אשמח לדעת מה מרחק הצפיה של החברים בעלי פלזמה 58V
מרחק הצפיה שלי הוא 4.10 נטו,
אני שובר את הראש אם לקחת את ה58V או את ה50V. התקציב לא פונקציה כרגע. אתמול שלפתי והכנסתי לארנק 3-4 פעמים את כרטיס האשראי שלי. אני מעוניין לרכוש כבר אתמול..
הדיעות שאני שומע חלוקות בענין. מהזמן המועט, חצי שעה פה, חצי שעה שם, ה58V לא נראה לי גדול מדי, אך איש מקצוע בעל נסיון רב שיכול למכור לי את ה58V מיידית וארכוש בשמחה ממנו בתוספת הערכה על יחס חם ומצוין ממנו, טוען בלהט כי מנסיונו הלא מועט זה פשוט לא מתאים לי וגדול לי מדי. לא ברמת איכות התמונה, כי אם ברמת הגודל עצמו שאצטרך "ללקט" פרטים.
אני לא רוצה אחרי שאתקין את ה50V שאצטער על שלא רכשתי את ה58V, מאידך, אני גם לא רוצה שלאחר הכמה ימים/כמה שבועות של ההתלהבות המיידית מה"קולנוע" בסלון, אאלץ "להתמודד" עם הגודל העודף והלא מתאים לסלון שלי.
אני רואה את כל התכנים. אני כרגע לא מדבר על האיכות תמונה המתקבלת בפורמט X או Y ממרחק כזה אלא על הגודל עצמו של המסך.
תודה רבה,
אני שובר את הראש אם לקחת את ה58V או את ה50V. התקציב לא פונקציה כרגע. אתמול שלפתי והכנסתי לארנק 3-4 פעמים את כרטיס האשראי שלי. אני מעוניין לרכוש כבר אתמול..
הדיעות שאני שומע חלוקות בענין. מהזמן המועט, חצי שעה פה, חצי שעה שם, ה58V לא נראה לי גדול מדי, אך איש מקצוע בעל נסיון רב שיכול למכור לי את ה58V מיידית וארכוש בשמחה ממנו בתוספת הערכה על יחס חם ומצוין ממנו, טוען בלהט כי מנסיונו הלא מועט זה פשוט לא מתאים לי וגדול לי מדי. לא ברמת איכות התמונה, כי אם ברמת הגודל עצמו שאצטרך "ללקט" פרטים.
אני לא רוצה אחרי שאתקין את ה50V שאצטער על שלא רכשתי את ה58V, מאידך, אני גם לא רוצה שלאחר הכמה ימים/כמה שבועות של ההתלהבות המיידית מה"קולנוע" בסלון, אאלץ "להתמודד" עם הגודל העודף והלא מתאים לסלון שלי.
אני רואה את כל התכנים. אני כרגע לא מדבר על האיכות תמונה המתקבלת בפורמט X או Y ממרחק כזה אלא על הגודל עצמו של המסך.
תודה רבה,
אינני בעל 58V אבל ברשותי מסך 55" ואני צופה בו ממרחק של 2.90 ולא מרגיש שזה גדול מידי בכלל,didi77 כתב:מרחק הצפיה שלי הוא 4.10 נטו,
תודה רבה,...
אני מניח כי 3 אינץ' הם תוספת קטנה יחסית, ולכן מהמרחק צפיה שלך (ובהנחה שתצפה בתכני HD) כן הייתי ממליץ על ה-58.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
didi77,
58 אינץ' גדול ל-4 מטרים??? זה אולי קטן מדי...
ללא כל היסוס לך על ה-58 - אין מצב שתרגיש שהוא גדול מדי אלא אם כן אתה מתכוון לצפות אך ורק בערוץ בעל השידור ה"האיכותי" ביותר בטלויזיה - ערוץ 1.
58 אינץ' גדול ל-4 מטרים??? זה אולי קטן מדי...
ללא כל היסוס לך על ה-58 - אין מצב שתרגיש שהוא גדול מדי אלא אם כן אתה מתכוון לצפות אך ורק בערוץ בעל השידור ה"האיכותי" ביותר בטלויזיה - ערוץ 1.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תודה על התגובות.
אך קשה לי להתעלם לחלוטין מדברי ידידנו הנ"ל... מה האינטרס שלו? הוא הרי מפסיד רכישה בטוחה ומיידית.
למעשה, אינני יודע אם זה פרט חשוב אך אורך הקיר שבו תמוקם הפלזמה הינו כ9 מטרים.
אכן,Itay_Pollak כתב:מה אני אמרתי אתמול תזכיר לי?...
אך קשה לי להתעלם לחלוטין מדברי ידידנו הנ"ל... מה האינטרס שלו? הוא הרי מפסיד רכישה בטוחה ומיידית.
למעשה, אינני יודע אם זה פרט חשוב אך אורך הקיר שבו תמוקם הפלזמה הינו כ9 מטרים.
אינני מתייחס כלל וכלל לשאלת האיכות תמונה המתקבלת ממרחק זה. עברתי את המשוכה הזו ואין לי בעיה עם תכנים ירודים (תרתי משמעnils3373 כתב:didi77,
58 אינץ' גדול ל-4 מטרים??? זה אולי קטן מדי...![]()
ללא כל היסוס לך על ה-58 - אין מצב שתרגיש שהוא גדול מדי אלא אם כן אתה מתכוון לצפות אך ורק בערוץ בעל השידור ה"האיכותי" ביותר בטלויזיה - ערוץ 1....
הבעיה מתייחסת באנלוגיה לישיבה בקולנוע בשורה קרובה. הנ"ל תיאר את חווית הצפיה ב58 ממרחק 4 מטר כישיבה בשורה שלישית בקולנוע. זה מה שמטריד אותי. לכן רציתי לשמוע מבעלי מסך ספציפי זה לדעת מהו מרחק הצפיה שלהם.
אני מברך על ההזמנות מעוסקים בתחום בה"פ, זה מחמם את הלב באמת ואשמח להיענות להם, רק שלשבת עשר דקות או חצי שעה מול המסך במרחק הנתון זה לא מספיק. השאלה מה קורה לאחר שעתיים שלוש של צפיה, שלא נדבר על ארבע שעות. זה נדיר אצלי אבל זה קורה. הנ"ל טוען כי עיניי יתעייפו, זה יטריד, אמצא את עצמי "מלקט" אינפורמציה וכו'. ארגיש בכסא בשורה שלישית בקולנוע.
תודה על כל התייחסות,
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

יש לי הצעה אחרת בשבילך. תעשה משהו יותר טוב - לך תשב באיזה מקום, אולי אצל חבר או משהו - על מסך עוד יותר גדול מאותו מרחק. תגיד לי אם זה מפריע לך.
כשישבת 4 מ' מה58" - האם רק המסך היה בטווח הראייה שלך? וודאי שלא - ראית גם את הרמקולים והמסכים מסביב.
בשורה שלישית בקולנוע - אתה רואה נניח את כל המסך - אבל החלק האפקטיבי קטן יותר - משהו כמו שליש. מה שמוביל להזזת הראש משמאל לימין לצורך קריאת הכתוביות (לדעתי זה אחד המדדים המועילים - אם אתה לא מזיז את הראש - כנראה שהמסך בגודל המתאים).
אתה יכול ללכת לחנות ולשבת לצפות - ופשוט להתקרב עוד ועוד - עד שאתה מרגיש שזה מעיק.
אני משער שזה יקרה רק באיזור ה2.5 מ' או פחות.
רעיון אחר ומשוגע לגמריי...
אם יש לך קיר ריק.
נסה להשאיל מקרן מהחנות הקרובה לביתך, והקרן על הקיר בכל גודל שתחפוץ - ותחליט לבד מה נוח לך.
כשישבת 4 מ' מה58" - האם רק המסך היה בטווח הראייה שלך? וודאי שלא - ראית גם את הרמקולים והמסכים מסביב.
בשורה שלישית בקולנוע - אתה רואה נניח את כל המסך - אבל החלק האפקטיבי קטן יותר - משהו כמו שליש. מה שמוביל להזזת הראש משמאל לימין לצורך קריאת הכתוביות (לדעתי זה אחד המדדים המועילים - אם אתה לא מזיז את הראש - כנראה שהמסך בגודל המתאים).
אתה יכול ללכת לחנות ולשבת לצפות - ופשוט להתקרב עוד ועוד - עד שאתה מרגיש שזה מעיק.
אני משער שזה יקרה רק באיזור ה2.5 מ' או פחות.
רעיון אחר ומשוגע לגמריי...
אם יש לך קיר ריק.
נסה להשאיל מקרן מהחנות הקרובה לביתך, והקרן על הקיר בכל גודל שתחפוץ - ותחליט לבד מה נוח לך.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אחלה בדיקה
, אפשר לבוא לבדוק גם? 
אני יודע - הסברתי לו שאני הייתי יושב 4.5 מ' מיותר מ100", הקטנתי רק בגלל הרמקולים הרצפתיים שקניתי בהמשך, וגם בגלל שבשורה הקרובה יותר למסך זה היה קצת פחות נעים.
אני יודע - הסברתי לו שאני הייתי יושב 4.5 מ' מיותר מ100", הקטנתי רק בגלל הרמקולים הרצפתיים שקניתי בהמשך, וגם בגלל שבשורה הקרובה יותר למסך זה היה קצת פחות נעים.