ringmat

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
hgerry פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

http://www.ringmat.com/
שווה להשקיע בזה?
(140 דולר)
תודה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

לא.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

תשאיר את זה לסוף...

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #4 

אין באתר היצרן שום דבר שאי אפשר למצוא בחנות למלאכת יד או בהום סנטר-אייס. שעם, לבד, משטחים. אפשר לחתוך לבד בבית תוך שימוש בשטאנצים.
דני בלר

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

Beller עלית על סטארט אפ - למה שלא תעשה אחד כזה ותיתן לבחור לבדוק?

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

yairf
מה שהייתי עושה זה קונה חומרים, מנסה ומעביר אל hgerry את התוצאות. אם הייתי בקטע של לעשות כסף, הייתה לי היום מערכת עם נוטינגהאם או קוזמה ומגבר של ריסרצ' ובטח לא הייתי קונה בסופר בצ'ק דחוי, כי מצאתי איזה LOT של תקליטים בארגנטינה שאחרת יאבדו לנצח. כואב לי שיש כאלה, שמנסים לעשות כסף קל על אנשים בסך הכל, אוהבים את התחום שלנו אהבת אמת. יאמר שיש צדק והם לא רבים וגם לא שורדים. בסך הכל, בארץ, נתקלתי באנשים נחמדים (אייל פור למשל או ניסן בובליל) שלא ניסו לדחוף לי דברים שאני באמת לא צריך. היו כאלה שניסו למכור לי במה שנקרא HARD SALE, זה נגמר ב"תודה, תן לי לחשוב" מצידי אחרי דקה.
אני חושב שאחד הכיפים הגדולים בציוד אנלוגי הוא שהכל גלוי (רק זהירות כן, המתחים בחלק מהציוד המנורתי הם מעל 400 וולט) ואפשר לעשות מודינג בקלות (למשל, החלפת מנורות, ראשים, קבלים, נגדים) וכמו כן, ללמוד הרבה על הדרך, אם זה אלקטרוניקה, אקוסטיקה, פיזיקה והסטוריה.
הצעתי אל hgerry, היא לנסות לבנות בעצמך משטח מבודד: מה יש שם כבר? פלטת עץ, ספייקים מתכוונים, משטח שעם. אפשר לקנות גומי מבודד בכל חנות DIY, כ"כ כלי חיתוך.
אני מרחיק לכת ומציע לך, hgerry, להיכנס ליו-טיוב ולוויקיפדיה, יש שם המון מדריכים, כמו למשל: כיצד מלחימים? כיצד מודדים עם רב מודד? כיצד מכוונים זרוע של פטיפון?
כמו כן, תמיד יש את החבר'ה בפורום, אתה יכול גם לפנות אליי בפרטי אם תרצה, יש חבר'ה עם ידע טכני מכובד מאוד, כמו MASTERMIX ו-CHAML, אני עצמי רוצה לערוך ניסיונות עם בידודים שונים. אני כבר יכול לספר לך, שבניתי סטאנדים ל(אבוי לבושה...) רמקולי הוורפידייל וולדוס 400 שלי, זה נתן שיפור בצליל. נכון, זה לא CABASSE, אבל בסך הכל, אני מרוצה. לסלון הקטן שלי, זה די והותר.
אני חייב פה להביא סיפור קצר: אבי ז"ל, היה חובב רדיו ומוסיקה שרוף, הוא נולד בשנת 1922 וזכה לראות הרבה מעברי טכנולוגיה. הוא חווה את בוא ההקלטות החשמליות, את המעבר מרדיו גבישי לרדיו מנורתי, מגראמופון, לפטיפון חשמלי ואפילו לבנות טלוויזיה מכנית מבוססת דיסקת ניפקוב, איתה ראה, בשנת 1935, שידורי טלוויזיה ניסיוניים שהיו מועברים בגלים קצרים (אם כי ב-32 קווים, אפשר רק לראות צלליות).
באותם ימים, הייתה הרבה עזרה הדדית בין חובבי הרדיו, בין אם זה ליפוף סלילים, בניית אנטנות ואפילו - בניית רמקולים. יש לי בבית רמקול ואנטנה בבנייה עצמית, אולי אעלה תמונות.
היום, מה לעשות, רמת החיים קצת עלתה. אנחנו נוטים יותר מדי לשדרגת כרונית ופחות נהנים מתהליך הלמידה וההתנסות. הייתי רוצה שכולנו (כולל אותי) יושבים לבנות ציודים, בין אם זה VU מטרים אנלוגיים, קופסאות מיתוג פסיביות ואקטיביות, נכנסים לרציונל של למה הפטיפון נשמע טוב יותר בכיוון מסויים וכו'.
בקיצר, בואו נאמץ את מורשתה של בתיה עוזיאל.
דני בלר

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

סיפור יפה, אבל לא רלוונטי. אני מכיר את המוצר המדובר ואני יכול להבטיח לך שלא אתה ולא בתיה עוזיאל תצליחו לעשות משהו דומה או אפילו קרוב לזה, ויש סיבה שהוא כזה יקר. מצד שני, אני בד"כ ממליץ על Tweak כמו זה המדובר רק במערכת שהיא כבר בסוף תהליך הבנייה, ולא בתחילתו.

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

yairf
ייתכן כי המוצר המדובר עושה את העבודה, אבל אני יכול לספר לך על מוצרים עם מחיר מפוצץ, שמיוצרים אי שם באזור התעשייה של גואנדונג, ועולים במקור עשרות דולרים, אבל כשהם מגיעים אלינו, המחיר פי 20 או יותר. בנוגע למוצר המדובר, זה נראה לי קצת יקר וראיתי מוצרים מקבילים בהרבה פחות. חיפשתי RECORD CLAMP. זה כולה משקולת לתקליט. כתבתי כמה מיילים ואני מצטט לך אחד, מתורגם, של בחור שמוכר את המוצר ב-400 דולר: "ה - RECORD CLAMP שלי מציע חוויה רגשית במימד אחר. בעזרת טכניקות הלקוחות מעולם ייצור כלי הנגינה, אני מצליח לרגש ולהוביל את חוויית ההאזנה לויניל למישורים בהם המידריינג' ידהים אותך באמוטיביות שלו" (תרגום מקורב ודי מקוצר). זה בחור גרמני שיש לו מחרטה ומחלטר במכירת פרטי אודיו. תהרוג אותי אם במבחן האזנה עיוור תבדיל בין המוצר שלו, לבין RECORD CLAMP ב-20 דולר מ-EBAY.
תסכים איתי שבתחום שלנו יש הרבה מחרטטים מקצועיים, שכל מילה שניה אצלם זה "מרגש", "היי אנד" או "במת צליל מוגדרת היטב" ובעיקר "התשלום במזומן".
דני בלר

hgerry פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
קיבל תודות: 0

Tweak

שליחה #9 

yairf כתב:סיפור יפה, אבל לא רלוונטי. אני מכיר את המוצר המדובר ואני יכול להבטיח לך שלא אתה ולא בתיה עוזיאל תצליחו לעשות משהו דומה או אפילו קרוב לזה, ויש סיבה שהוא כזה יקר. מצד שני, אני בד"כ ממליץ על Tweak כמו זה המדובר רק במערכת שהיא כבר בסוף תהליך הבנייה, ולא בתחילתו.
...
מה זה Tweak?
מה הסיבה שהוא כזה יקר?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

Tweak זה תוספת שאנו מוסיפים למערכת, שמטרתה לשפר את הסאונד מבלי להחליף ציוד, ויש מאות דוגמאות, הזויות יותר ופחות. לגבי הדוגמה שהבאת - נסה לייצר אותה בעצמך, ואז תבין למה זה כל כך יקר...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”