הסבר על מונחים באודיו
-
efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
שלום לכולם
ראיתי בהרבה שירשורים מונחים רבים הקשורים לאיכות השמיעה מרמקולים כגון "במה", "עומק" וכו'. האם קיים מאמר באתר או באתרים אחרים עם הסברים לגבי המונחים האלו ? פורום האודיו מאוד מעניין אותי וחבל לי לא להבין על מה מדברים.
ראיתי בהרבה שירשורים מונחים רבים הקשורים לאיכות השמיעה מרמקולים כגון "במה", "עומק" וכו'. האם קיים מאמר באתר או באתרים אחרים עם הסברים לגבי המונחים האלו ? פורום האודיו מאוד מעניין אותי וחבל לי לא להבין על מה מדברים.
- uris
-
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
את רוב המושגים אני מבין ...אבל כל כך קשה להסביר אותם , אשאיר את המשימה לטובים ממני בתחום זה (ויש כאן הרבה כאלו)
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
תקרא את מה שכתוב בקישור ותוך כמה שעות אתה תהפוך להיות מומחה
:
http://www.stereophile.com/reference/50/index1.html
http://www.stereophile.com/reference/50/index1.html
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
מציע שתכתוב פה רשימה של המונחים שאתה לא מזהה / מבין, זה יהיה יותר פשוט מלהתחיל לפרט.
לגבי מה שציינת -
"במה" - פשוטו כמשמעו, עד כמה התחושה המתקבלת מהרמקולים "אמיתית" מבחינת מיקום הכלים וכו'. דמיין שאתה שומע מוזיקה בעיניים עצומות - האם אתה יכול למקם את הכלים במרחב כפזורים על שטח גדול (כמו במה בתיאטרון / אולם קונצרטים וכו') או שהצליל מרגיש כאילו הוא מגיע ממקום אחד, קטן וצפוף?
זו תחושת הבמה.
לגבי מה שציינת -
"במה" - פשוטו כמשמעו, עד כמה התחושה המתקבלת מהרמקולים "אמיתית" מבחינת מיקום הכלים וכו'. דמיין שאתה שומע מוזיקה בעיניים עצומות - האם אתה יכול למקם את הכלים במרחב כפזורים על שטח גדול (כמו במה בתיאטרון / אולם קונצרטים וכו') או שהצליל מרגיש כאילו הוא מגיע ממקום אחד, קטן וצפוף?
זו תחושת הבמה.
-
efi1965
-
- חבר ותיק

זurileruriler כתב:מציע שתכתוב פה רשימה של המונחים שאתה לא מזהה / מבין, זה יהיה יותר פשוט מלהתחיל לפרט.
לגבי מה שציינת -
זו תחושת הבמה....
זה בדיוק מה שחשבתי.............. האם לרמקולים בלבד יש השפעה על הבמה או השילוב בין ההגברה לרמקולים ?
zeev78
תודה על הלינק אני אקרא אותו.
- valer_valer
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
כמעט להכל יש השפעה על הבמה - זה מתחיל במקור (הפרדת ערוצים, איזון הערוצים וכד') כלה במגבר, אקוסטיקה של החדר עצמו ...האם לרמקולים בלבד יש השפעה על הבמה או השילוב בין ההגברה לרמקולים ?...
-
efi1965
-
- חבר ותיק

קראתי הרבה על הצבת רמקולים חדשים שהחברה כאן מספרים עליהם ובדרך כלל הם מקשרים את מושג הבמה לרמקולים עצמם ומיקומם בחדר. מעניין אותי לדעת מה הסיבה לשינוי בבמה בין רמקול לרמקול בהנחה והם מוצבים בדיוק באותו מקום.valer_valer כתב:כמעט להכל יש השפעה על הבמה - זה מתחיל במקור (הפרדת ערוצים, איזון הערוצים וכד') כלה במגבר, אקוסטיקה של החדר עצמו ...האם לרמקולים בלבד יש השפעה על הבמה או השילוב בין ההגברה לרמקולים ?......
- 0z23
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 525
-
efi1965
-
- חבר ותיק

בדיוק מה שחיפשתי ...............תודה רבה...
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג