בעל צלחת לוויין: "גם לי מגיע מונדיאל ב-HD"

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
big007 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3740
שם מלא: חיים
נתן תודות: 864 פעמים
קיבל תודות: 287 פעמים

שליחה #1 

לפי דעתי הוא בהחלט צודק!!!!!
מה דעתכם?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3878833,00.html
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

בחיים YES לא יסכימו לפתוח את ההצפנה לערוץ הזה.
כל הסיבה שהם משדרים את המונדיאל היא כדי לקדם את ה MAX HD
אם הם יפתחו את ההצפנה כל אחד יכול פה לקנות כרטיס DVB-S2 במחיר של 400 שקל ולהנות מהמונדיאל בלי להתחייב ל YES ל 3 שנים.

rami1992
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

לפי דעתי הוא לא צודק, כי אם אני לא טועה לערוץ הראשון אין יכולת לשדר בHD לכן הם נתנו לYES את האפשרות לשדרת את המונדיאל בHD על התשתית שלהם(YES משלמת כסף על תשתית הלוויין הזאת) הם התנו את זה בכך שYES לא תגבה תשלום על השידור מהלקוחות שלה (לפי דעתי זה צעד חשוב ונכון) אבל YES לא יכולים לתת לכל אחד לצפות בשידור רק כי הוא מחזיק צלחת לוויין כי השידור מתבצע על התשתית שלהם ויש לשים דגש על כך כי בסוף מה יצא להם מזה אם הם היו פותחים את השידור לכולם הם לא היו מושכים לקוחות חדשים וכולם היו חוגגים על חשבונם.
ואז כולנו לא היינו צופים במונדיאל בHD, אני בטוח שכאשר לערוץ 1 תהיה יכולת עצמאית לשדר בHD אז כולנו נהנה עד אז לא יקרה כלום אם רק חלק ייהנו מהשידורים כי בכל זאת תזכרו שYES כן משלמת כאן מחיר מסוים (בתשתית שלה).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78926
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

צריך להבין, מי שעושה כאן את כל העבודה זה יס.

ממה שאני מבין הם עושים RELAY של התוכן הזה מלויין אחר, כך שבפועל יש עלות כאן ליס - עלות התמסורת.

rami1992
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

oferlaor כתב:צריך להבין, מי שעושה כאן את כל העבודה זה יס.

ממה שאני מבין הם עושים RELAY של התוכן הזה מלויין אחר, כך שבפועל יש עלות כאן ליס - עלות התמסורת.
...
על זה בדיוק אני מדבר, במקום שהשידור יישאר תקוע אצל הערוץ הראשון אז שלפחות חלק יהנו ממנו עד שבעתיד (הקרוב אני מקווה) כולם יוכלו להנות ממנו.

big007 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3740
שם מלא: חיים
נתן תודות: 864 פעמים
קיבל תודות: 287 פעמים

שליחה #6 

האם מישהו יודע מה עם חברת HOT בקשר לשידור המונדיאל?
מפני לפי מה שאתם מעלים פה אין סיכוי שYES תסכים להעביר את השידור גם לHOT.
תקנו אותי אם אני טועה??
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #7 

oferlaor כתב:צריך להבין, מי שעושה כאן את כל העבודה זה יס.

...
עלות התמסורת כאן זניחה לעומת עלות זכויות השידור (ועד כמה שאני יודע, ערוץ אחד הוא זה שנושא ברוב/כל נטל עלות זכויות השידור).

יס עשתה כאן עסקה מצויינת מבחינתה: היא קיבלה יכולת לשדר מונידאל ב-HD (בהחלט killer application עבור אוכלוסייה לא מבוטלת) כאשר מישהו אחר נושא ברוב עלות השידור.
יס יכולה לנצל (ואין ספק שהיא תעשה זאת) את שידורי המונדיאל ב-HD עבור משיכת לקוחות חדשים מצד אחד, ושדרוג (upsale) ללקוחות קיימים מצד שני.

האוכלוסייה שיש לה צלחת לווין פרטית בבית לא ממש מעניינת את יס, האוכלוסייה הזו היא לא לקוח פוטנציאלי של יס בכל מקרה. גם האנשים שיכולים "לקנות כרטיס DVB ב-400 ולצפות בשידורים" לא ממש מעניינים את יס. לא מבחינה כמותית ולא מבחינה איכותית.

בסך הכל אני חושב שיש כאן עסק כשר, אבל מסריח. יס מרוויחה יותר מדי, ועושה מעט מדי.
You are never fully dressed without a smile

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #8 

big007 כתב:האם מישהו יודע מה עם חברת HOT בקשר לשידור המונדיאל?
מפני לפי מה שאתם מעלים פה אין סיכוי שYES תסכים להעביר את השידור גם לHOT.
תקנו אותי אם אני טועה??
...
לפי הפרסומים, גם HOT ישדרו את המונדיאל ב-HD.
אין שום קשר בין YES ו-HOT, מי שעשה את העסקה זה רשות השידור, YES לא צריכים ולא אמורים להעביר כלום ל-HOT.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #9 

עד כמה שקראתי באחת הכתבות שפורסמו - גם yes נושאת בעלות מסוימת של זכויות השידור. ברור שהיא תרוויח יותר מאשר תפסיד - אחרת היא לא הייתה עושה את העסקה הזו.
כמו שציינתי בשרשור אחר - yes היא זו שנותנת את השירות ולא נכפה עליה לשדר כי היא יכולה. ההיפך הוא הנכון. היא יכולה ובגלל שהיא רואה בכך רווח כלכלי טהור היא מאפשרת ללקוחות ה- HD שלה או לאלה שיצטרפו ל- HD לצפות במשחקי המונדיאל ללא תשלום נוסף (מעבר לתשלום על הציוד, כאשר ברור שמי שכבר מנוי על שירותי ה- HD לא ישלם תשלום נוסף) וזאת לפי ההסכם מול רשות השידור. אף אחד לא יכול להגיד להם לתת את הציוד לקליטת שידורי HD שלהם בחינם - זה לא חוקי לדרוש דבר שכזה מחברה עסקית. ובנוסף, לא הגיוני ואפילו לא חוקי לבקש מהם לפתוח הצפנה על ערוץ במשיב שהם חוכרים אותו מחלל תקשורת ומשלמים עליו כסף. מעבר לכך, השידור עצמו יהיה ללא תשלום נוסף למי שיחזיק ממיר HD.

מבחינת העברת השידור ל- HOT שציינו פה: אם ישנו שידור שמועבר דרך פיד לוויני ו- HOT רכשה זכויות על התוכן המועבר בפיד - yes חייבת לקלוט את הפיד ולהעבירו ל- HOT.
נערך לאחרונה על ידי smallville4r ב 22/04/2010 16:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

shed,

העניין הוא שערוץ 1 לא ממש יכול למכור את הזכויות (הם הציעו, יס והוט אמרו שהם לא מעוניינים), כך שהם מקבלים את זה בחינם רק בגלל שהם סירבו לשלם על זה כסף...

אם הרשות היתה במצב כלכלי מעט יותר טוב, הם היו יכולים לעשות RELAY ולאפשר לכל מי שהם רוצים לקבל את זה. בפועל זה לא פרקטי בגלל שהם בור שחור כלכלי.

omrig
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

אם מישהו חושב שערוץ 1 פשוט נתן לYES את הזכות לשדר את המשחקים ב-HD אז הוא טועה...
ערוץ 1 מכר את הזכויות שידור לYES (וכנראה גם להוט בקרוב) כחלק משירות לציבור אבל קודם כחלק מתוכנית ההבראה של הערוץ הציבורי היחידי פה במדינה.
וכמו שאמרו קודמי, מכיוון שלYES יש הוצאות רבות גם על הפן הטכני וגם על זכויות היוצרים אין שום סיבה שבעולם שמי שלא מממן את יס יהנה משידורים אלו דרך התשתית של החברה.

תלונה קנטרנית וכל כך אופינית לישראלים שכבר שכחו שלפני 4 שנים גם באיכות SD אי אפשר היה לראות את המשחקים בלי לשלם 300 ש"ח לצ'ארלטון...

juv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
שם מלא: יובל אינדיצקי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

העניין כאן הוא קצת אחר, אם יורשה לי.
רשות השידור קנתה חבילת זכויות הכוללות SD ו-HD עבור X כסף. הכסף הזה שלנו, של כל מי שיש לו טלוויזיה ללא קשר האם הוא לקוח של יס או של הוט.
אם הרשות יודעת שהיא לא יכולה לשדר ב-HD, בבקשה שתקנה רק זכויות ל-SD ותחסוך את הכסף של כולנו ואולי תשאיר למאבק בין יס להוט את הזכויות ל-HD. אבל החכמים ברשות השידור מן הסתם קיוו למכור בכסף את הזכויות ל-HD ולהחזיר חלק מההשקעה - מה שלא קורה.
במילים אחרות, בעזרת כסף מכולנו רשות השידור מסבסדת עבור חלק לא גדול מהאוכלוסיה שידורי HD (או בעצם משלמת ליס ולהוט) וזה מצב מעוות.

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #13 

juv כתב:העניין כאן הוא קצת אחר, אם יורשה לי.
רשות השידור קנתה חבילת זכויות הכוללות SD ו-HD עבור X כסף. הכסף הזה שלנו, של כל מי שיש לו טלוויזיה ללא קשר האם הוא לקוח של יס או של הוט.
אם הרשות יודעת שהיא לא יכולה לשדר ב-HD, בבקשה שתקנה רק זכויות ל-SD ותחסוך את הכסף של כולנו ואולי תשאיר למאבק בין יס להוט את הזכויות ל-HD. אבל החכמים ברשות השידור מן הסתם קיוו למכור בכסף את הזכויות ל-HD ולהחזיר חלק מההשקעה - מה שלא קורה.
במילים אחרות, בעזרת כסף מכולנו רשות השידור מסבסדת עבור חלק לא גדול מהאוכלוסיה שידורי HD (או בעצם משלמת ליס ולהוט) וזה מצב מעוות.
...
אתה טועה. מה ש-yes ו - hot ישלמו לרשות השידור על ה - HD יכסה את כל עלויות רכישת הזכויות של רשות השידור, ככה שהיא תצא ברווח. כלומר, אתה ואני כמשלמי אגרה לא מימנו את המונדיאל ולו בסנט אחד.

juv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
שם מלא: יובל אינדיצקי
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #14 

amir073 כתב:
juv כתב:העניין כאן הוא קצת אחר, אם יורשה לי.
...
אתה טועה. מה ש-yes ו - hot ישלמו לרשות השידור על ה - HD יכסה את כל עלויות רכישת הזכויות של רשות השידור, ככה שהיא תצא ברווח. כלומר, אתה ואני כמשלמי אגרה לא מימנו את המונדיאל ולו בסנט אחד.
...
אתה צודק ואני טעיתי - הזכויות נמכרות ע"י הערוץ הראשון ולא ניתנו בחינם, אולם עדיין -

http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 0100215_24

הצפי הוא שההכנסות ממכירת הזכויות לא יכסו את עלות הפקת ה-HD לערוץ ה-1 ולכן זהו סבסוד (שמקדם) עסקים פרטיים בעזרת כספי ציבור. למה?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #15 

amir,
אני לא יודע אם אתה צודק ואכן יס שילמה עבור זכויות השידור (וכמה היא שילמה). עד כמה שאני יודע, ועל פי ההודעה של עופר (שכנראה יודע יותר טוב) נראה שיס לא שילמה על זכויות השידור.

נוצר כאן מצב די דבילי מצד הערוץ הראשון: הוא קנה זכויות שידור ב-HD, למרות שהוא לא מסוגל לעשות איתן כלום. למעשה, לערוץ הראשון יש ביד מוצר שהוא "חייב למכור", והחבר'ה ביס (והוט) לא ממש מפגרים, הם ידעו את זה טוב מאוד.

בקיצור: מכיוון שאחרי הכל מדובר בכספי משלם המיסים, הייתי שמח מאוד לראות את עקרון השקיפות כאן, ושהערוץ הראשון יפרסם בדיוק כמה הוא שילם עבור זכויות השידור, ובאילו תנאים הוא מכר אותן.
You are never fully dressed without a smile

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

אני לא מודע לשום כסף שעבר ידיים. זה תאורטית אפשרי בהחלט שהם פשוט שמרו את הפרט הזה לעצמם, וזו גם יכולה להיות הסיבה ש-YES כרגע מתוכננים לשדר את זה בעוד שבהוט לא נסגר הנושא הזה עדיין.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #17 

בשיא הרצינות עכשיו : יש מצב להגיש בג"ץ על זה ?
כי זה באמת לא הוגן , בן אדם שמשלם אגרה כמו כולם, אז הוא זכאי לקבל את ערוץ ה- HD הזה בלי שום קשר ל- YES או ל- HOT.

eladgrs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #18 

קודם כל אני הוא בעל הצלחת שפנה ל YNET והסביר להם את העניין... :)

1. לפי מה שאני יודע YES קיבלה במחיר מצחיק (עלות) את שידור ה- HD (ואל תשכחו שהמפיץ הרשה רק לרשות השידור להתמודד על המכרז בגלל השידור הפתוח).

2. גם אם רשות השידור מכרה את הזכויות הרי שזה מנוגד לחוק (ובדקתי את חוק רשות השידור) אין שם מילה על
הפצה של תכנים ומכאן שאין לה את הסמכות לוותר על תכנים שנרכשו על ידה שלא על מנת לשדר לכלל הציבור.

3. נכון רשות השידור פעלה בהגיון ואפשרה ללקוחות החברות המסחריות גישה לשידורי ה - HD, אך לעומת זאת נכשלה בישום ובדרישה לפתוח באמת את השידור (כלומר לוותר על ההצפנה).

4. בכל מקרה ראוי יהיה שרשות השידור תפרסם כמה כסף קיבלה מ - YES עבור השידור (להזכירכם מדובר בחברה ממשלתית) שאמורה להיות שקופה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

בג"ץ?!

לא הגזמת בכלל...

הוא מקבל את השידור, HD לא נמצא בכלל ברשימת השירותים של הרשות.

תביעות ודברים כאלה, במקרה הטוב ביותר יגרמו ליס פשוט לרדת מהשידור ויהיו רק שידורים ב-SD.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #20 

כל מי שמסנגר על ההחלטה הזאת שיסביר לי איך BBC HD משדר חופשי לכולם (סתם דוגמא, הכוונה גם לערוצים חופשיים במדינות אחרות)

ואצלנו ערוץ 1 HD ישדר רק למנויי טלוויזיה בתשלום

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”