מבקר הקולנוע רוג׳ר איברט - תלת מימד זה מימד אחד יותר מדי...

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78895
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #1 

למי שלא מכיר, מבקר הקולנוע רוג׳ר איברט (בעבר חצי מסיסקל ואיברט, זוג מבקרי הקולנוע המוצלח ביותר בעולם) טוען שתלת מימד מפריע לו ומקווה שהוא ימות.

לפי איברט, זה מימד אחד יותר מדי. הסיבות שלו הן מגוונות (תמיד כשאין סיבה אחת גדולה יש 10 סיבות קטנות...). הוא טוען שזה הדרך של הוליווד לפתור בעיה חברתית (ירידה בהכנסות) בעזרת טכנולוגיה. המשקפיים גורמים לתמונה כהה בעיניו, זה פוגע לו בחוויה (דמיינו דרמה רצינית שצולמה בתלת מימד). זה גם שבלוני מדי עבורו והוא טוען שממילא אנשים מרגישים בקולנוע כמו תלת מימד. לבסוף, העומס על העיניים מטריד אותו.

למאמר המלא:
http://www.newsweek.com/id/237110/page/1

איברט הוא אדם חשוב בתעשייה האמריקאית והעובדה שהוא לא אוהב תלת מימד עלולה לגרום לקהל להיות מוטרד מכל זה.

מן הסתם התעשייה לא תשנה כיוון, אבל זה בהחלט אומר שהתעשייה צריכה להתעסק פחות בצדדים הטכניים של הפקות סרטי תלת מימד ויותר בסרט עצמו. זוכרים שהית תקופה שכל הזמן יצאו סרטי אנימציה ממוחשבים ובינוניים במקרה הטוב? התעשייה צריכה לעבור את שלב ההתפעלות מהיכולות הטכנולוגיים ולעבור לייצר דברים שבאמת ימשכו את הקהל.

נקווה שזה יקרה מהר, עוד כמה ״עליסה בארץ הפלאות״ ואכלנו אותה....

aka_katz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 423
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

אני באופן אישי גם לא כזה חסיד של 3D אבל על טעם ועל ריח..
Quality Assurance Engineer :

Microsoft SQL Server 2005
HP Winrunner
Quality Center
VB Script
QTP
ISTQB

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

Tech crunch פרסמו מכתב תגובה

http://www.crunchgear.com/2010/04/30/a- ... 3d-cinema/

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

אני די מסכים. כמה שתלת מימד זה חמוד, אני מעדיף איכות וידיאו ונוחות של צפייה ללא משקפים כבדות. אני בקלות יכול לוותר על המימד הנוסף..
גם ככה הסראונד גורם לי לתחושה תלת מימדית יותר מהוידיאו.

יש חדשות בנושא מקרני קולנוע בתלת מימד ללא צורך במשקפיים?

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #5 

מישהו כתב פעם בעיתון שבסרט אווטאר השתמשו בשיא הטכנולוגיה כדי להמחיש כמה זה טוב החיים הפשוטים :D

אני אישית מאד אוהב את נושא התלת מימד. אני לא חושב שפעם בכמה זמן צפייה בסרט כזה עושה רע. זה נכון שבסרטים מכניסים טכנולוגיה גם על חשבון תוכן אבל גם הכנסת צליל היקפי זה סוג של תלת ממדיות וכולנו נהנים מזה.
במשך שנים העיניים שלנו נחשפות לסרטים (טלויזיה או בית קולנוע) בקצב מהבהב של 50 פעם בשנייה במשך שעות.
מישהו זרק את הטלויזיה מהבית?

כרגע אנחנו מתפעלים מהטכנולוגיה וכשזה יהפוך למשהו שבשגרה אני חושב ששוב נחפש את התוכן בסרט, עד לגימיק הטכנולוגי הבא.
מוטי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

flsh כתב:
יש חדשות בנושא מקרני קולנוע בתלת מימד ללא צורך במשקפיים?
...
אני אפילו לא חושב שיש הוכחת היתכנות לדבר כזה....כלומר, אפילו אין אבי טיפוס (אני מתכוון למקרן 3D ללא משקפיים).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #7 

תלת מימד זה כלום לעומת מה שסוני מתכננים לנו בעתיד:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/u ... 378077.ece

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

מרטין,

דווקא יש:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

מגניב, אבל לא רלוונטי לק"ב תלת מימדי של סרטים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #10 

מה שהפריע לי בתלת מימד בקולנוע הוא שגבולות המסך קטנים מדי, אפקט המסגרת של התמונה הורס את החוויה.
תלת מימד יעבוד טוב יותר לדעתי בקולנועים בהם המסך מקיף אותך בכדור 180 מעלות. אז אתה באמת מרגיש במרכז העניינים של הסרט. כמובן שהסרט חייב להיות מצולם באופן שונה, ללא גופים חתוכים ועם הרבה שוליים מסביב לדמויות.
ראיתי הדגמה של הטכנולוגיה לפני שנים רבות בצרפת (סרט תיעודי מתחת למים) ויצאתי נפעם.

עוד דבר שחסר וגורע מההנאה זה אפקט הפוקוס הקבוע שמונע מתחושת התלת מימד להיות מוחשית יותר.

גם אני חושב שהתלת מימד זה גימיק שמסיט את תשומת הלב מהתוכן. אבל מצד שני ראיתי עכשיו בבית את אווטאר ללא תלת מימד, והסרט כבר לא נראה כל-כך מדהים כמו שהיה בקולנוע, אז כנראה שהתלת מימד זה גימיק שעובד.

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #11 

תוסיף לזה עוד כל מיני תופעות בריאותיות אפשריות הנגזרות משימוש ב3D ,ולדעתי נושא התלת מימד ירד מהר כמו שהוא עלה ,לדעתי ההתפתחות הHT תמשיך בכיוון מסכי ULTRA HD בעלי רזולוציות גבוהות יותר .

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #12 

אני אישית לא חסיד של תלת מימד אבל זה לא שווה לי להתחיל מסע צלב נגד הנושא - מה עוד שברור שזה יהפך לנורמה תוך שנים מועטות
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #13 

לפעמים השוק חזק מדעתם של אנשים כמו איברט. מלומדים ככל שיהיו, אנשים רוצים בידור ובידור הם יקבלו.
Need more cowbell

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #14 

כנראה שרק הזמן יוכיח ,אם נושא ה3D במתכונתו הנוכחית יפרוץ בשיא תפארתו ,או שלא ,או שהטכנולוגיה
תצטרך לעבור התאמה ולהיות פחות מעיקה וללא תלות במשקפיים .

Yuval-F
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

nirmv כתב:מה שהפריע לי בתלת מימד בקולנוע הוא שגבולות המסך קטנים מדי, אפקט המסגרת של התמונה הורס את החוויה.
תלת מימד יעבוד טוב יותר לדעתי בקולנועים בהם המסך מקיף אותך בכדור 180 מעלות. אז אתה באמת מרגיש במרכז העניינים של הסרט. כמובן שהסרט חייב להיות מצולם באופן שונה, ללא גופים חתוכים ועם הרבה שוליים מסביב לדמויות.
ראיתי הדגמה של הטכנולוגיה לפני שנים רבות בצרפת (סרט תיעודי מתחת למים) ויצאתי נפעם.

עוד דבר שחסר וגורע מההנאה זה אפקט הפוקוס הקבוע שמונע מתחושת התלת מימד להיות מוחשית יותר.

גם אני חושב שהתלת מימד זה גימיק שמסיט את תשומת הלב מהתוכן. אבל מצד שני ראיתי עכשיו בבית את אווטאר ללא תלת מימד, והסרט כבר לא נראה כל-כך מדהים כמו שהיה בקולנוע, אז כנראה שהתלת מימד זה גימיק שעובד.
...
אחרי שראיתי "How to train your dragon" ב-BFI IMAX בלונדון, ואח"כ יצא לי לראות אותו בסינמה סיטי בראשון,
אני מסכים, אבל מספיק מסך ענק בשביל לספק בידור טוב בתלב מימד, על מסכים קטנים יחסית (כמו טלוויזיה או המסכים בארץ) זה פשוט לא זה

בנוסף באיימקס יש משקפיים די קלילות שלא מכהות יותר מידי

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #16 

Netstat כתב:לדעתי ההתפתחות הHT תמשיך בכיוון מסכי ULTRA HD בעלי רזולוציות גבוהות יותר .
...
מה הטעם ברזולוציה גבוהה יותר כשברוב המקרים קשה להבדיל בין 720P ל-1080P?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

boren,

תלוי באיכות התוכן ומרחק הצפיה.

בהחלט ניתן להרגיש את ההבדל עם מסכים גדולים וממרחק קצר (בהנחה שרוחב הסרט סביר בשני המקרים).

ULTRA HD קריטי עבור מסכי LCD בשביל להמשיך ולגדול. מסך LCD בגודל מעל 55" פשוט טכנית לא מסוגל לעבוד טוב ללא שינוי רזולוציה מהותי.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #18 

oferlaor כתב:
תלוי באיכות התוכן ומרחק הצפיה.

בהחלט ניתן להרגיש את ההבדל עם מסכים גדולים וממרחק קצר (בהנחה שרוחב הסרט סביר בשני המקרים).
...
בגלל זה כתבתי "רוב המקרים".

באיזה גודל מסך ומרחק צפיה אתה מתחיל לראות פיקסלים ב-1080P? האם לדעתך זווית הצפיה במרחק כזה הייתה מאפשרת להנות מצפיה בסרטים אם הרזולוציה הייתה כזו שבה לא ניתן היה לראות את הפיקסלים?
ULTRA HD קריטי עבור מסכי LCD בשביל להמשיך ולגדול. מסך LCD בגודל מעל 55" פשוט טכנית לא מסוגל לעבוד טוב ללא שינוי רזולוציה מהותי.
...
אני מניח שאפשר לפתור את זה ע"י upscaling של תוכן 1080P לכל רזולוציה שבה ישתמש המסך, אבל זה לא אומר שיש טעם שהסרט עצמו יהיה ברזולוציה כל כך גבוהה.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”