CLASS A

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
nvinyl66 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

טוב, עלה בידי להשיג מגבר מפלצתי של THRESHOLD - 400A התואם את הקדם שיש לי מבחינת סידרת היצור של החברה. הוא עובד ונשמע מצויין לאחר עידכון קבלים, שלא אני עשיתי.
למי שרוצה לראות ולקרוא משהו אודותיו - זה יכול לעזור (זה אינו המגבר שבביתי כרגע):
http://cls.audiogon.com/cgi-bin/cls.pl? ... 1147618152

המגבר הוא הראשון שבדקתי בביתי שהוא CLASS A ולכן מתחמם מאוד. שמתי אותו במדף המאפשר איוורור ממספר כיוונים שונים, אבל עדיין התחושה היא שקניתי רדיאטור קטן.
היות וטרם התחייבתי לטריד על המגבר הנוכחי שלי (סונוגרף של CJ) -יש לי שתי שאלות:
1. אני מניח שיש בפורום הרבה אנשים שיש להם ניסיון עם מגברים דומים (לא בהכרח אותו יצרן או מודל, כמובן) - יש בעיות מיוחדות עם מגברי CLASS A בקייץ? (בהזדמנות זו אפריך את השמועות על הקיץ בקנדה - הוא יכול להיות בהחלט חם ומטריד...).
2. עד כמה שכיח הרס טרספורמר במגבר ישן? (אני מנסה להעריך את הסבירות שיהיו לי בעיות איתו- לוגנקונגפו אני בטוח שאתה איתי בנושא הזה...). קבלים ,טרנזיסטורים וכו' - זה בסדר, יש אנשים שיכולים לתקן את זה...אבל להשיג טרנספורמר איכותי למגבר ישן זה קצת יותר בעייתי.
אשמח לשמוע הצעות ותשובות!
נועם

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #2 

שנאי למגבר ישן אן בעיה לשחזר וליצר חדש זהה רק בתנאי שהוא לא תירואידי כי אז השיחזור יהיה יצור שנאי מרובע ויהיה צורך להתאים
לא מקום שונה בזיווד המגבר.
רק שזה עולה לא מעט ומתחיל ב 300 ש"ח.
א.י שנאים ברחוב ישראל גורי מתקן מלפף ומשחזר כל שנאי (גם שנאי מוצא של מגברי מנורות וגם שנאי הזנה רגילים) ואפילו שומר על המידות הפיזיות והערכים בדיוק מעולה.
הבחור שעובד שם ניקרא קטנציק !!! והוא למד את העבודה אצל קירשנר.
לעניות דעתי הוא בעל המיקצוע הטוב ביותר הארץ בתחום השנאים.
דרך אגב רוב חברות הציוד המיקצועי והבייתי עובדים איתו בודאות (כלי זמר, ניופאן, אלמור ועוד...).
אני מכיר אותו שנים.

דן
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #3 

לגבי ה CLASS A בקיץ אז כל עוד שיש לו איוורור מתאים ( בסגנון שלך ) לא צריכות להיות בעיות .

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

nvinyl66, יש לי הרגשה שבקנדה המעכרים לפחות מנומסים יותר...

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

חימום

שליחה #5 

נוויל,גם אצלי בצפת הקלאסס אי עוזר לחימום הבית והלב
אמן מייסר

nvinyl66 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

תודה על התגובות. אז מה למדתי?
שאפשר לשחזר גם שנאי תוך שימור נתוני המקור. שאפשר לעשות את זה בארץ (וסביר להניח שגם בקנדה).
בנושא המעכרים המנומסים בקנדה - כן ולא. פגשתי כמה שהיו נותנים תחרות לא רעה ליואב מהקריות.....
נועם

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #7 

nvinyl66 כתב:תודה על התגובות. אז מה למדתי?
שאפשר לשחזר גם שנאי תוך שימור נתוני המקור. שאפשר לעשות את זה בארץ (וסביר להניח שגם בקנדה).
בנושא המעכרים המנומסים בקנדה - כן ולא. פגשתי כמה שהיו נותנים תחרות לא רעה ליואב מהקריות.....
...
עליך להבין שאמור להיות במכשיר הזה שנאי מפלצת, אני לא בטוח שאנשים כאן נתקלו במשהו כזה, אולי לאייל פור עבר משהו דומה. זה מגבר טרנסיסטורי דרגה A דו ערוצי, שצורך קבוע 500 ואט כל עוד הוא דולק.

אני לא יודע איזה שנאי שמים לדבר כזה, לדעתי לפחות 50 אחוז מקדם ביטחון.

כדאי לקחת דבר כזה לבדיקה במעבדה - לראות מצב האמיאל והבידוד שלו

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #8 

אן אמיאיל זה לא דוד יש חומר ציפוי בן המוליכים ותתפלא יש שנאים הרבה הרבה יותר גדולים ומסובכים שניתקלתי בהם במשך השנים
לדוגמא שנאים של מגברי PA של קרסט וQSC והם אמינים מאוד לאורך שנים.
וגם שנאי חלוקה להגברה איזורית הנעשת על קו של 70 וולט בכדי למנוע ביזבוז הספק כתוצאה מנפילה על אורך החוטים (בעיקר בקניונים):
מתח גבוה -זרם נמוך=מתח נמוך זרם גבוה ממש כמו בשנאים של חברת החשמל.

דן
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

פעם עמדתי לקנות זוג מונובלוקים אגדיים של MARK LEVINSON דגם ML2 (שבשנת 78 היית יכול לקנות פרארי ולקבל עודף ממה שהם עלו).
אלו מונובלוקים ענקיים של 40W לערוץ CLASS A שצורכים במצב IDLE כ-700W כל אחד.
החום שאלו הפיקו, אפילו באירלנד הקרה, היה פשוט בלתי נסבל מבחינתי.

כך שמעבר לחימום, והוא משמעותי, צריך גם לקחת בחשבון את חשבון החשמל שלא יהיה מבוטל....

אגב, המגברים היו פשוט פנטסטיים ואני דיי מצטער שלא לקחתי אותם, רק בשביל הערך ההיסטורי שלהם כי מבחינת עלות, זה היה בדיחה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

nvinyl66 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

שוב, תודה ליוסי,דן ומרטין על התגובות. אין כמו לשמוע דעות מלומדות בתשובה לשאלה ששאלת.
יוסי כתב "עליך להבין שאמור להיות במכשיר הזה שנאי מפלצת, אני לא בטוח שאנשים כאן נתקלו במשהו כזה, אולי לאייל פור עבר משהו דומה. זה מגבר טרנסיסטורי דרגה A דו ערוצי, שצורך קבוע 500 ואט כל עוד הוא דולק."
מסכים - הדבר הדה נראה כמו קרל עם פצעי בגרות (המכשיר שיש לי יוצר ב 1977-78)
ומרטין - קראתי את הכתבה שלך על הCLASSE שם הזכרת את הML הללו...אני חושב שבהחלט מדובר במשהו מקביל לכך - ה400A אמור להפיק 100 וואט לערוץ בשמונה אוהם......והיות והוא קלס A, הוא אכן מפיק אותם כל הזמן ביעילות נמוכה ביותר...נראה לי שאם אקח אותו אוכל לחסוך בהוצאות חימום הבית.
מה שמטריד אותי, יותר מהכסף, הוא העובדה שהדברים הללו צריכים להיות ON 24/7.

ומכל זה בטח אתם שואלים איך זה נשמע...מאוד מאוד מוסיקלי, שקט מאוד, וחזק. לי יש מגבר חדש בהרבה, שגם עליו נאמרו המון דברים טובים ויוצר לפני לא כל כך הרבה שנים (בערך 7). אבל המכשיר הזה הוא בליגה אחרת לגמרי, והמחיר "ללא תחרות".
נועם

nvinyl66 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

בדקתי את הנתונים, ובכן, המכשיר "אוכל" 200 וואט במצב ששום סיגנל אינו מוזן אליו. ....
נועם

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”