כמה שאלות לגבי רכישת סלולרי בארה"ב
אהלן אני נוסע לארה"ב וחשבתי לפנק את עצמי בסלולרי חדש.
איך הכי משתלם לקנות? דרך אתר אינטרנט או בחנות? מי שמכיר שיפרט לי חנויות\רשתות\אתרים אני יהיה בניו יורק סאן דיאגו ולאס וגאס
איזה דגמים ממולץ לקנות שם שיעבוד כמו שצריך בארץ? אני חשברתי על הנקסוס 1 או על HTC HERO מה עדיף ,יש עוד אנדרויד מומלץ באיזור ה-500 דולר?
תודה!
איך הכי משתלם לקנות? דרך אתר אינטרנט או בחנות? מי שמכיר שיפרט לי חנויות\רשתות\אתרים אני יהיה בניו יורק סאן דיאגו ולאס וגאס
איזה דגמים ממולץ לקנות שם שיעבוד כמו שצריך בארץ? אני חשברתי על הנקסוס 1 או על HTC HERO מה עדיף ,יש עוד אנדרויד מומלץ באיזור ה-500 דולר?
תודה!
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
ה- Nexus מכשיר מדליק עם המון יתרונות, קפיצת מדרגה למי שאין Smartphone אבל יש מספר בעיות מדאיגות:
1. מסך המגע שלו עם בעיות קשות כבר 3 חודשים (ו- 2500 פוסטים בפורום תמיכה של גוגל) ואין פיתרון:
http://www.google.com/support/forum/p/a ... 258e&hl=en
2. כנראה שה- Nexus לא יריץ משחקים התומכים ב- Mutitouch בצורה טובה. בקר מסך המגע מתבלבל כאשר הצירים מתקרבים זה לזה: כלומר משחק כמו הוקי זוגות או shooter שמחייב נגיעות בשני קצוות המסך ישגעו אותו.
http://androidandme.com/2010/03/news/is ... nexus-one/
ממתינים לראות אם גרסה 2.2 Froyo תתקן או תשפר בעיות אלו.
3. תמיכה ב- 3G בעייתית. יש לי חבר בעבודה עם N1 ברשת פלאפון והוא סובל מכך. הוא ביצע בדיקה עם iPhone בביתו. גוגל לא תתקן בעיה זו - מדובר בבעיית חומרה:
http://www.product-reviews.net/2010/04/ ... -benefits/
4. קשה לראות במסך OLED בחוץ. הוא לא מספיק בהיר מדי. הצבעים שלו מוגזמים ולא טבעיים (תמונות של אנשים לא נראות משהוא).
5. אין תמיכה ב- office calender בצורה ישירה. צריך להתקין על המחשב אפליקציה שמסנכרנת עם Google Calender. לרוב זה לא בעייתי אלא עם מדיניות החברה אוסרת זאת. אולי יתוקן ב- 2.2
6. פס הכפתורים בתחתית המסך קשה לתפעול. הרבה פעמים מפספסים אותם. חבל שלא הרחיקו אותם מהמסך.
7. המחיר שלו כולל מיסים $570. תלוי במדינה.
אני די בטוח שהטלפון הבא שלי יהיה Android ולולא הבעיות הוא כבר היה ה- N1 מזמן.
1. מסך המגע שלו עם בעיות קשות כבר 3 חודשים (ו- 2500 פוסטים בפורום תמיכה של גוגל) ואין פיתרון:
2. כנראה שה- Nexus לא יריץ משחקים התומכים ב- Mutitouch בצורה טובה. בקר מסך המגע מתבלבל כאשר הצירים מתקרבים זה לזה: כלומר משחק כמו הוקי זוגות או shooter שמחייב נגיעות בשני קצוות המסך ישגעו אותו.
3. תמיכה ב- 3G בעייתית. יש לי חבר בעבודה עם N1 ברשת פלאפון והוא סובל מכך. הוא ביצע בדיקה עם iPhone בביתו. גוגל לא תתקן בעיה זו - מדובר בבעיית חומרה:
4. קשה לראות במסך OLED בחוץ. הוא לא מספיק בהיר מדי. הצבעים שלו מוגזמים ולא טבעיים (תמונות של אנשים לא נראות משהוא).
5. אין תמיכה ב- office calender בצורה ישירה. צריך להתקין על המחשב אפליקציה שמסנכרנת עם Google Calender. לרוב זה לא בעייתי אלא עם מדיניות החברה אוסרת זאת. אולי יתוקן ב- 2.2
6. פס הכפתורים בתחתית המסך קשה לתפעול. הרבה פעמים מפספסים אותם. חבל שלא הרחיקו אותם מהמסך.
אני די בטוח שהטלפון הבא שלי יהיה Android ולולא הבעיות הוא כבר היה ה- N1 מזמן.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
תודה על העדכון, אני שוקל לקנות N1 כבר מזמןyaronkle כתב:
....
Need more cowbell
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
הבעיה של ה-3G היא בעיה מאד ידועה בנקסוס, כבר מהיהמים הראשונים, ואחרי כמה ניסיונות תיקון, הרימו ידיים בגוגל והודיעו סופית שהם לא ינסו יותר לתקן (כמו שנאמר פה, זו בעית חומרה).
ממי שכבר יש לו את המכשיר בארץ, אני הבנתי שלקוחות אורנג' לא נתקלו בבעיות מיוחדות, ועכשיו אני שומע שללקוחות פלאפון יש קצת בעיות.
אני אפנה את osherov שרכש את המכשיר לא מזמן לשרשור הזה, אולי יש לו תובנות בנושא.
ממי שכבר יש לו את המכשיר בארץ, אני הבנתי שלקוחות אורנג' לא נתקלו בבעיות מיוחדות, ועכשיו אני שומע שללקוחות פלאפון יש קצת בעיות.
אני אפנה את osherov שרכש את המכשיר לא מזמן לשרשור הזה, אולי יש לו תובנות בנושא.
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
לי אין שום בעיה עם ה 3G באורנג'.
מסך המגע אמנם לא מושלם כמו זה של האייפון אבל בהחלט ניתן לומר שהוא עושה עבודה סבירה +
המולטיטאץ' באמת לא מוצלח.
בחוץ בשמש חזקה תחת בהירות מקסימלית ניתן לעבוד, לא הכי נוח, אבל אפשרי.
בנושא סנכרון, אני משתמש ב GOOGLE APPS שמאפשר לי להיות מסונכרן עם אנשי הקשר שלי, לוחות השנה שלי, מיילים שלי בין המכשיר, לחשבון בגוגל ומול האוטלוק בצורה מעולה וללא שום בעיות.
הכפתורים למטה עובדים, ועובדים בסדר גמור.
המחיר, עם הדולר של היום...2100 שקל למכשיר לא פראייר בכלל, עדיין נשמע לי דיל לא רע בכלל....
סה"כ, וגם אמרתי את זה בפוסט אחר בפורום, המעבר מאייפון אישית לא היה לי קל, ואני יודע שבדור הבא של האייפון אחזור אליו, הנקסוס ו HTC עשו עבודה לא רעה אבל זה עדיין לא משופשף כמו האייפון והאייטונס.
ונושא האפליקציות, כמעט ואין אפליקציות "לוקליות" של אנדרואיד בארץ בעוד שבאייפון יש אלפים.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 59#1079359
מסך המגע אמנם לא מושלם כמו זה של האייפון אבל בהחלט ניתן לומר שהוא עושה עבודה סבירה +
המולטיטאץ' באמת לא מוצלח.
בחוץ בשמש חזקה תחת בהירות מקסימלית ניתן לעבוד, לא הכי נוח, אבל אפשרי.
בנושא סנכרון, אני משתמש ב GOOGLE APPS שמאפשר לי להיות מסונכרן עם אנשי הקשר שלי, לוחות השנה שלי, מיילים שלי בין המכשיר, לחשבון בגוגל ומול האוטלוק בצורה מעולה וללא שום בעיות.
הכפתורים למטה עובדים, ועובדים בסדר גמור.
המחיר, עם הדולר של היום...2100 שקל למכשיר לא פראייר בכלל, עדיין נשמע לי דיל לא רע בכלל....
סה"כ, וגם אמרתי את זה בפוסט אחר בפורום, המעבר מאייפון אישית לא היה לי קל, ואני יודע שבדור הבא של האייפון אחזור אליו, הנקסוס ו HTC עשו עבודה לא רעה אבל זה עדיין לא משופשף כמו האייפון והאייטונס.
ונושא האפליקציות, כמעט ואין אפליקציות "לוקליות" של אנדרואיד בארץ בעוד שבאייפון יש אלפים.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 59#1079359
שי
yaronkle כתב:ה- Nexus מכשיר מדליק עם המון יתרונות, קפיצת מדרגה למי שאין Smartphone אבל יש מספר בעיות מדאיגות:
אני די בטוח שהטלפון הבא שלי יהיה Android ולולא הבעיות הוא כבר היה ה- N1 מזמן....
אין לך את המכשיר ואתה מעביר עליו כזאת ביקורת קוטלת , על סמך קריאה בפורומים בחו"ל ושיחה עם חבר?!
אומנם יש לי את המכשיר רק 5 ימים, אבל זה מספיק זמן כדי להבין שכזאת קטילה, כל כך לא מוצדקת באמת הרבה מאוד זמן לא קראתי בפורום.........
בשבוע האחרון התקנתי על N1 בערך 40-50 אפליקציות שחלקם משתמשות ברשת 3G של רשת אורנג' ועד עכשיו לא נתקלתי בשום בעייה בשימוש הדור השלישי (אין לי מחסור בקליטה ובניתוקים)........הייחוס שלי הוא מכשיר N97 שברשותי.
1. אין לי שום בעייה במסך המגע ואומנם, מרגישים שזאת לא אותה רמת דיוק כמו של האייפון, עדיין, לעומת ה N97 זאת קפיצת מדרגה ובטח לא נופל משאר המכשירים שלא מגיעים מבית אפל. בנוסף יש כמובן את התמיכה במולטיטאצ'' (שהיום כבר קיימת מובנה במכשירים החדשים ואין עוד צורך לשדרג או לרכוש גירסה אירופית של ה N1)
2. לא בדקתי...לכן אין לי מושג. אבל דווקא הבעייה האמיתית שתהיה ל N1 במשחקים היא מעבד שאין לו יכולות GPU גבוהות!
3. אז שוב' אין לי מושג איך זה בפלפון אבל אני באורנג' ואין לי שום בעייה (תשאל אותו איזה גירסה של נקסוס יש לו?) אגב, אולי תשאל את החבר איך זה שבאורנג זה עובד טוב?
4. זה השיא........יש לו את אחד המסכים הכי מדהימים שקיימים היום במכשירי סמרטפון (3 דרגות מעל האייפון) וזה מה שהיה לך להגיד על המסך? אני עד עכשיו בהלם מאיזה live wallpaper מדהים שהתקנתי על המכשיר והוא עד כדי כך יפה שאני מוכן לוותר על זמן סוללה שהטפט הזה גוזל (שזה כבר חיסרון אמיתי שיש ל N1) רק בשביל לראות אותו בכל פעם שאני מדליק אותו
5. לא התעסקתי עם זה ולכן אין לי מידע
6. מסכים שהכפתורים למטה הם לא נוחים לעבודה בעיקר כפתור ה back וה home שהם 2 הכפתורים הכי שימושיים במכשיר....עדין קצת פרופורציה לא תזיק...
אני רק אומר והוסיף שלמכשיר יש חסרונות אבל בין זה לבין "המצגת" של yaronkle המרחק הוא עצום!
זה דומה למצב בו היו שואלים שאלה דומה על האייפון וזאת הייתה התשובה:
1. לאייפון יש באג רציני שמטריף אנשים והוא חוסר התמיכה שלהם ב Multitasking, נקווה שזה ייפתר בגירסה הבאה....
2. לאייפון יש בעייה בצפייה בשמש ישירה
3. לאייפון אין תמיכה בתוכנות שלא אושרו ע"י אפל!
4. לאייפון יש באג אשר לא מסוגל להריץ פלאש (וזה גם לא ייפתר בגירסה הבאה)
5. לאייפון יש מעבד חלש ביחס למתחרים
6. גם הרזולוציה שלו היא לא גבוה במיוחד
7. מצלמה לא משהו
8. אה והמחיר שלו הוא 3.5-4.5 אלף ש"ח (כולל מיסים) בארץ
אל תתקרבו לאייפון כי זה מכשיר איום ונורא
עכשיו ברצינות, יש לי עוד הרבה דברים להוסיף (לטוב ולרע) על ה N1 אבל אין לי זמן עכשיו...אולי מאוחר יותר
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
וברוח הטוקבקים על מכוניות מהירות בYNET
אין על מוטו' V3 חה חה חה
אין על מוטו' V3 חה חה חה
- mokagi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
פלאפון משתמשת בעיקר בתדר 850 ומשתמשת בתדר 2100 כתדר משני (עם כיסוי מצומצם). חברך כנראה קנה את הדגם הראשון של הN1 שתומך בתדרים 900/1700/2100 שלא ממש מתאים לפלאפון אלא רק לאורנג' וסלקום שמשתמשות אך ורק בתדר 2100. אני ממליץ לקנות את הדגם החדש יותר (באתר שלהם כתוב שהוא מתאים לרשת AT&T) שתומך בתדרים 850/1900/2100 ולכן הוא מתאים לכל הרשתות בארץ.yaronkle כתב:3. תמיכה ב- 3G בעייתית. יש לי חבר בעבודה עם N1 ברשת פלאפון והוא סובל מכך. הוא ביצע בדיקה עם iPhone בביתו. גוגל לא תתקן בעיה זו - מדובר בבעיית חומרה:
http://www.product-reviews.net/2010/04/ ... -benefits/...
זה מסביר את ההבדל בחוויה בין לקוחות אורנג' ללקוחות פלאפון.
barza: כאשר אתה קונה את המכשיר אני ממליץ לך מאד לשים לב לכך שתקבל קבלה על שמך. זה יאפשר לך לקבל החזרים מהספק הסלולרי שלך בארץ. (ראה מידע כאן. המידע אמנם מאורנג' אבל זה עובד בצורה דומה בכל החברות.)
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אכן, וגם כתבנו על זה כאן:mokagi כתב: כאשר אתה קונה את המכשיר אני ממליץ לך מאד לשים לב לכך שתקבל קבלה על שמך. זה יאפשר לך לקבל החזרים מהספק הסלולרי שלך בארץ. (ראה מידע כאן. המידע אמנם מאורנג' אבל זה עובד בצורה דומה בכל החברות.)...
http://www.htmobile.co.il/article01824. ... 7%96%D7%94
- yaronkle
- חבר במועדון HT

osherov,
אני חוזר על משפט הפתיחה שלי: "ה- Nexus מכשיר מדליק עם המון יתרונות, קפיצת מדרגה למי שאין Smartphone אבל יש מספר בעיות מדאיגות:"
אני משחק הרבה עם ה N1, אני אוהב את המכשיר, Android מערכת הפעלה טובה אבל ל- Nexus יש בעיות.
אני לא התכוותי להשוות את ה- N1 ל- N97 או iPhone, אלא לתאר את הבעיות.
אני עומד מאחורי דברי:
1. יש בעיה במסך מגע. אני באופן אישי לחצתי על מקש במקלדת ונלחץ מקש אחר לגמרי, על 2 מכשירים שונים.
2. תתקין את ה- Mutitouch test ותיווכח בעצמך שיש בעיה כשהצירים קרובים או מצטלבים:
http://www.androlib.com/android.applica ... -ijAj.aspx
3. גם זה מתועד היטב. חבר בעבודה מתלונן על זה ברשת פלאפון.
עדכון: החבר אומר שהוא חושד ב- Widget שמכבה ומדליק את ה- 3G אשר גורם לבעיות. זה בבדיקה.
4. ל- N1 יש עוצמת בהירות של 229 ניטים לעומת 428 ב- iPhone. זה גבולי באור יום. נסה לצלם איתו בשמש.
5. אין בעיה לסנכרן עם Google Calender, דרך האינטרנט. זה אסור בחלק מהחברות.
כמעט ורכשתי אותו אבל בעקבות התלונות העדפתי להמתין ל- 2.2 או ל- Desire או ה- EVO (שיתאים לאירופה).
אני חוזר על משפט הפתיחה שלי: "ה- Nexus מכשיר מדליק עם המון יתרונות, קפיצת מדרגה למי שאין Smartphone אבל יש מספר בעיות מדאיגות:"
אני משחק הרבה עם ה N1, אני אוהב את המכשיר, Android מערכת הפעלה טובה אבל ל- Nexus יש בעיות.
אני לא התכוותי להשוות את ה- N1 ל- N97 או iPhone, אלא לתאר את הבעיות.
אני עומד מאחורי דברי:
1. יש בעיה במסך מגע. אני באופן אישי לחצתי על מקש במקלדת ונלחץ מקש אחר לגמרי, על 2 מכשירים שונים.
2. תתקין את ה- Mutitouch test ותיווכח בעצמך שיש בעיה כשהצירים קרובים או מצטלבים:
http://www.androlib.com/android.applica ... -ijAj.aspx
3. גם זה מתועד היטב. חבר בעבודה מתלונן על זה ברשת פלאפון.
עדכון: החבר אומר שהוא חושד ב- Widget שמכבה ומדליק את ה- 3G אשר גורם לבעיות. זה בבדיקה.
4. ל- N1 יש עוצמת בהירות של 229 ניטים לעומת 428 ב- iPhone. זה גבולי באור יום. נסה לצלם איתו בשמש.
5. אין בעיה לסנכרן עם Google Calender, דרך האינטרנט. זה אסור בחלק מהחברות.
כמעט ורכשתי אותו אבל בעקבות התלונות העדפתי להמתין ל- 2.2 או ל- Desire או ה- EVO (שיתאים לאירופה).
תודה,sam22 כתב:אריה
תתחדש!!!
לא ראיתי הודעה רשמית...
לא ראית הודעה כי לא הייתה כזאת (היה משהו לא רשמי בשרשור הספורט)
אל חשש ברגע שאני אכנס קצת יותר לעובי הקורה של הנקסוס ובעיקר של האנדרואיד OS אני אפתח הרבה שרשורים בנידון. הבעייה שלי היא שהנקסוס הזה לקח לי השבוע את הזמן הפנוי מה C-200 ובקרוב אני צריך גם לדאוג ל 32 LCD שזה עוד יקח לי קצת זמן מהנקסוס.....צריך לעשות ניהול זמנים נכון יותר
שמוליק,
אל חשש, יתרון אחד לעולם אני לא הצליח לקחת מהמכשיר שלך וזה את מסך ה 4.3 אינצ' שלו ואת החברה המעולה שייצרה אותו
- yaronkle
- חבר במועדון HT

barza,
ה- Hero לא בליגה של ה- N1.
מדובר במעבד 528Mhz לעומת 1Ghz ב N1
ולא פחות חשוב, 288Mb זיכרון לעומת 512. זה מאד משמעותי ל- Multitasking.
המסך 3.2 לעומת 3.7 עם רזולוציה נמוכה יותר.
צריך לראות מה יתוקן ב- 2.2, במהלך מאי.
מדברים על כך שיפתחו את ה- 802.11N שהמכשיר תומך ואולי גם רדיו FM (שמועות). הגלגלת כנראה תקבל צבעים...
נקווה שיתוקנו דברים עקרוניים ואז ה- N1 יהיה הבחירה המועדפת.
ה- Hero לא בליגה של ה- N1.
מדובר במעבד 528Mhz לעומת 1Ghz ב N1
ולא פחות חשוב, 288Mb זיכרון לעומת 512. זה מאד משמעותי ל- Multitasking.
המסך 3.2 לעומת 3.7 עם רזולוציה נמוכה יותר.
צריך לראות מה יתוקן ב- 2.2, במהלך מאי.
מדברים על כך שיפתחו את ה- 802.11N שהמכשיר תומך ואולי גם רדיו FM (שמועות). הגלגלת כנראה תקבל צבעים...
נקווה שיתוקנו דברים עקרוניים ואז ה- N1 יהיה הבחירה המועדפת.
- mokagi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אם אני לא טועה, את כל הדברים האלה אפשר להפעיל כבר היום בעזרת רומים לא רשמייםyaronkle כתב:צריך לראות מה יתוקן ב- 2.2, במהלך מאי.
נקווה שיתוקנו דברים עקרוניים ואז ה- N1 יהיה הבחירה המועדפת....
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
אריה,
נכון, את החומרה אי אפשר לקחת
שמע, הטלפון מדהים!!!!
זה פשוט תענוג.
כל כך הרבה טוויקים , תענוג
אני מאוד מרוצה מWM. אני מחכה שתסבול את כל מחלות הילדות של האנדרואיד
כשזה יהיה מושלם
אני אתקין את זה על הHD2
נכון, את החומרה אי אפשר לקחת
שמע, הטלפון מדהים!!!!
זה פשוט תענוג.
כל כך הרבה טוויקים , תענוג
אני מאוד מרוצה מWM. אני מחכה שתסבול את כל מחלות הילדות של האנדרואיד
כשזה יהיה מושלם
אני אתקין את זה על הHD2
העם דורש..... כל מיני דברים
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
תודה
יש
כבר התקינו
ניתן להם כמה חודשים לרוץ עם זה
בינתיים ממש לא חסר לי כלום ב WM
הדבר היחידי שתוקע לי את המכשיר הוא גירסת הנסיון של WAZE, אבל זו לא אשמת המכשיר.
יש
כבר התקינו
ניתן להם כמה חודשים לרוץ עם זה
בינתיים ממש לא חסר לי כלום ב WM
הדבר היחידי שתוקע לי את המכשיר הוא גירסת הנסיון של WAZE, אבל זו לא אשמת המכשיר.
העם דורש..... כל מיני דברים
ומה לגבי שאר הדגמים של HTC אין משהו מומלץ יותר N1 עם פחות באגים?
אין לי בעיה לוותר על כמה אפליקציות\תכונות בשביל לקבל מכשיר שלא יבוא לי לזרוק על הקיר מעצבים..
סה"כ אני סטודנט אני לא צריך כל מיני יומנים מתוחכמים ושאר כאלה.. אני צריך מכשיר שיהיה לי כיף להתעסק איתו ..
בקיצור כמו איפון רק טיפה יותר זול ויותר מיוחד
אין לי בעיה לוותר על כמה אפליקציות\תכונות בשביל לקבל מכשיר שלא יבוא לי לזרוק על הקיר מעצבים..
סה"כ אני סטודנט אני לא צריך כל מיני יומנים מתוחכמים ושאר כאלה.. אני צריך מכשיר שיהיה לי כיף להתעסק איתו ..
בקיצור כמו איפון רק טיפה יותר זול ויותר מיוחד