איכויות צפיה
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
אתה קצת מתבלבל בין תקני צפיה לבין טכנולוגיית אחסון מידע.
בלוריי זה סוג של תקליטור איחסון בעל קיבולת גבוהה של בין 25 עד 50 GB (תאורתית עד 200GB) היכול להכיל כל סוג של מידע כולל סרטים בכל הרזולוציות האפשריות. בדרך כלל סרטי בלוריי בעלי רזולוצייה של 1080P (חלק קטן מאוד הם 720P או 1080i) עם -BitRate גבוה (בממוצא 25Mbps).
סרטי HD יכולים להשמר בכל סוג של רכיב איחסון (כמעט). ברוב המקרים סרטי HD שמורידים מהרשת הם בעלי Bitrate נמוך (עברו דחיסה - 10 עד 15 Mbps) עם קיבולת של בין 4GB עד 12GB כך שאיכות התצוגה נחותה יותר ביחס לסרט בלוריי מקורי.
בלוריי זה סוג של תקליטור איחסון בעל קיבולת גבוהה של בין 25 עד 50 GB (תאורתית עד 200GB) היכול להכיל כל סוג של מידע כולל סרטים בכל הרזולוציות האפשריות. בדרך כלל סרטי בלוריי בעלי רזולוצייה של 1080P (חלק קטן מאוד הם 720P או 1080i) עם -BitRate גבוה (בממוצא 25Mbps).
סרטי HD יכולים להשמר בכל סוג של רכיב איחסון (כמעט). ברוב המקרים סרטי HD שמורידים מהרשת הם בעלי Bitrate נמוך (עברו דחיסה - 10 עד 15 Mbps) עם קיבולת של בין 4GB עד 12GB כך שאיכות התצוגה נחותה יותר ביחס לסרט בלוריי מקורי.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
רק אולי בשביל להבהיר את תשובתו של נילס
אני משער שאתה מתייחס לאפשרויות ההורדה השונות.
זה בדיוק הפסקה האחרונה שנילס הסביר.
ואם אתה רוצה להבין יותר - תסתכל איך הHD של יס/הוט נראה.
זה 720P או 1080i אבל בגלל שהם דוחסים את זה מאוד, זה נראה רע יחסית לאותו הקובץ - גם אם זה אותה רזולוציה.
כלומר - מה שמאוד משפיע על איכות התמונה זה "רוחב הפס" שנתנו לוידאו.
כמו אם יצא לך להשוות קבצי MP3 באיכויות שונות (128 ביט, 192, 256 ו 320) בינהם וגם אל מול FLAC.
אני משער שאתה מתייחס לאפשרויות ההורדה השונות.
זה בדיוק הפסקה האחרונה שנילס הסביר.
ואם אתה רוצה להבין יותר - תסתכל איך הHD של יס/הוט נראה.
זה 720P או 1080i אבל בגלל שהם דוחסים את זה מאוד, זה נראה רע יחסית לאותו הקובץ - גם אם זה אותה רזולוציה.
כלומר - מה שמאוד משפיע על איכות התמונה זה "רוחב הפס" שנתנו לוידאו.
כמו אם יצא לך להשוות קבצי MP3 באיכויות שונות (128 ביט, 192, 256 ו 320) בינהם וגם אל מול FLAC.
תודה על התשובות
האם המשמעות למעשה שאין מושג כזה איכות בלו ריי, שכן מדובר רק באמצעי אחסון?
והמדד לאיכות הוא ברזלוציות (מה ההבדל בין 1080I ל-1080P?), ובמונח החדש שלמדתי זה עתה BitRate?
ואיפה אני מוצא נתונים לגבי ה-BitRate בקובץ שאני רואה?
והמדד לאיכות הוא ברזלוציות (מה ההבדל בין 1080I ל-1080P?), ובמונח החדש שלמדתי זה עתה BitRate?
ואיפה אני מוצא נתונים לגבי ה-BitRate בקובץ שאני רואה?
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
Re: תודה על התשובות
למעשה אין דבר כזה אבל משתמשים מדי פעם בכדי לתאר בצורה נוספת סרטי 1080P באיכות גבוהה ביותר.ASIMI כתב:האם המשמעות למעשה שאין מושג כזה איכות בלו ריי, שכן מדובר רק באמצעי אחסון?
ואיפה אני מוצא נתונים לגבי ה-BitRate בקובץ שאני רואה?...
לשאר השאלות תעיין בקישורים הבאים:
http://en.wikipedia.org/wiki/1080p
http://en.wikipedia.org/wiki/Bitrate
http://en.wikipedia.org/wiki/Bitrate