ארומה - התעלומה נפתרה
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תמיד התפלאתם למה הקפה של ארומה לא משהו?
בקשה - זה ההסבר: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3882511,00.html
מה שוקל יותר - קילו שעועית או קילו קפה?
בקשה - זה ההסבר: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3882511,00.html
מה שוקל יותר - קילו שעועית או קילו קפה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

כשהם קראו לעצמם ארומה למה הם התכוונו? לארומה של שחרור co2 אחרי שאוכלים שעועית בחמין?
זה רק מראה שאנחנו סתם קשקשנים, נוסעים לכפרים נידחים לקנות קפה ירוק, מתווכחים על מטחנות...פחחחח.... תראו איזה אימפריה עשו משעועית!
בטח הנטול זה מחומוס.
זה רק מראה שאנחנו סתם קשקשנים, נוסעים לכפרים נידחים לקנות קפה ירוק, מתווכחים על מטחנות...פחחחח.... תראו איזה אימפריה עשו משעועית!
בטח הנטול זה מחומוס.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

עזוב - יש אנשים שרגישים לפול ויכולים למות ממנו... זה יהיה end down לא start up...
מוטי, אני לא מוצא את השרשור עם התמונה (אני חושב שזה היה בפורום קפה בתפוז) אבל אני זוכר תמונה שבה היה פירוט של כל מיני חומרים שלא עושים חשק לשתות את זה. לא מדובר במשהו מסוכן (הגזמתי עם "רעל" כמובן, אולי בגלל שבשנה האחרונה אני מאוד שומר על התזונה) אבל מה שבטוח, דיאטטי זה לא. גם בדיקות שנעשו ממש לא מזמן ופורסמו במגזין צרכנות במעריב או ידיעות, השוו את כל הדיאט אייס קפה של הרשתות השונות, הכל משמין כמו גלידה.
גם הרגיל
מבחינתי האייס של ארומה הוא סוג של מוצר "ישראלי" פרובנציאלי כלומר משהו מגעיל שהרבה אנשים ששתו אותו בלבד התרגלו לטעמו
האייס של ארקפה הוא ממש מדהים אבל מאז שהבנתי שבכל כוס מתחבאות להן כ 600 קלוריות (פסיכי לגמרי) אני לא נוגע בזה יותר
היתה לאשתי תקופה שהיא היתה בדיאטה (זה כמו להגיד "היתה לאשתי תקופה שהיא נשמה"
) וכמעט כל יום היא שתתה אייסקפה. ואז היא גילתה את הנתון הנ"ל... אלו היו ימים קשים
מבחינתי האייס של ארומה הוא סוג של מוצר "ישראלי" פרובנציאלי כלומר משהו מגעיל שהרבה אנשים ששתו אותו בלבד התרגלו לטעמו
האייס של ארקפה הוא ממש מדהים אבל מאז שהבנתי שבכל כוס מתחבאות להן כ 600 קלוריות (פסיכי לגמרי) אני לא נוגע בזה יותר
היתה לאשתי תקופה שהיא היתה בדיאטה (זה כמו להגיד "היתה לאשתי תקופה שהיא נשמה"
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
יש לארומה משהו שנקרא אייס-אפסרסו, או כינוי דומה.
הרעיון פשוט: שוט אספרסו, בתוך מים קרים עם הרבה קרח, ומעט חלב.
דל קלוריות יחסית, טעים יותר (כי פשוט, ומבוסס על אספרסו אמיתי) וכמובן שבריא יותר מהזבל שתואר כאן למעלה.
הבעיה שהוא לא סמיך כמו האייס... אבל אולי זו האלטנרטיבה השפויה?
הרעיון פשוט: שוט אספרסו, בתוך מים קרים עם הרבה קרח, ומעט חלב.
דל קלוריות יחסית, טעים יותר (כי פשוט, ומבוסס על אספרסו אמיתי) וכמובן שבריא יותר מהזבל שתואר כאן למעלה.
הבעיה שהוא לא סמיך כמו האייס... אבל אולי זו האלטנרטיבה השפויה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
האלטרנטיבה השפויה היא לקנות בלנדר ב-700 שקל (תגידו לי תתחדש).
עכשיו המתכון והרכיבים בידיים שלך... אני בעד שוט אספרסו בודד + חלב + קרח. אבל אם אשתי ביקשה אז כבר להתפנק עם תוספת של סקופ גלידת וניל איטלקי וקצת סירופ מייפל.
עכשיו המתכון והרכיבים בידיים שלך... אני בעד שוט אספרסו בודד + חלב + קרח. אבל אם אשתי ביקשה אז כבר להתפנק עם תוספת של סקופ גלידת וניל איטלקי וקצת סירופ מייפל.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
בדיוק! רק שים לב לדבר הבא: כתוש קודם את הקרח והאספרסו בלי חלב, ותוסיף את החלב לקראת הסוף. כתישת קרח לוקחת זמן, וערבול יתר של חלב מביא לתוצאות לא רצויות.מאור_בר כתב:האלטרנטיבה השפויה היא לקנות בלנדר ב-700 שקל (תגידו לי תתחדש).
עכשיו המתכון והרכיבים בידיים שלך... אני בעד שוט אספרסו בודד + חלב + קרח. אבל אם אשתי ביקשה אז כבר להתפנק עם תוספת של סקופ גלידת וניל איטלקי וקצת סירופ מייפל....
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קודם כל - תתחדש!
איזה בלנדר?
שנית - דווקא אני ממליץ לעשות בדיוק הפוך מההמלצה של יונתן.
דווקא מהנסיון שלי, כתישה של קרח ביחד עם החלב מביאה לשני דברים נהדרים:
1. הקרח נכתש הרבה יותר מהר וחלק, כי יש נוזל שעוזר לו להסתובב בכד
2. החלב מוקצף והופך להיות קרמי ואוורירי
אני יכול לומר לך שכשאני עושה אייס קפה בבית, אנשים לא מאמינים שאין בכלל גלידה בפנים. זה יוצא כ"כ סמיך ומדהים, שזה מרגיש בדיוק כמו הדבר האמיתי, אלא שיש רק חלב בפנים. הסוד הוא הקצפה ארוכה של החלב, תוך שמירה על פתח אוורור פתוח - כך שיכנס אויר לתוך הכד ויאוורר את החלב.
איזה בלנדר?
שנית - דווקא אני ממליץ לעשות בדיוק הפוך מההמלצה של יונתן.
דווקא מהנסיון שלי, כתישה של קרח ביחד עם החלב מביאה לשני דברים נהדרים:
1. הקרח נכתש הרבה יותר מהר וחלק, כי יש נוזל שעוזר לו להסתובב בכד
2. החלב מוקצף והופך להיות קרמי ואוורירי
אני יכול לומר לך שכשאני עושה אייס קפה בבית, אנשים לא מאמינים שאין בכלל גלידה בפנים. זה יוצא כ"כ סמיך ומדהים, שזה מרגיש בדיוק כמו הדבר האמיתי, אלא שיש רק חלב בפנים. הסוד הוא הקצפה ארוכה של החלב, תוך שמירה על פתח אוורור פתוח - כך שיכנס אויר לתוך הכד ויאוורר את החלב.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -