אורנג' החרימו לי את הטלפון...

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
avirokach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

הייתי אולי אומר גנבו אבל אני לא רוצה להיות קיצוני

הסיפור הוא שלפני 45 יום שמתי את הטלפון בתיקון ורק אתמול הלכתי אותו. האמת היא שלא היה לי זמן, כח וסבלנות לגשת לשם כי רק לשים אותו שם הייתי צריך לחכות שעה בתור ואז ליפול על נציג לא נחמד (התקשרתי אפילו אליהם על מנת להתלונן על השירות וזמן ההמתנה ואפילו אין מספיק כיסאות לשבת)

בקיצור הציגה טענה שמכיוון שלא אספתי את הטלפון אחרי 30 יום הטלפון חזר למחסן המרכזי שלהם לגריסה (כן כן גריסה). הטלפון, שהוא סוני ארי'סון W910I, עולה לי 71 ש"ח בחודש למשך 36 חודשים (כלומר 2500 ש"ח) ועדיין נשארו לי 9 חודשים לשלם עליו. כששאלתי לפשר הדבר ענו לי שכך כתוב בחוזה והיה עלי לדעת. הסעיף הוא: "...עליך לאסוף את מכשירך לאחר התיקון בתאריך במצויין לעיל... אם לא תאסוף את מכשירך תוך 30 ימים מתאריך זה, לא נוכל לשמור עוד את המכשיר עבורך, ולך לא תהיה כל טענה אם נפעל כך"

בהתחלה עוד חשבתי שזה עוד נוהל מטומטם ושזה תוך 2 דקות יפתר אבל הם היו רציניים, כששאלתי אותם מה האפשרויות הם טענו או לשדרג או לפדות אותו (כלומר לקנות מכשיר זהה חדש/מחודש) בהשתתפות עצמית של 500 ש"ח. עניתי להם שאין שום סיכוי בעולם שאני משדרג או פודה אותו ולו גם בשביל שקל, המכשיר שלי פרטי שעלה לי 2500 ש"ח ואין להם שום זכות לפרק או לגרוס לי את המכשיר. המצחיק הוא שהם אפילו לא רצו להחזיר לי את הטלפון החילופי, כלומר להישאר בלי טלפון בכלל, אבל אחרי קצת ויכוחים השאילו לי נוקיה 3100 לחודש.
הסעיף הזה בהסכם בכלל מצחיק אותי מכיוון שהוא מנוסח ברישול בצורה כללית מידי וניתן להבין אותו לכמה כיוונים ומכיוון שזהו חוזה אחיד הרי שהוא אמור להתפרש לרעת המנסח.

אני לא מבין אותם, אורנג' נהיו מאפיה? או שזה שיטת שדרוגים חדשה?

מה אתם אומרים?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

אכן נשמע קצל הזוי
אבל גם להשאיר טלפון בתיקון לחודש וחצי (כאשר כולם רבים איתם על יום), קצת מוזר.
לצורך הענין
לא מבין מה הבעיה שלהם להרים טלפון
אולי הם חוסכים זמן אוויר
העם דורש..... כל מיני דברים

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #3 

הם לא התקשרו, שלחו אימייל\מכתב או הודעת SMS? נראה לי מאוד הזוי שחברת תקשורת סלולרית לא תיצור איתך קשר.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

אתה יכול להביא את הנוסח המדוייק מהחוזה, עדיף אפילו להביא קישור לחוזה והפנייה לסעיף עצמו.
מה שמוזר לי כאן - שהם לא מתקשרים להודיע אחרי X זמן או משהו דומה.

avirokach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

הטלפון הוא של אשתי שמשתמשת בו להוציא ולקבל שיחות בלבד כל השאר לא מעניין אותה (לא דור 3, לא מצלמה ולא שום דבר אחר), מבחינתה היה טלפון אחר שעשה את אותן הפעולות ולכן היא לא לחצה להחליף אותו.
לי יש בלקברי של העבודה, אני נותן אותו לבחורה אצלנו ומקבל אחר במקום מבלי לחכות אפילו דקה.

יכול להיות ששלחו SMS, וזה מה שהם טוענים, שהטלפון חזר לנקודת שרות מתיקון אבל לא על זה הויכוח שלי איתם. תחשוב על זה, אני מדבר על חריגה של 15 יום לא של שנה, ועל טלפון של 10 על 10 ס"מ, היו יכולים לחשוב על דרכים אחרות כגון דמי אחסון או משהו כזה.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #6 

אני לא רואה שום דבר פסול במה שהם עשו, הם לא מוכרים שירותי איפסון וחודש זה מעל ומעבר.
ובטח ובטח אם הם יצרו או ניסו ליצור איתך קשר.
במידה ולא - היה ראוי שהם יצרו איתך קשר לפני כן, אבל זה לא מסיר ממך אחריות.

avirokach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

Itay_Pollak כתב:אתה יכול להביא את הנוסח המדוייק מהחוזה, עדיף אפילו להביא קישור לחוזה והפנייה לסעיף עצמו.
מה שמוזר לי כאן - שהם לא מתקשרים להודיע אחרי X זמן או משהו דומה.
...
אני לא מוצא את ההסכם ברשת אבל הסעיף המלא אומר:
"התאריך ומקום האיסוף של המכשיר עשויים להשתנות במידת הצורך. עליך לאסוף את מכשירך לאחר התיקון בתאריך במצויין לעיל (אלא אם כן מדובר בשליחות שאז יתואם עמך מועד החזרה). אם לא תאסוף את מכשירך תוך 30 ימים מתאריך זה, לא נוכל לשמור עוד את המכשיר עבורך, ולך לא תהיה כל טענה אם נפעל כך"

שאר הסעיפים מדברים על הסרת אחריות במקרה של אובדן מידע, כניסה למידע אישי, עלויות אפשריות בנזק חיצוני, עלויות של תיקון iPhone וכדומה. לא רלונטי למקרה שלי

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #8 

אפסון?!! כמה עולה להחזיק טלפון במשקל של 100 גר ובגודל של קופסת סיגריות?!!
לשלוח לגריטה מכשיר שעולה אלפי שקלים זו חוצפה! לדעתי אתה צריך עו"ד.

avirokach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

Nunatak כתב:אני לא רואה שום דבר פסול במה שהם עשו, הם לא מוכרים שירותי איפסון וחודש זה מעל ומעבר.
...
מה שאתה אומר הוא מאוד מסוכן, אתה אומר שלחברה פרטית יש זכות לקחת דבר ערך פרטי שלי ולהשמיד אותו אם הוא לא נדרש כעבור זמן קצר (30 יום זה זמן קצר). זאת אומרת שאם יש לך דברים במחסן מושכר ולא שילמת במשך חודש הוא יכול להרוס את הציוד שלך מבלי שתראה שקל או שאם גררו לך את האוטו ולא באת לקחת אוטו אחרי חודש אז מותר להם לפרק אותו מבלי לפצות אותך בשקל. איפה זה נגמר? יש ערך מסויים של פריט שמותר לעשות וערך שאסור? האם מותר גם לבן-אדם פרטי לעשות כך?

זה אומר גם שהתנתקתי מהוט והם לא באו לאסוף את הממירים שלהם במשך חודשיים הייתי יכול לגרוס אותם??? נראה אותך עושה את זה

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

avirokach כתב:
Nunatak כתב:אני לא רואה שום דבר פסול במה שהם עשו, הם לא מוכרים שירותי איפסון וחודש זה מעל ומעבר.
...
מה שאתה אומר הוא מאוד מסוכן, אתה אומר שלחברה פרטית יש זכות לקחת דבר ערך פרטי שלי ולהשמיד אותו אם הוא לא נדרש כעבור זמן קצר (30 יום זה זמן קצר). זאת אומרת שאם יש לך דברים במחסן מושכר ולא שילמת במשך חודש הוא יכול להרוס את הציוד שלך מבלי שתראה שקל או שאם גררו לך את האוטו ולא באת לקחת אוטו אחרי חודש אז מותר להם לפרק אותו מבלי לפצות אותך בשקל. איפה זה נגמר? יש ערך מסויים של פריט שמותר לעשות וערך שאסור? האם מותר גם לבן-אדם פרטי לעשות כך?

זה אומר גם שהתנתקתי מהוט והם לא באו לאסוף את הממירים שלהם במשך חודשיים הייתי יכול לגרוס אותם??? נראה אותך עושה את זה
...
זה לא בדיוק מה שאמרתי, יש הסכם ואתה לא עמדת בו ולכן הם נקטו בצעדים שעל פי ההסכם מותר להם לנקוט בהם.
הם לא עשו את זה על דעת עצמם ובלי הסכמה, אתה הסכמת לזה ברגע שקיבלת על עצמך את תנאי האחריות.

אני מבטיח לך שאם תתנתק מהוט/יס והם לא יבואו לקחת את הממירים בתאריך המוסכם אתה תוכל לזרוק אותם לפח וכשהטכנאי שלהם יזכר לבוא אחרי שבועיים הם לא יוכלו לעשות כלום.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

לדעתי שווה להתחיל בזה שלדבר איתם
בשלב הבא כנראה צריך לעבור למכתבים
ואז בשלב השלישי לערב עו"ד

אמנם יש פה חוזה, אבל יש כאן הליך לא הגיוני בעליל.
אם נניח היית חייב להם כסף - גם 100 ש"ח, הם היו יודעים למצוא אותך, להתקשר אליך ומה לא. אבל להודיע לך שהטלפון שלך אצלם זה לא?
אני בכלל לא בטוח שתזכה כי החוזה דיי ברור אבל אולי מישהו יגיד להם שעדיף להם להביא לך את הטלפון מאשר להתעסק בתביעות קטנות על שטות כזאת.

יש לך פה אשם תורם - את זה אני מקווה שאתה מבין.
תגיד - גם כל נושא הגריסה לא ברור - תשלחו על חשבון הבן אדם אליו בדואר רשום...

שיהיה בהצלחה, נשמח לעדכונים

avirokach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

Nunatak, לא רק שהם לא באו אחרי חודשיים הם אפילו חייבו אותי על זה שלא החזרתי את הממירים ושלחו לי מכתב מעורך-דין שמתריע בפני שלא החזרתי להם. הם לא באו למרות התיאומים ואני מקבל מכתב מעורך דין.

Itay_Pollak, אני עושה כרגע בדיוק את מה שכתבת, אני כרגע בשיחות איתם מנסה לפתור את זה בצורה הגיונית, אח"כ מכתבים ומועצה לצרכנות ואח"כ תביעות קטנות.

לגבי סיכויי הזכיה, אני חושב שיש סיכוי טוב לזכות, אין פרופורציה בין הצעדים שלהם לאשמה שלי, וכן אני מודה שיש כאן אשם תורם. הסעיף מנוסח בצורה לא מספיק ברורה, כלומר אם הייתי מראה לך את הסעיף הזה מבלי לספר על המקרה שלי היה ניתן להבין שאם אתה לא מגיע אחרי 30 יום אז המכשיר נגרס?

אמרתי להם שהייתי מוכן לקבל חיוב על דמי אחסון או שישלחו לי שליח על חשבוני.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

לגבי הוט: לא יודע איך זה נסגר, אם היית לוקח את זה לבימ"ש הם היו מתקפלים.

לגבי אורנג': אני די בטוח שמבחינה משפטית יותר פשוט להם לגרוט את המכשיר מאשר לחייב אותך על משלוח בלי הסכמה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #14 

אין ספק שזה לא בסדר שכ"כ הרבה זמן זה ישב וחיכה לך.

עוד יותר לא בסדר שלא יצרו איתך קשר לפני שעשו צעדים כאלה.

הייתי כותב מכתב חריף לדובר שלהם. אם זה לא עוזר, מכתב חביב לאחד מתוכניות הטלויזיה (כלבודק, חדשות 10). לא עוזר? בית משפט לתביעות קטנות.

אם אתה צריך עזרה ליצור קשר עם תוכנית חדשות, צור איתי קשר בפרטי. לדעתי הסיכוי להפסיד בבית משפט לתביעות קטנות הוא קטן עד זעיר במקרה שלך.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #15 

הענין הוא שהם יוכיחו שהם שלחו SMS
ואז אתה בבעיות.
בדיוק כמו שהעיריות מראות "כוונה" לאיתור חייבים.

אן לא יראו, אין ספק שאתה במצב טוב
בתי משפט לא אוהבים אותיות קטנות
העם דורש..... כל מיני דברים

avirokach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

עופר, תודה. אני עדיין בערוץ של בואו נפתור את זה בהגיון ואח"כ נראה.

sam22, זה לא רלוונטי כי אני לא טוען שלא ידעתי שהמכשיר שם אני טוען שלא ידעתי שגורסים לי את המכשיר אם אני לא מגיע תוך 30 יום, וגם אם כן אני יודע ,זו עדיין פעולה אסורה (לפי דעתי) וכמובן לא פרופורציונאלית ל"עבירה" שלי. יש עוד הרבה דרכים לפתור את הבעיה הזו לפני שהם מחליטים למחזר או למכור את המכשיר שלי כחלקים למדינת עולם שלישי.

ofir_co
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

למיטב ידיעתי, הקניין הוא מהזכויות העקרוניות והחשובות ביותר.
השמדת מוצר של אחר מהווה פגיעה חמורה בעיקרון זה.

בעניין החוזה - חוזה אחיד יפורש תמיד לטובת הצד שלא לקח חלק בניסוחו (הלקוח בד"כ) ויתרה מכך
לעיתים קרובות מתגלה בחוזה מסוג זה (בנקים, חברות גדולות וכו..) "תנאי מקפח" - הנוטה רק לטובת החברה ופוגע משמעותית בלקוח.
על פניו נראה כי הסעיף הנ"ל הינו סעיף העונה על הגדרה זו.
ולכן ניתן לפנות לביה"ד לחוזים אחידים או לכל בימ"ש אחר.

עצם החתימה על החוזה (אחיד!) לא מאשרת אוטומטית כל תנאי שהוכנס לתוכו.

לאור כל האמור לעיל - אינני עו"ד ואין בדברים להוות תחליף לייעוץ משפטי.

singera
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #18 

איך אתה מביר שבחברות לתיקון מדפסות (ויש כזאת אחת ליד ביתי) זורקים את המדפסות אם הם לא לקחו אותן אחרי 90 ימים?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #19 

א. 90 יום זה זמן סביר.
ב. יש מצב שהם לא מצליחים ליצור קשר עם בעלי המדפסת (באורנג' - מן הסתם יודעים את המספר שלך, הכתובת שלך ועוד)
ג.בעוד במדפסת יש בהחלט סיכוי שבן אדם לא בא לקחת, במכשיר טלפון, בטח מכשיר יקר - כמעט ואין סיכוי.
ד. הנפח שמדפסת תופסת זה לא הנפח שסלולרי תופס ובנוסף - אל תשווה חברה לתיקון מדפסות - למפעיל סלולרי.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #20 

מדפסות לוקחות הרבה מקום והחברה לתיקון מדפסות צריכה את המקום לתיקון מדפסות אחרות. זה לא אותו הדבר כמו סלולרי שהוא יותר קטן מקופסת סיגריות.

כל חברה שמחזיקה במוצר של אדם אחר צריכה להיות מחויבת על פי חוק ליידע את הבן אדם לפני צעד של זריקה או הריסה של המכשיר של האדם. אם החברה לא יידעה את האדם ובכל זאת זרקה או הרסה את המכשיר, היא צריכה להיות מחוייבת לפצות את האדם במכשיר חדש המקביל לזה שהיא זרקה. אם יש פה עורך דין באתר, זה יהיה מאוד נחמד לארגן עצומה בנושא ולהעביר את זה הלאה.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”