רכשתי מקרן מסוג פנסוניק PT-AE4000 . אני לפני שיפוץ המרתף שלי להפכו לחדר קולנוע ביתי .
גודל החדר הוא 4 מטר על 7 מטר . הקיר עליו יוקרן הוא כמובן הקיר של ה 4 מטר . מרחק הישיבה מהקיר
יהיה בערך 4 מטר .
אני כל היום מתלבט לגבי המסך - אני בונה לבד ( מזמין בד מ DA-LITE) , ככל הנראה אני אעשה מסך ביחס של 1:2.35, גודל המסך יהיה 2.70 על 1.15 . זה נותן מסך בגודל של 116" . כשאני יראה תוכן 16:9 המסך יקטן ויתן לי בעצם 92 " ( שני פסים שחורים בצדדים) .
אתמול התחלתי לשחק עם המקרן ( עוד לפני השיפוץ) ורציתי לבדוק את גודל התמונה , הקיר צבוע עדיין בירוק זוהר
ציירתי עם עיפרון את גודל המסך על הקיר .
אין ספק שהתמונה שמתקבלת על גודל כזה עם סרט בפורמט 1:2.35 זה מדהים , ועוד על ירוק זוהר .
גם 16:9 שקטן ל 92" נראה סבבה לגמרי . כמובן שגם הגדלתי את התמונה של 16:9 למימדים גדולים יותר ונהנתי לא פחות .
אז מה אני בעצם שואל
חבר אמר לי שאם רואים ככה על קיר ירוק , אז אין ספק שקיר שעבר החלקת שפכטל וצביעה בצבע לבן יהיה מדהים .
אני יודע שדובר כבר על הקרנה על קיר לבן , אך האם במקרה שלי עם מקרן חדיש וחדר מוחשך לגמרי אני לא מגביל את עצמי עם סוג אחד של מסך , האם באמת השינוי יהיה שינוי דרמתי ?
לגבי המסגרת והקונטרסט , איזה קונטרסט זה נותן אם אני בחדר חשוך לגמרי גם ככה אני לא רואה את המסגרת ?
נו מה אתם אומרים ?