודדת המקורית מאוד תובענית ועדיף להחליף ל 58 מ"מ סטנדרטית או של להמרצוקו. כמות הקפה לבודדת שונה ואי אפשר להעמיס וליישר.
- דחיסה ב 15 ק"ג תמיד נראיתה לי בעייתית, יותר פשוט הכי חזק כך זה תהליך עקבי. יש כאלה שמעדיפים הכי חלש - גם בסדר.
- חסר הסבר שלגלישת טמפרטורה - מאוד קריטי בסילביה ויש כמה שיטות.
- הקצפה: כמו שכתבתי יש כל מני טכניקות אבל מאוד מאוד חשוב לפרט שלמרות שכח ההקצפה גדול הוא לא נמשך ליותר משני קפוצ'יני.
הדוד פשוט לא גדול להכיל מספיק קיטור. כתוצאה מכך חייבים לנקז אויר בסוף ההקצפה (prime) אחרת הדוד מתחמם ומתחמם אין מצוף שיזרים מים לדוד וככה הגוף חימום נשרף ולפעמים גם הדוד (קרה השבוע לחבר בפורום). תרמוסטט החרום לא מספיק מהיר להגיב למצב כזה.
זה אתר שלך אז אני ממליץ...ככה בקטע של לשפר.
כלהכבוד על ההשקעה!
-מטחנות: יש סטפלס קוניות זולות כמו לליט, איבריטאל וכו'. חוצמזה יש קומפאק K3 הדיל הכי משתלם בארץ לפחות. תכלס כל מטחנה מתאימה.
- מהניסיון שלי כדאי להשאיר את השומנים מהשוט הקודם בסלסלה ולא לנקות לשוט הבא - הקפה פשוט יוצא יותר טעים.
- כדאי להזכיר שהסלסלה הבודדת המקורית מאוד תובענית ועדיף להחליף ל 58 מ"מ סטנדרטית או של להמרצוקו. כמות הקפה לבודדת שונה ואי אפשר להעמיס וליישר.
- דחיסה ב 15 ק"ג תמיד נראיתה לי בעייתית, יותר פשוט הכי חזק כך זה תהליך עקבי. יש כאלה שמעדיפים הכי חלש - גם בסדר.
- חסר הסבר שלגלישת טמפרטורה - מאוד קריטי בסילביה ויש כמה שיטות.
- הקצפה: כמו שכתבתי יש כל מני טכניקות אבל מאוד מאוד חשוב לפרט שלמרות שכח ההקצפה גדול הוא לא נמשך ליותר משני קפוצ'יני.
הדוד פשוט לא גדול להכיל מספיק קיטור. כתוצאה מכך חייבים לנקז אויר בסוף ההקצפה (prime) אחרת הדוד מתחמם ומתחמם אין מצוף שיזרים מים לדוד וככה הגוף חימום נשרף ולפעמים גם הדוד (קרה השבוע לחבר בפורום). תרמוסטט החרום לא מספיק מהיר להגיב למצב כזה.
זה אתר שלך אז אני ממליץ...ככה בקטע של לשפר.
כלהכבוד על ההשקעה!
1. לגבי זמן חליטת האספרסו, בין 20 ל-30 שניות הוא פרק זמן ארוך מדי לחליטה.
הוצאת אספרסו אמורה לקחת פחות מ-20 שניות, 15-16 שניות.
מה זמני חליטת השוט אצלכם בבית?
לגבי הקצפת החלב, אני חושב שההדרכה מאוד נכונה, והסיבה לזה שבסילביה החדשה יש חור אחד בסטימר היא להקל את ההקצפה על-ידי הורדת הלחץ (הפתח גדול יותר).
הקצפה מהירה יותר/בעלת לחץ גבוה יותר, לאו דווקא מבטיחה תוצאה טובה יותר עבור המשתמש הביתי.
לרוב, אנשים שמשווים הקצפה של מכונה תעשייתית להקצפה שלהם מרגישים שהם מפסידים.
זמן הקצפה ארוך יותר נותן "מרווח טעות" גדול יותר וכך מבטיח שלא יישרפו כדים אחרי כדים של חלב, או שלא נקבל בועות סבוניות כל פעם מחדש עקב זמן תגובה איטי.
הוצאת אספרסו אמורה לקחת פחות מ-20 שניות, 15-16 שניות.
מה זמני חליטת השוט אצלכם בבית?
לגבי הקצפת החלב, אני חושב שההדרכה מאוד נכונה, והסיבה לזה שבסילביה החדשה יש חור אחד בסטימר היא להקל את ההקצפה על-ידי הורדת הלחץ (הפתח גדול יותר).
הקצפה מהירה יותר/בעלת לחץ גבוה יותר, לאו דווקא מבטיחה תוצאה טובה יותר עבור המשתמש הביתי.
לרוב, אנשים שמשווים הקצפה של מכונה תעשייתית להקצפה שלהם מרגישים שהם מפסידים.
זמן הקצפה ארוך יותר נותן "מרווח טעות" גדול יותר וכך מבטיח שלא יישרפו כדים אחרי כדים של חלב, או שלא נקבל בועות סבוניות כל פעם מחדש עקב זמן תגובה איטי.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

מסכים איתך לגבי ההקצפה האיטית שנותנת לך אפשרות לתקן ...
גם במכונה ברמה מסחרית אתה יכול שלא לפתוח את מלוא ברז הקיטור על ההתחלה (אף רצוי) ולאט לאט לאחר התייצבות לפתוח בהדרגה את הברז.
לגבי 15-20 שניות, אמנם אין לי סילביה בבית אבל זו הפעם הראשונה שאני שומע המלצה לחלוט אספרסו בטווח זמן כזה קצר -> אולי התכוונת לריסטרטו ?
גם במכונה ברמה מסחרית אתה יכול שלא לפתוח את מלוא ברז הקיטור על ההתחלה (אף רצוי) ולאט לאט לאחר התייצבות לפתוח בהדרגה את הברז.
לגבי 15-20 שניות, אמנם אין לי סילביה בבית אבל זו הפעם הראשונה שאני שומע המלצה לחלוט אספרסו בטווח זמן כזה קצר -> אולי התכוונת לריסטרטו ?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
גם אני לא שמעתי מעולם על 15-20 שניות.
20 זה הגבול התחתון.
אלא אם אתה סופר מהרגע שהקפה מתחיל לזרום, ולא מרגע הפעלת המשאבה. יש 5-8 שניות של הזרמת מים דרך העוגיה, כשהקפה עדיין לא זורם (ובמכונות עם preinfusion זה אפילו ארוך יותר).
20 זה הגבול התחתון.
אלא אם אתה סופר מהרגע שהקפה מתחיל לזרום, ולא מרגע הפעלת המשאבה. יש 5-8 שניות של הזרמת מים דרך העוגיה, כשהקפה עדיין לא זורם (ובמכונות עם preinfusion זה אפילו ארוך יותר).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מרגע הלחיצה על הכפתור עד סיום השוט צריך לעבור 25,30 שניות וצריכים להיות 25, 30 מ"ל אספרסו.
ככה זה לפי התקן של האספרסו ואין בעיה לעמוד בו בסילביה.
30 מ"ל ב 15 שניות לא נשמע אספרסו טוב בכלל - יותר קרוב למה שאוטומטיות מוציאות.
ככה זה לפי התקן של האספרסו ואין בעיה לעמוד בו בסילביה.
30 מ"ל ב 15 שניות לא נשמע אספרסו טוב בכלל - יותר קרוב למה שאוטומטיות מוציאות.
בית קפה
הטעם האישי יכול להשפיע על אורך זמן החליטה, כמה שניות יותר או פחות, לא אגיד לך:"אתה שוגה!" כי על טעם ועל ריח...
בשלב המיצוי הסופי של האספרסו יוצא כל הקפאין והמרירות, לכן 20 שניות אמור להיות זמן אופטימלי.
כל מכונות האספרסו פועלות ב-9 בר והתוצאה אמורה להיות קרובה ל-20 שניות יותר מל-30.
לגבי הדחיסה:
הערכת חוזק הלחץ היא תמיד בעייתית, מישהו יותר חזק מול מישהו יותר חלש יביאו לתוצאות שונות.
אימון על משקל נשמע קצת overkill.
כמו שתמיד יורים כדור עם ריאות ריקות כדי להגיע למצב זהה(בואו לא ניכנס לנושא של מתי יורים בריאות מלאות) כך גם צריך "לנטרל" את פרמטר הדחיסה בכל פעם - אותו לחץ ואז לשנות את שאר הפרמטרים: טחינה, זמן חליטה.
הלחץ של היד תמיד יהיה קצת שונה אם ננסה לנחש כל פעם שמוציאים שוט.
בשלב המיצוי הסופי של האספרסו יוצא כל הקפאין והמרירות, לכן 20 שניות אמור להיות זמן אופטימלי.
כל מכונות האספרסו פועלות ב-9 בר והתוצאה אמורה להיות קרובה ל-20 שניות יותר מל-30.
לגבי הדחיסה:
הערכת חוזק הלחץ היא תמיד בעייתית, מישהו יותר חזק מול מישהו יותר חלש יביאו לתוצאות שונות.
אימון על משקל נשמע קצת overkill.
כמו שתמיד יורים כדור עם ריאות ריקות כדי להגיע למצב זהה(בואו לא ניכנס לנושא של מתי יורים בריאות מלאות) כך גם צריך "לנטרל" את פרמטר הדחיסה בכל פעם - אותו לחץ ואז לשנות את שאר הפרמטרים: טחינה, זמן חליטה.
הלחץ של היד תמיד יהיה קצת שונה אם ננסה לנחש כל פעם שמוציאים שוט.
- espressotech
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 42
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
- יצירת קשר:
זמן חליטה
זמן חליטה של אספרסו לפי איגוד espresso italiano הנחשב לסמכות התקנית בעולם הקפה הוא: 25 שניות + 2.5 שניות יותר או פחות ,הכמות (כולל קרמה) 25 מ"ל + 2.5 מ"ל יותר או פחות.
גיא צור
אספרסוטק
אספרסוטק
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אלכס,
אני התייחסתי לסטנדרט של האספרסו:
http://www.espressoitaliano.org/doc/EIC ... -%20LQ.pdf
ברור שזה גם עניין של טעם - אבל אז כבר קוראים לזה קפה ולא אספרסו...(אם כבר מתפלצנים אז עד הסוף).
הסטנדרט די מפורט בקטע של זמן חליטה (עמוד 7)
אני התייחסתי לסטנדרט של האספרסו:
http://www.espressoitaliano.org/doc/EIC ... -%20LQ.pdf
ברור שזה גם עניין של טעם - אבל אז כבר קוראים לזה קפה ולא אספרסו...(אם כבר מתפלצנים אז עד הסוף).
הסטנדרט די מפורט בקטע של זמן חליטה (עמוד 7)
תראו, חברים
אני מאוד מכבד מכוני תקנים למיניהם, באמת, עד לשלב שבו אני נזכר שפתאום אנחנו תלויים לעיתים במוצא פיו של איש אחד, ושוכחים שהוא רק אפשרות אחת שאפשר להקשיב לה.
גם מונופולים בעיניי הם דבר מבורך, לעיתים.
תמדדו את זמן השוט שלכם בבית, אם הוא לוקח 25 שניות ומוציא בדיוק 25 מ"ל, אני חושב שגם הפדנט הכי קשוח באיטליה יתפלא.
אני חושב שגם אתם תתפלאו.
מזכיר לי את עקומת הפעמון, שפעם אחר פעם מפלגת כך שהרוב לא בפסגה.
אני לא חושב ש-20 שניות שונות בהרבה מ22.5 שניות, לעומת זאת, הן מאוד שונות מ-30 שניות.
תקראו לי פרגמטי.
אני מאוד מכבד מכוני תקנים למיניהם, באמת, עד לשלב שבו אני נזכר שפתאום אנחנו תלויים לעיתים במוצא פיו של איש אחד, ושוכחים שהוא רק אפשרות אחת שאפשר להקשיב לה.
גם מונופולים בעיניי הם דבר מבורך, לעיתים.
תמדדו את זמן השוט שלכם בבית, אם הוא לוקח 25 שניות ומוציא בדיוק 25 מ"ל, אני חושב שגם הפדנט הכי קשוח באיטליה יתפלא.
אני חושב שגם אתם תתפלאו.
מזכיר לי את עקומת הפעמון, שפעם אחר פעם מפלגת כך שהרוב לא בפסגה.
אני לא חושב ש-20 שניות שונות בהרבה מ22.5 שניות, לעומת זאת, הן מאוד שונות מ-30 שניות.
תקראו לי פרגמטי.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

אלכס כפי שמוטי ציין זה מאוד משתנה במכונות שיש להן פרה אנפיוזן שמרגע שאתה מרים את הידית ועד שהקפה מתחיל לזלוג לוקח כ 7-8 שניות לפחות.
20 שניות בבמוצע של זליגת קפה בזרימה איטית של "זנב עכבר" דק + 7-8 שניות פרה אנפיוזן זה ממש לא הרבה זמן במיוחד שאתה עם מנה כפולה של קפה.
לא זכור לי שבזרימה כזו ראיתי בלונד לאחר 10 שניות אלא אם נפרצה העוגיה עקב דחיסה לא טובה ואז הקפה החל פתאום לזלוג מהר ...
20 שניות בבמוצע של זליגת קפה בזרימה איטית של "זנב עכבר" דק + 7-8 שניות פרה אנפיוזן זה ממש לא הרבה זמן במיוחד שאתה עם מנה כפולה של קפה.
לא זכור לי שבזרימה כזו ראיתי בלונד לאחר 10 שניות אלא אם נפרצה העוגיה עקב דחיסה לא טובה ואז הקפה החל פתאום לזלוג מהר ...