מ 3D ל 2D .. ? מבולבל
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הי,
במסגרת ה"הייפ" על 3D מועוברים הרבה סרטים שצולמו באופן רגיל ( כלומר בשני ממדים ) לשלושה.
יש המון ביקורות ( בעיקר רעות ) על התהליך. אם לסכם, רוב הביקורות טוענות שסרטים שעברו המרה לא נראים טוב כמו סרטים שצולמו מראש ב 3D. אפשר להתווכח על זה במיוחד לאור העובדה שאין כל כך למה להשוות ( כלומר כולם משווים ל AVATAR אבל אני חושב שכדאי להשוות גם לסרטים אחרים שצולמו ויצולמו בעתיד ב 3D ).
זאת היתה ההקדמה, כי השאלה שלי היא בכיוון ההפוך.
AVATAR צולם במקור ( הופק במקור כי אני לא ממש סגור על כמה עבודת צילום בכלל היתה בסרט הזה ) עבור 3D.
כותרי ה BD של הסרט מגיעים בפורמט 3D ובפורמט 2D. השאלה היא האם מישהו יודע מה התהליך של הפיכת חומר גלם או מוצר סופי שהופק \ צולם עבור 3D ל 2D ? איך זה אמור להתבטא בתוצר הסופי ? ( אני יודע שגם בקולנוע היו גרסאות ל 2D אז השאלה היא אותה שאלה גם לקולנוע ).
ליאור
במסגרת ה"הייפ" על 3D מועוברים הרבה סרטים שצולמו באופן רגיל ( כלומר בשני ממדים ) לשלושה.
יש המון ביקורות ( בעיקר רעות ) על התהליך. אם לסכם, רוב הביקורות טוענות שסרטים שעברו המרה לא נראים טוב כמו סרטים שצולמו מראש ב 3D. אפשר להתווכח על זה במיוחד לאור העובדה שאין כל כך למה להשוות ( כלומר כולם משווים ל AVATAR אבל אני חושב שכדאי להשוות גם לסרטים אחרים שצולמו ויצולמו בעתיד ב 3D ).
זאת היתה ההקדמה, כי השאלה שלי היא בכיוון ההפוך.
AVATAR צולם במקור ( הופק במקור כי אני לא ממש סגור על כמה עבודת צילום בכלל היתה בסרט הזה ) עבור 3D.
כותרי ה BD של הסרט מגיעים בפורמט 3D ובפורמט 2D. השאלה היא האם מישהו יודע מה התהליך של הפיכת חומר גלם או מוצר סופי שהופק \ צולם עבור 3D ל 2D ? איך זה אמור להתבטא בתוצר הסופי ? ( אני יודע שגם בקולנוע היו גרסאות ל 2D אז השאלה היא אותה שאלה גם לקולנוע ).
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אני חושב שאווטאר צולם גם ב 3D וגם ב 2D.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78877
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אז מה זה אומר ?oferlaor כתב:פשוט בוחרים עין אחת ומראים אותה. לא צריך לעשות שום דבר מיוחד....
שבפועל בגרסת ה 2D של AVATAR אנחנו רואים חצי מהמידע שהיה קיים ( שצולם ) בפועל ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78877
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים