שיפור איכות השמע מיציאת מחשב

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
מה הדרכים לשיפור האיכות גם מבחינת תוכנה וגם חומרה. האם יש תוכנת השמעה איכותית במיוחד ? כרטיס קול מיוחד שכדאי לרכוש ? יש לי כרטיס קול בסיסי על הלוח ורמקולים solo 6c microlab

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

השדרוג הכי טוב ברמת מערכת בסיסית שתוכל לעשות הוא לרכוש USB DAC שיחליף את כרטיס הקול שלך.
USB DAC עוקף את מעגלי ההגברה של כרטיס הקול ואת כל הפילטרים של מערכת ההפעלה ומייצר סיגנל איכותי בהרבה (בהסתמך על המעגלים הפנימיים שלו) - הוא מבצע את ההמרה מהמידע הדיגיטלי השמור במחשב למידע אנלוגי המועבר לרמקולים, ללא תלות בתוכנה בה אתה משתמש

אם תציין תקציב אולי יוכלו להמליץ לך על דגמים (וציין האם אתה רוצה רק חדש או גם יד שנייה היא אפשרות).

אתה יכול לראות דוגמה בשרשור הזה (שלי) - http://www.hometheater.co.il/vt106835
ההבדל הוא שפה מדובר על USB DAC שמשולב במגבר אוזניות (שאתה לא צריך, מכיוון שהסולו הם רמקולים מוגברים).
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 23/04/2010 13:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

uriler כתב:השדרוג הכי טוב שתוכל לעשות הוא לרכוש USB DAC שיחליף את כרטיס הקול שלך.
...
זה שדרוג אולי הכי זול אבל רחוק מלהיות הכי טוב - עקב הבעיות הרבות שנלוות להזרמת אודיו דרך USB. אם מדובר במערכת שמע ברמה גבוהה - יש לשקול רכישת כרטיס אודיו איכותי (כמו LYNX ). אם DAC איכותי כבר קיים במערכת, אפשר לרכוש ממיר FIREWIRE ל-SPDIF ו/או ל-AES (תלוי ב-DAC). אחד הממירים מסוג זה - Weiss INT202.
ויטלי

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #4 

Vitalyi,
קרא שוב את הודעתו, וראה עם מה הוא עובד כרגע (איזה כרטיס ואלו רמקולים).
מה שכן - אני עורך את הודעתי בהתאם, תודה.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים

שליחה #5 

uriler כתב: מה שכן - אני עורך את הודעתי בהתאם
...
uriler כתב:השדרוג הכי טוב ברמת מערכת בסיסית שתוכל לעשות הוא לרכוש USB DAC שיחליף את כרטיס הקול שלך.
...
(Y)
ויטלי

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #6 

שיפור חומרה, לצערנו, מוגבל בתקציב.
יהיה קשה ליעץ, ללא נתון חשוב זה.

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תודה לכם ...............האם קיים גם שיפור תוכנה ? משהו שמסוגל לייצר צלילים ברמה גבוהה יותר מהמדיה פלייר ודומיו ? אולי פלאגים ?

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #8 

efi1965 כתב:תודה לכם ...............האם קיים גם שיפור תוכנה ? משהו שמסוגל לייצר צלילים ברמה גבוהה יותר מהמדיה פלייר ודומיו ? אולי פלאגים ?
...
נסה את FOOBAR עם התוסף WASAPI

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

uriler
איזה סוגים נוטספים של DAC יש ? התקציב שלי כרגע מוגבל מאוד ולא עובר את מה שציינת.
Nir547
כיצד מתקינים את הפלאג ? דרך התוכנה ?

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #10 

efi1965 כתב:uriler
איזה סוגים נוטספים של DAC יש ? התקציב שלי כרגע מוגבל מאוד ולא עובר את מה שציינת.
Nir547
...
כן.
לאחר הורדת התוכנה, תתקין את התוסף wasapi שמופיע באתר לתיקיית components, פתח את הfoobar, תלחץ ctrl+p, לך לoutput וב-output device תבחר את ה-wasapi.
סגור את הfoobar ופתח אותו מחדש.
זהו.

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

Nir547 כתב:
efi1965 כתב:uriler
Nir547
...
כן.
לאחר הורדת התוכנה, תתקין את התוסף wasapi שמופיע באתר לתיקיית components, פתח את הfoobar, תלחץ ctrl+p, לך לoutput וב-output device תבחר את ה-wasapi.
סגור את הfoobar ופתח אותו מחדש.
זהו.
...
תודה, אכן איכות משופרת בהרבה מהמדיה פלייר.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #12 

יפה, פתרון טוב.
החיסרון לטעמי בפתרון תוכנה הוא העובדה שהוא מגביל - אין את אותו השיפור לצפייה בסרטים או שימוש ביישומים אחרים (ובמקרה כזה, החיבור דרך ה DAC הוא מוחלט).

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

uriler כתב:יפה, פתרון טוב.
החיסרון לטעמי בפתרון תוכנה הוא העובדה שהוא מגביל - אין את אותו השיפור לצפייה בסרטים או שימוש ביישומים אחרים (ובמקרה כזה, החיבור דרך ה DAC הוא מוחלט).
...
אתה צודק ............. אבל בשלב זה אני מחפש פתרון למוסיקה בלבד והתוכנה אכן שיפרה משמעותית. אני מתאר לעצמי שבהזדמנות ראשונה ארכוש גם DAC.

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

uriler כתב:יפה, פתרון טוב.
...
מצאתי ברשת גם כרטיסים חיצוניים
מה ההבדל בין DAC לכרטיסים מהסוג הזה
http://www.chazol.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2942
http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?ProductID=2830

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #15 

DAC USB הוא פיתרון מצוין מהסיבה שכל פיתרון אחר מחייב אותך לממשק חומרה (INTERFACE) בין המחשב לבין היציאה הדיגיטלית, אחרת אין שום שיפור לעומת ה- USB.

בתלות במימוש ב- DAC, יציאת USB יכולה לתת תוצאה נהדרת. הבעיה היא שרוב ה- DACים לא מממשים אותה בצורה מי-יודע-מה מושקעת. למשל: ברוב ה- DACים , אות ה- USB מומר ל- SPDIF בתוך הממיר, ואז מומר לאנלוגי. וזה מימוש לא נכון. בחלק מה- DACים , אות ה- USB מומר ל- I2S שהוא עדיף על SPDIF וכך ניתן ישר להכניס את הסיגנל לצ'יפ הממיר, מבלי להוריד ממנו את השעון.
בנוסף, רוב ה- DACים משועבדים לשעון הלא-מדויק של המחשב ולפיכך נתונים להשפעות מזיקות של ג'יטר. אבל אתה יודע מה, גם ככה אפשר לקבל תוצאה טובה.
DAC ב- $1000 ב- USB יתן תוצאה טובה יותר מלקנות כרטיס LYNX ב- $1000. אז מתי קונים LYNX? כשרוצים יציאה דיגיטלית מאד איכותית שאליה מחברים ממיר. האם זה נכון? לדעתי לא. לדעתי יש אלטרנטיבות טובות יותר ויעודיות יותר כמו המכשיר שויטאלי הציג, של WEISS. ממשק מבוסס FIREWIRE ל- SPDIF.

שורה תחתונה: תרגיש חופשי לבדוק ממירי USB. אולם, קח בחשבון שאיכות מוזיקלית כייפית לדעתי מתחילה ברמה של כ- $1000 צפונה לחדש. פחות מזה, לא הייתי משקיע. כמובן שהאפשרות ליד שניה מוזילה את ההוצאה, והיא לגיטימית ומומלצת. בייחוד ב- DACים.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #16 

matanoosh,
תסלח לי, עם כל הכבוד - אתה שוכח שחוץ מהמקור (המחשב) והתווך (ה DAC) יש הרבה מאוד חשיבות גם לקצה (הרמקולים).

סביר להניח שאם משקיעים ברמקולים, הגברה וכבילה סכום בן 5 ספרות בדולרים, הגיוני להשקיע סכום בן 4 ספרות בדולרים ב DAC.
אם הרמקולים + ההגברה + הכבילה עולים בערך 1,000 ש"ח - אין שום סיבה שה DAC יעלה פי 4.

אני כמעט משוכנע שעם הרמקולים האלו פותח השרשור לא ירגיש הבדל בין DAC USB ב 100$ ל 500$ ואולי אף ל 1000$ אם יעשו מבחן עיוור עם הרמקולים שלו (אני בטוח שאני לא אבדיל, למען הסר ספק).

בכל מקרה, לגביך - אני מניח שאם היו מעמידים בפניך את הבחירה בין לא לשמוע בכלל, לבין לשמוע עם כרטיס מובנה ורמקולים כמו של פותח השרשור (שלטעמי לא רעים בכלל) - היית מעדיף שלא לשמוע בכלל, כי האיכות לא הייתה "מוזיקלית כיפית" (ואני מתנצל אם אני נשמע קצת בוטה, אני מקצין בכוונה).

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #17 

אורי,
אני מודה לך שיש לך כבוד אלי. זאת התחלה נהדרת.
דעותינו חלוקות כאן:
אני כמעט משוכנע שעם הרמקולים האלו פותח השרשור לא ירגיש הבדל בין DAC USB ב 100$ ל 500$ ואולי אף ל 1000$ אם יעשו מבחן עיוור עם הרמקולים שלו (אני בטוח שאני לא אבדיל, למען הסר ספק).
...
זאת פשוט טעות, לדעתי. מקור טוב יותר ישפר תוצאה בכל מערכת, גם כזאת של 1000 ש"ח. אבל לא נתווכח על זה, כי זה לא העיקר.

DAC חדש של כ- $1000 אפשר למצוא בסביבות 2000 ש"ח יד שניה. תלוש במקרה דנן? לדעתך כן, לדעתי לא. לדעתי זאת טעות לקנות ממיר כמו ה- ZERO או ה- ZHALOU או כל מני Zים כאלה שנותנים כביכול תמורה טובה למחיר אבל הם נשמעים רע ומתכתיים. האם זה יהיה שיפור לעומת מה שיש עכשיו? כמובן. האם זה צעד נכון לדעתי? לא. למה? כי זה לא מכשיר שאפשר לחיות איתו, לדעתי, לאורך זמן.

על מנת לחזור למישורים פרקטיים, הרי עיצה למר בחור. אם הייתי במצבך, הייתי מחפש לי איזה ממיר חמוד של AUDIO ALCHEMY בן 15-17 שנה. ענתיקה לכל הדעות שעלתה בזמנו בין $500 ל- $3000 והיום אפשר למצוא סטים שלהם בסביבות $150-$300. ללא כניסת USB אבל אם יש לך יציאה אופטית מלוח האם, אתה תקבל כאן תמורה מדהימה למחיר. לדעתי לא רואה ממטר ממירים סיניים עד $200. חיפשתי לך ב- EBAY אבל כרגע אין בנמצא ממיר רציני שלהם.
הנה דוגמא לדגם הפשוט היותר:
http://cgi.ebay.com/Audio-Alchemy-DAC-i ... 2c542fc0e6

לשאלתך, URILER, אתה צודק-
אני מניח שאם היו מעמידים בפניך את הבחירה בין לא לשמוע בכלל, לבין לשמוע עם כרטיס מובנה ורמקולים כמו של פותח השרשור (שלטעמי לא רעים בכלל) - היית מעדיף שלא לשמוע בכלל, כי האיכות לא הייתה "מוזיקלית כיפית" (ואני מתנצל אם אני נשמע קצת בוטה, אני מקצין בכוונה).
...
בדיוק בשביל זה המציאו אוזניות. והבוטות שלך מבורכת.

efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

חברה ..מבחינתי עברתם כבר לסינית עתיקה :lol:
אני מאמין שבשלב זה nudac יספק אותי בהחלט

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112

שליחה #19 

matanoosh כתב:DAC ב- $1000 ב- USB יתן תוצאה טובה יותר מלקנות כרטיס LYNX ב- $1000
...
על סמך מה הגעת למסקנה כזאת ?

שמעת את LynxTwo ?

זה כרטיס שכל מי שסקר אותו (כולל מדידות מאוד רציניות) הגיע למסקנה שהוא מהווה Reference להרבה DAC ים חיצוניים היקרים ממנו פי כמה.
ואם מישהו מחפש סאונד "צבוע" הוא לא חייב לשלם סכומים כאלה.

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #20 

efi1965 כתב:חברה ..מבחינתי עברתם כבר לסינית עתיקה
...
המצב שלך טוב , בד"כ בפוסט השלישי בעמוד הראשון מישהו מעצבן מישהו(מיקצועית) ואז כולם פה מתחילים לדבר בסינית עתיקה .

זה נחמד וזה יעיל - בגלל זה אני כאן , רוצה ומנסה ללמוד סינית (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”