שאלות בנוגע לחיבור רמקולים לHTPC ללא רסיבר ומערכת חכמה לניגון מוזיקה בבית
שלום לכל חברי הפורום.
יש לי שתי שאלות ומקווה שאני במקום הנכון.
1. האם יש אפשרות כלשהי לחבר את ה HTPC לרמקולים היקפיים ללא רסיבר? כמובן שאני לא מעוניין לחבר רמקולים 5.1 המיועדים למחשבים.
2. מה הדרך הזולה ביותר להרכיב מערכת שתאפשר לי לנגן מוזיקה שונה בכול חדר (או אותה מוזיקה בכל החדרים) אבל שכל המדיה תרוכז במקום אחד ובחדרים יהיו רק רמקולים ויחידת שליטה כלשהי.
תודה מראש
יש לי שתי שאלות ומקווה שאני במקום הנכון.
1. האם יש אפשרות כלשהי לחבר את ה HTPC לרמקולים היקפיים ללא רסיבר? כמובן שאני לא מעוניין לחבר רמקולים 5.1 המיועדים למחשבים.
2. מה הדרך הזולה ביותר להרכיב מערכת שתאפשר לי לנגן מוזיקה שונה בכול חדר (או אותה מוזיקה בכל החדרים) אבל שכל המדיה תרוכז במקום אחד ובחדרים יהיו רק רמקולים ויחידת שליטה כלשהי.
תודה מראש
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ברוך הבא לפורום!
1. המוצרים הנקראים "רמקולים למחשב" הם לא בהכרח מוצרים באיכות נמוכה. יש גם איכותיים מאוד העולים אלפי שקלים. לשאלתך: לא. חייבים הגברה כלשהי.
2. הדרך הזולה לדעתי היא לשים בכל חדר נגן מדיה פשוט (של מוסיקה בלבד) עם חיבור לרשת הביתית (קווית או אלחוטית, תלוי מה יש לך בבית) + רמקולים, ואז הנגינה תתבצע מתכנים המאוחסנים על גבי המחשב (או כמה מחשבים) בבית.
דוגמא לא זולה לפתרון מהסוג הזה היא ה-Squeezebox של לוג'יטק.
1. המוצרים הנקראים "רמקולים למחשב" הם לא בהכרח מוצרים באיכות נמוכה. יש גם איכותיים מאוד העולים אלפי שקלים. לשאלתך: לא. חייבים הגברה כלשהי.
2. הדרך הזולה לדעתי היא לשים בכל חדר נגן מדיה פשוט (של מוסיקה בלבד) עם חיבור לרשת הביתית (קווית או אלחוטית, תלוי מה יש לך בבית) + רמקולים, ואז הנגינה תתבצע מתכנים המאוחסנים על גבי המחשב (או כמה מחשבים) בבית.
דוגמא לא זולה לפתרון מהסוג הזה היא ה-Squeezebox של לוג'יטק.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
ושוב אני מזכיר, שSqueezebox יכול להיות אפילו חינם לחלוטין, אם הוא מבוסס על מחשבים (והגברה+רמקולים) קיימים.pixies כתב:ברוך הבא לפורום!
...
דוגמא לא זולה לפתרון מהסוג הזה היא ה-Squeezebox של לוג'יטק....
כלומר: בכל נקודה בה קיים כבר מחשב, אפשר להריץ squeezeslave, squeezeplay או softsqueeze, סיפריית מוסיקה נגישה לכל הרשת (במקום אחד או יותר), ושליטה על כל אחד מהנגנים. השליטה גם יכולה להתבצע מכל דפדפן, אפילו בטלפון, PDA או לפטופ מחוברים בwifi.
אורי
תודה רבה לכם.urisavor כתב:ושוב אני מזכיר, שSqueezebox יכול להיות אפילו חינם לחלוטין, אם הוא מבוסס על מחשבים (והגברה+רמקולים) קיימים.pixies כתב:ברוך הבא לפורום!
...
דוגמא לא זולה לפתרון מהסוג הזה היא ה-Squeezebox של לוג'יטק....
כלומר: בכל נקודה בה קיים כבר מחשב, אפשר להריץ squeezeslave, squeezeplay או softsqueeze, סיפריית מוסיקה נגישה לכל הרשת (במקום אחד או יותר), ושליטה על כל אחד מהנגנים. השליטה גם יכולה להתבצע מכל דפדפן, אפילו בטלפון, PDA או לפטופ מחוברים בwifi.
אורי...
לגבי הרמקולים הבעיה שלי שבגללה אני לא רוצה רמקולים של מחשב היא שאני רוצה להעביר את הרמקולים האחוריים דרך התשתית בקירות והרמקולים למחשב מגיעים עם קבלים קצרים מדי. אני יודע שחייבים הגברה אבל היא יכולה להיות ב SUB? יש פתרון ביניים?
לגבי השאלה השנייה שלי. הרמקולים אמורים להיות בחדר ללא מחשב.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כבל רמקולים זה כבל מאוד פשוט לחיבור והלחמה. פשוט תקנה לך כבלים דו גידיים של רמקולים בעובי 1.5 מ"מ מרובע (העלות היא 1-2 ש"ח למטר), ותעביר בעצמך בתשתיות בקיר. את הקצוות תוכל לחבר בלי בעייה לרמקולים עצמם ע"י חיתוך החוטים שלהם וחיבור קצות הכבלים שהעברת בקיר, או כמובן לרמקולים עצמם אם יש להם שקעים משלהם לחוטים לרמקולים.
OK אז תאורטית לפי מה שאתה אומר אני יכול לקנות רמקולים 5.1 איכותיים למחשב, להאריך את הכבלים באופן עצמאי ע"י חיתוך הכבל והלחמה ואז אני בעצם לא צריך רסיבר כי הסאב של הרמקולים ישמש כמגבר?pixies כתב:כבל רמקולים זה כבל מאוד פשוט לחיבור והלחמה. פשוט תקנה לך כבלים דו גידיים של רמקולים בעובי 1.5 מ"מ מרובע (העלות היא 1-2 ש"ח למטר), ותעביר בעצמך בתשתיות בקיר. את הקצוות תוכל לחבר בלי בעייה לרמקולים עצמם ע"י חיתוך החוטים שלהם וחיבור קצות הכבלים שהעברת בקיר, או כמובן לרמקולים עצמם אם יש להם שקעים משלהם לחוטים לרמקולים....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בדיוק! 
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני חושב שעדיין עדיף לך להביא רסיבר יד שנייה ורמקולים יד ראשונה או שנייה.
תוכל להגיע לתוצאות טובות בהרבה.
אולי תנסה למצוא מקום "להחביא" את הרסיבר או את הHTPC.
אין לשכוח שרסיבר גם ישן יחסית - כולל המון כניסות - מה שיאפשר לך לנצל אותו לטובת דברים נוספים - ממיר /קונסולה וכד'.
בסביבות 3K אפשר כבר להביא סט שלם חדש ד"א.
תוכל להגיע לתוצאות טובות בהרבה.
אולי תנסה למצוא מקום "להחביא" את הרסיבר או את הHTPC.
אין לשכוח שרסיבר גם ישן יחסית - כולל המון כניסות - מה שיאפשר לך לנצל אותו לטובת דברים נוספים - ממיר /קונסולה וכד'.
בסביבות 3K אפשר כבר להביא סט שלם חדש ד"א.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם לחוטים של הרמקולים יש איזשהו תקע בקצה והם לא יוצאים ישירות מהסאב או מהרמקול, אז אפשר להגדיל ראש ולהלחים שקע ותקע מתאימים בקצות החוטים המושחלים בתשתיות. ואז גם לא תאבד אחריות.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אפשר אולי גם לרכוש מאריכים מוכנים - קרוב לוודאי לא בארץ אולי בEBAY וכד'.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תלוי בסוג השקע/תקע. לא את כל הסוגים אפשר להשחיל כמו שהם לצינורות, ואז כדאי להשחיל קודם רק את הכבלים ואז להלחים את השקע/תקע.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

לדעתי שווה גם לחשוב על פתרונות אחרים. במידה וכסף הוא פחות בעייתי.
אולי לשים את הHTPC בחדר אחר בכלל? ולהעביר רק חוטי וידאו ואודיו ממנו לרסיבר/מסך?
כבר יש לך את הHTPC או...?
כבר יש לך את הHTPC או...?
את ה-HTPC עדיין אין לי. להעביר חוטים ממנו לרסיבר טיפה בעייתי כי אין תשתית מסודרת לכמות כזו של כבלים (רק לכבל רשת) מה גם שאני מאבד את היתרונות ב-HTPC שממוקם בסלון.Itay_Pollak כתב:לדעתי שווה גם לחשוב על פתרונות אחרים. במידה וכסף הוא פחות בעייתי.
כבר יש לך את הHTPC או...?...
ובמקרה שהמחשב לא נמצא בסלון, אין אני שולט עליו?
לגבי הרסיבר, יש לי רסיבר אבל שוב הבעיה היא המקום ולכן השאיפה היא שהוא לא ישב בסלון.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אז אנחנו חוזרים לשאלה אחרת בכלל - מה לגבי מזרימדיה?
מוגבל מדי לטעמי.Itay_Pollak כתב:אז אנחנו חוזרים לשאלה אחרת בכלל - מה לגבי מזרימדיה?...
אני רוצה נגן בלו-ריי ואפשרות הקלטה.
אם אפשר לעשות זאת באמצעות מזרימדיה ומחשב חזק מרוחק אשמח לשמוע פרוט על כך (אני חזק בתחום המחשבים אבל עדיין לא בתחום מזרימי המדיה).