כמה שאלות בסיסיות לגבי סטרימרים... לא מבין במיוחד ומתעניין מאוד

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אהלן חברים, למי שראה בפורום וידאו קניתי LCD פול ה.ד לחדר 40 אינטש של סמסונג, עוד לא הגיעה אלי כדי להתרשם.
בכל מקרה, בתור אחד שלא מבין מביוחד בעולם ה-HD אבל בהחלט מתעניין מרגע הרכישה, הבנתי שהיום הדרך הכי טובה לראות סרטי HD בטלוויזיה היא לשדרם דרך סטרימר, כי אין כל כך דרך אחרת לעשות את זה, לפחות לא לי כי אין לי חיבור HDMI בלפטופ.
אז התעניינתי בסטרימרים, ולאחר צפייה בכל מיני אתרי השוואות ובמדריכים ב-YNET הגעתי למסקנה שהסטרימר המושלם בשבילי עם המחיר השפוי (אין לי יותר מ-700 שקל להשקיע על מכשיר כזה) הוא ה-xtreamer. משהו אחד הפריע לי שלא כל כך הבנתי בעולם הסטרימרים. כשקניתי את הטלוויזיה ב"ביג בוקס" אמרו לי שם המוכרים לקנות סטרימר ש"תוכל להכניס בו את כל הסרטים שאתה רוצה לא משנה באיזה נפח"... אבל ממה שהבנתי באינטרנט, לסטרימרים בכלל לא מגיע דיסק קשיח עליהם אלא צריך לקנות אחד חיצוני. השאלה היא כזו, האם באמת אין לי דיסק קשיח בסטרימרים?? אפילו לא של 500 ג'יגה? ובמקרה ואין כזה, מה שווה הסטרימר? כי אז צריך להשקיע עוד כסף גם על דיסק קשיח, אז איפה פה האטרקטיביות במכשיר? תעשו לי קצת סדר בדברים... תודה!!!

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #2 

רוב הסטרימרים (חוץ מהזעירים) מגיעים עם מקום לדיסק קשיח פנימי בחיבור SATA, לקטנים יותר (כמו האקסטרימר) יש מקום לדיסק מסוג 2.5" (כמו בלפטופים) ולגדולים יותר יש מקום לדיסק 3.5" (בעלי נפח גדול יותר וזולים יותר).

הסטרימרים לא מגיעים עם דיסק פנימי ואתה יכול לרכוש אחד לפי הצרכים שלך, או לחבר דיסק חיצוני.

כמובן שהסטרימר (על פי שמו) יכול להזרים מידע ממחשב, ללא דיסק פנימי או חיצוני, בצורה חוטית או אלחוטית, לכן אתה לא חייב לחבר דיסק ואתה יכול לנצל את המקום הפנוי במחשב שלך.

במידה ואתה מעוניין ליהנות מסרטי HD בסיסיים, ללא תמיכה בפורמטים החדשים ובמחיר זול, האקסטרימר בהחלט יעשה את העבודה.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אז בתכלס למי שיש מחשב נייד עם חיבור HDMI (מה שלי אין פה לצערי) יכול לחבר את המחשב ולעקוף בעצם את כל האפקט של הסטרימר נכון?

אגב, אם האקסטרימר לא תומך בפורמטים חדשים... איזה סטרימר במחיר שמתקרב אליו כן תומך בהם וכדאי לקנות אותו?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #4 

אתה יכול ליהנות מתכני HD גם בחיבור VGA. לא בטוח שאתה צריך לקנות סטרימר או מחשב חדש.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

המזרימדיה - מיועד בראש ובראשונה כמו שIrus הזכיר להזרים מדיה - ולא לנגן תכנים שנמצאים עליו. הדרך הכי טובה בד"כ לעבוד איתם - זה פשוט לחבר אותם לרשת הביתית בכבל חוטי, בדיוק כמו שמחברים מחשב. עם המזרימדיה "גולשים" למחשב ובוחרים אילו תכנים לראות/לשמוע.
אפשר ד"א להסתדר עם יציאת VGA אם יש לך במחשב. השאלה היא רק אם הוא יעמוד בעומס - וזה היתרון של המזרימדיות - הם אוכלים בלי מלח סרטי FHD ואף סרטי בלוריי מלאים שמחשב רגיל בלי כרטיסים מתאימים (שכבר לא כ"כ יקרים) והגדרות- יתקשה להריץ.

אני לא יודע כמה השקעת במסך - אבל כדאי לחשוב טוב באיזה מזרימדיה משקיעים שכן לפעמים תוספת של כמה מאוד שקלים יכולה לשדרג לך את הסטרימר לרמה מדהימה. כך למשל POPCORN HOUR A200 - נמכר נכון ללפני מס' ימים ב-פחות מ-1000 ש"ח.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

וכמובן שאם אתה רוצה - יש היום בערב קורס מזרימדיות - שם תוכל להבין יותר ולשאול שאלות בהתאם. - יש קישור בחתימה שלי :)

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

קודם כל תחליט אם אתה רוצה סטרימר, לדעתי יש לסטרימר כמה יתרונות.

לגבי דגם שתומך בפורמטים החדשים וייתן לך עוד כמה יתרונות על האקסטרימר, כרגע ניתן להשיג את הפופקורן A200 בפחות מ-1,000 ש"ח.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

לגבי הפורמטים החדשים - צריך להבין שצריך רסיבר שיודע לפענח את הפורמטים החדשים מצד אחד, ומן הצד השני - צריך תכנים מתאימים - מדובר על סרטים שתופסים החל מ20GB לערך - ומגיעים עד 50GB לסרט...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

פורמטים חדשים, פורמטים חדשים... האם יש בכלל לפותח השרשור רסיבר התומך בהם?...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

TOO MANY PPL ON ONE USER :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

כנראה שמשעמם לנו על הבוקר... :)

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

קודם כל תיקון קטן, קיימים גם תכנים הכוללים את הפורמטים החדשים גם מתחת ל-20GB.

pixies

לפעמים צריך להתחיל ממשהו, וגם אם כיום אין ציוד שתומך בפורמטים החדשים, אולי כדאי לקנות סטרימר שתומך בהם, בכדי שהוא לא יהווה מגבלה מאוחר יותר...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

אבל פה מדובר במקרה שבו לא בטוח שבכלל צריך לקנות ציוד כלשהו.
פותח השרשור בדיוק הוציא סכום כסף לא קטן על מסך חדש...

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

קודם כל, רשמתי שהוא צריך להחליט אם הוא בכלל זקוק לסטרימר.

ומה לעשות שהוא ביקש המלצה למוצר מסוים, במחיר מסוים...

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

וואו תודה רבה על ההשקעה בתגובות!!
אז ככה, כן אני אצטרך סטרימר, קניתי טלוויזיה כדי להנות בהפול HD שלה ואין לי דרך להנות מסרטי HD... מה שכן, ממש ממש ממש מבאס אותי העסק שבנוסף לסטרימר אני צריך לקנות דיסק קשיח חיצוני "להעמיס" עליו את כל הסרטים... זה כבר פאקינג הרבה כסף! חחחח
בכל מקרה סטרימר של פופקורן לא מצאתי במחירים כמו שכתבתם, והאקסרטימר מצאתי אותו גם בבאג, גם בביג בוקס וגם בבסט באי באותו מחיר של 750 שקלים פלוס אנטנה אלחוטית מתנה, מה הייתם עושים במקומי?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

מחפשים טוב טוב, ואח״כ מחליטים אם שווה להשקיע עוד קצת בפופקורן, או שהאקסטרימר מספיק לך...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #17 

תעשה קצת חיפוש פה בפורום - ותמצא איפה הA200 של פופקורן עולה פחות מ-1000 ש"ח - לא בעייה למצוא.
רמז - רשת מחשבים גדולה בארץ.
מה שלא הבנתי - אם אין לך רמקולים ורסיבר - אין לך מה לבכות על הרדיסק חיצוני - זה העלות השולית, חוץ מזה - הדרך הכי טובה זה בכלל לחבר את המכשיר לרשת הביתית (בצורה חוטית ולא אלחוטית) אם יש לך את האפשרות הזאת- לא צריך HDD בכלל. ד"א אפשר גם לשים HDD פנימי ברוב המכשירים.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

טוב שאתה פה, אני כבר מפחד לדבר... :D

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”