מונדיאל ומחירי ה LCD
לא מאמין בתרבות צריכה ומכירה בארץ
באמת, בארה"ב לקראת אירוע כזה עושים סיילים מטורפים, אמיתיים!
בארץ יפורסמו מבצעים , שבעצם יביאו אותנו שוב למחיר שהוא רק טיפה יותר גבוה מהמחיר האמיתי.
הם מעדיפים לעשות את העמלה הגדולה על לקוח אחד מאשר למכור 10 יחידות עם רווחים קטנים יותר.
בארץ יפורסמו מבצעים , שבעצם יביאו אותנו שוב למחיר שהוא רק טיפה יותר גבוה מהמחיר האמיתי.
הם מעדיפים לעשות את העמלה הגדולה על לקוח אחד מאשר למכור 10 יחידות עם רווחים קטנים יותר.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אין לי בעיה עם המשאל הזה, אבל קשה לי להבין את מטרתו...
אם הרוב יגידו שהמחירים ירדו, האם זה באמת אומר שהם ירדו?
זה מה שימנע ממך לקנות עכשיו?
הצעה אישית, אם אתה צריך מסך (וזה נכון לא רק למסכים), תקנה מתי שאתה צריך, ותחפש את הכי טוב במסגרת התקציב שלך באותו רגע.
המחירים תמיד ירדו ובמקום המסכים ה"ישנים" יגיעו מסכים חדשים יותר שיהיו במחירים גבוהים יותר.
הצעה אישית, אם אתה צריך מסך (וזה נכון לא רק למסכים), תקנה מתי שאתה צריך, ותחפש את הכי טוב במסגרת התקציב שלך באותו רגע.
המחירים תמיד ירדו ובמקום המסכים ה"ישנים" יגיעו מסכים חדשים יותר שיהיו במחירים גבוהים יותר.
מטרת המשאל היא לנסות ולראות מה אנשים ש"חיים" את התחום חושבים על ירידת המחירים אחרי ארוע תקשורתי כגון המונדיאל שבו (או לפניו) נמכרים מסכים (בעיקר 40" ומעלה.. ) בכמויות גדולות משמעותית באחוזים מימים רגילים (וגם היבואנים מכירים את התופעה ולכן נערכים לה עם מלאי מתוגבר...) בד"כ בזמן שלפני ארוע כזה ישנם מבצעי מכירות (ראה יורוקום. ועוד...) אך מחירי המסכים לא יורדים משמעותית ואילו אחריו בעיקר אם נשאר מלאי (גם עולמי וגם מקומי) ישנה ירידת מחיר מסויימת (?) (חוקי כלכלה פשוטה של היצע וביקוש...)theAman כתב:אין לי בעיה עם המשאל הזה, אבל קשה לי להבין את מטרתו...
המחירים תמיד ירדו ובמקום המסכים ה"ישנים" יגיעו מסכים חדשים יותר שיהיו במחירים גבוהים יותר....
ברור שבאופן כללי שוק המסכים תמיד מכניס דגמים חדשים במחיר גבוה והדגמים הקודמים יורדים כל הזמן...אך ישנם נקודות זמן שהשוק מגיב לארועים חיצוניים....
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
המחירים תמיד ירדו ובמקום המסכים ה"ישנים" יגיעו מסכים חדשים יותר שיהיו במחירים גבוהים יותר....
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
הקפצה ....
פתאום המשאל הזה נראה לי שוב רלוונטי (בעיקר לאלה שמחפשים מסך חדש ולא דווקא למונדיאל...)
* למרות שחברות מובילות כמו פיליפס וסמסונג מחליפות את הדגמים בימים אלה וחלק מהדגמים הישנים כבר כמעט ולא נשארו במלאי...מעניין לראות מה אנשים חושבים על מחירי המסכים הצפויים אחרי "שגעון" המונדיאל...
פתאום המשאל הזה נראה לי שוב רלוונטי (בעיקר לאלה שמחפשים מסך חדש ולא דווקא למונדיאל...)
* למרות שחברות מובילות כמו פיליפס וסמסונג מחליפות את הדגמים בימים אלה וחלק מהדגמים הישנים כבר כמעט ולא נשארו במלאי...מעניין לראות מה אנשים חושבים על מחירי המסכים הצפויים אחרי "שגעון" המונדיאל...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46417
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
לי נראה שכל הסיפורים הללו שמפיצים יבואנים על הזמנות גדולות לפני חגים, לפני מונדיאל, לפני סופשבוע ובכל שבוע שני, הינם סיפורים לישראלי המצוי ותו לא. כל המטרה שלהם לייצר BUZZ אצל הישראלי המצוי שהנה הוא יכול לקנות מציאה של החיים שלו מכיוון שהיבואן נתקע עם מסכים ומת להפטר מהם.
באותו הקשר, היום יצא לי לעשות סיבוב מסכים באופיס דיפו\ACE\א.ל.מ\שקם אלקטריק\החשמל הסיטונאי\טריטון\עולם הקולנוע (נשמע ארוך, אבל החנויות קרובות מאוד אחת לשנייה). נדמה שכולם קונים מסכים היום. אין כמעט אחד שנכנס לחנות ולא יוצא עם קרטון דק באמתחתו.
הגדילה לעשות חברת FUJICOM לקראת המונדיאל. חנות אחת החזיקה ערימה ענקית של מסכים מתוצרתה כאשר הקרטון מעוצב במיוחד לקראת המונדיאל.
באותו הקשר, היום יצא לי לעשות סיבוב מסכים באופיס דיפו\ACE\א.ל.מ\שקם אלקטריק\החשמל הסיטונאי\טריטון\עולם הקולנוע (נשמע ארוך, אבל החנויות קרובות מאוד אחת לשנייה). נדמה שכולם קונים מסכים היום. אין כמעט אחד שנכנס לחנות ולא יוצא עם קרטון דק באמתחתו.
הגדילה לעשות חברת FUJICOM לקראת המונדיאל. חנות אחת החזיקה ערימה ענקית של מסכים מתוצרתה כאשר הקרטון מעוצב במיוחד לקראת המונדיאל.
מחירי המסכים יורדים "מכוח האנרציה"...
בטח שלא בגלל המונדיאל.
חנות כמו א.ל.מ פרסמה לפני כ 3 שבועות מבצע 20% על מסכים מכל הסוגים.
לפני כחודש וחצי רכשתי שם SONY 32" תקציבית לחדר שינה ב 2600ש"ח. מחיר סביר לא יותר מזה...
כששמעתי על המבצע "רצתי" לחנות לראות כמה נדפקתי בקנייה.
לשמחתי הכאב היה פחות ממה שציפיתי כי... הם העלו את מחיר "המדבקה" וממנו עשו את ה 20% שלהם כך שמחירה הטלוויזיה בעת המבצע היה 100 ש"ח פחות.
מסקנה (שלי בכל אופן) :
בארץ אין **באמת** מבצעים אמיתיים - אלו רק טריקים שיווקים שאני לא מבין למה שאר הציבור לא רואה את ה"בלוף/קונץ"
מחיר המסכים יורדים כי פשוט אין ברירה אלא להורידם. מלאי חדש נכנס כל חודש בערך מה יעשו עם שאר המסכים שנותרו מיותמים במחסנים? גריסה?? NO WAY!!! יאללה להעמסי לציבור "במבצע"
חנות כמו א.ל.מ פרסמה לפני כ 3 שבועות מבצע 20% על מסכים מכל הסוגים.
לפני כחודש וחצי רכשתי שם SONY 32" תקציבית לחדר שינה ב 2600ש"ח. מחיר סביר לא יותר מזה...
כששמעתי על המבצע "רצתי" לחנות לראות כמה נדפקתי בקנייה.
לשמחתי הכאב היה פחות ממה שציפיתי כי... הם העלו את מחיר "המדבקה" וממנו עשו את ה 20% שלהם כך שמחירה הטלוויזיה בעת המבצע היה 100 ש"ח פחות.
מסקנה (שלי בכל אופן) :
בארץ אין **באמת** מבצעים אמיתיים - אלו רק טריקים שיווקים שאני לא מבין למה שאר הציבור לא רואה את ה"בלוף/קונץ"
מחיר המסכים יורדים כי פשוט אין ברירה אלא להורידם. מלאי חדש נכנס כל חודש בערך מה יעשו עם שאר המסכים שנותרו מיותמים במחסנים? גריסה?? NO WAY!!! יאללה להעמסי לציבור "במבצע"