קניית רסיבר בטווח של עד 2500 ש"ח
-
eyal2007207
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 36
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
לאחר שיקולים שונים החלטתי לקנות לחדר השינה שלי מערכת שתיהיה מורכבת מחלקים למטרת שמיעת מוזיקה קלאסית, ג'אז, ורוק קל. חשובה לי איכות הצליל (לאחר הקנייה אתאים רמקולים). כרגע אני מתעניין ברסיבר. חשוב לי שתיהיה כניסה דיגיטלית ל-DVD. הקושי הראשון שלי הוא שאיני יודע אם כדאי לקנות רסיבר דו ערוצי או רב ערוצי.
הקושי השני שלי זה בכך שאיני יודע כיצד לדרג את חשיבות הפרמטרים הבאים:
1. SNR גבוהה
2. הספק גבוהה
3. רסיבר דו ערוצי או רב ערוצי
4. THD נמוך
5. DAC של Burr-Brown שנחשב למאוד איכותי .
אשמח אם תעזרו לי בדרוג החשיבות.
להלן כמה דגמים שקראתי עליהם ואשמח אם תביעו דעתכם מה עדיף:
1. yamaha RXV-463 עם DAC של Burr-Brown אך עם THD=0.9% שזה נראה לי גדול מידיי ולא הגיוני. הביקורות על מערכת זו מצאו חן בעיני ולא ברור לי אם זה כל כך חשוב THD נמוך מזה.
2. yamaha RX497
3. ימהה AX497
4. Onkyo TXSR304E
5. ONkyo A4211
5. Onkyo TXSR307
ONKYO TX8222
DENON AVR 1509
DENON AVR1706
HARMAN KARDON HK3380
בברכה,
אייל
לאחר שיקולים שונים החלטתי לקנות לחדר השינה שלי מערכת שתיהיה מורכבת מחלקים למטרת שמיעת מוזיקה קלאסית, ג'אז, ורוק קל. חשובה לי איכות הצליל (לאחר הקנייה אתאים רמקולים). כרגע אני מתעניין ברסיבר. חשוב לי שתיהיה כניסה דיגיטלית ל-DVD. הקושי הראשון שלי הוא שאיני יודע אם כדאי לקנות רסיבר דו ערוצי או רב ערוצי.
הקושי השני שלי זה בכך שאיני יודע כיצד לדרג את חשיבות הפרמטרים הבאים:
1. SNR גבוהה
2. הספק גבוהה
3. רסיבר דו ערוצי או רב ערוצי
4. THD נמוך
5. DAC של Burr-Brown שנחשב למאוד איכותי .
אשמח אם תעזרו לי בדרוג החשיבות.
להלן כמה דגמים שקראתי עליהם ואשמח אם תביעו דעתכם מה עדיף:
1. yamaha RXV-463 עם DAC של Burr-Brown אך עם THD=0.9% שזה נראה לי גדול מידיי ולא הגיוני. הביקורות על מערכת זו מצאו חן בעיני ולא ברור לי אם זה כל כך חשוב THD נמוך מזה.
2. yamaha RX497
3. ימהה AX497
4. Onkyo TXSR304E
5. ONkyo A4211
5. Onkyo TXSR307
ONKYO TX8222
DENON AVR 1509
DENON AVR1706
HARMAN KARDON HK3380
בברכה,
אייל
תוסיף את האונקיו 308 ותעלה אותו לראש הרשימה, אני בטוח שהוא יענה לך על כל הדרישות:
http://www.eu.onkyo.com/products/TX-SR308.html
http://www.eu.onkyo.com/products/TX-SR308.html
שלום,
ההחלטה החשובה הראשונה צריכה להיות האם מגבר סטראו או רסיבר ק"ב.
אם אתה מתכוון לשמוע מוזיקה בסטראו בלבד אז בשביל מה לרכוש רסיבר ק"ב?
אתה מתכוון לקנות סט רמקולים או רק זוג קדמיים?
כל שאר הפרמטרים שאתה מתלבט לגביהם ממש לא חשובים.
תתחיל לשמוע רמקולים ואת השילוב שלהם עם הגברות שונות.
בסופו של דבר, מכלול התוצאה היא החשובה.
מה התקציב שלך?
מה שמעת עד היום ואהבת או לא ?
ארז
אם אתה מתכוון לשמוע מוזיקה בסטראו בלבד אז בשביל מה לרכוש רסיבר ק"ב?
אתה מתכוון לקנות סט רמקולים או רק זוג קדמיים?
מה התקציב שלך?
מה שמעת עד היום ואהבת או לא ?
ארז
-
eyal2007207
-
- חבר שרק התחיל

לא מצאתי באינטרנט חנות שמחזיקה אותו. תוכל לשלוח לי קישור ?zeev78 כתב:תוסיף את האונקיו 308 ותעלה אותו לראש הרשימה, אני בטוח שהוא יענה לך על כל הדרישות:
http://www.eu.onkyo.com/products/TX-SR308.html...
-
eyal2007207
-
- חבר שרק התחיל

ארז_וחני כתב:שלום,
אם אתה מתכוון לשמוע מוזיקה בסטראו בלבד אז בשביל מה לרכוש רסיבר ק"ב? או קיי. זו שאלתי. אני מבין שלהתמקד בדו ערוצי. הסיבה היא שלפעמים בגלל ייצור המוני של ק"ב לעומת סטריאו יוצא יותר זול עם אותה תמורה - זו השערה שלי.
אתה מתכוון לקנות סט רמקולים או רק זוג קדמיים? רק זוג קדמיים
מה התקציב שלך? עד 2100 ש"ח לרסיבר עם סטייה של 400עד ש"ח אם זה מוצדק. רמקולים אני אחפש רק אחרי רכישת הרסיבר.
מה שמעת עד היום ואהבת או לא ? עדיין לא שמעתי. קודם כל אני רוצה דרך הפורום להתמקד בדגמים רלוונטים.
ארז...
טוב, מהדברים שכתבת די ברור לי שעדיף לך מגבר סטראו ולא ק"ב.
אתה כותב שקודם אתה רוצה לקנות מגבר ואחר כך רמקולים.
אני מציע לך שתפעל ההיפך - קודם רמקולים ואחר כך מגבר. אם תוכל לקנות ביחד את הרמקולים ואת המגבר כי השילוב שתשמע יהיה מבחינתך בדיוק מה שמתאים לך ובתקציב שלך אז הרווחת...
אבל אם זה לא יקרה, עדיף קודם רמקולים כי הם הגורם הדומיננטי ביותר בקביעת אופי הסאונד של מערכת.
ארז
אני מציע לך שתפעל ההיפך - קודם רמקולים ואחר כך מגבר. אם תוכל לקנות ביחד את הרמקולים ואת המגבר כי השילוב שתשמע יהיה מבחינתך בדיוק מה שמתאים לך ובתקציב שלך אז הרווחת...
אבל אם זה לא יקרה, עדיף קודם רמקולים כי הם הגורם הדומיננטי ביותר בקביעת אופי הסאונד של מערכת.
ארז
-
eyal2007207
-
- חבר שרק התחיל

ארז_וחני כתב:טוב, מהדברים שכתבת די ברור לי שעדיף לך מגבר סטראו ולא ק"ב.
ארז...
שלום ארז, אני מקבל את דעתך שקודם כל לשמוע רמקולים ואח"כ רסיבר. רציתי לציין מספר דברים שאולי לא ציינתי קודם:
1. את רוב המוזיקה שלי אשמע בעזרת קיבצי mp3 באיכות 160kbs. לכן כדי שלא יהיה לי איבוד מידע בין ה-DVD לרסיבר אני רוצה שתיהיה לרסיבר כניסה אופטית.
2. אני רוצה שלרסיבר תיהיה אפשרות חיבור של 2 זוגות רמקולים לאזורים שונים A/B או A+B.
חיפשתי מספר דגמים של רסיבר סטריאו:
yamaha RX497
yamaha Rx397
Onkyo Tx8222
לצערי, לאף אחד מאלו אין כניסה אופטית (נראה לי נורא טיפשי שלא חשבו על זה), לכן אני חושב ששימוש בק"ב בילתי נמנע.
מה אתה אומר על הרסיבר yamaha RXV-463 ?
http://www.yamaha.com/yec/products/prod ... TID=567576
אייל
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- קיבל תודות: 21 פעמים
גם אני חשבתי לקנות אותו ונראה לי שהוא אחלה..למרות שמסוכן מכירות אחד הבנתי שבסטריאו,עדיף לקחת onkyo.
אבל זה תלוי באוזן..
וגם לפי מה שאמרו לי הוא לא תומך בפורמטים הכי אחרונים...אם זה חשוב לך...
אבל זה תלוי באוזן..
וגם לפי מה שאמרו לי הוא לא תומך בפורמטים הכי אחרונים...אם זה חשוב לך...
תשמע, כשהמקור שלך הוא לא באיכות גבוהה אז לא תוכל לשמוע באיכות טובה גם עם יהיו לך רמקולים ומגבר מצוינים.
קבצי MP3 ב 160kbs הם לא פסגת האיכות האפשרית. כדאי לך לעבור לקבצי lossles . לקנות היום דיסק לאחסון זה לא דבר יקר וייתן לך שדרוג בסאונד יותר מכל השאר.
אם תחליט להשאר עם הקבצים שיש לך היום אז לדעתי אתה יכול לקנות רסיבר ק"ב...מגבר אינטגרייטד יהיה סתם overkill בשבילם...
אפשר לפתור בקלות את נושא הכניסה האופטית שחסרה במגבר סטראו.
עדיף להשתמש ב DAC ייעודי שמקבל אותות דיגיטליים דרך כניסה אופטית או קואקסיאלית ומעביר למגבר אותות אנלוגיים באמצעות כבלי RCA .
ארז
קבצי MP3 ב 160kbs הם לא פסגת האיכות האפשרית. כדאי לך לעבור לקבצי lossles . לקנות היום דיסק לאחסון זה לא דבר יקר וייתן לך שדרוג בסאונד יותר מכל השאר.
אם תחליט להשאר עם הקבצים שיש לך היום אז לדעתי אתה יכול לקנות רסיבר ק"ב...מגבר אינטגרייטד יהיה סתם overkill בשבילם...
אפשר לפתור בקלות את נושא הכניסה האופטית שחסרה במגבר סטראו.
עדיף להשתמש ב DAC ייעודי שמקבל אותות דיגיטליים דרך כניסה אופטית או קואקסיאלית ומעביר למגבר אותות אנלוגיים באמצעות כבלי RCA .
ארז