עומס על שקע יחיד ומסכן , האם יכולה להיות בעיה ?
-
uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
שלום ,
יש לי שקע אחד בלבד בקיר בסלון אליו מחוברים:
טלויזיה , רסיבר, xbox , שלושה ראוטרים , מודם , סאב , 3 מחשבים , סלינג בוקס , 3 דיסקים חיצוניים , tvix , כונן dvd חיצוני , מדפסת , ועוד 3 התקנים ...לא משנה... כ 21 התקנים אם ספרתי נכון...
למה אני מספר לכם את כל זה ? לאחרונה בעקבות הוספת התקן נוסף עלה לי החשש לנזק שיכול להגרם למכשיר/ים כתוצאה מהעומס.
אם כי לא כולם תמיד דולקים (מעטים מהם רק לפי דרישה ) חלקם גם נכנסים למוד של "sleep" .
יש לציין כי מעולם טפו טפו לא אירעה בעיה של עומס או כל דבר אחר אך אני חושש (אולי לא בצדק ) שתהיה.
(יש על השקע הזה מגן ברקים ומייצב מתח אכותי) כמו כן חלק מההתקנים משורשרים דרך אל-פסק.
דעתכם ?
יש לי שקע אחד בלבד בקיר בסלון אליו מחוברים:
טלויזיה , רסיבר, xbox , שלושה ראוטרים , מודם , סאב , 3 מחשבים , סלינג בוקס , 3 דיסקים חיצוניים , tvix , כונן dvd חיצוני , מדפסת , ועוד 3 התקנים ...לא משנה... כ 21 התקנים אם ספרתי נכון...
למה אני מספר לכם את כל זה ? לאחרונה בעקבות הוספת התקן נוסף עלה לי החשש לנזק שיכול להגרם למכשיר/ים כתוצאה מהעומס.
אם כי לא כולם תמיד דולקים (מעטים מהם רק לפי דרישה ) חלקם גם נכנסים למוד של "sleep" .
יש לציין כי מעולם טפו טפו לא אירעה בעיה של עומס או כל דבר אחר אך אני חושש (אולי לא בצדק ) שתהיה.
(יש על השקע הזה מגן ברקים ומייצב מתח אכותי) כמו כן חלק מההתקנים משורשרים דרך אל-פסק.
דעתכם ?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
האם כשכולם פועלים צריכת הזרם עלולה להתקרב ל- 16A ? אם כן, זו בעיה.
יתר על כן, אם השקע הזה אינו מחובר בקו ישיר ללוח החשמל, ייתכן שיש שקעים נוספים שמחוברים במקביל לשקע הזה (ייתכן אף בחדר אחר). יש לבדוק את תוכנית החשמל של הדירה שלך. אם כך הדבר, ולשקעים האחרים מחוברים צרכנים נוספים, צריך לסכם את כולם כדי לוודא שמגבלת הזרם (16A) לא קרובה.
יתר על כן, אם השקע הזה אינו מחובר בקו ישיר ללוח החשמל, ייתכן שיש שקעים נוספים שמחוברים במקביל לשקע הזה (ייתכן אף בחדר אחר). יש לבדוק את תוכנית החשמל של הדירה שלך. אם כך הדבר, ולשקעים האחרים מחוברים צרכנים נוספים, צריך לסכם את כולם כדי לוודא שמגבלת הזרם (16A) לא קרובה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
גם אצלי יש 10 מכשירים מחוברים לאותו שקע. דיברתי עם 2 חשמלאים ואמרו לי שכל עוד זה לא מכשיר "זולל" כגון מקרר/מיקרוגל/תנור/מכונת כביסה וכו לא אמורה להיות בעייה. אצלי מחובר מחשב/ראוטר/טלאפון IP/רמקולים של מחשב/טלוויזיה/מסך מחשב.
- Huber
- חבר במועדון HT

ואיך בודקים את זה? לגבי רב המכשירים אצלי למשל לא מצאתי את הנתון הזה.איינשטיין כתב:האם כשכולם פועלים צריכת הזרם עלולה להתקרב ל- 16A ?...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בדיוק. כל 220 וואט זה אמפר אחד.
10 אמפר זה 2200 וואט.
16 אמפר זה 3520 וואט.
10 אמפר זה 2200 וואט.
16 אמפר זה 3520 וואט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
רב המכשירים שציינת הם מכשירי "אלקטרוניקה" ופחות "חשמל" והם כסף קטן מאוד (ראוטרים DVD XBOX וכו)
היחידים שיש להם משקל וגם הוא לא גדול הם הטלוויזיה והרסיבר.
צריכת ההספק דיי זניחה במקרה שלך, אבל ריבוי מכשירים על אותו שקע/קו עלול להביא להפרעות הדדיות בין מכשירים רגישים.
כלומר לדוגמא כיבוי והדלקה של הרסיבר או הטלוויזיה עלול לגרום לספייק קטנצ'יק, ואם הראוטר שלך דרגת הכניסה שלו מבחינת הספק כח ,לא איכותית דייה יתכן יוכול להיגרם RESET לנתב לדוגמא.
שוב לא מדובר על נזק בד"כ, כמו שמדובר על הפרעה הדדית.
דברים כאלה יכולים לקרות גם מהפרעות על אותו קו משקע מרוחק יותר אבל פה יש לך פוטנציאל גדול יותר.
שוב לא הייתי דואג יותר מידי, אבל כדאי לזכור זאת במידה ומתחילים לקרות לך תופעות "מוזרות" משהו.
היחידים שיש להם משקל וגם הוא לא גדול הם הטלוויזיה והרסיבר.
צריכת ההספק דיי זניחה במקרה שלך, אבל ריבוי מכשירים על אותו שקע/קו עלול להביא להפרעות הדדיות בין מכשירים רגישים.
כלומר לדוגמא כיבוי והדלקה של הרסיבר או הטלוויזיה עלול לגרום לספייק קטנצ'יק, ואם הראוטר שלך דרגת הכניסה שלו מבחינת הספק כח ,לא איכותית דייה יתכן יוכול להיגרם RESET לנתב לדוגמא.
שוב לא מדובר על נזק בד"כ, כמו שמדובר על הפרעה הדדית.
דברים כאלה יכולים לקרות גם מהפרעות על אותו קו משקע מרוחק יותר אבל פה יש לך פוטנציאל גדול יותר.
שוב לא הייתי דואג יותר מידי, אבל כדאי לזכור זאת במידה ומתחילים לקרות לך תופעות "מוזרות" משהו.
שכחתי לציין שכן כדאי לבדוק את ההספק המצטבר, הגם שהם אחד אחד נמוכים לכולם ביחד יש איזה משקל כלשהו, ואז חשוב לבדוק שעל אותה הפאזה לא יושב במקרה מכונת כביסה ו/או תנור ביחד, כך שכשהאישה תאפה עוגה ובערב תפעיל מכונת כביסה לא יהיה מצב גבולי של עומס יתר.
נצל"ש
מה ההספק בממוצע של פלזמה?
מה ההספק בממוצע של מכונת כביסה / מדיח כלים?
תודה,
שח
מה ההספק בממוצע של פלזמה?
מה ההספק בממוצע של מכונת כביסה / מדיח כלים?
תודה,
שח
- Huber
- חבר במועדון HT

איך עושים את ז עם מחשב? נניח מחשב שהספק שלו הוא 700 וואט?יוני_א כתב:תבדוק את הספק המכשיר (בד"כ הנתון הזה מצויין על כל מכשיר) וחלק ב 220, מכיוון שהספק מוגדר כמתח כפול זרם....
- Huber
- חבר במועדון HT

- Huber
- חבר במועדון HT

היה היום אצלי חשמלאי. הוא בדק את הנקודה ואמר לי שהשקע הוא שקע שמחובר ישירות למונה בכבל 2.5 (הסטנדרט לדבריו הוא 1.5 ועל 1.5 אפשר עד 16 אמפר מצטבר). לדבריו בקו כמו אצלי אפשר עד 24 אמפר למיטב זיכרונו.
כרגע מחובר לי מחשב, רסיבר, טלוויזיה, מסך CRT, טלפון IP, ראוטר, רמקולים SOLO7 ו PS3 (בעתיד הקרוב). לא ישבתי וחישבתי כמה אמפר כל אחד יצרוך אבל נראה לי שאני אפילו לא קרוב למקסימום. מה דעתכם?
כרגע מחובר לי מחשב, רסיבר, טלוויזיה, מסך CRT, טלפון IP, ראוטר, רמקולים SOLO7 ו PS3 (בעתיד הקרוב). לא ישבתי וחישבתי כמה אמפר כל אחד יצרוך אבל נראה לי שאני אפילו לא קרוב למקסימום. מה דעתכם?
Huber כתב:היה היום אצלי חשמלאי. הוא בדק את הנקודה ואמר לי שהשקע הוא שקע שמחובר ישירות למונה בכבל 2.5 (הסטנדרט לדבריו הוא 1.5 ועל 1.5 אפשר עד 16 אמפר מצטבר). לדבריו בקו כמו אצלי אפשר עד 24 אמפר למיטב זיכרונו.
כרגע מחובר לי מחשב, רסיבר, טלוויזיה, מסך CRT, טלפון IP, ראוטר, רמקולים SOLO7 ו PS3 (בעתיד הקרוב). לא ישבתי וחישבתי כמה אמפר כל אחד יצרוך אבל נראה לי שאני אפילו לא קרוב למקסימום. מה דעתכם?...
אתה רחוק שנות אור ממצב בעייתי
24A על קו של 2.5 בהתקנה סמויה בצינור, זהו זרם מירבי לפני שהשקעים שלך מעלים עשן. בפועל, אם המא"ז שלך הוא 16A, אז הכל תקין.Huber כתב:היה היום אצלי חשמלאי. הוא בדק את הנקודה ואמר לי שהשקע הוא שקע שמחובר ישירות למונה בכבל 2.5 (הסטנדרט לדבריו הוא 1.5 ועל 1.5 אפשר עד 16 אמפר מצטבר). לדבריו בקו כמו אצלי אפשר עד 24 אמפר למיטב זיכרונו.
כ מה דעתכם?...
מה שכן, כל המפצלים, התוספות, הכבלים מהשקעים והלאה, הם לא בשטח חתך של 2.5 ושם זו החוליה החלשה. כל המפצלים הקנויים מחוברים בכבל 1.5 במקרה הטוב וריתוך נקודתי, מה שלא ממש מוסיף לחוזק למשיכה.
וכפי שמכתב למעלה, אם המא"ז הוא 16A, אז אין צורך לדאוג.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר