תגובות לביקורת: מאגרשת QNAP TS-459 Pro
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תגובות לביקורת :מאגרשת QNAP TS-459 Pro
נערך לאחרונה על ידי Itay_Pollak ב 06/05/2010 8:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מאמר מעולה, בהחלט עושה חשק לאיזה מאגרשת בבית.
שאלה קטנה - האם היה שימוש כלשהו בכפתורי הSELECT/ENTER? יש פעולות כלשהן שאפשר לעשות דרך המסך?
שאלה קטנה - האם היה שימוש כלשהו בכפתורי הSELECT/ENTER? יש פעולות כלשהן שאפשר לעשות דרך המסך?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
בהחלט מאמר טוב למוצר מאוד מרשים.
אני מסכים עם ההצהרה בסוף - המחיר אכן גבוה אבל בהתחשב בזה שהמוצר משלב גם ניהול מצלמות, הדפסות וכו', האפשרות לנצל אותו לשתי רשתות במקביל והפרמטרים הנוספים - אפשר להבין.
תודה!
אני מסכים עם ההצהרה בסוף - המחיר אכן גבוה אבל בהתחשב בזה שהמוצר משלב גם ניהול מצלמות, הדפסות וכו', האפשרות לנצל אותו לשתי רשתות במקביל והפרמטרים הנוספים - אפשר להבין.
תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
שימוש ממש מינורי. אפשר לראות מהו ה-IP של ה-NAS, ניטור טמפרטורות הכוננים וגודלם, שינוי סיסמא ו-Reboot.Itay_Pollak כתב:מאמר מעולה, בהחלט עושה חשק לאיזה מאגרשת בבית.
שאלה קטנה - האם היה שימוש כלשהו בכפתורי הSELECT/ENTER? יש פעולות כלשהן שאפשר לעשות דרך המסך?...
הנה סרטון המדגים שימוש ב-VFD:
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אני משתמש ב nas של qnap מזה שנים (שדרגתי כבר שני דגמים) כרגע ברשותי 209pro - raid 1
אחת מהחברות המייצרת מוצריים אכותיים ו nas ים , טובים במיוחד.
כמו שציינתי כבר בפוסט כאן פעם ה nas שלי הוא ה"לב" של הרשת שלי.
ה nas אצלי הוא חלק מרכזי מאוד ברשת ,אפשר לומר שאם הוא "למטה" אז 80 אחוז מפונקצוינליות הרשת שלי אבדה.
ה nas משמש כמזרים מדיה לטלויזיה twenky media server (ישירות) ,למסגרת הדיגטלית למדיה סנטר ל tvix ול sqeezbox וגם לצו'מבי
ב nas נמצאים שני אתרי האינטרנט שלי (אחד פרטי אחד פאבליק )
ה nas מחזיק תעוד של מצלמות האבטחה
ה Nas מחזיק ftp
אחת מהחברות המייצרת מוצריים אכותיים ו nas ים , טובים במיוחד.
כמו שציינתי כבר בפוסט כאן פעם ה nas שלי הוא ה"לב" של הרשת שלי.
ה nas אצלי הוא חלק מרכזי מאוד ברשת ,אפשר לומר שאם הוא "למטה" אז 80 אחוז מפונקצוינליות הרשת שלי אבדה.
ה nas משמש כמזרים מדיה לטלויזיה twenky media server (ישירות) ,למסגרת הדיגטלית למדיה סנטר ל tvix ול sqeezbox וגם לצו'מבי
ב nas נמצאים שני אתרי האינטרנט שלי (אחד פרטי אחד פאבליק )
ה nas מחזיק תעוד של מצלמות האבטחה
ה Nas מחזיק ftp
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1231 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
ביקורת מעולה למוצר מעולה
תודה דורון
תודה דורון
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 746
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
כמו שנכתב לפני. יש ל-QNAP סדרת מוצרים מאד רחבה כאשר ההבדלים בינם הוא:
1. מספר הכוננים שניתן להתקין בפנים
2. במספר החיבורים שיש (USB, eSATA, רשת)
3. מהירות והמעבד ונפח הזכרון.
סעיף1 יקבע את נפח האכסון הפנימי. סעיף 2 את יכולת החיבור להתקנים חיצוניים כמו כוננים נוספים ורכיבים נוספים - כפי שהוסבר במאמר (מדפסת, מצלמות אבטחה וכד'). סעיף 3 משפיע בעיקר על קצבי העברה והיכולת לטפל במספר צרכנים במקביל.
מערכת ההפעלה של כל המוצרים דומה מאד, עד זהה ולמעשה רוב הצרכנים הביתיים לא צריכים את היכולות של המכשיר הזה.
יש לחברה מוצר דומה מאד TS410 שההבדל העיקרי שלו אל מול זה שבבקורת זה במעבד ובזכרון הפנימי. מחירו הוא בדיוק מחצית, כ-2300 ש"ח ללא כוננים קשיחים. לצרכן הביתי הוא יתן מצויין.
אחד היתרונות של ה-QNAP, שלא צויין במאמר, זה יכולת ההרחבה של המערכת. במידה ועושים שימוש ברייד 5 אין בעיה להתחיל עם כוננים בנפח מסויים ולהגדיל אותם בשלב מאוחר יותר לכאלו בנפח גדול יותר, ללא פרמוט והגדרה מחדש של המערכת. כמו כן אפשר להתחיל למשל עם שני כוננים ברייד 1 ולהוסיף מאוחר יותר כוננים נוספים ולעבור לרייד 5 ללא צורך בבניית המערך מחדש.
היכולת הזאת יכולה להיות מאד שימושית למי שיש לו תקציב מוגבל. הוא יכול להתחיל עם 3 כוננים של 1TB מוגדרים ברייד 5 (יהיו לו 2TB זמינים) ומאוחר יותר הוא יכול להוסיף כונן נוסף של 1TB או אפילו להחליף את כל הכוננים ל1.5TB או 2TB מבלי לאבד נתונים כלל.
1. מספר הכוננים שניתן להתקין בפנים
2. במספר החיבורים שיש (USB, eSATA, רשת)
3. מהירות והמעבד ונפח הזכרון.
סעיף1 יקבע את נפח האכסון הפנימי. סעיף 2 את יכולת החיבור להתקנים חיצוניים כמו כוננים נוספים ורכיבים נוספים - כפי שהוסבר במאמר (מדפסת, מצלמות אבטחה וכד'). סעיף 3 משפיע בעיקר על קצבי העברה והיכולת לטפל במספר צרכנים במקביל.
מערכת ההפעלה של כל המוצרים דומה מאד, עד זהה ולמעשה רוב הצרכנים הביתיים לא צריכים את היכולות של המכשיר הזה.
יש לחברה מוצר דומה מאד TS410 שההבדל העיקרי שלו אל מול זה שבבקורת זה במעבד ובזכרון הפנימי. מחירו הוא בדיוק מחצית, כ-2300 ש"ח ללא כוננים קשיחים. לצרכן הביתי הוא יתן מצויין.
אחד היתרונות של ה-QNAP, שלא צויין במאמר, זה יכולת ההרחבה של המערכת. במידה ועושים שימוש ברייד 5 אין בעיה להתחיל עם כוננים בנפח מסויים ולהגדיל אותם בשלב מאוחר יותר לכאלו בנפח גדול יותר, ללא פרמוט והגדרה מחדש של המערכת. כמו כן אפשר להתחיל למשל עם שני כוננים ברייד 1 ולהוסיף מאוחר יותר כוננים נוספים ולעבור לרייד 5 ללא צורך בבניית המערך מחדש.
היכולת הזאת יכולה להיות מאד שימושית למי שיש לו תקציב מוגבל. הוא יכול להתחיל עם 3 כוננים של 1TB מוגדרים ברייד 5 (יהיו לו 2TB זמינים) ומאוחר יותר הוא יכול להוסיף כונן נוסף של 1TB או אפילו להחליף את כל הכוננים ל1.5TB או 2TB מבלי לאבד נתונים כלל.
לי הביקורת היתה בדיוק בזמן. אחרי חריש הבנתי שיש להם מכשירים מעולים. מאחר והמכשיר יותר זול מהמקביל של נטגיר, הזמנתי היום אחד עם ארבע דיסקים ירוקים 2 טרה של סיגייט. אפשרות מצלמות חשובה לי ונראה לי שאני וה nas נהיה חברים לשנים רבות.
תודה על ביקורת בדיוק בזמן.
רוני
רוני
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
תתחדש , אחלה מוצר ...שחק איתו הרבה ונצל אותו עד הסוף....rberkner כתב:לי הביקורת היתה בדיוק בזמן. אחרי חריש הבנתי שיש להם מכשירים מעולים. מאחר והמכשיר יותר זול מהמקביל של נטגיר, הזמנתי היום אחד עם ארבע דיסקים ירוקים 2 טרה של סיגייט. אפשרות מצלמות חשובה לי ונראה לי שאני וה nas נהיה חברים לשנים רבות.
רוני...
- Boaz
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 904
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
אני משתמש בדגם TS-439 Pro, שם ניתן לשדרג את הזכרון בקלות (שמתי 2GB RAM DDR2 שהיה לי ממחשב נייד ישן).
נחמד עם מריצים הרבה תהליכים על ה-NAS.
אני מניח שגם ב-459 אפשר להרחיב לבד, לא שמתי לב אם ציינתם בביקורת
נחמד עם מריצים הרבה תהליכים על ה-NAS.
אני מניח שגם ב-459 אפשר להרחיב לבד, לא שמתי לב אם ציינתם בביקורת
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
תודה לכל המברכים והמחמיאים!
rberkner, תתחדש ותיהנה!
בועז, אכן יש לו את היכולת הזו. זה נקרא אצלהם Migration. יש להם תמיכה גם בהוספת דיסקים מבלי לפגוע במידע הקיים וגם בעליית סוג ה-RAID (למשל, מ-1 ל-5).
rberkner, תתחדש ותיהנה!
בועז, אכן יש לו את היכולת הזו. זה נקרא אצלהם Migration. יש להם תמיכה גם בהוספת דיסקים מבלי לפגוע במידע הקיים וגם בעליית סוג ה-RAID (למשל, מ-1 ל-5).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78843
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
גם לי יש את 439, הבעיה היחידה שהייתה לי איתו שהוא לא זיהה את הUPS ואת המדפסת. התברר לי שקיימת רשימה של מדפסות וUPS מסויימים שהוא תומך בהם.
היו לו כמה "חבלי לידה" עד שעבד לי כמו שצריך, ועכשיו הכל סוכר !
דרך אגב, ראוי לציין את התמיכה והשירות הטוב של QNAP, עונים יחסית מהר על כל שאלה במייל.
היו לו כמה "חבלי לידה" עד שעבד לי כמו שצריך, ועכשיו הכל סוכר !
דרך אגב, ראוי לציין את התמיכה והשירות הטוב של QNAP, עונים יחסית מהר על כל שאלה במייל.