הסבר על שילוב רמקולים ומגבר.... עזרה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הכי טוב זה לקחת את הרסיבר וללכת ולשמוע אותו עם הרמקולים (אלא אם תמצא חנות שתביא לך לשמוע בבית את שני הרמקולים הללו - שזו גם אפשרות)
אני חושב שאתה בכיוון הלא נכון. אין הגיון בשידוך כזה של רמקולים מאוד יקרים ורסיבר מיושן ברמת כניסה. אתה לא תנצל 50 אחוז מהיכולת שלהם, לא חבל על הכסף? אם יש לך תקציב של 10000 ש"ח +- הדבר הנכון לעשות הוא לחלק אותו לרסיבר יותר טוב ולרמקולים טובים.
העצה שלי היא:
http://www.amnonsound.co.il/?categoryId=1200&itemId=433
http://www.amnonsound.co.il/?categoryId=1200&itemId=437
http://www.netoneto.co.il/PersonalProdu ... 06&aff=Zap
התוצאה של השידוך הזה תיהיה הרבה יותר טובה ממה שאתה מתכוון לעשות, גם שידרגתה את הרסיבר (קפיצת מדרגה מאוד משמעותית) וגם יהיו לך רמקולים שהם בסיכום הכללי (ובהתחשב במחיר) נחשבים לדיל טוב יותר מהרמקולים שאתה שוקל לקנות ואני בכל אופן מאוד ממליץ לך ולכל מי ששוקל לקנות רמקולים עד 10000 ש"ח לבדוק אותם.
העצה שלי היא:
http://www.amnonsound.co.il/?categoryId=1200&itemId=433
http://www.amnonsound.co.il/?categoryId=1200&itemId=437
http://www.netoneto.co.il/PersonalProdu ... 06&aff=Zap
התוצאה של השידוך הזה תיהיה הרבה יותר טובה ממה שאתה מתכוון לעשות, גם שידרגתה את הרסיבר (קפיצת מדרגה מאוד משמעותית) וגם יהיו לך רמקולים שהם בסיכום הכללי (ובהתחשב במחיר) נחשבים לדיל טוב יותר מהרמקולים שאתה שוקל לקנות ואני בכל אופן מאוד ממליץ לך ולכל מי ששוקל לקנות רמקולים עד 10000 ש"ח לבדוק אותם.
עם הסט אפ הנכון הB&W ישמעו טוב ועם הסט אפ הלא נכון הם ישמעו גרוע ובזה אני מסכים איתך אבל זה לא אומר שהם לא רמקולים טובים, זה אומר שצריך להתאים את המערכת לרמקולים (NAD, אונקיו , קיימברידג אודיו וכדומה יעבדו איתו מצויין בעוד שדנון, מרנץ, ימאהה וכדומה יחזקו את הבהירות שכבר קיימת ברמקול ויגרמו לכאבי אוזניים).nati20010 כתב:בוקר טוב אני חושב עדיף פוקל כי אחרת עם הb&w אתה תפסיק לשמוע מוזיקה וחבלאבל יש גם יד שניה משהו טוב אני ראיתי מה דעתך ?
...
zeev78 כתב:אני חושב שאתה בכיוון הלא נכון. אין הגיון בשידוך כזה של רמקולים מאוד יקרים ורסיבר מיושן ברמת כניסה. אתה לא תנצל 50 אחוז מהיכולת שלהם, לא חבל על הכסף? אם יש לך תקציב של 10000 ש"ח +- הדבר הנכון לעשות הוא לחלק אותו לרסיבר יותר טוב ולרמקולים טובים.....
קראתי בפורום בכל מיני הודעות על יכולת ניצול של הרמקולים ועל התאמת המגבר לרמקולים, מה שלא מובן לי זה מהם המאפיינים של מגבר ברגע שאני רוצה להתאים אותם לרמקולים מסויימים (אני שם בצד לרגע את אלמנט ההאזנה האישית שהוא הכי חשוב לטעמי) ?
האם זה קשור רק להספק עבור כל ערוץ ?
שכחתי לציין שהרמקולים והמגבר הם לצורך ק"ב + מוסיקה
לגבי יד שנייה - לא בעניין ,אין לי את הידע לדעת אם הרמקולים במצב טוב או לא
עדיף שהרמקולים יהיו נצילים (DB) וככול שהעכבה שלהם (רצויי מינימום 6 אוהם כי אחרת תצטרך להשקיע הרבה יותר כסף על הגברה בשביל לקבל יותר עוצמה ובו זמנית גם איכות) תיהיה יותר גבוהה למגבר/רסיבר יהיה יותר קל לדחוף אותם, אם תחבר למגבר חלש יחסית רמקולים לא נצילים עם התנגדות נמוכה הוא כל הזמן יכבה לך אם יש לו מנגנון הגנה בפני עומסים לא רצויים ויהיו לך כל הזמן קליקים בסאונד שבטווח הארוך יהרסו את הטוויטרים. כמו כן רצויי שהרמקול יתאים לעוצמה המקסימלית של המגבר למקרה שתחליט להתפרע כדי לא לגרום לו נזק (רצויי שהרמקול יהיה מסוגל לעמוד בעוצמות טיפה יותר גבוהות ממה שהמגבר/רסיבר מוציא).
כן סאט אפ לא סאט אפ
סליחה כמו שאמרתי קודם הוא לא הולך לזרוק כסף . כי כדי שהוא יהנה מאותה חברה שהוא אמר הוא יצטרך להשקיע המון . וחבל הם לא רמקולים נצילים וזאת הבעיה וגם לא משהו אז אל תתבלבל ואל תבלבל עדיף שילך ויקשיב ויאזין לגוון אמיתי יותר שהוא הגוון הצרפתי תרתי משמעzeev78 כתב:עם הסט אפ הנכון הB&W ישמעו טוב ועם הסט אפ הלא נכון הם ישמעו גרוע ובזה אני מסכים איתך אבל זה לא אומר שהם לא רמקולים טובים, זה אומר שצריך להתאים את המערכת לרמקולים (NAD, אונקיו , קיימברידג אודיו וכדומה יעבדו איתו מצויין בעוד שדנון, מרנץ, ימאהה וכדומה יחזקו את הבהירות שכבר קיימת ברמקול ויגרמו לכאבי אוזניים).nati20010 כתב:בוקר טוב אני חושב עדיף פוקל כי אחרת עם הb&w אתה תפסיק לשמוע מוזיקה וחבלאבל יש גם יד שניה משהו טוב אני ראיתי מה דעתך ?
......
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
רכבתי על השרשור עם שאלה רגע. באתר וויז ביי ממליצים לקנות רמקולים בעלי הספק נמוך יותר מזה של הרסיבר:
"כמו כן, הקפידו שהספק הרמקולים יהיה שווה להספק של המגבר או קטן ממנו. חשוב לדעת כי דווקא מגבר בעל הספק נמוך מהרמקול עלול לגרום נזק לרמקול." לא עכשיו, ולא בעבר המשפט הזה נשמע לי הגיוני. מה דעתכם בנושא?
אגב, לי יש רמקולים עם נצילות של 4 אוהם ו-90 DB בהגדרות אוניברסליות - עד כמה נצילים הם נחשבים? הם יעבדו בשבועיים הקרובים עם סנסוי R7, אבל אח"כ יתחברו לאונקיו 308 שמחזיק מפרט של 100 וואט RMS על 8 אוהם. אמור להיות בסדר או בעייתי?
"כמו כן, הקפידו שהספק הרמקולים יהיה שווה להספק של המגבר או קטן ממנו. חשוב לדעת כי דווקא מגבר בעל הספק נמוך מהרמקול עלול לגרום נזק לרמקול." לא עכשיו, ולא בעבר המשפט הזה נשמע לי הגיוני. מה דעתכם בנושא?
אגב, לי יש רמקולים עם נצילות של 4 אוהם ו-90 DB בהגדרות אוניברסליות - עד כמה נצילים הם נחשבים? הם יעבדו בשבועיים הקרובים עם סנסוי R7, אבל אח"כ יתחברו לאונקיו 308 שמחזיק מפרט של 100 וואט RMS על 8 אוהם. אמור להיות בסדר או בעייתי?
Re: כן סאט אפ לא סאט אפ
nati20010 כתב:סליחה כמו שאמרתי קודם הוא לא הולך לזרוק כסף . כי כדי שהוא יהנה מאותה חברה שהוא אמר הוא יצטרך להשקיע המון . וחבל הם לא רמקולים נצילים וזאת הבעיה וגם לא משהו אז אל תתבלבל ואל תבלבל עדיף שילך ויקשיב ויאזין לגוון אמיתי יותר שהוא הגוון הצרפתי תרתי משמעzeev78 כתב:עם הסט אפ הנכון הB&W ישמעו טוב ועם הסט אפ הלא נכון הם ישמעו גרוע ובזה אני מסכים איתך אבל זה לא אומר שהם לא רמקולים טובים, זה אומר שצריך להתאים את המערכת לרמקולים (NAD, אונקיו , קיימברידג אודיו וכדומה יעבדו איתו מצויין בעוד שדנון, מרנץ, ימאהה וכדומה יחזקו את הבהירות שכבר קיימת ברמקול ויגרמו לכאבי אוזניים).nati20010 כתב:בוקר טוב אני חושב עדיף פוקל כי אחרת עם הb&w אתה תפסיק לשמוע מוזיקה וחבלאבל יש גם יד שניה משהו טוב אני ראיתי מה דעתך ?
.........
90 דציבלים זה מספר מאוד מכובד (בהנחה שהוא נכון) ועל כן מדובר ברמקול נציל, הבעיה היא בעכבה הנמוכה שיכולה לגרום לרסיבר שאינו מתוכנן להתמודד איתה לבעיות ולקיצור תוחלת החיים שלו. הסימפטומים של התופעה הזו הם קליפים וניתוקים אם יש מנגנון הגנה שבלעדיו הרסיבר יהפך למעמד לעציץ מהר מאוד. אני לא בטוח לגבי הסאנסויי אבל עם האונקיו לא צריכה להיות בעיה.ran_carney כתב:רכבתי על השרשור עם שאלה רגע. באתר וויז ביי ממליצים לקנות רמקולים בעלי הספק נמוך יותר מזה של הרסיבר:
אגב, לי יש רמקולים עם נצילות של 4 אוהם ו-90 DB בהגדרות אוניברסליות - עד כמה נצילים הם נחשבים? הם יעבדו בשבועיים הקרובים עם סנסוי R7, אבל אח"כ יתחברו לאונקיו 308 שמחזיק מפרט של 100 וואט RMS על 8 אוהם. אמור להיות בסדר או בעייתי?...
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
הבנתי. קודם כל, הנתונים נכונים במאה אחוז. נבדקו גם באתר וגם על הרמקולים עצמם. celestion c3. במידה ואשמע ברמה נורמלית, הרסיבר עלול עדיין להפוך לעציץ תוך השבועיים? או שאוכל להשתמש בו עד הגעת הרסיבר החדש?
אשמח אגב להתייחסות לשאלה בנוגע להמלצה של וויז ביי. מעניין אותי מה עומד מאחוריה.
אשמח אגב להתייחסות לשאלה בנוגע להמלצה של וויז ביי. מעניין אותי מה עומד מאחוריה.
הבעיה היא לא רק ברסיבר אלא גם ברמקולים, הקליקים יכולים לגרום נזק לטוויטר של הרמקול. שישרף הסאנסויי אבל לא חבל על הרמקוליםran_carney כתב:הבנתי. קודם כל, הנתונים נכונים במאה אחוז. נבדקו גם באתר וגם על הרמקולים עצמם. celestion c3. במידה ואשמע ברמה נורמלית, הרסיבר עלול עדיין להפוך לעציץ תוך השבועיים? או שאוכל להשתמש בו עד הגעת הרסיבר החדש?
אשמח אגב להתייחסות לשאלה בנוגע להמלצה של וויז ביי. מעניין אותי מה עומד מאחוריה....