קודם כל - מעולם לא הייתי כאן בפורומים, ניסיתי לקרוא קצת (גם פה ובכלל מדריכים שונים) אז אם פספסתי משהו או עברתי על איזשהו "חוק" של הפורומים - נא לא לצלוב אותי, תגידו ואתקן או אלך מפה בשקט
ועכשיו, לשאלתי:
אני רוצה לקנות טלויזיה חדשה לחדר שלי (יתכן שבעתיד תעבור לסלון אבל זה לא באמת קריטי), הפרמטרים הרלוונטים הם:
מרחק צפיה מהמסך - סביב ה- 2.5 מטר (בכל מקרה לא פחות מ- 2 אבל גם לא יותר מ- 3 מטר).
מה אנגן - ברוב המקרים סדרות וסרטים דרך Media Streamer ו/או HTPC כלשהם, ברזולוציה שנעה בין DIVX/XVID סטנדרטי ועד Full HD. לעיתים רחוקות טלויזיה "רגילה" (כבלים/לווין) ואולי גם קונסולות בעתיד.
תקציב - נראה לי שעד 4 אלף ש"ח צריך להספיק, אבל מוכן לשקול אפילו מעל אם זה משתלם או שווה את ההשקעה.
מיקום בחדר ותאורה - אם רלוונטי, הולך להיות מול (לא מלפני) החלון, אבל כשאני צופה אני בד"כ מחשיך את החדר ממילא.
וכעת, השאלות:
גודל מסך - הבנתי שלמרחק כזה צריך להספיק 32-37, האם כך או שאני טועה?
LCD לעומת LED - שמעתי בשנה האחרונה הרבה על מסכי LED, הבנתי שהם גם הרבה יותר יקרים. האם זה שווה את ההשקעה, כיצד מתבטא ההבדל?
סאונד - בקטע הזה אני ממש לא אנין טעם, ואין לי רמקולים חיצוניים איכותיים, שלא לדבר על מערכת סאונד של מספר רמקולים. מצד שני, אני לא רוצה טלויזיה עם רמקולים שמוציאים סאונד מעוות או חלש מדי..
סוג מסך/פאנל, יצרן ופרמטרים נוספים - על אילו פרמטרים יש לשים יותר דגש, האם יש יצרן או סוג פאנל שעדיף, או שכולם פחות או יותר אותו דבר בסופו של דבר?