הרצל עוזר לרה"מ: "HOT ממש מפסידה בתחום השידורים"

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #1 

מנכ"ל HOT תוקף את הרפורמה המתוכננת בשוק התקשורת וטוען כי נעשתה "ללא כל עבודה כלכלית או ביסוס עובדתי" ■ עוד הוא טוען כי על אף חובות של 3 מיליארד שקל, HOT ו-yes מפרנסות יחד יותר מ-20 אלף משפחות

כתבה בגלובס:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 20&fid=821

לדבריו, חבילת "עידן +" (DTT), "הוקמה מתוך רצון להעניק לכל אזרח אפשרות לצפות בחבילת ערוצים מצומצמת ללא תשלום, למעט עלות מקלט דיגיטלי. הרפורמה החריגה, אשר משמעותה פגיעה קשה ביותר בעיסוקן של HOT ושל yes ובזכות הקניין שלהן, נעשית דווקא כאשר קיימת אלטרנטיבה זולה ומסובסדת במימון המדינה: חבילת ערוצים של ממש".

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

למרות שבעיקרון אני נגד הוט , במקרה זה אני נוטה להבין ואולי להצדיק את הנאמר על ידי מנכל הוט.
יש חבילה מאוד זולה )- חינם למי שלא רוצה להתחבר והיא נקראת DTT
החבילה הזולה ביותר דרך חברות הכבלים עולה כ 220 שח (תקנו אותי אם אני טועה) מחיר סביר להשקעה שהם צריכים לספק (נעזוב את זה שבמקרה של הוט אין שירות ורק לאחרונה הם נקנסו על ידי הרשות עקב זמן המתנה ארוך בתמיכה הטלפונית) ואי אפשר לדעתי לצפות מהם להוריד מחירים.
אני חושב...

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #3 

220 זה לא מחיר סביר

בנוסף, כל ערוץ מעניין נהפך לפרימיום ובקלות מגיעים לחשבון חודשי של 350 ש"ח

הוט הביאה את ההפסדים על עצמה כששילמה סכומי עתק לספקים כדי שיס לא תצליח, ולאחר מכן חוייבה לאפשר גם ליס לרכוש את התכנים

מה הוא רוצה מערוצי החינם? קיימים כבר שנים, פשוט כעת השידור הקרקעי הפך סוף סוף דיגיטלי, באיחור של שנים. יש מעט מאוד ערוצים חופשיים ולא נראה לי שזה ממש איום על הוט, אנשים עוזבים כי הם לא מרוצים מהתכנים , איכות השידור והשירות. בתמורה לכסף הרב שהם משלמים

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

זה ממש נשמע "אוי אוי אוי" :lol:
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

הם היו צריכים לעשות כמו שעשו עם הHD - שנותנים שני ערוצים מתנה
החכמה היא - להיות בתוך הבית של הלקוח - כלומר - תן לו חבילה מאוד זולה ועם מעט מאוד ערוצים, אבל תן לו טעימה מערוץ כזה וערוץ אחר - תן לו להחליט שהוא רוצה עוד. בחגים תשחרר קצת ערוצים וכד'. בנוסף, ההתחייבויות האלו - נמאסו לדעתי על רוב העם. מה אני יודע מה יהיה איתי בשלוש שנים הקרובות? גם מבחינה כלכלית - וגם מבחינת עניין? התחייבות נניח לשנה - הייתה יותר ריאלית. (בכל זאת צריך לכסות לפחות את עלות ההתקנה).
בנוסף יש גם את הVOD - שזו גם דרך לעשות כסף בל נשכח.

Avi_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1762
נתן תודות: 79 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #6 

איתי,

זה מצריך צורת חשיבה שלא נפוצה במחוזותינו עמוסת המנהלים הישראלים שמגדירים הצלחה כשהלקוח מובס ומשלם.
אני כל הזמן אומר את זה לספקים. "בוא, כנס אלי לבית ואז נראה אם טוב או לא" אבל ללא הצלחה.

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #7 

(עולה על הארגז, מדליק את המגפון).

לותיקים (בשנים) שביננו, נא לזכור איך קמה הוט. כך זה מצטייר בזיכרון שלי, בכל אופן:
* בראשית ניתן זיכיון בלעדי לחברות שונות על אזורים שונים
* הזיכיון היה אמור להיות לזמן מוגבל (10 שנים? 15? מי זוכר?)
* במסווה של "תחרות" למעשה נתנו להן מונופול - כל אחת באזור שלה
* התירוץ היה שזה כדי שיהיה כדאי להן להניח תשתית משלהן
* במקומות שלא היה כדאי להם, גם את זה הם לא עשו (והשאירו ישובים שלמים ללא שירות)
* החפירות בערים להנחת הכבלים גרמו נזקים כבדים לכבישים ורחובות, שרובם נספגו על ידי העיריות (כלומר: אנחנו)
* המחירים היו תמיד (אבל תמיד!) מחירי המקסימום שהרגולטור קבע

הזיכיון הראשוני נגמר מזמן (מתי???) - החברות השונות התאחדו לגוף אחד בשם "הוט"
וכן, יש להם היום "תחרות" בדמות "יס" - שנראית מאד מתואמת, עד כדי עשיית צחוק מהמושג "תחרות" - ראה מושג "חבילת בסיס"

ידידי בעלי "הוט": על התשתית שהנחתם שילמתי לכם כבר כמה פעמים במרוצת השנים - במחירי המונופול שגביתם. זה שאתם לא מאפשרים גישה אליה לאף אחד אחר (בניגוד לדרישת הרגולטור) זה לא תקין.
החובות שלכם הם הבעיה שלכם: כמה השקעתם ביוזמות דוט.קום לפני שהבועה התפוצצה? כמה עלו לכם כל המיזוגים והרכישות? כמה כסף כבר לקחתם הביתה? גם אם יש משכנתא: זה לא אומר שאני מסכן

בהבל פיכם אתם מודים: אנו גובים 400 מיליון שקל (לפחות) יותר מידי כל שנה מלקוחותינו. לראות אותכם בוכים הפך כבר לחלקנו לאתגר, ולמקור לנחת, לא למקור לרחמים...

(נגמרו הסוללות במגפון, יורד מהארגז, ובורח בשיא המהירות).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #8 

בגדול הוא צודק - לא עשו חשיבה מרוכזת ומסודרת לגבי כל שוק התקשורת בכלל ובהקשר לשוק הטלויזיה הרב ערוצית בפרט. כל חטיבה במשרד התקשורת עובדת בסולו וללא תיאום וזה הגיוני פשוט בגלל שאין בישראל רשות תקשורת מסודרת שמרכזת את הראשות, את הרשות השניה והמועצה לכבלים וללווין. הסיבה היא ביורוקרטית/פוליטית - לא נוח לאף אחד לפרק 3 קבוצות מחשבה שכל אחת בנפרד די אימפוטנטית ולהפוך אותן לרשות אחת. הראשות השניה היא זו עם הכי הרבה שיניים הודות למנכ"ל פעיל, וגם ניצן חן ממועצת הכבלים והלווין מתחיל להראות שיניים שזה לא רע בכלל.

צריכים לפרק את כל הרשויות הללו ולבנות אותן במסודר ולתת לרשות החדשה והמרוכזת את הכח לטפל בכל התמונה הוכללת ולא רק בשליש מהעוגה, אחרת מפת התקשורת בישראל תמשיך להתפתח בלי כיוון או סדר הגיוני (כל גוף ייזום וידחוף ובסוף יהיה לנו פיל עם 3 חדקים, 16 רגלים ואוזן אחת).

אחרי שאמרתי שהוא צודק בגדול, אני חושב שהוא טועה בענק. עלות סל התקשורת הישראלי הוא מהגבוהים בעולם. הסיבה לכך היא שחוץ מהוט אף אחד לא מסוגל לספק את מלוא שירותי התקשורת בגלל חסימות רגולטוריות. בסופו של דבר משפחה צריכה לשלם סכומי עתק לכבלים, אינטרנט, לויין, סלולר וטלפון ללא הגיון. כולם זה שירותי DATA וצריך להיות לנו שירות כולל ומרוכז שיינתן על ידי 3 חברות (עדיף שלא הרבה יותר כי אז הן יתחילו לדמם) שימצאו בתחרות.

זה בסוף יראה כך גם אם רוצים וגם אם לא רוצים - לשם הרוח מנשבת.

זה עלול לקחת 3-5 שנים עד שזה יראה כך, אבל לי אין ספק שאין מקום לכ"כ הרבה פעילות חופפת בתחום התקשורת הישראלי.

apples
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

uris כתב:למרות שבעיקרון אני נגד הוט , במקרה זה אני נוטה להבין ואולי להצדיק את הנאמר על ידי מנכל הוט.
יש חבילה מאוד זולה )- חינם למי שלא רוצה להתחבר והיא נקראת DTT
החבילה הזולה ביותר דרך חברות הכבלים עולה כ 220 שח (תקנו אותי אם אני טועה) מחיר סביר להשקעה שהם צריכים לספק (נעזוב את זה שבמקרה של הוט אין שירות ורק לאחרונה הם נקנסו על ידי הרשות עקב זמן המתנה ארוך בתמיכה הטלפונית) ואי אפשר לדעתי לצפות מהם להוריד מחירים.
אני חושב...
...
האינוס למחיר סף של 220 שקל הוא שוד וגזל ברשיון הממשלה, מדהים שיש מי שחושב שזה מוצדק.

מה שמתבקש הוא חבילת סף אמיתית 50 עד 100 שקל ובחירת ערוצים/חבילות באופן פרטני באמת.

בזמנו בחוק הכבלים המקורי זה מה שהובטח ולא קוים עקב שחיתות הון/שלטון טיפוסית.

חברת חם וכן יכולות להמשיך לגנוב את הציבור (תוך כדי תיאום מחירים) אבל האינטרנט ימשוך את
השטיח מתחת לרגליהם.

הדרישה של מנכל הוט לדרוש מהציבור לממן את המנופול שלו באמצעות מחיר סף ותיאום מחירים
או לחילופין תמיכה ממשלתית היא פשוט חוצפה, כדי שחברת חם ובעליה יקיימו חברה ללא זכות
קיום (לטענת מנכל הוט) כל אזרחי ישראל, עשירים ועניים נגנבים במחיר סף מנופח תוך כדי תיאום
מחירים.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #10 

apples כתב: חברת חם וכן ...
...
:מת מצחוק: