דברים שרואים מהנייקד, לא רואים משם...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
avicali פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #21 

moti_r כתב: הנה עצה: נסה להקטין משמעותית את עובי הטחינה, ולדחוס ממש בעדינות - אבל בצורה מאוד מאוזנת. אולי הקפה יהיה שונה (ואולי לרעה) אבל אתה תראה שהשפריצים נעלמים, או לפחות כמותם יורדת. אם זה נכון, אז קיבלנו אישור לבעית הדחיסה, ועכשיו אפשר לחזור לעובי המקורי ולהתחיל לעבוד על דחיסה מאוזנת ונכונה.
:D
...
טוב, מוטי, אני כבר כמעט שלושה שבועות עובד על העניין.
כשאני מבצע טחינה ממש דקה עם דחיסה ללא משקל בכלל (משקל הדוחסן בלבד), אני מקבל זרימה ללא שפריצים, או, שיש שפריצים ממש ממש קטנים ומעטים.
נאלצתי גם להפחית בכמויות הקפה, ירדתי בבודדת מ-12.5 גרם ל-10 גרם בשביל להגיע לתוצאות נורמליות.
כשאני מנסה לחזור לטחינה גסה עם דחיסה חזקה, כמו שהתרגלתי, אני מקבל שוב שפריצים :@ , ולא משנה כמה חזק אני דוחס.
אני תוהה גם, האם לעובדה שהרוקי מגיישת לא מעט, יש חלק ניכר בעניין. כי בסופו של דבר אני מצפה שאם אני מפזר את הקפה בצורה אחידה ודוחס ממש חזק, אז זה אמור לרסק את הגושים. תקן אותי אם אני טועה.

בקיצור, קצת מבולבל מכל העניין. מה אני יכול לעשות בשביל לקבל תוצאות טובות גם עם טחינה גסה יותר? :מבולבל:
ולא שיש לי בעיה עם טחינה דקה, פשוט זה מרגיז אותי שאני לא מצליח לשלוט בכל מצב של טחינה, אני עוד מעט שנה כבר עם הסילביה והרוקי והייתי מצפה מעצמי להגיע לרמת שליטה טובה מאוד.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #22 

12.5 גר' למנה בודדת זה ה-מ-ו-ן. גם 10 גר' זה הרבה.
אני לא מצליח לקבל תוצאות טובות בבודדת עם יותר מ-9 גר', וזה עם סלסלה של הוויביאמה שהיא עדיפה על הסלסלה של הסילביה.
בכלל - להוציא סינגל טוב ללא "שפריצים" בנייקד זה מאד קשה.
הצעתי - תתחיל עם דאבל וקודם תלמד לשלוט עליו. גם בדאבל תקפיד יותר לא להעמיס אובר-דוז.
אני גיליתי שכמות נכונה (קטנה) יותר עם טחינה נכונה ודחיסה הגונה נותנת את התוצאה הטובה ביותר.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

avicali פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #23 

תודה יונתן.
אני משתמש בסלסלה בודדת סטנדרטית ולא של הסילביה, אבל כנראה שזה באמת יותר מדי.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #24 

אבי,

תתחיל מדאבל, זה הרבה יותר קל וגם הקפה יוצא טוב יותר.
אני ממליץ לך לעשות WDT. הבטחתי שאצלם סרטון, אבל כפי שזה נראה כרגע אני לא אספיק אלא רק לאחר שאחזור מהנסיעה לחו"ל.

בגדול:
1. טחן לתוך הסלסלה קפה
2. בחש אותו היטב עם קיסם שיניים
3. דפוק את הידית מעט על משטח, כך שהקפה "ירד" מעט למטה
4. דחס את הקפה

אתה תראה שהזרימה תהיה הרבה יותר יפה ומדוייקת, מהאמצע, וכמעט בלי שפריצים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ראובן123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #25 

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #26 

יש אפשרות לעשות פרא-ינפיוזן באופן ידני? זה יתן משהו בכלל?
...
אפשר לבצע משהו דומה זה לא לגמרי פרה אינפיושן אפשר בתחילת החליטה לפתוח את ברז האדים בסילביה לכמה שניות בלי לעצור את החליטה ואז לסגור
ככה חלק מהמים יוצאים דרך ברז האדים וזה מוריד את הלחץ, מנסיון זה עוזר לרכך את הטעם ומונע חליטת יתר

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”