עומס על שקע יחיד ומסכן , האם יכולה להיות בעיה ?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #1 

שלום ,
יש לי שקע אחד בלבד בקיר בסלון אליו מחוברים:
טלויזיה , רסיבר, xbox , שלושה ראוטרים , מודם , סאב , 3 מחשבים , סלינג בוקס , 3 דיסקים חיצוניים , tvix , כונן dvd חיצוני , מדפסת , ועוד 3 התקנים ...לא משנה... כ 21 התקנים אם ספרתי נכון...
למה אני מספר לכם את כל זה ? לאחרונה בעקבות הוספת התקן נוסף עלה לי החשש לנזק שיכול להגרם למכשיר/ים כתוצאה מהעומס.
אם כי לא כולם תמיד דולקים (מעטים מהם רק לפי דרישה ) חלקם גם נכנסים למוד של "sleep" .
יש לציין כי מעולם טפו טפו לא אירעה בעיה של עומס או כל דבר אחר אך אני חושש (אולי לא בצדק ) שתהיה.
(יש על השקע הזה מגן ברקים ומייצב מתח אכותי) כמו כן חלק מההתקנים משורשרים דרך אל-פסק.

דעתכם ?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

האם כשכולם פועלים צריכת הזרם עלולה להתקרב ל- 16A ? אם כן, זו בעיה.

יתר על כן, אם השקע הזה אינו מחובר בקו ישיר ללוח החשמל, ייתכן שיש שקעים נוספים שמחוברים במקביל לשקע הזה (ייתכן אף בחדר אחר). יש לבדוק את תוכנית החשמל של הדירה שלך. אם כך הדבר, ולשקעים האחרים מחוברים צרכנים נוספים, צריך לסכם את כולם כדי לוודא שמגבלת הזרם (16A) לא קרובה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3167 פעמים

שליחה #3 

גם אצלי יש 10 מכשירים מחוברים לאותו שקע. דיברתי עם 2 חשמלאים ואמרו לי שכל עוד זה לא מכשיר "זולל" כגון מקרר/מיקרוגל/תנור/מכונת כביסה וכו לא אמורה להיות בעייה. אצלי מחובר מחשב/ראוטר/טלאפון IP/רמקולים של מחשב/טלוויזיה/מסך מחשב.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

איינשטיין כתב:האם כשכולם פועלים צריכת הזרם עלולה להתקרב ל- 16A ?
...
ואיך בודקים את זה? לגבי רב המכשירים אצלי למשל לא מצאתי את הנתון הזה.

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #5 

תבדוק את הספק המכשיר (בד"כ הנתון הזה מצויין על כל מכשיר) וחלק ב 220, מכיוון שהספק מוגדר כמתח כפול זרם.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

בדיוק. כל 220 וואט זה אמפר אחד.
10 אמפר זה 2200 וואט.
16 אמפר זה 3520 וואט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Ofer01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #7 

רב המכשירים שציינת הם מכשירי "אלקטרוניקה" ופחות "חשמל" והם כסף קטן מאוד (ראוטרים DVD XBOX וכו)
היחידים שיש להם משקל וגם הוא לא גדול הם הטלוויזיה והרסיבר.

צריכת ההספק דיי זניחה במקרה שלך, אבל ריבוי מכשירים על אותו שקע/קו עלול להביא להפרעות הדדיות בין מכשירים רגישים.

כלומר לדוגמא כיבוי והדלקה של הרסיבר או הטלוויזיה עלול לגרום לספייק קטנצ'יק, ואם הראוטר שלך דרגת הכניסה שלו מבחינת הספק כח ,לא איכותית דייה יתכן יוכול להיגרם RESET לנתב לדוגמא.

שוב לא מדובר על נזק בד"כ, כמו שמדובר על הפרעה הדדית.

דברים כאלה יכולים לקרות גם מהפרעות על אותו קו משקע מרוחק יותר אבל פה יש לך פוטנציאל גדול יותר.
שוב לא הייתי דואג יותר מידי, אבל כדאי לזכור זאת במידה ומתחילים לקרות לך תופעות "מוזרות" משהו. :wink:

Ofer01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

שכחתי לציין שכן כדאי לבדוק את ההספק המצטבר, הגם שהם אחד אחד נמוכים לכולם ביחד יש איזה משקל כלשהו, ואז חשוב לבדוק שעל אותה הפאזה לא יושב במקרה מכונת כביסה ו/או תנור ביחד, כך שכשהאישה תאפה עוגה ובערב תפעיל מכונת כביסה לא יהיה מצב גבולי של עומס יתר.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #9 

נצל"ש
מה ההספק בממוצע של פלזמה?
מה ההספק בממוצע של מכונת כביסה / מדיח כלים?

תודה,
שח

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

יוני_א כתב:תבדוק את הספק המכשיר (בד"כ הנתון הזה מצויין על כל מכשיר) וחלק ב 220, מכיוון שהספק מוגדר כמתח כפול זרם.
...
איך עושים את ז עם מחשב? נניח מחשב שהספק שלו הוא 700 וואט?

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #11 

700 ואט חלקי 220 וולט = 3.18 אמפר

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

(Y)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

היה היום אצלי חשמלאי. הוא בדק את הנקודה ואמר לי שהשקע הוא שקע שמחובר ישירות למונה בכבל 2.5 (הסטנדרט לדבריו הוא 1.5 ועל 1.5 אפשר עד 16 אמפר מצטבר). לדבריו בקו כמו אצלי אפשר עד 24 אמפר למיטב זיכרונו.

כרגע מחובר לי מחשב, רסיבר, טלוויזיה, מסך CRT, טלפון IP, ראוטר, רמקולים SOLO7 ו PS3 (בעתיד הקרוב). לא ישבתי וחישבתי כמה אמפר כל אחד יצרוך אבל נראה לי שאני אפילו לא קרוב למקסימום. מה דעתכם?

Ofer01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

Huber כתב:היה היום אצלי חשמלאי. הוא בדק את הנקודה ואמר לי שהשקע הוא שקע שמחובר ישירות למונה בכבל 2.5 (הסטנדרט לדבריו הוא 1.5 ועל 1.5 אפשר עד 16 אמפר מצטבר). לדבריו בקו כמו אצלי אפשר עד 24 אמפר למיטב זיכרונו.

כרגע מחובר לי מחשב, רסיבר, טלוויזיה, מסך CRT, טלפון IP, ראוטר, רמקולים SOLO7 ו PS3 (בעתיד הקרוב). לא ישבתי וחישבתי כמה אמפר כל אחד יצרוך אבל נראה לי שאני אפילו לא קרוב למקסימום. מה דעתכם?
...

אתה רחוק שנות אור ממצב בעייתי :idea:

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4969
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #15 

Huber כתב:היה היום אצלי חשמלאי. הוא בדק את הנקודה ואמר לי שהשקע הוא שקע שמחובר ישירות למונה בכבל 2.5 (הסטנדרט לדבריו הוא 1.5 ועל 1.5 אפשר עד 16 אמפר מצטבר). לדבריו בקו כמו אצלי אפשר עד 24 אמפר למיטב זיכרונו.
כ מה דעתכם?
...
24A על קו של 2.5 בהתקנה סמויה בצינור, זהו זרם מירבי לפני שהשקעים שלך מעלים עשן. בפועל, אם המא"ז שלך הוא 16A, אז הכל תקין.
מה שכן, כל המפצלים, התוספות, הכבלים מהשקעים והלאה, הם לא בשטח חתך של 2.5 ושם זו החוליה החלשה. כל המפצלים הקנויים מחוברים בכבל 1.5 במקרה הטוב וריתוך נקודתי, מה שלא ממש מוסיף לחוזק למשיכה.

וכפי שמכתב למעלה, אם המא"ז הוא 16A, אז אין צורך לדאוג.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”