נוסטלגיה - YAMAHA 3090, כמה שאלות לגביו ולגבי ה- YAMAHA 3900 .
שלום,
האמת שלקח לי די הרבה זמן רק להחליט איפה לרשום את השרשור הזה, לכן אם הוא לא ממוקם במקום טוב בפורום, סליחה מראש.
(אגב, אני חדש בפורום)
ברשותי מגבר של חברת YAMAHA מדגם 3090 שעבר שדרוג ל- DolbeDigital (השידרוג בוצע לפני הרבה שנים).
מערכת הרמקולים:
רמקולים קידמיים + סנטר של AR
אפקטים קידמיים של YAMAHA
סאב אקטיבי קידמי של YAMAHA
אחורים אפקטים של YAMAHA מחוברים לסאב פסיבי של Worfidell .
האמת שתקופה די ארוכה ה- 3090 התחיל לעשות כל מיני בעיות כמו:
רעשים מרמקול קידמי שמאלי, פתאום להעביר בין יציאות באופן פתאומי רעשים למיניהם, וכו'..
לאחרונה הרמתי ידיים והחלטתי לקחת אותו למעבדה של YAMAHA (אני חייב לציין שהוא ממש כבד!)
ותקן אותו, כשתוך 10 ימי עסקים צריכים לחזור אלי לגבי הצעת מחיר לתיקון.
השאלות העולות מהנושא הן:
1. האם לאחר תיקון שווה למכור את המגבר הזה? אם כן, כמה הוא שווה/כמה יתנו לי עליו?
2. כנראה שהשאיפה היא להחליפו ב- YAMAHA 3900 שאפשר להגיד שהוא מרמה שלו היום רק עם כל הפורמטים החדשים של היום.
מה דעתכם על ה- YAMAHA 3900 ?
3. האם מהנסיון שלכם עשיתם שינויים ב- 3090 והפכתם אותו ל DTS, האם זה אפשרי? האם כדאי?
4. הצעות לשיפור? הערות?
בברכה,
נאור.
האמת שלקח לי די הרבה זמן רק להחליט איפה לרשום את השרשור הזה, לכן אם הוא לא ממוקם במקום טוב בפורום, סליחה מראש.
(אגב, אני חדש בפורום)
ברשותי מגבר של חברת YAMAHA מדגם 3090 שעבר שדרוג ל- DolbeDigital (השידרוג בוצע לפני הרבה שנים).
מערכת הרמקולים:
אפקטים קידמיים של YAMAHA
רעשים מרמקול קידמי שמאלי, פתאום להעביר בין יציאות באופן פתאומי רעשים למיניהם, וכו'..
לאחרונה הרמתי ידיים והחלטתי לקחת אותו למעבדה של YAMAHA (אני חייב לציין שהוא ממש כבד!)
השאלות העולות מהנושא הן:
1. האם לאחר תיקון שווה למכור את המגבר הזה? אם כן, כמה הוא שווה/כמה יתנו לי עליו?
2. כנראה שהשאיפה היא להחליפו ב- YAMAHA 3900 שאפשר להגיד שהוא מרמה שלו היום רק עם כל הפורמטים החדשים של היום.
3. האם מהנסיון שלכם עשיתם שינויים ב- 3090 והפכתם אותו ל DTS, האם זה אפשרי? האם כדאי?
4. הצעות לשיפור? הערות?
בברכה,
נאור.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
ה 3900 רסיבר מדהיםםםםםםםםםם , במידה ויש לך תקציב עבורו אין מה לחשוב פעמים. יש עליו סקירה מקיפה באתר אז כדאי לקרוא.naor19 כתב:שלום,
(אגב, אני חדש בפורום)
מערכת הרמקולים:
אפקטים קידמיים של YAMAHA
השאלות העולות מהנושא הן:
4. הצעות לשיפור? הערות?
בברכה,
נאור....
http://www.hometheater.co.il/p-1.articl ... a-RX-V3900
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
זו אמירה כללית מדי,zeev78 כתב:לדעתי לאונקיו 1007 שעולה פחות ממנו יש רמת ביצועים הרבה יותר טובה מבחינת הסאונד גם בק"ב והוא הרבה יותר טוב ממנו בסטריאו (לימאהה יש סאונד בהיר מדי לטעמי)....
רצוי לשדך רמקולים לרסיבר וההפך , רק כל אפשר להגיע לתוצאה אופטימלית , זו דעתי,
מקבל את דעתך אבל לדעתי יהיה קשה יותר לשדך מגבר/רסיבר עם אופי מסויים (לטובה או לרעה) של סאונד מאשר רסיבר עם סאונד יותר ניטרלי ומאוזן (האונקיו 1007 לצורך העניין). לפותח השרשור: שים לב שהסאונד של הרסיברים של ימאהה השתנה מאוד מאז שקניתה את המגבר שלך (לדעתי לרעה) ולכן אני ממליץ לך בחום לבצע השוואה בינו לבין ה 1007 לפני שאתה מבצע את הרכישה.Rino כתב:זו אמירה כללית מדי,zeev78 כתב:לדעתי לאונקיו 1007 שעולה פחות ממנו יש רמת ביצועים הרבה יותר טובה מבחינת הסאונד גם בק"ב והוא הרבה יותר טוב ממנו בסטריאו (לימאהה יש סאונד בהיר מדי לטעמי)....
רצוי לשדך רמקולים לרסיבר וההפך , רק כל אפשר להגיע לתוצאה אופטימלית , זו דעתי,...
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
ק"ב - קולנוע ביתי. רסיברים שיודעים לפענח ולשדר צליל היקפי. סה"כ הוואט שהרסיבר מספק מחולק בין 5.1-6.1 ויותר ערוצים, לעומת 2 ערוצים ברסיבר סטריאו ייעודי שמתמקד בעבודה עם מוזיקה. רסיבר ק"ב, בהגדרתו, אמור לשמש לסרטים וגם למוזיקה, למרות שהמהדרין משתמשים במגבר ייעודי לסטריאו.
שמתייחסים לרמת הביצועים של רסיבר קולנוע ביתי עושים הפרדה בין הביצועים בסטריאו (יכול להיות 2 ערוצים שזוהי הצורה "הטבעית, הכי ברורה וצלולה" והוא יכול לבוא גם בצורות אחרות שונות ומשונות) לבין הביצועים בקולנוע ביתי (ק"ב). הסיבה לכך היא שרסיבר X יכול להיות טוב למטרות קולנוע ביתי אבל לרוב עשויי להיות מאוד לא משכנע בסטריאו, פרט חשוב לאלו שרוצים לשמוע את "הכל" מבלי להתפשר יותר מדי. החדשות הטובות הם שהפערים הצטמצמו והסאונד בסטריאו ברסיברים השתפר בצורה משמעותית, כמו כן בתקציב שלך אתה אמור לקבל רסיבר שיתן תוצאות מספקות בכל פרמטר אפשרי (למרות שעדיין רמת הסאונד בסטריאו תיהיה נחותה מזו של מגבר סטריאו יעודי באותו תקציב).
yamaha 3090
אך, נוסטלגיה...
זו בהחלט היתה תקופה משובחת מאוד ל-yamaha שם הרסיברים/מגברים היו מושקעים ביותר...
והיו נשמעים מצויין...
גם הסטיראו שלהם היה בהחלט איכותי...לא צרם ולא היה over בהיר...
הקולנוע...טוב זה כבר משהו אחר...מה שאני זוכר בתקופה שהוא היה אצלי שהפרולוגיק שהוא פיענח, היה כמעט שווה ערך בדינאמיקה ויכולת ההפרדה כמעט כמו דולבי דיגיטל של ה-2092 שהיה לי אחריו.
ה-3090 בהחלט היה סוס עבודה איכותי, אנשים שוכחים או פשוט לא יודעים איזה ציוד היה לחברת YAMAHA פעם והדגש פעם!!
ה-3900 כפי שכבר הוזכר נותן תוצאות יפות ומרשימות בקולנוע (אפילו שרמת הכיול שלו-לא לטעמי), אבל רמת הסטיראו שלו מחפירה ביותר ודווקה הדו-ערוצי ב-3090 זכור לי כמוצלח יותר.
אני הייתי בעברי פריק של ימאהה, היו ברשותי מגברים ורסחברים רבים של החברה.
כגו: DSP-3090
RX-V2092
DSP-A1 (שהיה מעולה!!)
DSP-AX1 (היה לטעמי פחות טוב מה-A1 וכבר הזכיר את ימאהה של היום)
RX-V3200
RX-V2500
וכמובן ה-Z9...
ה-Z9 היה בעצם המגבר ש"שיחרר" ממני את האהדה לימאהה, רמת הכיול שלו פשוט הטריפה אותי ולא הצלחתי להגיע איתו לאידיאל שסיפק אותי...גוון הצליל שלו לא היה לטעמי over bright כמו שטענו, הקולנוע היה צבוע מאוד ולא ניטרלי.
את ה-3800.3900 יצא לי לשמוע, וכמו שניכנסתי לחנות כך יצאתי...לא אהבתי והזכיר לי מדוע אחרי שבועיים העפתי את ה-Z9...
לגבי עלות מול תועלת, לדעתי, אין על פיוניר...במיווד הפרוססורים שנמצאים בדגמים המודרנים, שרמת הכיול (ומי שיודע לכייל נכון ודקדקני) היא פשוט פנומנאלית והיחידה שיכולה להעניק קולנוע אמיתי בבית!!!
לגבי יחידת הקדם וההגברה, הדעות חלוקות כמובן.
לגבי מחירו של ה-3090, צר לי...כבר עדיף לשמור אותו או לתת מתנה ליקירים....
המקסימום שהוא שווה היום הוא באיזור ה-500 ש"ח...עוד 200 ש"ח כי עשית לו "שדרוג"...אז 700 ש"ח...
אבל הוא בהחלט סוס...
זו בהחלט היתה תקופה משובחת מאוד ל-yamaha שם הרסיברים/מגברים היו מושקעים ביותר...
והיו נשמעים מצויין...
גם הסטיראו שלהם היה בהחלט איכותי...לא צרם ולא היה over בהיר...
הקולנוע...טוב זה כבר משהו אחר...מה שאני זוכר בתקופה שהוא היה אצלי שהפרולוגיק שהוא פיענח, היה כמעט שווה ערך בדינאמיקה ויכולת ההפרדה כמעט כמו דולבי דיגיטל של ה-2092 שהיה לי אחריו.
ה-3090 בהחלט היה סוס עבודה איכותי, אנשים שוכחים או פשוט לא יודעים איזה ציוד היה לחברת YAMAHA פעם והדגש פעם!!
ה-3900 כפי שכבר הוזכר נותן תוצאות יפות ומרשימות בקולנוע (אפילו שרמת הכיול שלו-לא לטעמי), אבל רמת הסטיראו שלו מחפירה ביותר ודווקה הדו-ערוצי ב-3090 זכור לי כמוצלח יותר.
אני הייתי בעברי פריק של ימאהה, היו ברשותי מגברים ורסחברים רבים של החברה.
כגו: DSP-3090
RX-V2092
DSP-A1 (שהיה מעולה!!)
DSP-AX1 (היה לטעמי פחות טוב מה-A1 וכבר הזכיר את ימאהה של היום)
RX-V3200
RX-V2500
וכמובן ה-Z9...
ה-Z9 היה בעצם המגבר ש"שיחרר" ממני את האהדה לימאהה, רמת הכיול שלו פשוט הטריפה אותי ולא הצלחתי להגיע איתו לאידיאל שסיפק אותי...גוון הצליל שלו לא היה לטעמי over bright כמו שטענו, הקולנוע היה צבוע מאוד ולא ניטרלי.
את ה-3800.3900 יצא לי לשמוע, וכמו שניכנסתי לחנות כך יצאתי...לא אהבתי והזכיר לי מדוע אחרי שבועיים העפתי את ה-Z9...
לגבי עלות מול תועלת, לדעתי, אין על פיוניר...במיווד הפרוססורים שנמצאים בדגמים המודרנים, שרמת הכיול (ומי שיודע לכייל נכון ודקדקני) היא פשוט פנומנאלית והיחידה שיכולה להעניק קולנוע אמיתי בבית!!!
לגבי יחידת הקדם וההגברה, הדעות חלוקות כמובן.
לגבי מחירו של ה-3090, צר לי...כבר עדיף לשמור אותו או לתת מתנה ליקירים....
המקסימום שהוא שווה היום הוא באיזור ה-500 ש"ח...עוד 200 ש"ח כי עשית לו "שדרוג"...אז 700 ש"ח...
אבל הוא בהחלט סוס...
- eitan-z
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 668
- נתן תודות: 310 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
לא יודע כמה ממכם בקטע של צילום - אבל גם שם הדעות חלוקות.
יש את אוהדי ניקון ויש את אוהדי קנון.
מנסיוני - כמעט לעולם אין מעבר מקבוצה זו - לשנייה ולהיפך.
מה שמוכיח (לדעתי) שמערכת השיקולים הינה סוביקטיבית ורגשית
לפיכך - או שאתה מחובבי YAMAHA או שלא - ואין טעם להעלות טיעונים כאלה ואחרים.
אני - שייך לאוהדים
בחיל האוויר יש שבועת הטכנאי "לא ישכנעני איש...."
איתן.
מה שמוכיח (לדעתי) שמערכת השיקולים הינה סוביקטיבית ורגשית
אני - שייך לאוהדים
איתן.
אם אתה אומר...eitan-z כתב:לא יודע כמה ממכם בקטע של צילום - אבל גם שם הדעות חלוקות.
מה שמוכיח (לדעתי) שמערכת השיקולים הינה סוביקטיבית ורגשית![]()
אני - שייך לאוהדים![]()
איתן....