האם בקרוב P2P יהיה לא חוקי?

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73337
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

http://www.dailytech.com/ACTA+Draft+DRM ... e18183.htm

יצא לי לקרוא את המאמר הנ"ל ואת האמת - אם התמונה שמצטיירת שם תצא לפועל נחיה בעולם די חשוך. מתואר שם מסמך שהיה עד היום סודי בו רשימה ענפה של מדינות (Australia, Canada, the European un-ion countries, Japan, Korea, Mexico, Morocco, New Zealand, Singapore, Switzerland ו the United States of America) בעצם מכריזות מלחמה בהיקף מלא על שיתוף הקבצים. המסמך תומך בחקיקה נרחבת שתתן לממשלה סמכות להשבית אתרים ולמנוע גישה לאינטרנט ממשתמשים שקשורים לשיתוף קבצים. בנוסף הופך המסמך כל עקיפת DRM ללא חוקי (ז"א שאין יותר גיבוי של מידע שרכשתם באופן חוקי).

אם המסמך יצא לפועל והחוקים הללו יחוקקו, לממשלה תהיה סמכויות כמעט בלעדיות ובלתי מוגבלות לחפש בביתם של אנשים הנחשדים בשיתוף קבצים. המסמך גם יאפש לבעלי זכויות יוצרים לדרוש חיפוש גם אצל אנשים ש"עלולים" להפר זכויות יוצרים - ז"א גם אם לא נעשה עדיין המעשה ורק חושדים שיש כוונה לבצעו, יוכלו להינקט אמצעים נגד ה"פושע העתידי" (מישהו אמר Minority Report ולא קיבל?).

בנוסף המסמך למעשה מאפשר קרימניזציה של כל תעבורת P2P כולל אתרי P2P גם אם לא הוכח שאתרים אלו מפיצים חומר לא חוקי.

אני אישית חושב שהלובי של חברות הסרטים/משחקים עשו פה עבודה נהדרת למען בעליהם ונגד הצרכנים ואם כל מה שמתואר במסמך זה יצא לפועל נתקדם כמה צעדים משמעותיים לכיוון העולם שמתואר בספר 1984 של ג'ורג' אורוול.

מפחיד.

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #2 

אני קראתי שלא מיזמן באנגליה ב12 בלילה - העבירו את החוק שאומר
שחברות ה ISP וחברות איחסון כגון RAPIDSHARE מחוייבות ע"פ חוק
להעביר להם כתובות IP ופרטי משתמש לרשות האוכפת את ההפצה ההורדה והשיתוף
של תכנים שמוגנים בזכויות יוצרים .

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #3 

עושה רושם שהמסמך מפוצץ בדברים שהפוליטיקאים יודעים שלא יעברו כדי שהפשרה עדיין תהיה מעולה בשביל התעשייה.
אני בספק שמה שמדובר עליו בכללותו יעבור את החוקה או הבג"ץ של המדינות החברות למסמך הזה.

חוץ מזה שלא חסרים דברים שפשוט לא ניתנים לביצוע. מניעת P2P גם אם התוכן חוקי? אני רוצה לדעת איך זה ישים בדיוק :lol:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78903
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

ה-FCC לוחץ להפוך את הרשת לניוטרלית.

P2P זו טכנולוגיה שאני לא רואה איך אפשר להפריד בינה לבין דברים כמו SKYPE (שגם הוא P2P) או אפילו JOOST.

אני לא רואה איך זה מעשי.

בנוסף, חלק מהחוקים הללו כבר פעילים בארה"ב (DMCA) כך שהם בגדול רק מנסים ליישר קו עם מה שקורה שם.

כדאי להזכיר דבר טוב שקורה במקביל, שזה שיש יותר ויותר דרכים (לפחות בארה"ב) שבהם ניתן לקבל תוכן איכותי בסכומים לא גבוהים, דרך הרשת. להערכתי המחסום החוקי (שמונע הפצה דומה ברחבי העולם) זה משהו מלאכותי שחייב יהיה להישבר בשנים הקרובות. כמו ש-MP3 כיום זה משהו שלא קשה להשיג (חוקית!), כך אין מנוס משימוש בכמה פורמטים סטנדרטים (MP4, DIVX ואולי אפילו MKV) כתקנים מחייבים להפצת תוכן.

יש רק שני מודלים אפשריים - חינם בעבור צפיה בפרסומות, ותשלום חודשי עבור צפיה ללא פרסומות.

ספקי כבלים וערוצים אינטרנטיים זה משהו שיהיה חייב להתרומם OTT בשנתיים הקרובות. החברות הבינו שאם לא הם ירוויחו מהפרסומות שהם יכניסו לתכנים שהם מציגים ברשת, אז יוטיוב ירוויח על התוכן שלהם.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”