תשתית של YES וטלפון של HOT
אני בשיפוץ דירה כרגע ומכין תשתית של YES בבית.
כרגע יש לי טלפון של HOT ויכול להיות שאני ארצה להישאר איתו.
ראיתי שהממיר של הטלפון מחובר בעזרת כבל לבן עבה בלבד (כמו מה שמחובר לממיר של הטלויזיה)).
אם תהיה לי תשתית של YES בדירה איזו הכנה צריך לעשות בשביל לחבר טלפון של הוט ?
האם הוט משתמשת בכבל טלויזיה רגיל בשביל הממיר של הטלפון ?
כרגע יש לי טלפון של HOT ויכול להיות שאני ארצה להישאר איתו.
ראיתי שהממיר של הטלפון מחובר בעזרת כבל לבן עבה בלבד (כמו מה שמחובר לממיר של הטלויזיה)).
אם תהיה לי תשתית של YES בדירה איזו הכנה צריך לעשות בשביל לחבר טלפון של הוט ?
האם הוט משתמשת בכבל טלויזיה רגיל בשביל הממיר של הטלפון ?
- YardenBenlulu
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
אחי אל תעשה את הטעות הזו !
הוט חברה רעה.
יש המון חברות VOB טובות יותר 012,013,014
אני לדוגמא יש לי 2 קווי טלפון ב 60 שקלים לחודש כולל 3000 דקות בכול קו תעריף 33 אג' לסלולרי משני הקווים שירות פצצה בבזק בינלאומי
וגם אין צורך לעשות תשתית כי הטלפון הוא VOIP עובר על האינטרנט כף שרק מביאים לך נתב שיחות..
הוט חברה רעה.
יש המון חברות VOB טובות יותר 012,013,014
אני לדוגמא יש לי 2 קווי טלפון ב 60 שקלים לחודש כולל 3000 דקות בכול קו תעריף 33 אג' לסלולרי משני הקווים שירות פצצה בבזק בינלאומי
וגם אין צורך לעשות תשתית כי הטלפון הוא VOIP עובר על האינטרנט כף שרק מביאים לך נתב שיחות..
בברכה,
ירדן בן לולו
ירדן בן לולו
- mokagi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
טוב, ירדן ממש לא ענה על השאלה.
על מנת שתהיה לך טלויזיה של יס וטלפון של הוט אתה בעצם צריך תשתית כפולה - שני כבלים כמו שתיארת (נקראים כבל קואקסלי). פשוט תבקש מהקבלן שבמקום שיעביר לך כבל טלויזיה אחד - שיעביר שניים. אני גם ממליץ שיעשה את זה בתעלות נפרדות. את התשתית שתשמש את הטלפון לא צריך להעביר לכל הבית, אלא רק למקום בו תשים את מודם הטלפון ולמקום בו תשים את מודם האינטרנט.
על מנת שתהיה לך טלויזיה של יס וטלפון של הוט אתה בעצם צריך תשתית כפולה - שני כבלים כמו שתיארת (נקראים כבל קואקסלי). פשוט תבקש מהקבלן שבמקום שיעביר לך כבל טלויזיה אחד - שיעביר שניים. אני גם ממליץ שיעשה את זה בתעלות נפרדות. את התשתית שתשמש את הטלפון לא צריך להעביר לכל הבית, אלא רק למקום בו תשים את מודם הטלפון ולמקום בו תשים את מודם האינטרנט.
- RoeyTNT
- חבר ותיק

- תגובות: 1274
- שם מלא: RoeyTNT
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
קודם כל קוראים לזה מודם. לא ממיר.
זהו מודם שתפקידו היחיד הוא לספק לך קו טלפון.
מכיוון שלהוט אין תשתית טלפון פרוסה ברחבי הארץ, אלא רק תשתית כבלים - אז גם הטלפון עובד על הכבלים. בגלל זה לתוך המודם שלך מחובר הכאבל הלבן (קואקסלי) בדיוק כמו שמחובר ללמיר. כך המודם מקבל תקשורת. מתוך המודם יוצא גם כאבל טלפון רגיל שהולך לשקע טלפון רגיל. כאשר השקע הזה מתפצל לשאר השקעים בבית. כאשר בכל שקע אתה יכול לשים איזה מכשיר טלפון ביתי שאתה רוצה (שמאושר ע"י משרד התקשורת כמובן).
אפילו שאני עובד הוט, אני אגיד את זה בצורה הכי אובייקטיבית שיש.
אם כבר הבחירה היא בין טלפון של הוט לטלפון של ספקית כמו שנאמר פה (012,013,014) אז עדיף טלפון של הוט.
מהסיבה הפשוטה שטלפון של ספקית - נתב שיחות - יושב על האינטרנט ותלוי באינטרנט. זה לא טוב כי א'- זה מוריד לך משהו כמו 10% מרוחב הפס וכי ב' תמיד טוב שדברים לא יהיו תלויים אחד בשני. אם יש לך תקלה באינטרנט - הטלפון לא יעבוד.
זה לא כ"כ נוח.
זהו מודם שתפקידו היחיד הוא לספק לך קו טלפון.
מכיוון שלהוט אין תשתית טלפון פרוסה ברחבי הארץ, אלא רק תשתית כבלים - אז גם הטלפון עובד על הכבלים. בגלל זה לתוך המודם שלך מחובר הכאבל הלבן (קואקסלי) בדיוק כמו שמחובר ללמיר. כך המודם מקבל תקשורת. מתוך המודם יוצא גם כאבל טלפון רגיל שהולך לשקע טלפון רגיל. כאשר השקע הזה מתפצל לשאר השקעים בבית. כאשר בכל שקע אתה יכול לשים איזה מכשיר טלפון ביתי שאתה רוצה (שמאושר ע"י משרד התקשורת כמובן).
אפילו שאני עובד הוט, אני אגיד את זה בצורה הכי אובייקטיבית שיש.
אם כבר הבחירה היא בין טלפון של הוט לטלפון של ספקית כמו שנאמר פה (012,013,014) אז עדיף טלפון של הוט.
מהסיבה הפשוטה שטלפון של ספקית - נתב שיחות - יושב על האינטרנט ותלוי באינטרנט. זה לא טוב כי א'- זה מוריד לך משהו כמו 10% מרוחב הפס וכי ב' תמיד טוב שדברים לא יהיו תלויים אחד בשני. אם יש לך תקלה באינטרנט - הטלפון לא יעבוד.
זה לא כ"כ נוח.
- RoeyTNT
- חבר ותיק

כמו שאמרתי למעלה.tzahi כתב:הקבלן שם לי נקודות טלפון רגילות.
הם משמשות רק בשביל בזק ? או שיש עוד חברות שיכולות להשתמש בהן ?...
את הטלפונים עצמם בהוט אתה מחבר לשקעי טלפון רגילים. אותם שקעים שמשמשים גם בבזק.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
[quote="RoeyTNT"אם כבר הבחירה היא בין טלפון של הוט לטלפון של ספקית כמו שנאמר פה (012,013,014) אז עדיף טלפון של הוט.
זה לא כ"כ נוח.[/quote]
א: ממתי הטלפון יושב על האינטרנט ותלוי בו?
ב: לא מוריד שום דבר גם אם יש עוד 10 טלפונים בבית.
ג: טלפון לא יעבוד כאשר יש תקלה באינטרנט?
ד: זה לא האינטרנט של פעם עם מודם 33K שהיה טופס לך את הקו ולא נותן לדבר בטלפון, היום זה מכשור אחר לגמרי, קידוד שונה, רוחב פס שונה, דחיסה שונה, אביזרי קצה נשארו אותו דבר אך האינפורמציה שעוברת בינהם היא שונה לגמרי.
לפותח השרשור, לצורך חיבור "יס" יש להכין תשתית לגג + השחלת כבל RG6 למרכזיה וממנה לשאר החדרים.
לגבי תשתית של הוט, יש להעזר בקבלנים של הוט להעברת תשתית מהמרכזיה לארון של הוט ברחוב (או אם זה בניין משותף להשחיל את הכבל RG6 מהמרכזיה לארון תקשורת קומתי)
את החיבורים החברה עושה והם ממש לא אוהבים כאשר מחברים בשבלהם את המחברים ואת הנקודות, למה? פרנסה, שירות ואיכות השידור.
למעשה בשביל להשתמש בשירותים של שני החברות אתה חייב שני כבלים שמגיעים מאזורי השידור (ארון תקשורת או צלחת) למרכזייה בבית.
זה לא כ"כ נוח.[/quote]
א: ממתי הטלפון יושב על האינטרנט ותלוי בו?
ד: זה לא האינטרנט של פעם עם מודם 33K שהיה טופס לך את הקו ולא נותן לדבר בטלפון, היום זה מכשור אחר לגמרי, קידוד שונה, רוחב פס שונה, דחיסה שונה, אביזרי קצה נשארו אותו דבר אך האינפורמציה שעוברת בינהם היא שונה לגמרי.
לפותח השרשור, לצורך חיבור "יס" יש להכין תשתית לגג + השחלת כבל RG6 למרכזיה וממנה לשאר החדרים.
לגבי תשתית של הוט, יש להעזר בקבלנים של הוט להעברת תשתית מהמרכזיה לארון של הוט ברחוב (או אם זה בניין משותף להשחיל את הכבל RG6 מהמרכזיה לארון תקשורת קומתי)
את החיבורים החברה עושה והם ממש לא אוהבים כאשר מחברים בשבלהם את המחברים ואת הנקודות, למה? פרנסה, שירות ואיכות השידור.
למעשה בשביל להשתמש בשירותים של שני החברות אתה חייב שני כבלים שמגיעים מאזורי השידור (ארון תקשורת או צלחת) למרכזייה בבית.
- RoeyTNT
- חבר ותיק

א: ממתי הטלפון יושב על האינטרנט ותלוי בו?JEXY כתב:[quote="RoeyTNT"אם כבר הבחירה היא בין טלפון של הוט לטלפון של ספקית כמו שנאמר פה (012,013,014) אז עדיף טלפון של הוט.
זה לא כ"כ נוח....
למעשה בשביל להשתמש בשירותים של שני החברות אתה חייב שני כבלים שמגיעים מאזורי השידור (ארון תקשורת או צלחת) למרכזייה בבית.[/quote]
דיברתי ספציפית על טלפונים של ספקיות אינטרנט.
הם נקראים מתאמי שיחות.
אני לא יודע על מה אתה מדבר.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
נכון מאוד, מתאמי שיחות כפי שאתה קורא להם, לא מגבילים אותך בשום דבר, הם עובדים על תשתית של בזק והמידע שמוצפן עובר דרך המרכזיות של בזק, הנתב של כל חברה מצפין את המידע באופן קצת שונה וזה רק בכדי שיהיה זיהוי של הקוים במרכזיה (כדי שידעו למי לשלוח חשבון).
עדיין כולם עובדים על אותם זוג גידים בעובי 0.25 ועושים את זה מצויין.
עכשיו פורסים בכל הארץ תשתית חדשה של בזק (בטוח ששמת לב לניידות שירות שלהם בכל הארץ) וזה בכדי לאפשר הפרדה מוחלטת בין טלפון לאינטרנט ולתת אפשרות לרוחב פס גדול יותר.
עכשיו פורסים בכל הארץ תשתית חדשה של בזק (בטוח ששמת לב לניידות שירות שלהם בכל הארץ) וזה בכדי לאפשר הפרדה מוחלטת בין טלפון לאינטרנט ולתת אפשרות לרוחב פס גדול יותר.
- RoeyTNT
- חבר ותיק

אין לי מושג על איזה מתאמי שיחות את מדבר.JEXY כתב:נכון מאוד, מתאמי שיחות כפי שאתה קורא להם, לא מגבילים אותך בשום דבר, הם עובדים על תשתית של בזק והמידע שמוצפן עובר דרך המרכזיות של בזק, הנתב של כל חברה מצפין את המידע באופן קצת שונה וזה רק בכדי שיהיה זיהוי של הקוים במרכזיה (כדי שידעו למי לשלוח חשבון).
עכשיו פורסים בכל הארץ תשתית חדשה של בזק (בטוח ששמת לב לניידות שירות שלהם בכל הארץ) וזה בכדי לאפשר הפרדה מוחלטת בין טלפון לאינטרנט ולתת אפשרות לרוחב פס גדול יותר....
אבל המתאמי שיחות שאני עובד איתם. של 012 לדוגמא
כמו זה http://www.012.net/data/SIP_STORAGE/files/6/2576.jpg
או של אורנג'
יושבים על האינטרנט. כי הרי אין ל012 ולנטוויזן תשתית של טלפון כאמור.
וברגע יש תקלה באינטרנט - ברגע שהמודם אינטרנט לא עובד. גם המתאם שיחות לא עובדים. המתאמי שיחות מתחבר למודם כמו שראוטר מתחבר למודם.
אתה יותר ממוזמן להתקשר לאחת הספקיות שמשווקות טלפונים ביתיים ולשאול אותם.