חיבור סוני 5820 לממיר של ייס
שלום,
רכשתי לאחרונה SONY LCD 5820 והתחברתי לייס מקס טוטאל עם חבילת ערוצי HD.
מהשרשורים והמאמרים באתר (שתרמו לי הרבה - דרך אגב) הבנתי שהחיבור הרצוי של המסך לממיר, הוא חיבור HDMI, אבל גם הבנתי שלחיבור SCART TO SCART יש יתרון בכך שהוא מעביר אינפורמציה על יחסי התמונה כך שהטלביזיה יכולה להציג תמונה בפורמט השידור (16:9 או 4:3) או לבצע מתיחה חכמה.
לכן השאלה מה החיבור/ים הטוב ביותר לממיר HD של ייס. האם נכון לחבר גם חיבור HDMI לצפיה בערוצי HD וגם חיבור SCAT TO SCART לצפיה בערותי SD? או שמספיק חיבור HDMI?
במידה ועדיף חיבור של שני הסוגים האם יש צורך לבצע הגדרות כלשהן בממיר?
תודה
מהשרשורים והמאמרים באתר (שתרמו לי הרבה - דרך אגב) הבנתי שהחיבור הרצוי של המסך לממיר, הוא חיבור HDMI, אבל גם הבנתי שלחיבור SCART TO SCART יש יתרון בכך שהוא מעביר אינפורמציה על יחסי התמונה כך שהטלביזיה יכולה להציג תמונה בפורמט השידור (16:9 או 4:3) או לבצע מתיחה חכמה.
לכן השאלה מה החיבור/ים הטוב ביותר לממיר HD של ייס. האם נכון לחבר גם חיבור HDMI לצפיה בערוצי HD וגם חיבור SCAT TO SCART לצפיה בערותי SD? או שמספיק חיבור HDMI?
תודה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כל מקרה לגופו.
בחלק מהמקרים רצוי לחבר את שני הכבלים ובחלק מספיק רק HDMI.
המבחן הוא רק העיניים שלך.
לגבי ההגדרות, בהגדרות HD אין מה לגעת, בהגדרות SCART רצוי להגדיר RGBS במידה והמסך תומך בסוג אות שכזה וחשוב גם שזה יהיה כבל SCART מלא.
בחלק מהמקרים רצוי לחבר את שני הכבלים ובחלק מספיק רק HDMI.
המבחן הוא רק העיניים שלך.
לגבי ההגדרות, בהגדרות HD אין מה לגעת, בהגדרות SCART רצוי להגדיר RGBS במידה והמסך תומך בסוג אות שכזה וחשוב גם שזה יהיה כבל SCART מלא.
מבחן העיניים נכון תמיד כברירת מחדל.
אם זאת הייתי מעוניין להבין טכנית האם כבל SCART מאפשר למסך לבצע מתיחה חכמה, פונקציה שהוא לא יכול לנצל בחיבור HDMI?
דבר נוסף: מה החשיבות של איכות כבל HDMI , האם התמונה רגיה לאיכות כבל זה ובמידה וכן האםיש מקום להחליף את הכבל המסופק ע"י YES לכבל איכותי יותר.
תודה
אם זאת הייתי מעוניין להבין טכנית האם כבל SCART מאפשר למסך לבצע מתיחה חכמה, פונקציה שהוא לא יכול לנצל בחיבור HDMI?
דבר נוסף: מה החשיבות של איכות כבל HDMI , האם התמונה רגיה לאיכות כבל זה ובמידה וכן האםיש מקום להחליף את הכבל המסופק ע"י YES לכבל איכותי יותר.
תודה
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
dov1 .dov1 כתב:שלום,
תודה...
הכי מומלץ הוא לחבר בשתי מקורות את הממיר .
חיבור סקרט מהממיר למסך בכניסת סקרט . כמובן לאחר כיול של הממיר למצב RGB . והכניסה הזו תהיה פעילה לשידורי SD בלבד .
חיבור כבל HDMI מהממיר למסך בכניסת HDMI . לצפייה בתכני HD .
בהצלחה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"