בעיות קליטה קשות ביותר בכל הארץ, המון פיקסליזציה. פתאום קרה לפני כמה ימים
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
שלום
ביומיים שלושה האחרונים יש בעיות קליטה קשות ביותר בכל מה שנוגע לשידורים הקרקעיים ב- DVB-T / DTT
ממש המון פיקסליזציה, המון תקיעות כל 10 שניות. וזה לא קרה אף פעם. ממש לא בתדירות הזו.
במשך חודשים שלמים לא היתה בעיה, והיתה קליטה של 98% -97%.
עדיין יש קליטה של 98% -97%.
איך זה הגיוני שיש קליטה של 98% ויש מלא פיקסליזציה ותקיעות?
כנראה הבעיה היא בגלל המשדרים החדשים שנוספו לפני מספר ימים??
אני שאלתי כבר כמה פעמים איך זה הגיוני שמשדרים על אותו התדר בדיוק דרך שני משדרים שונים לגמרי.
רק באיזור המרכז יש איזה כ- 12 משדרים שונים שכולם משדרים ב- DVB-T על אותו התדר בדיוק שהוא 26UHF.
תקנו אותי אם אני טועה, (ואני לא טועה), אבל זו בעיה ידועה שבאיזור מאוכלס מאוד שמפוצץ בראוטרים אלחוטיים יש בעיות קליטה בראוטרים משום ש- 50 שכנים מתחלקים על 13 תדרים בלבד, וכל הזמן יש ניתוקים בגלל שאחד עולה על התדר של השני.
מישהו חווה בעיות קליטה בימים האחרונים ?
או שרוח הקודש באה לממיר שלי וקילקלה אותו ?
במשך חודשים שלמים לא היתה בעיה, והיתה קליטה של 98% -97%.
עדיין יש קליטה של 98% -97%.
איך זה הגיוני שיש קליטה של 98% ויש מלא פיקסליזציה ותקיעות?
כנראה הבעיה היא בגלל המשדרים החדשים שנוספו לפני מספר ימים??
אני שאלתי כבר כמה פעמים איך זה הגיוני שמשדרים על אותו התדר בדיוק דרך שני משדרים שונים לגמרי.
רק באיזור המרכז יש איזה כ- 12 משדרים שונים שכולם משדרים ב- DVB-T על אותו התדר בדיוק שהוא 26UHF.
תקנו אותי אם אני טועה, (ואני לא טועה), אבל זו בעיה ידועה שבאיזור מאוכלס מאוד שמפוצץ בראוטרים אלחוטיים יש בעיות קליטה בראוטרים משום ש- 50 שכנים מתחלקים על 13 תדרים בלבד, וכל הזמן יש ניתוקים בגלל שאחד עולה על התדר של השני.
מישהו חווה בעיות קליטה בימים האחרונים ?
או שרוח הקודש באה לממיר שלי וקילקלה אותו ?
נערך לאחרונה על ידי dvb-acavish ב 08/05/2010 21:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78924
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
עוצמת קליטה גבוהה לא אומרת דבר לגבי הפרעות רעשים.
ב-DVBT יש מנגנון שמיועד להתייחס להפרשי פאזה. הפרשים כאלה יכולים להווצר בהגלל שידורים במקביל או בגלל החזרים מהרים או בניינים (תופעות רוחות הרפאים שאנחנו מכירים מתקופת הקליטה האנלוגית).
המנגנון לא רק מפצה על כך, אלא זה אפילו גורם להגברת איכות הקליטה.
אם יש תקלות, ממליץ לא רק לדווח כאן אלא גם לרשות השניה עצמם.
ב-DVBT יש מנגנון שמיועד להתייחס להפרשי פאזה. הפרשים כאלה יכולים להווצר בהגלל שידורים במקביל או בגלל החזרים מהרים או בניינים (תופעות רוחות הרפאים שאנחנו מכירים מתקופת הקליטה האנלוגית).
המנגנון לא רק מפצה על כך, אלא זה אפילו גורם להגברת איכות הקליטה.
אם יש תקלות, ממליץ לא רק לדווח כאן אלא גם לרשות השניה עצמם.
- mokagi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
עופר, הסתכלתי ברשימת התדרים של הDTT בצרפת ולמרות מה שאתה אומר אין שם כמעט חפיפה בתדרים בין משדרים שכנים, ובטח שלא על שטח רחב כ"כ כמו אצלנו.
אצלם משדרים טיפה חזק יותר, כך שיש קצת פחות משדרים, וגם כאשר משדרים קרובים משדרים על אותו תדר - הם ושים זאת בקוטביות הפוכה.
אצלם משדרים טיפה חזק יותר, כך שיש קצת פחות משדרים, וגם כאשר משדרים קרובים משדרים על אותו תדר - הם ושים זאת בקוטביות הפוכה.
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

תראו, בגבעתיים משדרים בקוטביות אנכית, גיליתי את זה והרשות אישרה לי את זה.
אבל אומרים שלפני יומיים הקימו משדרים נוספים באיזור שלי ( רמת השרון?? בת ים?? ),
אז אני לא יודע מה הם עשו עם הקוטביות שם...
אבל אומרים שלפני יומיים הקימו משדרים נוספים באיזור שלי ( רמת השרון?? בת ים?? ),
אז אני לא יודע מה הם עשו עם הקוטביות שם...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78924
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

הם אמרו שיחזרו אליי.
בינתיים. משהו קרה כנראה , כי פתאום הכל הסתדר וחזר להיות בדיוק כמו שהיה לפני מספר חודשים, אין בכלל תקיעות. זה מוזר לגמרי.
אז עכשיו אין בעיה.
לא יודע, זה מוזר בטירוף.
בינתיים. משהו קרה כנראה , כי פתאום הכל הסתדר וחזר להיות בדיוק כמו שהיה לפני מספר חודשים, אין בכלל תקיעות. זה מוזר לגמרי.
אז עכשיו אין בעיה.
לא יודע, זה מוזר בטירוף.
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

לגבי הבעיה החדשה של ה"תקיעות" והפיקסליזציה שפתאום קרתה באיזור תל אביב . (כאמור אצלי יש קליטה מצויינת במשך כמעט שנה, ופתאום התחילה הבעיה).
נראה לי שמצאתי מה הבעיה
/b]
קודם כל מצאתי שהוסיפו ערוץ נוסף תחת 26UHF שנקרא : Idan+ test_1 , ומשדר כרגע את ערוץ 2.
(אם תעשו סריקה ידנית ל- 26 UHF, או סריקה אוטומטית מלאה, אתם פתאום תראו שנוסף לכם בסוף את הערוץ הנוסף).
סה"כ ב- 26UHF משודרות כרגע 6 תחנות : 5 התחנות ששודרו עד כה, פלוס הערוץ idan+test_1 .
זה אומר שהבעיה החדשה של התקיעות מתרחשת בגלל אחד משני המקרים הבאים
/u] (אנו עדיין לא יודעים מה הסיבה האמיתית שזה קורה)
1. הדליקו ב- 2/5/2010 יותר מדיי משדרים חדשים שכולם משדרים על אותו תדר 26UHF , ובאותה קוטביות. (יש סיכוי שזה לא הגורם לבעיה, במיוחד שה- FEC בישראל מתאים מאוד לרשתות SFN צפופות)
2. על רוחב פס של כ-13.271Mbit בלבד שמשודר בתדר הבודד, מתחלקות כרגע 6 תחנות שונות, וזה אומר כ- 2 מגה ביט בלבד לכל תחנה.
זה יכול להסביר מדוע יש פיקסליזציה מטורפת כחצי שניה לפני שיש תמונה עם יותר מדיי מידע , יותר מדיי פרטים בתמונה.
רק בשביל מה הם עושים את כל הטסטים האלה על התדר האמיתי, ולא על תדר TEST-י .....
אגב, האם גם באיזורים אחרים בארץ חווים את הבעיה שאני מתאר ?
Transmission Mode: 8K
סה"כ שווה = 13.271 מגה ביט.
נראה לי שמצאתי מה הבעיה
קודם כל מצאתי שהוסיפו ערוץ נוסף תחת 26UHF שנקרא : Idan+ test_1 , ומשדר כרגע את ערוץ 2.
(אם תעשו סריקה ידנית ל- 26 UHF, או סריקה אוטומטית מלאה, אתם פתאום תראו שנוסף לכם בסוף את הערוץ הנוסף).
סה"כ ב- 26UHF משודרות כרגע 6 תחנות : 5 התחנות ששודרו עד כה, פלוס הערוץ idan+test_1 .
זה אומר שהבעיה החדשה של התקיעות מתרחשת בגלל אחד משני המקרים הבאים
1. הדליקו ב- 2/5/2010 יותר מדיי משדרים חדשים שכולם משדרים על אותו תדר 26UHF , ובאותה קוטביות. (יש סיכוי שזה לא הגורם לבעיה, במיוחד שה- FEC בישראל מתאים מאוד לרשתות SFN צפופות)
2. על רוחב פס של כ-13.271Mbit בלבד שמשודר בתדר הבודד, מתחלקות כרגע 6 תחנות שונות, וזה אומר כ- 2 מגה ביט בלבד לכל תחנה.
זה יכול להסביר מדוע יש פיקסליזציה מטורפת כחצי שניה לפני שיש תמונה עם יותר מדיי מידע , יותר מדיי פרטים בתמונה.
רק בשביל מה הם עושים את כל הטסטים האלה על התדר האמיתי, ולא על תדר TEST-י .....
אגב, האם גם באיזורים אחרים בארץ חווים את הבעיה שאני מתאר ?
Transmission Mode: 8K
סה"כ שווה = 13.271 מגה ביט.
אצלי הקליטה כמעט ואבדה לגמרי
אצלי הקליטה התחרבXה לגמרי בזמן האחרון, גם ערוץ 26 וגם 29 בקושי מראים סימני חיים.
אזור פ"ת - קריית אונו
אזור פ"ת - קריית אונו
בעיות גם בנתניה
גם בנתניה התחילו בעיות בקליטת DTT לפני כיומיים.
לפני זה היו הפרעות פעם בשעה בערך עכשיו יש כמעט כל חמש דקות.
מעניין מה גורם לכל התופעות האילו.
לפני זה היו הפרעות פעם בשעה בערך עכשיו יש כמעט כל חמש דקות.
מעניין מה גורם לכל התופעות האילו.
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

תקשיבו חבר'ה,
חייבים להקים קול זעקה.
אין שום סיבה שיוסיפו תחנת Test בדיגיטאלית, שדופק את כל שאר התחנות האחרות שמשודרות על אותו התדר.
גם ככה 2.5Mbit לערוץ זה היה מינימאלי, אז עכשיו זה כבר עבר את הסף המינימלי!
עוצמת הקליטה היא על 98% , והתמונה נראית נורא!!!
אני כבר התייאשתי , פשוט אי אפשר לראות ככה. פשוט כל 5 שניות יש פיקסליזציה מטורפת!
בכל מקרה אין להם אישור להוסיף את חינוכית 23, אז בשביל מה הם הוסיפו את ערוץ ה- TEST הזה ?!?!?!
להתקשר ב-מ-י-י-ד-י-ת לרשות השנייה, לכוכבית עיד"ן, ולהתלונן דחוף.
זו בעיה כלל ארצית. הם לא יכולים לעשות כל שעולה על רוחם, ולהוסיף ערוץ TV TEST נוסף על אותו התדר שלנו, שגוזלת רוחב פס יקר מאוד. 6 תחנות טלוויזיה שמתחלקות על תדר בודד של 12 מגה-ביט, זה כבר מוגזם
חייבים להקים קול זעקה.
אין שום סיבה שיוסיפו תחנת Test בדיגיטאלית, שדופק את כל שאר התחנות האחרות שמשודרות על אותו התדר.
אני כבר התייאשתי , פשוט אי אפשר לראות ככה. פשוט כל 5 שניות יש פיקסליזציה מטורפת!
בכל מקרה אין להם אישור להוסיף את חינוכית 23, אז בשביל מה הם הוסיפו את ערוץ ה- TEST הזה ?!?!?!
זו בעיה כלל ארצית. הם לא יכולים לעשות כל שעולה על רוחם, ולהוסיף ערוץ TV TEST נוסף על אותו התדר שלנו, שגוזלת רוחב פס יקר מאוד. 6 תחנות טלוויזיה שמתחלקות על תדר בודד של 12 מגה-ביט, זה כבר מוגזם
Welcome to my worlddvb-acavish כתב:תקשיבו חבר'ה,
חייבים להקים קול זעקה.
...
מה שאתם רואים היום אני רואה כבר ארבעה חודשים בצורה זו או אחרת.
הסימפטיה שלי אלי מהרשות השניה לא עוזרת לי.
זה לא טלויזיה לראיה, זו טלויזיה לשמיעה.
נקווה שמה שלא יעשו - יסדרו את בעיות הקליטה שלי גם כן.
אני באמת לא יכול להגיד מה גורם לזה, אבל הפיקסלזציה והתקיעות החריפו מאד לאחרונה.
- mokagi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
יש מקומות בעולם בהם משדרים 5-6 ערוצים על תדר אחד בכיווץ MPEG-2 ולא MPEG-4 כמו כאן. גם זכרו כי התפנה רוחב סרט ע"י זה שצמצמו את מס' תחנות הרדיו.
חוץ מזה הבעיה היא בטוח לא בערוץ החדש, כי כאן בירושלים הוא גם התווסף ואין שום בעיה בקליטה. הבעיה טמונה כנראה במשדרים החדשים.
חוץ מזה הבעיה היא בטוח לא בערוץ החדש, כי כאן בירושלים הוא גם התווסף ואין שום בעיה בקליטה. הבעיה טמונה כנראה במשדרים החדשים.
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

מאיזה מקום בארץ אתה קולט?Okioeka כתב:גם אני רואה את הערוץ הנוסף, אבל הקליטה נראת טוב מאוד (אני על 100% QUALITY)....
כי אולי זה בסוף דווקא כן קשור למשדרים החדשים שהוסיפו.
אבל לא יכול להיות שתוך יום אחד גם אצלי (שאני קולט כבר מ- 1/6/2009 ואף פעם לא היה ככה), וגם אצל אנשים אחרים ברחבי הארץ פתאום צצו בעיות כמו פטריות אחרי הגשם.
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

היי,mokagi כתב:יש מקומות בעולם בהם משדרים 5-6 ערוצים על תדר אחד בכיווץ MPEG-2 ולא MPEG-4 כמו כאן. גם זכרו כי התפנה רוחב סרט ע"י זה שצמצמו את מס' תחנות הרדיו.
חוץ מזה הבעיה היא בטוח לא בערוץ החדש, כי כאן בירושלים הוא גם התווסף ואין שום בעיה בקליטה. הבעיה טמונה כנראה במשדרים החדשים....
יכול להיות שהבעיה טמונה במשדרים החדשים,
אבל יש כמה אי דיוקים בדבריך :
1. אין מקומות שמשדרים 6 ערוצי DVB-T (לא Satellite) על תדר אחד, אשמח לקבל לינקים למקומות כאלה.
2. אם כן קיימים מקומות כאלה בעולם, צריך לבדוק מה רוחב הפס (לפי הנתונים כמו FEC, Guard Interval, QSPK) שמתקבל בתדר הזה, יכול להיות שזה רוחב פס של 31.6 מגה- ביט לשנייה לדוגמא, כי זה אפשרי , ותחלק את זה ל-5 או 6 ערוצים, זה יוצא סה"כ יותר מ- 6 מגה-ביט לשניה לכל ערוץ, זה מכובד מאוד.
כי אפילו ב- DVD VIDEO יש לפעמים 2-5 מגה ביט לשנייה, ופה חישבנו שאפשר להגיע ליותר מ- 6 Mbps לשניה אם רוצים.
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

זו בהחלט טלוויזיה לשמיעה בלבד.eliman כתב: Welcome to my world
מה שאתם רואים היום אני רואה כבר ארבעה חודשים בצורה זו או אחרת.
הסימפטיה שלי אלי מהרשות השניה לא עוזרת לי.
זה לא טלויזיה לראיה, זו טלויזיה לשמיעה.
נקווה שמה שלא יעשו - יסדרו את בעיות הקליטה שלי גם כן.
אני באמת לא יכול להגיד מה גורם לזה, אבל הפיקסלזציה והתקיעות החריפו מאד לאחרונה....
בעיות קליטה הם יכולים לפתור ע"י הגברת ההספק / העוצמה, אף אחד לא יחלה מזה. קודם שיפסיקו לעשן , שיפסיקו לאכול הורמונים וכימיקלים מרוססים , ועוד 1000 דברים אחרים.
אצלי מדובר על קליטה בעוצמה של 98% ללא שינוי לרעה במשך מספר חודשים, ופתאום ביום בהיר אחד (לפני כ- 4 ימים) התמונה נתקעת כל חמש שניות או שיש בה פיקסליזציה מטורפת כל 5 שניות.
אני בכלל לא מבין למה הם עשו CONSTANT BITRATE , בשביל מה ערוץ הכנסת צריך לקבל Bitrate קבוע כמו ערוץ 10.
צריך לתת יותר Bitrate לערוצים הטובים, ופחות לערוצים הפחות טובים, בדיוק כמו שעושים ב- YES וב- HOT.
נערך לאחרונה על ידי dvb-acavish ב 08/05/2010 21:07, נערך פעם 1 בסך הכל.