למה הפיירפוקס שלי על ~420 מגה זכרון כאשר הטאב היחיד הפתוח הוא גוגול...
זה התחיל בכך שראיתי שהוא זולל באזור ה 450 מגה, פיניתי כמה טאבים והשארתי רק טאב אחד של גוגל פתוח וזו התוצאה... מה נסגר?

oferlaor כתב:שבלול,
בשביל זה המציאו GARBAGE COLLECTION. אם אתה לא משחרר כאלה כמויות של זיכרון ,כשכל מה שפתוח זה גוגל, אז תסלח לי מאוד זו דליפת זיכרון.
GC למינהם פותחו בעיקר כדי לחסוך למתכנתים עבודה ולהוריד את כמות הטעויות האפשריות שמתכנתים יכולים לעשות, לא כדי לצמצם את כמות הזכרון שתוכנה צורכת שהרי כל תוכנה שמשתמשת בGC תעשה שימוש ביותר זכרון ולא בפחות. GC יכול לעזור מאוד בהתמודדות עם בעיות דפרגמנטציה אבל בסופו של דבר זו רק עוד שכבה של ניהול זכרון שתסבול מאותם הבעיות שתוכנות אחרות על אותה מערכת ההפעלה סובלות. אם אתה מתעקש להכנס לויכוח על מה נחשב דליפת ומה לא אז דווקא אתה זה שלא מתאמץ לדייק, זה שהזכרון לא פונה לא אומר שזו דליפה ואם ננסה להגדיר בצורה מדוייקת מה היא דליפת זכרון אז מספיק הצצה בפסקה הראשונה בוויקיפדיה על הערך:
[left] A memory leak or leakage in computer science is a particular type of memory consumption by a computer program where the program is unable to release memory it has acquired. A memory leak has symptoms similar to a number of other problems (see below) and generally can only be diagnosed by a programmer with access to the program source code; however, many people refer to any unwanted increase in memory usage as a memory leak, though this is not strictly accurate. [/left]
אתה ללא ספק מגדיר דליפת זכרון כעלייה לא רצויה בצריכת הזכרון ואין ספק שבמקרה של מערכות הפעלה מודרניות (בייחוד אם מדברים על תוכנות שנשארות פתוחות) זה הרבה יותר רלוונטי אפילו שזו לא ההגדרה המדוייקת
זליגת זיכרון נוצרת כאשר הדפדפן שוכח אובייקטים פתוחים שכבר אין בהם צורך. כאשר מקצים את הזיכרון מ-WINDOWS, הוא לא יודע מה בשימוש ומה לא. אם FF משתמש בזיכרון פנימי אז אכן פרגמנטציה יכולה לקרות (אבל לא עם מספרים כאלה משוגעים!) ואם הוא מנהל את הזיכרון כך אז ה-GARBAGE COLLECTOR שלו שבור...
שוב, "שוכח" היא לא המילה המתאימה, יותר מתאים "לא מפנה בזמן שאתה היית רוצה שיפנה", למצוא מצבים של "שוכח" מוצאים מהר מאוד עם כלים כמו BoundsChecker ו Purify ונספחיהם.
אתה מאוד מקל ראש ומזלזל בבעיות הדפרגמנטציה של דפדפנים, אבל עובדה שגוגל מדברים על זה ואינספור מתכנתים של פיירפוקס מנסים לנתח ולהתמודד עם הבעיות האלה, אתה יכול לקרוא על זה איך המתכנתים של פיירפוקס התמודדו עם דפרגמנטציה במהלך הכתיבה של פיירפוקס 3 ובתוך הכתבה יש גם לינק נחמד עם תצוגה גרפית של הפרגמנציה של הזכרון במהלך נסיונות שונים שהם עשו:
http://blog.pavlov.net/2008/03/11/firef ... ory-usage/
לגבי אמירות לא נעימות על ה GC שלו, בסך הכל הוא יחסית חדש – אבל עדיין הוא עושה עבודה יותר טובה מאקספלורר אם אתה שואל אותי. אבל בטח אפשר לחפש נתונים ברשת להשוות.
לא סביר שזה המקרה, יותר הגיוני שאו שיש לדפדפן דליפה או שלתוסף (כולל FLASH שאלוף בשטויות כאלה) שלו יש זליגה. אפשר לנטרל את פלאש ולבדוק שנית אם אפשר להגיע למספרים כאלה גדולים.
מסכים איתך, לא סביר במקרה הזה אבל בכל מקרה דומה הגיוני מאוד שבדליפה כמו שאתה מגדיר אותה יש עוד הרבה אשמים ואשם מרכזי בהמון מקרים הוא האתר עצמו שהקוד שלו יוצר בעיות. לגבי פלאש אני שנים עבדתי עם פלאש-בלוק והחיים שלי לא היו הרבה יותר קלים משל אחרים, זה עזר מאוד לצריכת מעבד והרבה פחות לדליפות זכרון (ובמקרה הזה אני מחשיב דליפה רק אם זכרון לא פונה אחרי שסגרתי את הטאב)
לבסוף. צבירת זיכרון בפירוש פוגעת במהירות של המחשב. WINDOWS צריך להשתמש ב-PAGING עבור אפליקציות אחרות ולהן יש פחות זיכרון חי בשביל לעבוד איתו, כאשר בפועל לא צריך את מרבית הזיכרון הזה. כל זה גורם לאיטיות משמעותית במחשב ללא סיבה ברורה.
בכוונה לא אמרתי "מחשב", אמרתי "תוכנות" , אם פיירפוקס משתמש במלא זכרון הוא ירוץ מעולה ותפקידם של המתכנתים זה לדאוג לחווית המשתמש הכי טובה למשתמשים של התוכנה שלהם ולא למשתמשים של תוכנות אחרות. ברור ששום תוכנה לא פועלת בואקום וחייבים לשמור על איזון בין השימושים השונים של תוכנות שונות בזכרון אבל עדיין זה תפקידה של המערכת הפעלה להעביר ולהזיז ולדאוג שכולם יחיו בהרמוניה. הרבה זכרון פנוי לא משפר את המהירות כמו שפניה למשהו שכבר נמצא בזכרון תשפר אותו. חוץ מזה שזכרון עולה גרושים בסופו של דבר.
שים לב שבהודעה הקודמת שלי מאוד ניסיתי לסייג את הדברים ולא להסיר אשמה מאף אחד, אני לרגע לא טוען שפיירפוקס עושה עבודה טובה במיוחד, בדיוק בגלל זה אני משתמש בכרום שלדעתי הוא ללא תחרות הדפדפן הכי מוצלח היום אולי חוץ מאופרה
...
סגרת את הטאב של סרטים לפני שהאשמת את כרום ? הסתכלתי על האתר סרטים והקוד שלו מלא בזבל, למעשה אם תלחץ Ctrl-Shift-J תראה שהוא זורק לדפדפן לא מעט שגיאות, אם יש לך תופסים כמו AdBlock הוא גורם לבעיות גם איתו (זה לא אשמתו בלבד כמובן)zovirax כתב: אבל... יש לכרום גם דליפת זיכרון!!
השארתי את הכרום פתוח על אתר סרטים , חזרתי אחרי חצי יום שלא הייתי ליד המחשב, והמחשב לא זז.
פתחתי את ה TASK MANAGER והכרום לבד לקח לי 750 מגה שזה הרבה...