הגדרת רמקולים של B&W
המערכת שלי בנויה מרסיבר דגם DENON 1910
רמקולים קדמיים מדפיים
B&W דגם DM-303
72Hz - 20kHz ± 3dB
סנטר
B&W LCR3
80Hz - 20kHz ± 3dB
סאב
JBL SUB260/230
35-160HZ
1. הכיול האוטומטי מגדיר את הרמקולים הקדמיים כ-LARGE ונראה לי שעדיף להגדיר אותם כ-small אני צודק?
2.אין לי מושג על כמה אני אמור להגידר את תדר החיתוך בסאב , לפי הנתונים מה אתם ממליצים?
תודה רבה
רמקולים קדמיים מדפיים
B&W דגם DM-303
72Hz - 20kHz ± 3dB
סנטר
B&W LCR3
80Hz - 20kHz ± 3dB
סאב
JBL SUB260/230
35-160HZ
1. הכיול האוטומטי מגדיר את הרמקולים הקדמיים כ-LARGE ונראה לי שעדיף להגדיר אותם כ-small אני צודק?
2.אין לי מושג על כמה אני אמור להגידר את תדר החיתוך בסאב , לפי הנתונים מה אתם ממליצים?
תודה רבה
שלום,
יש מצב שהגדרה כ small מתאימה לרמקולים סטליטים.
תבדוק בחוברת הדרכה של הרסיבר מה המשמעות של הגדרת קדמיים כ SMALL או LARGE .
לפי הנתונים, הייתי מכוון את תדר החיתוך של הסאב ל 90 או 100 . תן לאוזן להחליט.
תבדוק אם יש לך אופציה להגדיר ברסיבר לאן הבאסים יועברו - לקדמיים, לסאב או לשניהם. לפי הנתונים שמסרת, צריך להגדיר ברסיבר שהבאסים יועברו רק לסאב.
ארז
יש מצב שהגדרה כ small מתאימה לרמקולים סטליטים.
תבדוק בחוברת הדרכה של הרסיבר מה המשמעות של הגדרת קדמיים כ SMALL או LARGE .
לפי הנתונים, הייתי מכוון את תדר החיתוך של הסאב ל 90 או 100 . תן לאוזן להחליט.
תבדוק אם יש לך אופציה להגדיר ברסיבר לאן הבאסים יועברו - לקדמיים, לסאב או לשניהם. לפי הנתונים שמסרת, צריך להגדיר ברסיבר שהבאסים יועברו רק לסאב.
ארז
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
רמקולים בסדר גודל של...
ה-303 הייתי מגדירכ-SMALL עם תדר חיתוך של 80 הרץ והייתי אפילו מנסה 60 הרץ בדנון.
Re: רמקולים בסדר גודל של...
מה זאת אומרת "60 הרץ בדנון"?freerider כתב:ה-303 הייתי מגדירכ-SMALL עם תדר חיתוך של 80 הרץ והייתי אפילו מנסה 60 הרץ בדנון....
אם הוא יגדיר 60 הרץ ברסיבר, אז יהיה לו "חור" בין 60-72 (או אפילו יותר כי תלוי באיזו הנחתה הקדמיים יורדים ל 72 הרץ...).
האם אתה יודע מה המשמעות של הגדרת SMALL או LARGE ברסיבר?
ארז
תודה על העזרה , ברגע שאני מגדיר את הרמקולים על SMALL אז אני צריך גם לבחור תדר חיתוך עבור הרמקולים .
האם לפי הנתונים היבשים אני אמור להגדיר אותם על 80 הרץ? ואת הסאב ל90? כפי שנאמר פה ?
תודה רבה
האם לפי הנתונים היבשים אני אמור להגדיר אותם על 80 הרץ? ואת הסאב ל90? כפי שנאמר פה ?
תודה רבה
" Don't Just Watch A Movie , Become Part of it with A Good Sound System "
ביררתי בנוגע למשמעות ההגדרה של small ו large ברסיבר , למי שרוצה:
The "Large" vs. "Small" designation has NOTHING to do with the physical size of your speakers! In AVR terms, Large vs. Small is only about bass management, i.e. telling the receiver whether or not you want to cut off bass frequencies below a specific point, and then "cross over" or "hand off" the low frequencies to your subwoofer. As a general rule, if you have a subwoofer, SET EVERYTHING TO "SMALL"! Even if you have big, floorstanding front speakers, you subwoofer will do a better job reproducing the lowest frequencies.
If you don't have a subwoofer, your front speakers MUST remain as "Large" because there is no subwoofer to cross over to. Any speakers set as small will now hand off the bass frequencies to your fronts
Mains - Large
Sub - LFE
In this setup, the mains run full-range, no bass is redirected to the sub from the L/R channels. The sub only gets the LFE channel. The crossover setting in this setup is ignored.
Mains - Large
Sub - LFE+Mains
In this setup, the mains run full-range as before, the sub gets the LFE channel. However, in this arrangement the frequencies below the mains crossover setting are sent the mains AND the sub. This is the so-called "double bass."
Mains - Small
Sub - LFE or LFE+Mains doesn't matter
Here, the mains only play frequencies above whatever their crossover is set to. Anything below the crossover is redirected to the sub. The sub plays the LFE channel and the redirected bass from the mains regardless of what you set it to.
The "Large" vs. "Small" designation has NOTHING to do with the physical size of your speakers! In AVR terms, Large vs. Small is only about bass management, i.e. telling the receiver whether or not you want to cut off bass frequencies below a specific point, and then "cross over" or "hand off" the low frequencies to your subwoofer. As a general rule, if you have a subwoofer, SET EVERYTHING TO "SMALL"! Even if you have big, floorstanding front speakers, you subwoofer will do a better job reproducing the lowest frequencies.
If you don't have a subwoofer, your front speakers MUST remain as "Large" because there is no subwoofer to cross over to. Any speakers set as small will now hand off the bass frequencies to your fronts
Mains - Large
Sub - LFE
In this setup, the mains run full-range, no bass is redirected to the sub from the L/R channels. The sub only gets the LFE channel. The crossover setting in this setup is ignored.
Mains - Large
Sub - LFE+Mains
In this setup, the mains run full-range as before, the sub gets the LFE channel. However, in this arrangement the frequencies below the mains crossover setting are sent the mains AND the sub. This is the so-called "double bass."
Mains - Small
Sub - LFE or LFE+Mains doesn't matter
Here, the mains only play frequencies above whatever their crossover is set to. Anything below the crossover is redirected to the sub. The sub plays the LFE channel and the redirected bass from the mains regardless of what you set it to.
OK לפי מה שכתבת הייתי מגדיר את הקדמיים שלך כ SMALL , את תדר החיתוך ברסיבר ל 80 או 90 או 100 ובסאב מכוון את תדר החיתוך למקסימום (שזה במילים אחרות לא משפיע ).
למה 80 או 90 או 100 ?
כי הקדמיים שלך מסוגלים לרדת ל 72 הכ נמוך וברור ששהם פחות אפקטיביים ככל שמתקרבים ל 72 .
לכן תשמע את אותו הקטע כמה פעמים כאשר בכל פעם תכוון ברסיבר לתדר שונה ותחליט איך מוצא חן בעיניך.
ארז
למה 80 או 90 או 100 ?
כי הקדמיים שלך מסוגלים לרדת ל 72 הכ נמוך וברור ששהם פחות אפקטיביים ככל שמתקרבים ל 72 .
לכן תשמע את אותו הקטע כמה פעמים כאשר בכל פעם תכוון ברסיבר לתדר שונה ותחליט איך מוצא חן בעיניך.
ארז
- freerider
- חבר ותיק

למה שיהיה לו "חור" ???הרמקול יורד נמוך יותר מ-72 הרץ!ארז_וחני כתב:מה זאת אומרת "60 הרץ בדנון"?freerider כתב:ה-303 הייתי מגדירכ-SMALL עם תדר חיתוך של 80 הרץ והייתי אפילו מנסה 60 הרץ בדנון....
אם הוא יגדיר 60 הרץ ברסיבר, אז יהיה לו "חור" בין 60-72 (או אפילו יותר כי תלוי באיזו הנחתה הקדמיים יורדים ל 72 הרץ...).
ארז...
זה מה שכתב פותח השרשור בהודעה הראשונה שלו:freerider כתב:למה שיהיה לו "חור" ???הרמקול יורד נמוך יותר מ-72 הרץ!ארז_וחני כתב:מה זאת אומרת "60 הרץ בדנון"?freerider כתב:ה-303 הייתי מגדירכ-SMALL עם תדר חיתוך של 80 הרץ והייתי אפילו מנסה 60 הרץ בדנון....
ארז......
רמקולים קדמיים מדפיים
B&W דגם DM-303
72Hz - 20kHz ± 3dB
איך אתה רואה שהם יורדים נמוך מ 72 הרץ?
- freerider
- חבר ותיק

ב"מקרה" אני...
מכיר את הרמקול המדובר .
פותח השרשור כניראה התבלבל והכניס נתונים שגויים כי הרמקול
שלו "יורד" הרבה יותר נמוך מ-72 הרץ.
אז לפני שאתה מתנצח עליי בדוק את עצמך.
Buzhish הרמקול שלך יורד מתחת ל-60 הרץ אבל על מנת שלא יתאמץ להשמיע
תחום תדר שמתחת לסף התחתון שלו ועל מנת לקבל "חיבור" אופטימלי בין הסאב לרמקול
כנקודת התחלה נסה לדעתי להגדיר את הרמקולים כ-SMALL עם תדר חיתוך 60 הרץ ברסיבר,את הקרוסאובר בסאב
העלה למקסימום ותן לרסיבר לבצע את החיתוך עבורו.
Buzhish הרמקול שלך יורד מתחת ל-60 הרץ אבל על מנת שלא יתאמץ להשמיע
תחום תדר שמתחת לסף התחתון שלו ועל מנת לקבל "חיבור" אופטימלי בין הסאב לרמקול
כנקודת התחלה נסה לדעתי להגדיר את הרמקולים כ-SMALL עם תדר חיתוך 60 הרץ ברסיבר,את הקרוסאובר בסאב
העלה למקסימום ותן לרסיבר לבצע את החיתוך עבורו.
Re: ב"מקרה" אני...
אין צורך לנקוט בשפה אגרסיבית...freerider כתב: מכיר את הרמקול המדובר .
...
כפי שכתבתי, הסתמכתי על הנתונים שפותח השרשור ציין. האם אני אמור לבדוק אם בעל הרמקולים יודע את הנתונים הטכניים של הרמקולים שלו?
במקום לתקן את פותח השרשור בהודעה הראשונה שלך ולהעמיד אותו על טעותו, בחרת להמשיך לטעון שהרמקולים הקדמיים יכולים לרדת נמוך מ 72 הרץ ללא שום הסבר. אז כאשר שואלים אותך על סמך מה זו "התנצחות"?
אף אחד לא "התנצח" לא עליך ולא על אף אחד אחר ולא הערתי לך בסגנון לא ראוי. איזו הערה או שאלה ששאלתי כתובות לדעתך בשפה לא ראויה? אם קרה דבר כזה אני אתנצל...
אין לי עניין ב"להוכיח" לך או לאחרים במה הם טועים. טענת טענה לא מובנת לאור הנתונים שהובאו ועל כך נשאלת באופן לגיטימי ועניני.
ארז
נערך לאחרונה על ידי ארז_וחני ב 26/04/2010 8:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה לכולם על העזרה כרגע הרמקולים מגודרים כ SMALL ותדר החיתוך 60hz
בנוגע לסאב הגדרתי אותו על 80 , עדיין לא מצאתי את החיתוך הנכון
הוא נשמע מתאמץ מהרגיל
מה עושים?
בנוגע לסאב הגדרתי אותו על 80 , עדיין לא מצאתי את החיתוך הנכון
הוא נשמע מתאמץ מהרגיל
מה עושים?
" Don't Just Watch A Movie , Become Part of it with A Good Sound System "
מה זאת אומרת הוא נשמע "מתאמץ"?
את הקרוס של הסאב הייתי שם על המקסימום העליון שלו ומנסה תדרי חיתוך שונים ברסיבר.
אם בכל תדר חיתוך הוא נשמע לך "מתאמץ" (שאינני מבין מה זה אומר...) אז יכול להיות שהסאב הזה לא עומד בדרישות שלך ותצטרך לשקול שדרוג...
ארז
את הקרוס של הסאב הייתי שם על המקסימום העליון שלו ומנסה תדרי חיתוך שונים ברסיבר.
אם בכל תדר חיתוך הוא נשמע לך "מתאמץ" (שאינני מבין מה זה אומר...) אז יכול להיות שהסאב הזה לא עומד בדרישות שלך ותצטרך לשקול שדרוג...
ארז