דילמת הקרנה על הקיר

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
yshneider פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

הי חברים .

רכשתי מקרן מסוג פנסוניק PT-AE4000 . אני לפני שיפוץ המרתף שלי להפכו לחדר קולנוע ביתי .

גודל החדר הוא 4 מטר על 7 מטר . הקיר עליו יוקרן הוא כמובן הקיר של ה 4 מטר . מרחק הישיבה מהקיר
יהיה בערך 4 מטר .

אני כל היום מתלבט לגבי המסך - אני בונה לבד ( מזמין בד מ DA-LITE) , ככל הנראה אני אעשה מסך ביחס של 1:2.35, גודל המסך יהיה 2.70 על 1.15 . זה נותן מסך בגודל של 116" . כשאני יראה תוכן 16:9 המסך יקטן ויתן לי בעצם 92 " ( שני פסים שחורים בצדדים) .

אתמול התחלתי לשחק עם המקרן ( עוד לפני השיפוץ) ורציתי לבדוק את גודל התמונה , הקיר צבוע עדיין בירוק זוהר :D .
ציירתי עם עיפרון את גודל המסך על הקיר .
אין ספק שהתמונה שמתקבלת על גודל כזה עם סרט בפורמט 1:2.35 זה מדהים , ועוד על ירוק זוהר .

גם 16:9 שקטן ל 92" נראה סבבה לגמרי . כמובן שגם הגדלתי את התמונה של 16:9 למימדים גדולים יותר ונהנתי לא פחות .

אז מה אני בעצם שואל :) : אולי אני בכלל לא צריך מסך , למה בעצם להגביל אותי , כשארצה 1:2.35 אראה אותו בגודל כפי שציינתי , וכשארצה 16:9 אקרין באיזה גודל שארצה . האמת לא הבחנתי בשופ פסים שחורים על הקיר שכן החדר היה מוחשך לגמרי .

חבר אמר לי שאם רואים ככה על קיר ירוק , אז אין ספק שקיר שעבר החלקת שפכטל וצביעה בצבע לבן יהיה מדהים .

אני יודע שדובר כבר על הקרנה על קיר לבן , אך האם במקרה שלי עם מקרן חדיש וחדר מוחשך לגמרי אני לא מגביל את עצמי עם סוג אחד של מסך , האם באמת השינוי יהיה שינוי דרמתי ?
לגבי המסגרת והקונטרסט , איזה קונטרסט זה נותן אם אני בחדר חשוך לגמרי גם ככה אני לא רואה את המסגרת ?

נו מה אתם אומרים ?

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

כמו בהרבה דברים אחרים - הדעות כאן חלוקות....

מציע לבדוק לבד - ולהחליט :wink:

איתן.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35100
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

הקונטרסט כמובן נשאר אותו הדבר, המקרן לא משתנה אם למסך יש מסגרת או לא :)

מה שמשתנה זה הקונטרסט המדומה, המסגרת השחורה מדגישה אותו וןנותנת תחושה של שחור טוב יותר

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

השיטה הכי טובה זה להכין מסך 16:9 ענק - ואם לא ימצאו בעינך הפסים השחורים (ד"א - בחלק מהמזרימדיות אפשר "להזיז" את התמונה כלפי מעלה/מטה ככה שיש רק פס אחד) פשוט להכין מיסוך - חשמלי/ידני ולפתור את הבעייה. - ובכל מקרה תמיד תוכל להקטין את המסך - הבד יהיה יותר גדול - לעומת מסך קטן - שלא תוכל להגדיל!

yshneider פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

guyezra כתב:הקונטרסט כמובן נשאר אותו הדבר, המקרן לא משתנה אם למסך יש מסגרת או לא :)

מה שמשתנה זה הקונטרסט המדומה, המסגרת השחורה מדגישה אותו וןנותנת תחושה של שחור טוב יותר
...
גם בחושך מוחלט ? מי רואה את המסגרת בחושך ?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #6 

אין מצב שהחדר חשוך כ"כ שאתה לא רואה כלום, תמיד יש החזרים, תאורה של המקרן עצמו וכו'.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”