נפתר - בעיה בכיול בהירות וניגודיות
יש לי panasonic V1050 חדשה, ומזרימדיה pch-110. אני מנסה לכייל את הבהירות והניגודיות בעזרת קטעי וידאו שונים לכיול ונתקל באותה בעיה:
בבארים של גווני אפור משחור ועד ללבן, אני לא מצליח להשיג הפרדה בין הלבנים.
המזרימדיה מחובר ב HDMI.
הפרמטר היחידי שלדעתי יכול להשפיע על כאלו דברים בהגדרות של המזרימדיה, הוא ה colorspace. יש שם שתי אופציות וניסיתי את שתיהן ללא שום הבדל (מישהו יכול להסביר לי מה אמורים לבחור ב colorspace?).
אז מה אתם אומרים? הבעיה בטלויזיה, במזרימדיה, או בהגדרות כלשהן?
בבארים של גווני אפור משחור ועד ללבן, אני לא מצליח להשיג הפרדה בין הלבנים.
המזרימדיה מחובר ב HDMI.
הפרמטר היחידי שלדעתי יכול להשפיע על כאלו דברים בהגדרות של המזרימדיה, הוא ה colorspace. יש שם שתי אופציות וניסיתי את שתיהן ללא שום הבדל (מישהו יכול להסביר לי מה אמורים לבחור ב colorspace?).
אז מה אתם אומרים? הבעיה בטלויזיה, במזרימדיה, או בהגדרות כלשהן?
נערך לאחרונה על ידי zackie ב 24/05/2010 11:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78853
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5390 פעמים
colorspace לא קשור לחלוטין.
קראת כאן את המדריך לכיול CONTRAST ו-BRIGHTNESS?
בשביל להפריד גווני לבן, צריך לשחק עם CONTRAST וגאמה.
במקרה של פנסוניק, יש להם נטיה ל-S CURVE (שגורם להפרדה גרועה יותר בלבנים) אפשר לראות את זה בחלק מהסקירות שלי. תוודא שהגאמה שלך מספיק נמוכה בשביל לאפשר את ההפרדה. הנמכת קונטרסט יכול לעזור, אבל לא בכל המודלים ולא בכל המודים.
באיזה מוד אתה מכייל? STANDARD?
קראת כאן את המדריך לכיול CONTRAST ו-BRIGHTNESS?
בשביל להפריד גווני לבן, צריך לשחק עם CONTRAST וגאמה.
במקרה של פנסוניק, יש להם נטיה ל-S CURVE (שגורם להפרדה גרועה יותר בלבנים) אפשר לראות את זה בחלק מהסקירות שלי. תוודא שהגאמה שלך מספיק נמוכה בשביל לאפשר את ההפרדה. הנמכת קונטרסט יכול לעזור, אבל לא בכל המודלים ולא בכל המודים.
באיזה מוד אתה מכייל? STANDARD?
קודם כל תודה על התגובה.
מסתבר שהבעיה היא במזרימדיה (פופקורן A110): מצד אחד בדקתי את אותם קבצים מהדיוידי וראו את כל הגוונים, ומצד שני בדקתי גם את המזרימדיה בחיבור קומפוזיט וגם שם הייתה אותה בעיה - ארבעת הלבנים נראו כאחד.
שמתי לב שכשאני לוחץ STOP, אז לחלקיק שניה לפני העצירה, התמונה מסתדרת.
אני אפרסם את הבעיה בפורום המתאים...
מסתבר שהבעיה היא במזרימדיה (פופקורן A110): מצד אחד בדקתי את אותם קבצים מהדיוידי וראו את כל הגוונים, ומצד שני בדקתי גם את המזרימדיה בחיבור קומפוזיט וגם שם הייתה אותה בעיה - ארבעת הלבנים נראו כאחד.
שמתי לב שכשאני לוחץ STOP, אז לחלקיק שניה לפני העצירה, התמונה מסתדרת.
אני אפרסם את הבעיה בפורום המתאים...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78853
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5390 פעמים
שוב בעיה של הגדרות - משום מה PH החליטו להמציא מונח חדש שקוראים לו COLORSPACE שהוא בעצם אחראי על GRAY LEVELS .
הערך הנכון לשים את זה הוא על 16-235 או AUTO.
מזל שהם לא החליטו גם לקרוא ל-720P = FULL HD, סתם כי מישהו רוצה להשתובב.
COLORSPACE יכול להתייחס ל-XVYCC או ל-REC709/601.
הערך הנכון לשים את זה הוא על 16-235 או AUTO.
מזל שהם לא החליטו גם לקרוא ל-720P = FULL HD, סתם כי מישהו רוצה להשתובב.
COLORSPACE יכול להתייחס ל-XVYCC או ל-REC709/601.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
הגדרות ברירת המחדל של הPCH הם לא לענין
אתה חייב לכוון את הניגודיות והבהירות של הסטרימר עצמו.
נגן את התבנית של גווני האפור ולחץ PAUSE .
לחץ על SETUP בשלט של הPCH, כך תגיע להדרות של בהירות וניגודיות. תעלה את הבהירות לפחות ל55 ותוריד את הניגודיות ל45, שחק עם המספרים עד שתהיה מרוצה.
לחץ על SETUP בשלט של הPCH, כך תגיע להדרות של בהירות וניגודיות. תעלה את הבהירות לפחות ל55 ותוריד את הניגודיות ל45, שחק עם המספרים עד שתהיה מרוצה.
Re: הגדרות ברירת המחדל של הPCH הם לא לענין
opv - תודה לך פעם שניה. אני מצטער ששכחתי לערוך את השרשור הזה. כשהבנתי שהבעיה היא עם הפופקורן, העליתי את הנושא בפורום השל המזרימידיות ושם ענית לי עם הפתרון הזה.opv כתב:אתה חייב לכוון את הניגודיות והבהירות של הסטרימר עצמו.
לחץ על SETUP בשלט של הPCH, כך תגיע להדרות של בהירות וניגודיות. תעלה את הבהירות לפחות ל55 ותוריד את הניגודיות ל45, שחק עם המספרים עד שתהיה מרוצה....
אז עכשיו ערכתי את הכותרת גם כאן.