שאלה על הכנת תשתית בקיר לכבלים בשביל ה LCD
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
את כבל החשמל תעביר בתעלה נפרדת ולא עם שאר הכבלים.
לכבלי האודיו-וידיאו כדאי לך להשתמש בתעלה רחבה בשביל נוחות בהמשך להכניס ולהוציא כבלים במקרה של החלפה.
לחשמל אתה יכול להשתמש בצינור שרשורי 20
לכבלי האודיו-וידיאו כדאי לך להשתמש בתעלה רחבה בשביל נוחות בהמשך להכניס ולהוציא כבלים במקרה של החלפה.
לחשמל אתה יכול להשתמש בצינור שרשורי 20
של כל דבר עם 4 גלגלים!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
כשאתם אומרים "בנפרד" - זה יכול להיות צינור נפרד באותה החציבה, נכון?JEXY כתב:אם המזנון יהיה מתחת למסך אפשרי להעביר תעלה 45X45 או צינור שרשורי קוברה 50. בשביל חשמל יש להעביר צינור 16 בנפרד....
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בעיקרון יש איזה חישוב שעושים בהנדסה ויוצא שלכבל מתח של 220 באורך מטר אחד יש שדה מגנטי מסוים (לא זוכר את המס' המדויק) וטווח ביטחון להעברת אות וידאו, תקשורת או מתח נמוך ליד קווי מתח גבוהה, יש לקחת מקדם בטחון של 1.6 ס"מ, כלומר המרחק בין גיד לגיד (לא הכבל כולו) צריך להיות 1.6 ס"מ.
עכשיו תקח בחשבון את עובי הבידוד, את עובי הצינורות, המרחק בין הכבלים ואתה תקבל הרבה יותר, לכן חשוב להפריד בין קווי מתח לקווי תקשורת אחרים.
אומנם לא כולם רואים תוצאות כגון: הפרעות בתמונה, הפרעות בשמע אך במדידות סקופ ההפרעה אכן קיימת, והיא משפיע לאורך זמן.
הפרעות רעשי אדמה משפיעים אפילו עוד יותר (תקרא בפורום GROUND LOOP).
עכשיו תקח בחשבון את עובי הבידוד, את עובי הצינורות, המרחק בין הכבלים ואתה תקבל הרבה יותר, לכן חשוב להפריד בין קווי מתח לקווי תקשורת אחרים.
אומנם לא כולם רואים תוצאות כגון: הפרעות בתמונה, הפרעות בשמע אך במדידות סקופ ההפרעה אכן קיימת, והיא משפיע לאורך זמן.
הפרעות רעשי אדמה משפיעים אפילו עוד יותר (תקרא בפורום GROUND LOOP).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
זה נכון אולי לעיתים רחוקות עבור כבלי אודיו ווידאו אנלוגיים.
Ground Loop לא יכול להיווצר דרך האוויר.
ב-HDMI אין שום השפעה אם הכבל באיכות סבירה.
כלומר, אפשר באותה חציבה בצינור נפרד. לא הייתי חושש מזה יותר מדי.
Ground Loop לא יכול להיווצר דרך האוויר.
ב-HDMI אין שום השפעה אם הכבל באיכות סבירה.
כלומר, אפשר באותה חציבה בצינור נפרד. לא הייתי חושש מזה יותר מדי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
מניסיון שלי עדיף להשקיע בתור הקיר תעלה PVC 120 *60 כאשר יש מחיצה בתעלה ככה שישנו חלל של 80 מ"מ לטובת מעבר כבלי הוידאו אודיו ועוד מעבר של 40 מ"מ עבור כבל החשמל את התעלה רצוי לסיים בגובה מתחת למזנון או במקום מוסתר עם קופסה של גוויס מרובעת בגודל של 20*20 למען נוחות ההשחלה של הכבלים
כמובן שבכל מסך הכניסות נמצאות במקום אחר בגב המסך תבדוק מה המיקום הרלוונטי לגבייך
ויאללה לעבודה.....בהצלחה
כמובן שבכל מסך הכניסות נמצאות במקום אחר בגב המסך תבדוק מה המיקום הרלוונטי לגבייך
ויאללה לעבודה.....בהצלחה