יאהו: גוגל יהיו בצרות בקרוב

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78912
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #1 

http://www.webpronews.com/topnews/2010/ ... -a-problem

הרג אותי מצחוק שהם מוכרים רק בזכות השירות חיפוש שלהם. נראה לי שהם תקועים בעבר ולא שמו לב שיש לגוגל שירותי מפות, מע' הפעלה סלולרית שמצליחה יפה מאוד, שירותי משרד בענן (DOCS), שירותי אנליטיקה לאתרים ועוד אלף שירותים.

ביום ממוצע, אני מבלה לפחות חצי שעה-שעה (מינימום!) בשירותים של גוגל. זה יותר ממה שאני מבלה עם פייסבוק.

אין לי שום דבר שאני עושה ביום ממוצע שדורש את יאהו.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

הנה בילית חמש דקות בקריאה וכתיבת פוסט על יאהו

זה ההיילייט של הפעילות שלך (גם שלי) איתם

חבל... אהבתי אותם
בהמון דברים (בעיקר ממשק משתמש) יאהו הקדימו את האחרים
העם דורש..... כל מיני דברים

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

הדבר היחיד שאני עושה ביאהו - זה FINANCE. זה רק בגלל שאני לא רוצה לדעת לאן יגיע המידע אם אני אכניס אותו בFINANCE של גוגל :)

Coldwar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 535
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

מסכים עם כל מילה..

אם כבר, יאהו חיים בעבר...

כמו עוד כמה פורטלים ישראלים (שלא אזכיר את שמם)
ששכחו להתקדם ונתקעו במצב רדום ולא אטרקטיבי.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #5 

כל מה שנאמר כאן נכון , ובכל זאת הערה קטנה המשקל של יאהו (והשימוש בשירותים שלו כמו תוכנת המסרים למשל) גבוה הרבה יותר בארהב מאשר בארץ

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #6 

נכון
השוק האמריקאי בדרך כלל נראה אחרת משאר העולם

בלאקברי מישהו?
העם דורש..... כל מיני דברים

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #7 

אני ממש לא הייתי "קובר" את יאהו כל כך מהר.
קודם כל, הם מובילים ובפער גדול באימייל שלהם (למרות שג'ימייל (עדיין מקום 3) מצמצמת את הפער). זה לבד אומר שהם לא הולכים להעלם בקרוב.
Yahoo finance כבר הוזכר פה. אף מתחרה לא מתקרב אליהם ובצדק, הם מאוד טובים.
גם Yahoo Autos חזק למרות שאנו לא נחשפים כי זה רלוונטי לארה"ב בלבד.
עוד שני שירותים ששייכים להם שאני אוהב אך אין לי מידע איך הם מבחינת נתח שוק זה Flickr ו - Delicious.

עופר,
חבל שהרגו אותך מצחוק כי אמרו משהו די נכון. אומנם לגוגל יש ים של שירותים נפלאים אבל הם רואים כיום כסף כמעט רק מהחיפוש. רוב השירותים האחרים קיימים על חשבון החיפוש ולא מכניסים כסף כיום.
אם משהו מצחיק זה ה"רק" כי זה השירות העיקרי ויאהו היו מתים להיות מקום 1 בזה.
משה

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #8 

moco כתב: עופר,
חבל שהרגו אותך מצחוק כי אמרו משהו די נכון. אומנם לגוגל יש ים של שירותים נפלאים אבל הם רואים כיום כסף כמעט רק מהחיפוש. רוב השירותים האחרים קיימים על חשבון החיפוש ולא מכניסים כסף כיום.
אם משהו מצחיק זה ה"רק" כי זה השירות העיקרי ויאהו היו מתים להיות מקום 1 בזה.
...
גוגל דווקא נמנעים מהטעות של יאהו בעבר ולא נתקעים על הנישה הסגורה יחסית של אינטרנט והאפליקציות מסביב.
הם משתדלים גם לשלוח זרועות לחומרה (Nexus 1) ובקרוב כנראה גם טלוויזיות.
זה שהם מרוויחים אחוז מאוד קטן כרגע מעסקי הסלולר עדיין לא אומר שמבחינתם הוא זניח.
להיפך, לדעתי זה עניין של זמן עד שיבוא מישהו עם אלגוריתם חיפוש יותר מוצלח מגוגל או שיותר ויותר אנשים תחילו לחפש ברשתות חברתיות ע"ע פייסבוק.
Need more cowbell

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73348
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #9 

אנחנו שוכחים שאנחנו כישראלים לא שוק מייצג בכלל. כמו שציינו פה יאהו חזקה בשווקים אחרים. למשל במזרח הרחוק אף אחד לא שמע אל המסנג'ר של מיקרוסופט (טיילתי בהרבה מדינות במזרח וכל פעם שנכנסתי לאינטרנט קפה הייתי צריך להתקין ידנית את ה MSN מסנג'ר) ואם אין לך YAHOO MESSENGER אתה לא קיים שם. עכשיו תחשבו כמה אסיאתים יש וכמה מאיתנו עגולי העיניים ותבינו שאנחנו בטלים בשישים ושאם יאהו מחזיקה את השוק האסיאתי "בביצים" השוק המערבי הוא רק צ'ופר.

אני עדיין חושב שההתבטאות של מנכ"ל יאהו אומללה ושהוא רותם את העגלה לפני החמור, אבל לא הייתי מזלזל ביאהו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #10 

Pavelz כתב: גוגל דווקא נמנעים מהטעות של יאהו בעבר ולא נתקעים על הנישה הסגורה יחסית של אינטרנט והאפליקציות מסביב.
זה שהם מרוויחים אחוז מאוד קטן כרגע מעסקי הסלולר עדיין לא אומר שמבחינתם הוא זניח.
להיפך, לדעתי זה עניין של זמן עד שיבוא מישהו עם אלגוריתם חיפוש יותר מוצלח מגוגל או שיותר ויותר אנשים תחילו לחפש ברשתות חברתיות ע"ע פייסבוק.
...
זה שגוגל עושים צעדים אסטרטגיים טובים זה נכון. הציטוט היה בקשר לאיך ההכנסות מתחלקות היום.

לגבי האלגוריתם זה כבר מזמן מזמן לא העיניין. לכל הגדולים יש אלגוריתם לא פחות טוב ויש הרבה סטארטאפים עם שירותי חיפוש שבפירוש עדיפים על זה של גוגל ושל שאר הגדולים.
זה מקרה קלאסי של שליטת שוק. חיפוש מזוהה עם גוגל כמו שקולה מזוהה עם קוקה קולה (עד כדי כך שאנשים משוכנעים שהם מעדיפים את הטעם).
משה

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #11 

moco כתב:
Pavelz כתב: גוגל דווקא נמנעים מהטעות של יאהו בעבר ולא נתקעים על הנישה הסגורה יחסית של אינטרנט והאפליקציות מסביב.
...
זה שגוגל עושים צעדים אסטרטגיים טובים זה נכון. הציטוט היה בקשר לאיך ההכנסות מתחלקות היום.

לגבי האלגוריתם זה כבר מזמן מזמן לא העיניין. לכל הגדולים יש אלגוריתם לא פחות טוב ויש הרבה סטארטאפים עם שירותי חיפוש שבפירוש עדיפים על זה של גוגל ושל שאר הגדולים.
זה מקרה קלאסי של שליטת שוק. חיפוש מזוהה עם גוגל כמו שקולה מזוהה עם קוקה קולה (עד כדי כך שאנשים משוכנעים שהם מעדיפים את הטעם).
...
יש דוגמאות למנועים אלטרנטיביים? ניסיתי את בינג והייתי מאוד לא מרוצה מהתשובות שלו
Need more cowbell

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #12 

כל שנאמר נכון.
כדאי גם לזכור ששליטה בשווקים האלה היא בד"כ לא ארוכה, וההגמוניה מתחלפת כשקם מישהו יותר חזק - גוגל, פייסבוק, טוויטר, מי יודע מה הלאה.
מיקרוסופט היא הדוגמה הקיצונית לשליטה ארוכת ימים, ואפילו היא נפגעה בפלחים מסויימים בהם השליטה שלה לא מוחלטת כשהיתה (שלא לדבר על דואר, חיפוש או רשתות חברתיות, בהם היא כמעט לא מורגשת. יחסית.)

אגב שירותים - גם שירותי מזג האויר שלהם עדיפים לדעתי. לפחות במקומות שאני מסתובב.
ערן

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #13 

Pavelz כתב:
moco כתב:
...

...
יש דוגמאות למנועים אלטרנטיביים? ניסיתי את בינג והייתי מאוד לא מרוצה מהתשובות שלו
...
התייחסתי לאלגוריתם בלבד (במובן הכללי של "ה"שכל" שגם כולל את איך המידע מוצג לך) .
להלן כמה סטארטאפים מענינים, אך ברור שהם לא יכולים להוות היום אלטרנטיבה כללית לאחד הגדולים (גוגל, יאהו, בינג או ASK) כי אין להם את המשאבים הדרושים.
הם יצליחו אם אחד הגדולים ירכוש אותם או את הידע שלהם.
הנה כמה מעניינים:
http://zakta.com/
http://duckduckgo.com
http://kngine.com (סטארטאפ מצרי, הפיתוח בקהיר)

מה שמשותף לכל הניסיונות החדשים זה הדגש על חיפוש אינפורמציה, להבדיל מnavigational search שהוא מוד החיפש הנפוץ היום ובמה שגוגל מצטיינת.
בnavigational הדגש הוא על מציאת אתרים (שמן הסתם המחפש יודע שקיימים או מנחש שקיימים), להבדיל ממציאת אינפורמציה שאין למחפש מושג איפה תהיה קיימת. ההבדל הוא כמובן דק ולא חד.

עוד אתר, יחסית ידוע, אך שלא נכלל תחת קטגוריית "חיפוש בווב" אלא לוקח את חיפוש האינפורמציה לשלב נוסף
http://www.wolframalpha.com/
שם כבר בכלל לא מקבלים אתרים, אלא אינפורמציה ישירות.
משה

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”