אזהרה מפני נוכלת בשם עידית הראל
שלום חברים,
ברצוני לספר אודות חוויה שזוגתי ואני עברנו אתמול - למען יראו וייראו.
זוגתי ואני טיילנו להנאתנו ברגל ברחובות ת"א אתמול בערב, כאשר בשעה 23:15 ניגשה אלינו בפינת רחוב אישה כבת 40, שנראתה נורמטיבית לחלוטין וכשהיא על סף בכי סיפרה לנו סיפור קורע לב: אמרה שקוראים לה עידית הראל, שהיא מקיבוץ יפעת בצפון ושאמו של בעלה מאושפזת בבית חולים סורוקה בבאר-שבע - ועליהם לנסוע בכול יום הלוך ושוב מצפון לדרום ובחזרה. כדי לצאת מאווירת הנכאים בבית החולים הם עצרו בת"א לשתות כוס קפה כשנתקעו ללא דלק, או אז גילתה שאבד לה ארנקה. היא צלצלה לסורוקה ושמעה כי האחיות במחלקה מצאו את הארנק, אך גם לה וגם לבעלה אין אגורה שחוקה עליהם. היא ביקשה שנעזור לה בכסף לדלק והיא תחזיר לנו למחרת. מיד שלפתי שטר של 50 ש"ח, ואז הגברת, שנראתה על סף התמוטטות (ובשלב זה אף הצליחה להזיל דמעת תנין אמיתית), אמרה שיש להם פונטיאק ישנה שזוללת המון דלק ולא יצליחו להגיע עד הצפון הרחוק בסכום זה. שאלתי לכמה היא זקוקה והיא אמרה ש 200, 250 יעזרו מאוד. עד עכשיו איני מבין מה גרם לי ללכת שבי אחריה ולהוציא מהארנק 300 ש"ח ולתת לה. היא החליפה איתי טלפונים וראיתי שהמספר אכן אצלה ועובד. היא גם הציעה להראות תעודת זהות. אמרתי לה שאני מכפר סבא והיא אמרה שאין בעיה, הם נוסעים לביה"ח דרך כביש 6, יירדו במחלף אייל וייצרו איתי קשר מחר (היום) כדי להחזיר הסכום. היא הודתה לי עד אין קץ והלכה לדרכה. אין לי מושג איך הייתי כל כך תמים כאשר בד"כ זוגתי אומרת לי שאני חשדן אף יותר מדי...אבל כך היה.
הגענו הביתה והקשתי את שמה ב 144 באינטרנט ללא כל מענה. לאחר מכן הקשתי את שמה בגוגל וחשכו עיני - התוצאה הראשונה: "זהירות עידית הראל נוכלת". נכנסתי לכמה פוסטים וגיליתי את הסיפור האמיתי, אלו הפרטים:
- עידית הראל זה אכן שמה האמיתי והיא באמת גרה בעבר בקיבוץ יפעת. תעודת הזהות אמיתית ואפילו יש לה "הביצים" להישאר עם אותו מספר טלפון מזה 4 חודשים לפחות. יש מספר תעודת זהות ואף מספר רכב (היא באמת נוסעת בפונטיאק ישנה כחולה) - אך המשטרה טרם הצליחה (או ניסתה, כנראה) לשים את ידה עליה.
- יש נגדה לפחות 27 תלונות פתוחות במשטרה על מעשים דומים, שלא לדבר על המון פוסטים באינטרנט אודות אנשים שנפלו ברשתה.
- רכז קיבוץ יפעת מקבל עשרות טלפונים אודותיה ומספר כל הידוע לו...אך אין לו דרך לעזור כמובן.
- פורסמה עליה כתבה קטנה במגזין טיים-אאוט של לפני שבועיים כדי שאנשים יזהרו מפניה.
- מידע שדליתי אך אין לו כל אישור: היא על סמים מזה כמה שנים, הייתה בגמילה כמה פעמים וברחה, יש לה ילדים שנלקחו מחזקתה, כמו גם רישום פלילי על התפרצויות וגניבה. בנוסף מתוכננת עליה כתבה באחת מתוכניות התחקירים הידועות.
עד עכשיו אני בהלם שנפלתי ברשתה, חשבתי שאני יודע לקרוא אנשים...הגברת נראתה נורמטיבית לחלוטין, לא מסוממת, אינטליגנטית, נעימה ושחקנית ראויה לפרס אוסקר.
בנוסף גיליתי, כדי לזרות מלח על הפצעים, שדווקא אני, סטודנט עני, שברתי את שיא הפראייריות (לפחות של אלה שפרסמו אודותיה באינטרנט) כשנתתי לה 300 ש"ח...המקסימום עד כה היה 250 ש"ח.
אז אחרי כל העצבים, חשוב לי להזהיר מפניה - היא מסתובבת בכל אזור המרכז ויש דיווחים גם מירושלים וחיפה. אישה בגובה ומבנה גוף ממוצעים, שיער חום ארוך וגלי שזור לקוקו. לא מפחדת לומר את שמה האמיתי ופרטים מזהים אמיתיים נוספים (ואולי אף נהנית מכך).
ראו הוזהרתם...והמשך שבוע מוצלח!
ברצוני לספר אודות חוויה שזוגתי ואני עברנו אתמול - למען יראו וייראו.
זוגתי ואני טיילנו להנאתנו ברגל ברחובות ת"א אתמול בערב, כאשר בשעה 23:15 ניגשה אלינו בפינת רחוב אישה כבת 40, שנראתה נורמטיבית לחלוטין וכשהיא על סף בכי סיפרה לנו סיפור קורע לב: אמרה שקוראים לה עידית הראל, שהיא מקיבוץ יפעת בצפון ושאמו של בעלה מאושפזת בבית חולים סורוקה בבאר-שבע - ועליהם לנסוע בכול יום הלוך ושוב מצפון לדרום ובחזרה. כדי לצאת מאווירת הנכאים בבית החולים הם עצרו בת"א לשתות כוס קפה כשנתקעו ללא דלק, או אז גילתה שאבד לה ארנקה. היא צלצלה לסורוקה ושמעה כי האחיות במחלקה מצאו את הארנק, אך גם לה וגם לבעלה אין אגורה שחוקה עליהם. היא ביקשה שנעזור לה בכסף לדלק והיא תחזיר לנו למחרת. מיד שלפתי שטר של 50 ש"ח, ואז הגברת, שנראתה על סף התמוטטות (ובשלב זה אף הצליחה להזיל דמעת תנין אמיתית), אמרה שיש להם פונטיאק ישנה שזוללת המון דלק ולא יצליחו להגיע עד הצפון הרחוק בסכום זה. שאלתי לכמה היא זקוקה והיא אמרה ש 200, 250 יעזרו מאוד. עד עכשיו איני מבין מה גרם לי ללכת שבי אחריה ולהוציא מהארנק 300 ש"ח ולתת לה. היא החליפה איתי טלפונים וראיתי שהמספר אכן אצלה ועובד. היא גם הציעה להראות תעודת זהות. אמרתי לה שאני מכפר סבא והיא אמרה שאין בעיה, הם נוסעים לביה"ח דרך כביש 6, יירדו במחלף אייל וייצרו איתי קשר מחר (היום) כדי להחזיר הסכום. היא הודתה לי עד אין קץ והלכה לדרכה. אין לי מושג איך הייתי כל כך תמים כאשר בד"כ זוגתי אומרת לי שאני חשדן אף יותר מדי...אבל כך היה.
הגענו הביתה והקשתי את שמה ב 144 באינטרנט ללא כל מענה. לאחר מכן הקשתי את שמה בגוגל וחשכו עיני - התוצאה הראשונה: "זהירות עידית הראל נוכלת". נכנסתי לכמה פוסטים וגיליתי את הסיפור האמיתי, אלו הפרטים:
- עידית הראל זה אכן שמה האמיתי והיא באמת גרה בעבר בקיבוץ יפעת. תעודת הזהות אמיתית ואפילו יש לה "הביצים" להישאר עם אותו מספר טלפון מזה 4 חודשים לפחות. יש מספר תעודת זהות ואף מספר רכב (היא באמת נוסעת בפונטיאק ישנה כחולה) - אך המשטרה טרם הצליחה (או ניסתה, כנראה) לשים את ידה עליה.
- יש נגדה לפחות 27 תלונות פתוחות במשטרה על מעשים דומים, שלא לדבר על המון פוסטים באינטרנט אודות אנשים שנפלו ברשתה.
- רכז קיבוץ יפעת מקבל עשרות טלפונים אודותיה ומספר כל הידוע לו...אך אין לו דרך לעזור כמובן.
- פורסמה עליה כתבה קטנה במגזין טיים-אאוט של לפני שבועיים כדי שאנשים יזהרו מפניה.
- מידע שדליתי אך אין לו כל אישור: היא על סמים מזה כמה שנים, הייתה בגמילה כמה פעמים וברחה, יש לה ילדים שנלקחו מחזקתה, כמו גם רישום פלילי על התפרצויות וגניבה. בנוסף מתוכננת עליה כתבה באחת מתוכניות התחקירים הידועות.
עד עכשיו אני בהלם שנפלתי ברשתה, חשבתי שאני יודע לקרוא אנשים...הגברת נראתה נורמטיבית לחלוטין, לא מסוממת, אינטליגנטית, נעימה ושחקנית ראויה לפרס אוסקר.
בנוסף גיליתי, כדי לזרות מלח על הפצעים, שדווקא אני, סטודנט עני, שברתי את שיא הפראייריות (לפחות של אלה שפרסמו אודותיה באינטרנט) כשנתתי לה 300 ש"ח...המקסימום עד כה היה 250 ש"ח.
אז אחרי כל העצבים, חשוב לי להזהיר מפניה - היא מסתובבת בכל אזור המרכז ויש דיווחים גם מירושלים וחיפה. אישה בגובה ומבנה גוף ממוצעים, שיער חום ארוך וגלי שזור לקוקו. לא מפחדת לומר את שמה האמיתי ופרטים מזהים אמיתיים נוספים (ואולי אף נהנית מכך).
ראו הוזהרתם...והמשך שבוע מוצלח!
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
WOW
אני אומר כל עוד זה נגמר בכסף לא קרה כלום.
אל תתבאס יותר מידי ולראיה שעוד רבים וטובים נפלו ברשתה.
חבל רק שיש חלאות כאלה שמנצלים את טוב ליבם של אנשים למעשה הונאה כאלה שגורמים לנו להפנות עורף אפילו לאלה שבאמת זקוקים לעזרה.
בכל מקרה תודה על האזהרה.
אני אומר כל עוד זה נגמר בכסף לא קרה כלום.
אל תתבאס יותר מידי ולראיה שעוד רבים וטובים נפלו ברשתה.
חבל רק שיש חלאות כאלה שמנצלים את טוב ליבם של אנשים למעשה הונאה כאלה שגורמים לנו להפנות עורף אפילו לאלה שבאמת זקוקים לעזרה.
בכל מקרה תודה על האזהרה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
וואו!!!
תנחומי על האובדן הכספי
אם יש משהו מנחם בזה. אז אני חייב לומר לך שהנאיביות שלך נוגעת ללב.
מעטים האנשים שהיו מתייחסים לאישה כזו (לא יודע "מה אני הייתי עושה" )
אז עם כל הכאב על הכסף עשה לי טוב לשמוע על טוב הלב שלך
תנחומי על האובדן הכספי
אם יש משהו מנחם בזה. אז אני חייב לומר לך שהנאיביות שלך נוגעת ללב.
מעטים האנשים שהיו מתייחסים לאישה כזו (לא יודע "מה אני הייתי עושה" )
אז עם כל הכאב על הכסף עשה לי טוב לשמוע על טוב הלב שלך
העם דורש..... כל מיני דברים
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
אם לא לזרוע עוד קצת על הצפצעים, אני כן אוכל לומר שכנראה שאתה אדם עם לב טוב,
ופרט לכך שיש אנשים כאלו לצערי בעולם שלנו, לפחות יש אנשים טובים כמוך, שהסכימו להוציא
סכום כזה כדי לעזור לאדם שהוא "לכאורה" במצוקה, מבאס על הכסף,
אבל לפחות אתה יכול לומר לעצמך שאתה אדם טוב וכנראה אזרח טוב, שראה אזרח אחר במצוקה ורצה לעזור לו.
כפרת עוונות על הכסף, אני לא אדם דתי, אבל מאמין שזה יחזור אליך בצורה כזאת או אחרת.
בברכה,
שלומי.
ופרט לכך שיש אנשים כאלו לצערי בעולם שלנו, לפחות יש אנשים טובים כמוך, שהסכימו להוציא
סכום כזה כדי לעזור לאדם שהוא "לכאורה" במצוקה, מבאס על הכסף,
אבל לפחות אתה יכול לומר לעצמך שאתה אדם טוב וכנראה אזרח טוב, שראה אזרח אחר במצוקה ורצה לעזור לו.
כפרת עוונות על הכסף, אני לא אדם דתי, אבל מאמין שזה יחזור אליך בצורה כזאת או אחרת.
בברכה,
שלומי.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אולי אני לא מספיק טוב אבל לא הייתי נותן יותר מ 50 שח לאדם שהיה פונה אליי עם בעיה דומה וזאת גם בתנאי שהוא לא עורר אצלי אפילו צל צילו של חשש .
הפעמים שבהן אני תורם זה לאגודות מוכרות (כמו למלחמה סרטן או בסופר שמוסיפים 5 שח לילדים בסיכון או דרך sms לתרומה להשתלה כאשר מופיעה כתבה רצינית בטלויזיה) גם אז אני בחשש תמידי לאן הכסף הולך מאחר ולא פעם גם באגודות מסוג זה יש שחיתות .
הפעמים שבהן אני תורם זה לאגודות מוכרות (כמו למלחמה סרטן או בסופר שמוסיפים 5 שח לילדים בסיכון או דרך sms לתרומה להשתלה כאשר מופיעה כתבה רצינית בטלויזיה) גם אז אני בחשש תמידי לאן הכסף הולך מאחר ולא פעם גם באגודות מסוג זה יש שחיתות .
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מספר הלוחית של הפונטיאק שלה הוא 19-896-18. היא עבדה גם על אנשים נוספים, מישהו הספיק לרשום את מספר לוחית הרישוי שלה (לפי מייל שקיבלתי לפני מספר שבועות).
אתה מוזמן להגיש תלונה במשטרה (בלי לפתח תקוות)...
אתה מוזמן להגיש תלונה במשטרה (בלי לפתח תקוות)...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
לי קרה מקרה דומה , חניתי ליד מקום עבודתי והנה פנה אלי אדם שנראה מכובד ומשכנע, סיפר לי שמשפחתו נמצאת בעיר אחרת וארנקו אבד,
ביקש 50 ש"ח לנסוע באוטובוס למשפחתו מפני שאין לו איך להגיע,
מסר לי את מספר הנייד שלו , התקשרתי לנייד בנוכחותו ואכן המספר רלוונטי,
הוא ביקש את פרטי על מנת להחזיר לי למחרת את הכסף .
כמובן שלא ראיתי אותו יותר....
בעת המקרה , חשבתי שאולי הוא עובד עלי , אך הוא נראה "אדם מן הישוב" לבוש כהלכה ואפילו מתהלך עם מכשיר פלאפון יקר ...
כשסיפרתי זאת בעבודה , אמור לי - "הכל לטובה" ראה זאת כתרומה ...
ובזה נגמר הסיפור ...
בעת המקרה , חשבתי שאולי הוא עובד עלי , אך הוא נראה "אדם מן הישוב" לבוש כהלכה ואפילו מתהלך עם מכשיר פלאפון יקר ...
ובזה נגמר הסיפור ...
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לא בטוח שזה היה עוקץ...רונן כתב:לי קרה מקרה דומה , חניתי ליד מקום עבודתי והנה פנה אלי אדם שנראה מכובד ומשכנע, סיפר לי שמשפחתו נמצאת בעיר אחרת וארנקו אבד,
ובזה נגמר הסיפור ......
יש סיכוי שהסיפור אמיתי - אבל הוא התעצל להחזיר את הכסף.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
שאלה מעניינת ...סביר להניח שאתה צודק.spacedude כתב:תנסו לשים את עצמכם מאחורי "הסיפור" שלה.
אתם הייתם עוצרים מישהו באמצע הרחוב לבקש סכום של כסף (אפילו 20 שקל)?
אני מאמין שלא, היינו מתקשרים לחבר / קרוב משפחה שיבוא לקחת אותנו....
תמיד יש פתרון ...אפילו מונית "ספשייל" עד הבית ואז למשוך כסף ....
אולי במקרה מאוד קיצוני הייתי מבקש אם זה סכום זעום מאוד.
נדמה לי שפעם לפני שנים רבות (רבות רבות רבות) שהייתי חייל הייתי בסיטואציה דומה ובקשתי משהו כמו 5 שח ...מעוברים ושבים , זכור לי שמיד הסכימו .
- jukin
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 757
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
כפרות על ה300 ש"ח
סכום לא פעוט אבל אף אחד לא ימות מזה.
אתה מתבאס מזה שיצאת פראייר...אני מצדיע לך על טוב לב יוצא דופן.
היקום יפצה אותך ביום מן הימים.
אתה מתבאס מזה שיצאת פראייר...אני מצדיע לך על טוב לב יוצא דופן.
היקום יפצה אותך ביום מן הימים.
עידו, אתה בן אדם עם לב טוב, הלוואי ואחוז קטן במדינה היה עם לב שכזה..
היא תקבל מה שמגיע לה, אתה כמובן תקבל את הצד הטוב מהסיפור..
היא תקבל מה שמגיע לה, אתה כמובן תקבל את הצד הטוב מהסיפור..
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
בהתנהלות העולם הכלכלי של היום כל אדם שמבקש כסף מאדם אחר ברחוב הוא נוכל.
היא יכולה להיכנס לתחנת דלק, לעשות רכישה טלפונית של כמה ליטרים עם כרטיס האשראי שלה שנמצא על ידי בית החולים ולהמשיך משם.
מצד שני, כמו שכולם אמרו כאן, אתה יצאת בסדר והיא בסופו של דבר צריכה עזרה.
אתה יכול לישון טוב בלילה
היא יכולה להיכנס לתחנת דלק, לעשות רכישה טלפונית של כמה ליטרים עם כרטיס האשראי שלה שנמצא על ידי בית החולים ולהמשיך משם.
מצד שני, כמו שכולם אמרו כאן, אתה יצאת בסדר והיא בסופו של דבר צריכה עזרה.
אתה יכול לישון טוב בלילה
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
כמובן שבשעת צרה הייתי רוצה להיתקל בך,אבלללללל,,,,,,
אני כזה קמצן שאם העידית הראל הזאת הייתי מבקשת ממני שקל אחד
רק מהמחשבה על כך,,,,,,,,,,,,היא לא היתה מבקשת יותר
אני כזה קמצן שאם העידית הראל הזאת הייתי מבקשת ממני שקל אחד
רק מהמחשבה על כך,,,,,,,,,,,,היא לא היתה מבקשת יותר
אמן מייסר
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
idobi
היית צריך לעצור אחרי ה- 50 הראשונים,
אבל אל תתבאס על טוב לבך...
אני קורא להנהלת האתר להעניק לך במתנה והוקרה על טוב לבך, שנת חברות ב- HT Friend.

היית צריך לעצור אחרי ה- 50 הראשונים,
אבל אל תתבאס על טוב לבך...
אני קורא להנהלת האתר להעניק לך במתנה והוקרה על טוב לבך, שנת חברות ב- HT Friend.
...
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
אתה אדם טוב!
מה שמדהים זה האימפוטנטיות של המשטרה לאחר אינספור תלונות לא עוצרים אותה.
היום ראיתי בYNET כתבה על כך שהמשטרה פירקה ראיות
http://www.globes.co.il/news/article.as ... echMusafHP

מה שמדהים זה האימפוטנטיות של המשטרה לאחר אינספור תלונות לא עוצרים אותה.
היום ראיתי בYNET כתבה על כך שהמשטרה פירקה ראיות
http://www.globes.co.il/news/article.as ... echMusafHP
72o