תסכול לאחר קניית LCD חדשה.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Alospider פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים!

ידידה טובה שלי קנתה טלוויזיה חדשה מדגם Toshiba Regza 32AV600. בחנות היא מאוד אהבה את התמונה, (לצערי רק אחרי שהיא קנתה היא סיפרה לי שבחנות הם שידרו HD).

בכל מקרה, כעת שהטלוויזיה בבית היא מאוד מאוכזבת מהאיכות שלה גם בצפייה בכבלים (HOT) וגם בצפייה בDVD (היא קנתה סרט והיא אומרת שהטלוויזית CRT הישנה שלה מראה תמונה הרבה יותר איכותית)

היא הזמינה טכנאי של הוט שיבדוק את התמונה והוא אמר לה שאין מה לעשות ככה הטלוויזיה (מה שמצחיק שהוא אמר לה "אם היה לך YES היית מקבלת תמונה יותר טובה"). את האיכות הלא טובה בכבלים אני עוד איכשהוא מוכן לקבל אבל בDVD זה נראה לי קצת מוזר.

האם יש תקווה? אני אשמח להצעות כאלו ואחרות (כמובן באיזה חיבור להשתמש, כיול וכו')

שכחתי להוסיף שדווקא יצא לי לראות כמה טלוויזיות של Toshiba מהסדרה הזאת ודווקא ראו מעולה SD (אמנם זה היה YES, אבל עדיין SD)

תודה רבה ומקווה שתוציאו לי אותה מהתסכול... :(

Barricade
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

ככה זה בLCD..שידורי הוט רגילים ייראו פחות טוב מאשר בCRT..ככה זה אצל כולם, היא לא יוצאת דופן. החיבור המומלץ הוא סקארט..למרות שההבדל הוא מזערי. לנו גם יש רגזה בסלון, הורדנו את הsharpness למינימום, וזה די משפר את התמונה. אם חיברתם בסקארט, תוודאו שהממיר של הוט משדר בRGB. מגיעים לאופציה הזאת ע"י לחיצה על Services בשלט של הוט, משם הגדרות מערכת>הגדרות תמונה>יציאת וידאו>ולבחור בRGB.

Alospider פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

Barricade כתב:ככה זה בLCD..שידורי הוט רגילים ייראו פחות טוב מאשר בCRT..ככה זה אצל כולם, היא לא יוצאת דופן. החיבור המומלץ הוא סקארט..למרות שההבדל הוא מזערי. לנו גם יש רגזה בסלון, הורדנו את הsharpness למינימום, וזה די משפר את התמונה. אם חיברתם בסקארט, תוודאו שהממיר של הוט משדר בRGB. מגיעים לאופציה הזאת ע"י לחיצה על Services בשלט של הוט, משם הגדרות מערכת>הגדרות תמונה>יציאת וידאו>ולבחור בRGB.
...
אם אני לא טועה אין לה חיבור SCART מה החיבור השני שעדיף?
דרך אגב גם בDVD היא טוענת שהאיכות תמונה לא משהו...
בYES ההבדל יהיה ממש משמעותי?

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #4 

כיול מסך יכול לעזור (i)
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

spazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 271
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

כבעלים של מסך טושיבה (לשעבר) אני יכול להגיד לך שמבחינתי הם אחת החברות הגרועות ביותר

אני רכשתי 32 " לפני שנתיים והחזרתי אותה לחנות לאחר 5 חודשי שימוש
הוספתי סכום נכבד והבאתי לי מסך של סוני

לעולם לא ארכוש טושיבה יותר !

לצערה היא אכלה אותה אחי

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

חבל שלא מבררים מול אנשי מקצוע מה עדיף לחבר לאיזה מסך וכיצד, ונותנים יד חופשית לאנשי מכירות...

לגבי התמונה אפשר לבצע כיול מסך לצפייה טובה יותר אך זה לא יעזור הרבה.
אפשר להחליף את הכבל שמחובר מהממיר לכבר איכותי יותר בנוי מכבל RG59 או 6, אולי יהיה שיפור קל מאוד.

לגבי הDVD אפשר לחבר בקומפוננט (ירוק, כחול, אדום) זה יעזור לתמונה והרבה אך אודיו צריך להעביר בנפרד על ידי עוד זוג כבלי אודיו.

אפשר להגיד שביס רואים יותר טוב וגם בחבילת HD של הוט אך עדיין זה אינדיבידואלי.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Alospider פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

JEXY כתב:חבל שלא מבררים מול אנשי מקצוע מה עדיף לחבר לאיזה מסך וכיצד, ונותנים יד חופשית לאנשי מכירות...

לגבי התמונה אפשר לבצע כיול מסך לצפייה טובה יותר אך זה לא יעזור הרבה.
אפשר להחליף את הכבל שמחובר מהממיר לכבר איכותי יותר בנוי מכבל RG59 או 6, אולי יהיה שיפור קל מאוד.

לגבי הDVD אפשר לחבר בקומפוננט (ירוק, כחול, אדום) זה יעזור לתמונה והרבה אך אודיו צריך להעביר בנפרד על ידי עוד זוג כבלי אודיו.

אפשר להגיד שביס רואים יותר טוב וגם בחבילת HD של הוט אך עדיין זה אינדיבידואלי.
...

הנחתי שקומפוננט יתן תמונה טובה יותר. (הסאונד פחות הפריע לה)
אני אציע קומפוננט - קומפוננט ואני אחזור עם רשמים.

תודה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #8 

מה שיטת החיבור בין המסך לממיר?

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #9 

קודם כל לטושיבה מסכים טובים מאוד ודווקא בשידורי SD הם יכולים להתחרות יפה עם סמסונג ופיליפס (בשונה מ- HD ששם היתרון שלהם זניח).

לדגם AV600 לפחות בחלק מהייבוא שלו אמור להיות חיבור SCART, יש דגם AV605 עדיף שבו יש לדעתי 2 חיבורי SCART אבל זה לא המקרה, את ה- DVDכמובן לחבר בקומפוננט והתוצאות לאחר כיול צריכות להיות מצויינות.

בתפריטים כדאי לבחור SUPER LIVE כמצב צפייה (אם אני לא טועה תקף גם בדגם הזה)
והתוצאה אולי לא זהה לCRT עבור כל המקרים אבל טובה מאוד ב- SD לא פחות מדגמים מובילים אחרים.

ודרך אגב למי שהיה ניסיון רע עם מסכי 32'' מלפני שנתיים נפל כנראה על סדרת דגמים גרועה מאוד שבאה ומהר מאוד הלכה וטוב שכך...

Alospider פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

oferlaor כתב:מה שיטת החיבור בין המסך לממיר?
...
בחיבור עם הממיר אם אני לא טועה מדובר על קומפוזיט RCA - קומפוזיט RCA.
בחיבור עם הDVD מדובר על SCART - RCA או קומפוזיט RCA - קומפוזיט RCA חח אני לא סגור כי עדיין לא הייתי אצלה.

riji כתב:קודם כל לטושיבה מסכים טובים מאוד ודווקא בשידורי SD הם יכולים להתחרות יפה עם סמסונג ופיליפס (בשונה מ- HD ששם היתרון שלהם זניח).

לדגם AV600 לפחות בחלק מהייבוא שלו אמור להיות חיבור SCART, יש דגם AV605 עדיף שבו יש לדעתי 2 חיבורי SCART אבל זה לא המקרה, את ה- DVDכמובן לחבר בקומפוננט והתוצאות לאחר כיול צריכות להיות מצויינות.

בתפריטים כדאי לבחור SUPER LIVE כמצב צפייה (אם אני לא טועה תקף גם בדגם הזה)
והתוצאה אולי לא זהה לCRT עבור כל המקרים אבל טובה מאוד ב- SD לא פחות מדגמים מובילים אחרים.

ודרך אגב למי שהיה ניסיון רע עם מסכי 32'' מלפני שנתיים נפל כנראה על סדרת דגמים גרועה מאוד שבאה ומהר מאוד הלכה וטוב שכך...
...
התגובה שלך עודדה אותי מאוד. בDVD כמו שאמרתי אני אחבר לה את זה בקומפוננט ואני אנסה לשנות גם את המצב צפייה לSUPER LIVE כמו שהצעת.

שוב תודה לכולכם :)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #11 

עשה לעצמך טובה (יותר נכון לידידה שלך) וחבר אותה קודם כל עם כבלים נורמאלים.
חיבור ב RCA הוא נחות ולרוב מציג תוצאות ירודות משמעותית מהיכולת של המסך.
במיוחד כשמדובר בחיבור של DVD.
אחרי שתחבר את הכל עם כבלים נורמאלים ותגדיר את המסך הגדרות בסיסיות סבירות - תחזור עם רשמים.
עד אז, זה סתם לטחון מים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

שתיקח פלזמה פנסוניק ב 3500 ש"ח
ותהיה הרבה יותר מרוצה

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #13 

oferab כתב:שתיקח פלזמה פנסוניק ב 3500 ש"ח
ותהיה הרבה יותר מרוצה
...
בהנחה והקנייה היא סופית ואין אפשרות להחלפה (כמו במרבית המקרים), הצעה כמו שלך יכולה רק לבאס... הרי זה לא שנקנה כאן מוצר נחות ולא מוכר ומכאן שהמלצות על חיבורים נכונים ודרכים לשיפור איכות התמונה הרבה יותר רלוונטיות מהצעות ייעול שכאלה שתרומתן לדיון מוטלת בספק. (זו דעתי האישית כמובן)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #14 

600 זה הדגם האינדונזי, שתחליף לדגם 605 שמיוצר בפולין, יותר איכותי.לאחר מכן לחבר כבל סקרט מלא לממיר. ו-DVD עם קומפוננט או HDMI.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”