תעשיית המשחקים ו3D
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אז מה מצפה לנו בתעשיית המשחקים בתחום? ומה צפוי להיות המחיר.
NVIDIA למעשה כבר הוציאה משקפיים שמאפשרות תלת מימד במחשב ובאמצעות התוכנה שלהם כבר יש כ-400 משחקים שעובדים בתלת מימד.
נינטנדו - כרגע מתכננת תלת מימד רק בקונסולה הניידת החדשה שהיא מתכננת ה 3DS.
מייקרוסופט לא מדברים על תלת מימד ומתמקמדים בעיקר בפרויקט NATAL הידוע.
סוני כבר הוציאה עדכון אולם אין משחקים מלבד המשחק של AVATAR שכיום תומכים בתלת מימד.
אחת השאלות שעלו גם באתר בזמן האחרון היא האם תהיה עלות לתוספת התלת מימד למשחקים קיימים. מנהל בNVIDIA ציין שהתכנה כאמור לעיל עושה הכל. אבל מפתחי משחקים עושים צעד נוסף, הם רוצים לגרום לדברים "לקפוץ" מהמסך לכיוון השחקן, ובנוסף, מרנדרים מחדש את קטעי המעבר - מה שאומר עלויות נוספות - שמן הסתם ברוב המקרים - יפלו עלינו השחקנים.
האם זה יתפוס?
זה תלוי בין השאר במשחקים עצמם ובחוויה שהם יתנו, וכמובן במחיר של המוצרים סביב. הרי גם המשחקים של היום, כשהם משוחקים על מסך גדול, נותנים חוויה מאוד עשירה - אז הם יצטרכו לעשות פה מאמץ מסויים בשביל לתת ערך מוסף.
מקור today3D
NVIDIA למעשה כבר הוציאה משקפיים שמאפשרות תלת מימד במחשב ובאמצעות התוכנה שלהם כבר יש כ-400 משחקים שעובדים בתלת מימד.
נינטנדו - כרגע מתכננת תלת מימד רק בקונסולה הניידת החדשה שהיא מתכננת ה 3DS.
מייקרוסופט לא מדברים על תלת מימד ומתמקמדים בעיקר בפרויקט NATAL הידוע.
סוני כבר הוציאה עדכון אולם אין משחקים מלבד המשחק של AVATAR שכיום תומכים בתלת מימד.
אחת השאלות שעלו גם באתר בזמן האחרון היא האם תהיה עלות לתוספת התלת מימד למשחקים קיימים. מנהל בNVIDIA ציין שהתכנה כאמור לעיל עושה הכל. אבל מפתחי משחקים עושים צעד נוסף, הם רוצים לגרום לדברים "לקפוץ" מהמסך לכיוון השחקן, ובנוסף, מרנדרים מחדש את קטעי המעבר - מה שאומר עלויות נוספות - שמן הסתם ברוב המקרים - יפלו עלינו השחקנים.
האם זה יתפוס?
זה תלוי בין השאר במשחקים עצמם ובחוויה שהם יתנו, וכמובן במחיר של המוצרים סביב. הרי גם המשחקים של היום, כשהם משוחקים על מסך גדול, נותנים חוויה מאוד עשירה - אז הם יצטרכו לעשות פה מאמץ מסויים בשביל לתת ערך מוסף.
מקור today3D
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
לא מדוייק:Itay_Pollak כתב: סוני כבר הוציאה עדכון אולם אין משחקים מלבד המשחק של AVATAR שכיום תומכים בתלת מימד.
מקור today3D...
http://www.product-reviews.net/2010/04/ ... -features/
- Huber
- חבר במועדון HT

לגבי נווידיה - כן, צריך מסך תומך שיודע לעבדו ב 120HZ. בארץ נמכר למיטב ידיעתי רק דגם אחד למחשב, ה ACER GD235HZ. וכן - צריך כרטיס מסך תומך אבל למיטב זיכרוני כל גיפורס מסידרת 88XX ומעלה כבר תומך בזה.
http://www.engadget.com/2010/02/01/acer ... lasses-eq/
http://www.engadget.com/2010/02/01/acer ... lasses-eq/
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
אני חושב שפעם בזמנו מסכי CRT למחשב היו תומכים בקצב רענון כזה נכון?Huber כתב:לגבי נווידיה - כן, צריך מסך תומך שיודע לעבדו ב 120HZ. בארץ נמכר למיטב ידיעתי רק דגם אחד למחשב, ה ACER GD235HZ. וכן - צריך כרטיס מסך תומך אבל למיטב זיכרוני כל גיפורס מסידרת 88XX ומעלה כבר תומך בזה.
http://www.engadget.com/2010/02/01/acer ... lasses-eq/...
- Huber
- חבר במועדון HT

מתי מעט, רק הסופר אקסטרה יקרים. לי יש מסך CRT שעלה אלפי שקלים בזמנו והוא תומך רק בעד 100MHZ. לא לבנות על זה.
NVIDIA כבר יישמה עוד בתחילת שנות ה-2000 כרטיסי תלת מימד שסופקו עם משקפיים אקטיביות (למשל Asus V7700 deluxe, שהיה גם ברשותי).
אפקט התלת מימד יושם ברמת הדרייבר, ובכך למעשה דילג על הצורך של המשחקים לעבור התאמה (בכל הנוגע לגרפיקת 3D הנוצרת בזמן אמת, ולא בכל הקשור לקטעי מעבר שהומרו לסרט).
גם באותה תקופה מסכי CRT הגיעו לתדרים של 100, 120 ואפילו 150 הרץ, אבל ברזולוציות נמוכות יחסית של 640X480 או 800X600 (לי היה מסך MAG שעבר ב-640X480@120Hz, וב-800X600@100Hz), ובוודאי שמאז התווספו מסכי CRT טובים יותר...
בכל אופן יש לי הרגשה שריצוד של 60Hz בעיניים שנגרם ע"י משקפיים אקטיביות, יהיה כמו הריצוד שהיה על מסכי CRT כשהיו עובדים בעצמם בתדר שכזה, מה שגורם לעייפות העיניים וכאבי ראש תוך זמן מסויים לרוב האנשים... מעניין אם אני צודק...
בכל אופן, בעייה נוספת שהייתה קיימת אז הייתה תופעה של דליפת תמונות ששייכות לעין אחת לתוך העין השניה, בעיקר בגלל "זיכרון המסך" וגם בגלל העיכוב שנגרם מרגע יציאת התמונה אל ה-CRT ועד לתצוגתה עליו. אני משער לי שגם המשקפיים תרמו לא מעט לבעיה וכנראה שלא השחירו לגמרי ברגע שהיו אמורות לחסום מעבר של אור.
לא נראה לי שהתופעות הללו יעלמו גם היום, בעיקר כיוון שפתרון שכזה לא יוכל להיות מסונכרן באופן מושלם עם אמצעי התצוגה.
אפקט התלת מימד יושם ברמת הדרייבר, ובכך למעשה דילג על הצורך של המשחקים לעבור התאמה (בכל הנוגע לגרפיקת 3D הנוצרת בזמן אמת, ולא בכל הקשור לקטעי מעבר שהומרו לסרט).
גם באותה תקופה מסכי CRT הגיעו לתדרים של 100, 120 ואפילו 150 הרץ, אבל ברזולוציות נמוכות יחסית של 640X480 או 800X600 (לי היה מסך MAG שעבר ב-640X480@120Hz, וב-800X600@100Hz), ובוודאי שמאז התווספו מסכי CRT טובים יותר...
בכל אופן יש לי הרגשה שריצוד של 60Hz בעיניים שנגרם ע"י משקפיים אקטיביות, יהיה כמו הריצוד שהיה על מסכי CRT כשהיו עובדים בעצמם בתדר שכזה, מה שגורם לעייפות העיניים וכאבי ראש תוך זמן מסויים לרוב האנשים... מעניין אם אני צודק...
בכל אופן, בעייה נוספת שהייתה קיימת אז הייתה תופעה של דליפת תמונות ששייכות לעין אחת לתוך העין השניה, בעיקר בגלל "זיכרון המסך" וגם בגלל העיכוב שנגרם מרגע יציאת התמונה אל ה-CRT ועד לתצוגתה עליו. אני משער לי שגם המשקפיים תרמו לא מעט לבעיה וכנראה שלא השחירו לגמרי ברגע שהיו אמורות לחסום מעבר של אור.
לא נראה לי שהתופעות הללו יעלמו גם היום, בעיקר כיוון שפתרון שכזה לא יוכל להיות מסונכרן באופן מושלם עם אמצעי התצוגה.