טוב, מוטי, אני כבר כמעט שלושה שבועות עובד על העניין.moti_r כתב: הנה עצה: נסה להקטין משמעותית את עובי הטחינה, ולדחוס ממש בעדינות - אבל בצורה מאוד מאוזנת. אולי הקפה יהיה שונה (ואולי לרעה) אבל אתה תראה שהשפריצים נעלמים, או לפחות כמותם יורדת. אם זה נכון, אז קיבלנו אישור לבעית הדחיסה, ועכשיו אפשר לחזור לעובי המקורי ולהתחיל לעבוד על דחיסה מאוזנת ונכונה.
...
כשאני מבצע טחינה ממש דקה עם דחיסה ללא משקל בכלל (משקל הדוחסן בלבד), אני מקבל זרימה ללא שפריצים, או, שיש שפריצים ממש ממש קטנים ומעטים.
נאלצתי גם להפחית בכמויות הקפה, ירדתי בבודדת מ-12.5 גרם ל-10 גרם בשביל להגיע לתוצאות נורמליות.
כשאני מנסה לחזור לטחינה גסה עם דחיסה חזקה, כמו שהתרגלתי, אני מקבל שוב שפריצים
אני תוהה גם, האם לעובדה שהרוקי מגיישת לא מעט, יש חלק ניכר בעניין. כי בסופו של דבר אני מצפה שאם אני מפזר את הקפה בצורה אחידה ודוחס ממש חזק, אז זה אמור לרסק את הגושים. תקן אותי אם אני טועה.
בקיצור, קצת מבולבל מכל העניין. מה אני יכול לעשות בשביל לקבל תוצאות טובות גם עם טחינה גסה יותר?
ולא שיש לי בעיה עם טחינה דקה, פשוט זה מרגיז אותי שאני לא מצליח לשלוט בכל מצב של טחינה, אני עוד מעט שנה כבר עם הסילביה והרוקי והייתי מצפה מעצמי להגיע לרמת שליטה טובה מאוד.