צניחת האירו ומחירי המקרנים
-
oriberko
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 403
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
השרשור הוא כאן כי נושא המקרנים רלוונטי עבורי אבל נכון, כמובן לכל הציוד שמגיע לכאן מאירופה.
האירו צנח בחודשים האחרונים בכ 20%.
כשהדולר צנח חופשי בעבר ידעו הסוחרים להסביר כיצד הדבר לא רלוונטי כאן כי מקורו של הציוד באירופה. כיצד, אם בכלל, השפיעה צניחת האירו על מחירי המקרנים היקרים יותר דוגמת ה 5500 של אפסון?
יש לי תחושה שהטיעון עתה יתמקד במלאים ושאר ירקות, אבל אולי אתבדה (;
אורי
האירו צנח בחודשים האחרונים בכ 20%.
כשהדולר צנח חופשי בעבר ידעו הסוחרים להסביר כיצד הדבר לא רלוונטי כאן כי מקורו של הציוד באירופה. כיצד, אם בכלל, השפיעה צניחת האירו על מחירי המקרנים היקרים יותר דוגמת ה 5500 של אפסון?
יש לי תחושה שהטיעון עתה יתמקד במלאים ושאר ירקות, אבל אולי אתבדה (;
אורי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
-
oriberko
- חבר פעיל מאוד

איתי-רכשתי אירו בדצמבר לצורך נסיעה לאירלנד ב 5.85 ועכשיו הוא כשקל פחות לערך.
מרטין-הביקושים באמת גבוהים ? אם כן שיהיה להם לבריאות. עיני לא צרה.
רוכשים של ציוד כזה אינם רוכשי בסט-ביי ואם מותר מעט להכליל גם לא נפלו מהירח (או מזאפ). אבל שוב, תחת הנחתך שהמחירים לא עודכנו מטה אני משער שאכן המדובר בביקוש והיצע.
אורי
רוכשים של ציוד כזה אינם רוכשי בסט-ביי ואם מותר מעט להכליל גם לא נפלו מהירח (או מזאפ). אבל שוב, תחת הנחתך שהמחירים לא עודכנו מטה אני משער שאכן המדובר בביקוש והיצע.
אורי
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
טוב - אחרי היום - זה באמת מתקרב ל-20%...
אבל אל תשווה מחירי קנייה לשער המטבע...
אבל אל תשווה מחירי קנייה לשער המטבע...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מצד שני הרבה מהרוכשים הללו גם רוצים את השקט הנפשי של מישהו שייתן להם ONE STOP SHOP ובעיקר שירות ותמיכה אם תהיה בעיה.oriberko כתב:איתי-רכשתי אירו בדצמבר לצורך נסיעה לאירלנד ב 5.85 ועכשיו הוא כשקל פחות לערך.
אורי...
נראה לך שמי שקונה מקרן ב-20K ש"ח וצפונה (אני לא מדבר על וידיאופילים כמונו) לחדר ק"ב שלו יש לו בכלל זמן להתעסק עם ייבוא והברחות במזוודה ואז למצוא מי יתקין לו את זה בשביל כמה מאות ש"ח ואם תהיה תקלה הוא יתחיל לפרק את זה ולארוז את זה ולשלוח לחו"ל אחרי תכתובות בשביל לקבל RMA ?.....
-
oriberko
- חבר פעיל מאוד

מרטין-ממש לא כיוונתי ל"יבוא אישי" רשמי או שאינו רשמי.
את הכדאיות של עניין זה ישקול כל אדם לעצמו, גם אני שקלתי זאת לא פעם וזה לא ירד מהפרק.
אני מדבר כאן רק על המחיר שמשלמים היבואנים שקונים באירו שעולה להם משמעותית פחות היום
והמיסוי הנמוך יותר הנגזר מכך. הרי בתחום שלנו, כמו ברוב תחומי הצרכנות, כשמחיר המטבע
עולה, רצים לייקר את המוצר, במדה כזו או אחרת של צדק. כשקורה התהליך ההפוך, אז פתאום יש
מלאים שנקנו ביוקר, וטיעונים בסגנון "כשהיה קשה ספגתי ולא ייקרתי, אז עכשיו....." שגם כמותם
שמעתי לא אחת.
אני טוען שעכשיו, כשהמצב הכלכלי כאן טוב יחסית והאירו חלש, יש הזדמנות לסוחרים רציניים
להגדיל משמעותית את מחזורי המכירה. מקרן שעלה 16-20 א"ש יועד לקבוצה מסויימת. אם יירד מחירו לאזור 12-15 א"ש, הקבוצה המדוברת מתרחבת פוטנציאלית בצורה משמעותית, וכדאיות היבוא האישי תרד עוד יותר, גם עבורי.
אורי.
את הכדאיות של עניין זה ישקול כל אדם לעצמו, גם אני שקלתי זאת לא פעם וזה לא ירד מהפרק.
אני מדבר כאן רק על המחיר שמשלמים היבואנים שקונים באירו שעולה להם משמעותית פחות היום
והמיסוי הנמוך יותר הנגזר מכך. הרי בתחום שלנו, כמו ברוב תחומי הצרכנות, כשמחיר המטבע
עולה, רצים לייקר את המוצר, במדה כזו או אחרת של צדק. כשקורה התהליך ההפוך, אז פתאום יש
מלאים שנקנו ביוקר, וטיעונים בסגנון "כשהיה קשה ספגתי ולא ייקרתי, אז עכשיו....." שגם כמותם
שמעתי לא אחת.
אני טוען שעכשיו, כשהמצב הכלכלי כאן טוב יחסית והאירו חלש, יש הזדמנות לסוחרים רציניים
להגדיל משמעותית את מחזורי המכירה. מקרן שעלה 16-20 א"ש יועד לקבוצה מסויימת. אם יירד מחירו לאזור 12-15 א"ש, הקבוצה המדוברת מתרחבת פוטנציאלית בצורה משמעותית, וכדאיות היבוא האישי תרד עוד יותר, גם עבורי.
אורי.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: