בדיקת טיב הקליטה במקלט USB
שלום,
אני מתעסק ביומיים האחרונים עם מקלט USB של APEX.
בשימוש באנטנה שהגיעה איתו אני מקבל אות טוב לפי דעתי (איכות תמונה ושמע טובים מאוד), אבל מידי פעם יש מעיין הפרעה בתמונה.
ניסיתי לחבר את האנטנה מהגג (מוגברת באמצעות חשמל - כלומר שיש לה חיבור לחשמל שיורד לארון חשמל), והאות מחורבש לגמרי (BlazeDVT מראה SIGNAL גבוהה אבל QUALITY נמוך).
עכשיו לשאלות,
1. מה יכול לגרום לקליטה המוזרה באנטנה? אם אני מחבר אותה ל TV רגילה עם TUNER אני יכול לראות את ערוץ 1 ו 2 בלי בעיה.
2. האם יש דרך לראות בצורה יותר רצינית את מצב הקליטה (אות ואיכות) מאשר ב BlazeTV? משהו כמו שרואים בטלויזיות או ממירים של DVB-T.
3. אני דיי קרוב לאיתנים (האנטנה בגג מכוונת לשם בלי ששום דבר יפריע לה בדרך (25 ק"מ~ אווירי), האם יש לי סיבה לקנות אנטנה אקטיבית בשביל לטפל בצורה פשוטה בקליטה המקוטעת קצת? המחירים לא ניראים גבוההים בכלל.
תודה.
אני מתעסק ביומיים האחרונים עם מקלט USB של APEX.
בשימוש באנטנה שהגיעה איתו אני מקבל אות טוב לפי דעתי (איכות תמונה ושמע טובים מאוד), אבל מידי פעם יש מעיין הפרעה בתמונה.
ניסיתי לחבר את האנטנה מהגג (מוגברת באמצעות חשמל - כלומר שיש לה חיבור לחשמל שיורד לארון חשמל), והאות מחורבש לגמרי (BlazeDVT מראה SIGNAL גבוהה אבל QUALITY נמוך).
עכשיו לשאלות,
1. מה יכול לגרום לקליטה המוזרה באנטנה? אם אני מחבר אותה ל TV רגילה עם TUNER אני יכול לראות את ערוץ 1 ו 2 בלי בעיה.
2. האם יש דרך לראות בצורה יותר רצינית את מצב הקליטה (אות ואיכות) מאשר ב BlazeTV? משהו כמו שרואים בטלויזיות או ממירים של DVB-T.
3. אני דיי קרוב לאיתנים (האנטנה בגג מכוונת לשם בלי ששום דבר יפריע לה בדרך (25 ק"מ~ אווירי), האם יש לי סיבה לקנות אנטנה אקטיבית בשביל לטפל בצורה פשוטה בקליטה המקוטעת קצת? המחירים לא ניראים גבוההים בכלל.
תודה.
כשאתה אומר שאתה מחבר לטלוויזיה רגילה, אתה מתכוון לכזאת עם טיונר דיגיטלי או אנלוגי?
אם אנלוגי, קשה להסיק משהו על הקליטה ב-DTT על סמך הקליטה האנלוגית.
אם דיגיטלי, האם אתה מחבר את מקלט ה-USB לאותו כבל ושקע שאליהם מחוברת הטלוויזיה?
אם אנלוגי, קשה להסיק משהו על הקליטה ב-DTT על סמך הקליטה האנלוגית.
אם דיגיטלי, האם אתה מחבר את מקלט ה-USB לאותו כבל ושקע שאליהם מחוברת הטלוויזיה?
תראה, האנטנה מחוברת, אין ספק בזה, צריך רק למצוא את הסיבה לכך שהאות הדיגיטלי שמגיע דרכה הוא מוחלש יותר מהאות שמגיע עם האנטנה המסופקת. בדר"כ זה צריך לשפר את הקליטה ולא להיפך.
כשחיברת את המקלט, האם בשני המקרים חיברת לאותו מחשב ולאותו חיבור USB?
אולי זרם המידע מהמקלט למחשב, בזמן שהיית מחובר עם האנטנה החיצונית, הופרע ע"י תוכנה כבדה שרצה באותו הרגע, שהפריעה לפיענוח?
כשחיברת את המקלט, האם בשני המקרים חיברת לאותו מחשב ולאותו חיבור USB?
אולי זרם המידע מהמקלט למחשב, בזמן שהיית מחובר עם האנטנה החיצונית, הופרע ע"י תוכנה כבדה שרצה באותו הרגע, שהפריעה לפיענוח?
כלומר, לפי מה שהבנתי, על כל מחשב בדקת פעמיים - בדיקה אחת לכל אנטנה, ובשני המחשבים קלטת פחות טוב עם האנטנה החיצונית.
אם כך, כל מה שאני יכול לחשוב עליו, הוא או שמשהו במסלול מהאנטנה החיצונית עד למקלט גורם להפרעות, או שבאמת האנטנה החיצונית לא קולטת טוב משום מה (אולי הפרעה אלקטרו-מגנטית מקומית). עכשיו אני שם לב שיש לך קו ישיר לאיתנים, מה שאומר שצריכה להיות לך קליטה טובה גם בשידורים הדיגיטליים.
אתה יכול לנסות אנטנה אקטיבית פנימית (האנטנות הישנות של פעם שמתחברות לחשמל), כי זו הייתה שאלתך המקורית, אבל למה לך אם הקליטה שלך טובה עם האנטנה הפשוטה שמסופקת?
בכל אופן, אם זה כן חשוב לך לנסות ולבדוק מדוע הקליטה מהאנטנה החיצונית גרועה, אתה יכול לנסות לחבר את המקלט (יחד עם הנייד) ישירות לקופסת הסעף (נמצאת בחדר מדרגות אם אתה בבית משותף) ולראות אם משם יש קליטה טובה יותר. אם לא עוזר, ואתה יכול לעלות לגג (בייחוד אם זה בית פרטי) נסה לראות אם אתה קולט טוב עם האנטנה שסופקה עם המכשיר, כאשר אתה נמצא קרוב לאנטנה החיצונית, או אם אתה יכול לחבר את האנטנה החיצונית, אז בכלל טוב. ככה תוכל לנסות ולשלול או לאשש את הגורם לקליטה הבעייתית.
אם כך, כל מה שאני יכול לחשוב עליו, הוא או שמשהו במסלול מהאנטנה החיצונית עד למקלט גורם להפרעות, או שבאמת האנטנה החיצונית לא קולטת טוב משום מה (אולי הפרעה אלקטרו-מגנטית מקומית). עכשיו אני שם לב שיש לך קו ישיר לאיתנים, מה שאומר שצריכה להיות לך קליטה טובה גם בשידורים הדיגיטליים.
אתה יכול לנסות אנטנה אקטיבית פנימית (האנטנות הישנות של פעם שמתחברות לחשמל), כי זו הייתה שאלתך המקורית, אבל למה לך אם הקליטה שלך טובה עם האנטנה הפשוטה שמסופקת?
בכל אופן, אם זה כן חשוב לך לנסות ולבדוק מדוע הקליטה מהאנטנה החיצונית גרועה, אתה יכול לנסות לחבר את המקלט (יחד עם הנייד) ישירות לקופסת הסעף (נמצאת בחדר מדרגות אם אתה בבית משותף) ולראות אם משם יש קליטה טובה יותר. אם לא עוזר, ואתה יכול לעלות לגג (בייחוד אם זה בית פרטי) נסה לראות אם אתה קולט טוב עם האנטנה שסופקה עם המכשיר, כאשר אתה נמצא קרוב לאנטנה החיצונית, או אם אתה יכול לחבר את האנטנה החיצונית, אז בכלל טוב. ככה תוכל לנסות ולשלול או לאשש את הגורם לקליטה הבעייתית.
כי מידי פעם יש הפרעה בתמונה, ביחוד אם אני סוגר את התריסים.אתה יכול לנסות אנטנה אקטיבית פנימית (האנטנות הישנות של פעם שמתחברות לחשמל), כי זו הייתה שאלתך המקורית, אבל למה לך אם הקליטה שלך טובה עם האנטנה הפשוטה שמסופקת?...
אין לי בעיה להחליף אנטנה, ההעדפה היא למשהו שלא יראה מגושם כמו הישנות (ואין לי אחת כזאת בשביל לבדוק).
יש איזה המלצה לאנטנה כזאת (ראיתי באתר איזה שתיים בכתבה, אחת שחורה ואחת מאירה)? אם יהיה אפשר להוריד אותה מהחלון זה בכלל יהיה תענוג
וניסיתי ישירות מקופסת הסעף (אם אני מבין אותך נכון).
אצלי זה הולך ככה: יש אנטנה(נות) על הגג, הם מחוברת למשהו שנראה כמו מגבר וממנו מחוברות למין מפצל של HOT בין A ל B (A נניח זה האנטנה ו B זה הכבלים שגם לו יש חיבור חשמל).
אני פירקתי את הכניסה מהמפצל של HOT וחיברתי ישירות לנייד - עדיין היה לי אות חזק ואיכות שלא מאפשרת תמונה.
כמו כן, שמתי את אנטנה שהגיע עם המכשיר על המוט ברזל של האנטנה (הוא באורך 10 מטר~) בעזרת ההמצדה המגנטית שלה, ניראה שזה נתן אות מושלם למרות שאין לי ממש דרך לראות מעבר למה שמופיע ב BlazeDTV.
תודה על העזרה בכל מיקרה.
אות בעוצמה חזקה, בזמן שהאיכות שלו נמוכה, זה סימפטום בדר"כ של הגברה שנמצאת קרוב לממיר ורחוק מהאנטנה, כלומר אות השידור מוגבר יחד עם רעש, ולכן הוא חזק אבל לא איכותי. במקרה שתיארת, אתה התחברת ישירות למוצא המגבר, והאות הכניס את המקלט לרוויה, לכן אתה מקבל אות חזק אבל לא קולט כלום. אבל יכולים להיות סיבות נוספות לרעש שמתווסף לקו בנוסף לאות הנקלט.
לפי מה שאתה מתאר ישנו ריבוב בין כניסת האנטנה לבין הכניסה של הוט, אולי זו הסיבה לתוספת רעש על הקו. זה קשה לנחש בלי לבדוק, וכאן ייתכן שתצטרך להזמין טכנאי שמתעסק עם אנטנות (וגם צלחות לווין) שיוכל לתת פתרון לעניין...
לפי מה שאתה מתאר ישנו ריבוב בין כניסת האנטנה לבין הכניסה של הוט, אולי זו הסיבה לתוספת רעש על הקו. זה קשה לנחש בלי לבדוק, וכאן ייתכן שתצטרך להזמין טכנאי שמתעסק עם אנטנות (וגם צלחות לווין) שיוכל לתת פתרון לעניין...
אני בדקתי עם שני מצבים (לגבי האנטנה):
מצב ראשון, בחדר (מהיציאה בקיר) אחרי שזה עובד דרך המגבר של האנטנה והמפצל של הוט (שאני מניח שהוא גם מגבר).
מצב שני, בארון חשמל - ישירות מהיציאה של המגבר של האנטנה (בלי לעבור במפצל של HOT).
שני המצבים הניבו את אותה תוצאה.
ניראה לי יותר משתלם לקנות אנטנה קצת יותר רצינית מאשר להזמין טכנאי שגם יקח על הביקור וגם ימכור לי איזה משהו שאני "חייב".
יש המלצות לאנטנה כזו בסביבות ה 100-200 ש"ח?
מצב ראשון, בחדר (מהיציאה בקיר) אחרי שזה עובד דרך המגבר של האנטנה והמפצל של הוט (שאני מניח שהוא גם מגבר).
מצב שני, בארון חשמל - ישירות מהיציאה של המגבר של האנטנה (בלי לעבור במפצל של HOT).
שני המצבים הניבו את אותה תוצאה.
ניראה לי יותר משתלם לקנות אנטנה קצת יותר רצינית מאשר להזמין טכנאי שגם יקח על הביקור וגם ימכור לי איזה משהו שאני "חייב".
יש המלצות לאנטנה כזו בסביבות ה 100-200 ש"ח?
עדיין מחכה לאיזה המלצה על אנטנה אקטיבית 
בכל מיקרה היום בערב אני אנסה עם אנטנה רגילה (מהסוג הישן, אבל בגודל 30 ס"מ~ בכדי שיצא חצי אורך גל).
למעוניינים,
מצאתי דרך טובה לגלות את איכות האות וכמה הפרעות יש בו:
http://www.coolstf.com/tsreader/index.html
גרסאה Lite שנתת להורדה מספקת את כל הנתונים לגבי הערוצים, איכות האות וקצבי ההעברה.
הגרסא הרגילה (בתשלום) גם מאפשרת לראות את השידור (ז"א, יודעת לפענח את השידור ולעשות ממנו תמונה).
במקרה שלי, גיליתי שאיכות האות מושלם, אבל עוצמת האות משחקת קצת (ביחוד אם יש תנועה ליד האנטה) מה שגורם לתמונה הקצת שבורה שתראתי.
תמונה להמחשה:
http://i41.tinypic.com/ei9mxx.jpg
בכל מיקרה היום בערב אני אנסה עם אנטנה רגילה (מהסוג הישן, אבל בגודל 30 ס"מ~ בכדי שיצא חצי אורך גל).
למעוניינים,
מצאתי דרך טובה לגלות את איכות האות וכמה הפרעות יש בו:
http://www.coolstf.com/tsreader/index.html
גרסאה Lite שנתת להורדה מספקת את כל הנתונים לגבי הערוצים, איכות האות וקצבי ההעברה.
הגרסא הרגילה (בתשלום) גם מאפשרת לראות את השידור (ז"א, יודעת לפענח את השידור ולעשות ממנו תמונה).
במקרה שלי, גיליתי שאיכות האות מושלם, אבל עוצמת האות משחקת קצת (ביחוד אם יש תנועה ליד האנטה) מה שגורם לתמונה הקצת שבורה שתראתי.
תמונה להמחשה:
http://i41.tinypic.com/ei9mxx.jpg