תגובות לכתבה: כל מה שרצית לדעת על תלת מימד... והעזת לשאול - חלק ב´
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46428
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
כל מה שרצית לדעת על תלת מימד... והעזת לשאול - חלק ב´
כל מה שרצית לדעת על תלת מימד... והעזת לשאול - חלק ב´
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 04/05/2010 9:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מאמר מעניין ומושקע ביותר. כל הכבוד!
אהבתי במיוחד את ההדמייה המונפשת של קיטוב גלי האור, ואת הלוגו של ht בתלת מימד בפינה.
אהבתי במיוחד את ההדמייה המונפשת של קיטוב גלי האור, ואת הלוגו של ht בתלת מימד בפינה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- sam_bercovici
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
מעניין ומעשיר! 
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
תודה רבה על מאמר מצוין.
ניסיתי לראות לאחרונה סרט בשיטה האנגליפית (אדום כחול) על מסך LCD וניתקלתי ב GHOST מציק מאד מהצד האדום. האם לצבעים/גוונים המוקרנים ממסך ה LCD השפעה על רמת תופעת ה GHOST?
כלומר, האם יתכן שהמסך "אשם" באורך גל האדום היוצא שאינו מפולטר כראוי על ידי המשקף (משקפי קליפ און מ DEAL EXTREME) או שהאשם הבלעדי הוא המשקף
ניסיתי לראות לאחרונה סרט בשיטה האנגליפית (אדום כחול) על מסך LCD וניתקלתי ב GHOST מציק מאד מהצד האדום. האם לצבעים/גוונים המוקרנים ממסך ה LCD השפעה על רמת תופעת ה GHOST?
כלומר, האם יתכן שהמסך "אשם" באורך גל האדום היוצא שאינו מפולטר כראוי על ידי המשקף (משקפי קליפ און מ DEAL EXTREME) או שהאשם הבלעדי הוא המשקף
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
yanivol
התשובה היא כן. לדיוק הצבע יש משמעות על ה GHOST.
שים לב שלפעמים משתמשים בצבעי הפרדה של אדום-כחול ולפעמים אדום-ציאן. הציאן עדיף לתמונות צבעוניות כי הוא משלים מלא לאדום אבל הבהירות שלו שונה מהאדום וזה גורם לבלבול במוח.
לי קשה לראות סרט תלת מימד בשיטת ההפרדה הצבעונית.
תודה על הפרגון.
שים לב שלפעמים משתמשים בצבעי הפרדה של אדום-כחול ולפעמים אדום-ציאן. הציאן עדיף לתמונות צבעוניות כי הוא משלים מלא לאדום אבל הבהירות שלו שונה מהאדום וזה גורם לבלבול במוח.
תודה על הפרגון.
מוטי
מאמר מקצועי ללא ספק
אבל עדיין קצת מבולבל...אז כדאי לרואת את Monsters vs. Aliens 3D Blu-ray אני חייב
נגן 3D + מסך 3D + משקפיים אקטיביים ( חייב להיות של אותה חברה כמו של המסך או לא חשוב ?) + כמובן סרט 3D
או המסך לא חייב להיות 3D....ברשותי PS3 SLIM 250GB ,האם יש תוכנה/מזרימדיה שיודע לנגן 3D ? האם ניתן לרכוש בנפרד/איפו משקפיים אקטיווים ?
עריכה:טוב,אכן תמונות "קשות"
Do I need a new TV?
Yes. With one exception, none of the TV manufacturers we spoke with said that any of their current HDTVs can be upgraded to support the new 3D formats used by Blu-ray, DirecTV and others. One reason we've been given is that the TV must be able to accept a higher-bandwidth signal (technically 120Hz) to display Blu-ray 3D, and older TVs can typically only accept relatively lower-bandwidth (60Hz or less) signals. That's potentially confusing because many non-3D LCDs have 120Hz and 240Hz refresh rates, and manufacturer marketing also mentions "600Hz" plasmas. Regardless of the "Hz" spec, these non-3D models can only handle a source that outputs at 60Hz or less via HDMI--the "conversion" to a higher rate, if applicable, occurs inside the TV itself.
Another reason is that 3D requires different video processing and additional hardware, including some way to send the necessary Infrared or Bluetooth signal to the 3D glasses. We're not ruling our the possibility of third-party add-ons overcoming these limitations, but as of now there's no way to convert any 2D TV to be compatible with the new 3D TV formats.
....................
Glasses are currently proprietary for each manufacturer, so for example if you have a Samsung 3D TV, only the new Samsung 3D glasses will work with it.
http://news.cnet.com/3d-tv-faq/
אבל עדיין קצת מבולבל...אז כדאי לרואת את Monsters vs. Aliens 3D Blu-ray אני חייב
נגן 3D + מסך 3D + משקפיים אקטיביים ( חייב להיות של אותה חברה כמו של המסך או לא חשוב ?) + כמובן סרט 3D
או המסך לא חייב להיות 3D....ברשותי PS3 SLIM 250GB ,האם יש תוכנה/מזרימדיה שיודע לנגן 3D ? האם ניתן לרכוש בנפרד/איפו משקפיים אקטיווים ?
עריכה:טוב,אכן תמונות "קשות"
Do I need a new TV?
Yes. With one exception, none of the TV manufacturers we spoke with said that any of their current HDTVs can be upgraded to support the new 3D formats used by Blu-ray, DirecTV and others. One reason we've been given is that the TV must be able to accept a higher-bandwidth signal (technically 120Hz) to display Blu-ray 3D, and older TVs can typically only accept relatively lower-bandwidth (60Hz or less) signals. That's potentially confusing because many non-3D LCDs have 120Hz and 240Hz refresh rates, and manufacturer marketing also mentions "600Hz" plasmas. Regardless of the "Hz" spec, these non-3D models can only handle a source that outputs at 60Hz or less via HDMI--the "conversion" to a higher rate, if applicable, occurs inside the TV itself.
Another reason is that 3D requires different video processing and additional hardware, including some way to send the necessary Infrared or Bluetooth signal to the 3D glasses. We're not ruling our the possibility of third-party add-ons overcoming these limitations, but as of now there's no way to convert any 2D TV to be compatible with the new 3D TV formats.
....................
Glasses are currently proprietary for each manufacturer, so for example if you have a Samsung 3D TV, only the new Samsung 3D glasses will work with it.
http://news.cnet.com/3d-tv-faq/
- yanivol
- חבר ותיק

אני חושב שזו השיטה בטלויזיות ההקרנה האחורית 3D של מיצובישיyaronkle כתב:Wow, כל הכבוד.![]()
שמעתי שישנה טכנולוגיה פסיבית עם מקרן אחד במקום שתיים שמשתמש בגלגל פולורויד כנו במקרני DLP. האם זה נכון או נפוץ?
אגב, מתי החלק הבא?...
- yanivol
- חבר ותיק

במקרה התגלגל לידי סרט בשיטת ההפרדה הצבעונית. החלטתי לראות מה שווה השיטה והשקעתי מספר דולרים בודדים במשקף.motico כתב:yanivol
תודה על הפרגון....
זוגתי ואני לא היינו מסוגלים לצפות בסרט יותר ממספר דקות והתגובה העיקרית היתה "זה פשוט נורא"
הילדים התלהבו בעיקר מעצם זה שרואים אדום בעין אחת וכחול בשניה.
אישית, אני ממש לא ממליץ.