הסבר על שילוב רמקולים ומגבר.... עזרה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
assaf23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 486
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני מעוניין לשדרג את הרמקולים שלי לרמקולים חדשים,
בשלב זה אני מתלבט בין פוקל 726 לבין b&w 683.

ברשותי מגבר ימאהה Rxv463 , האם מתאים לרמקולים הנ"ל ?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

הכי טוב זה לקחת את הרסיבר וללכת ולשמוע אותו עם הרמקולים (אלא אם תמצא חנות שתביא לך לשמוע בבית את שני הרמקולים הללו - שזו גם אפשרות)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #3 

אני חושב שאתה בכיוון הלא נכון. אין הגיון בשידוך כזה של רמקולים מאוד יקרים ורסיבר מיושן ברמת כניסה. אתה לא תנצל 50 אחוז מהיכולת שלהם, לא חבל על הכסף? אם יש לך תקציב של 10000 ש"ח +- הדבר הנכון לעשות הוא לחלק אותו לרסיבר יותר טוב ולרמקולים טובים.
העצה שלי היא:
http://www.amnonsound.co.il/?categoryId=1200&itemId=433
http://www.amnonsound.co.il/?categoryId=1200&itemId=437
http://www.netoneto.co.il/PersonalProdu ... 06&aff=Zap

התוצאה של השידוך הזה תיהיה הרבה יותר טובה ממה שאתה מתכוון לעשות, גם שידרגתה את הרסיבר (קפיצת מדרגה מאוד משמעותית) וגם יהיו לך רמקולים שהם בסיכום הכללי (ובהתחשב במחיר) נחשבים לדיל טוב יותר מהרמקולים שאתה שוקל לקנות ואני בכל אופן מאוד ממליץ לך ולכל מי ששוקל לקנות רמקולים עד 10000 ש"ח לבדוק אותם.

nati20010
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

בוקר טוב אני חושב עדיף פוקל כי אחרת עם הb&w אתה תפסיק לשמוע מוזיקה וחבל :cry: אבל יש גם יד שניה משהו טוב אני ראיתי מה דעתך ? (Y)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

nati20010 כתב:בוקר טוב אני חושב עדיף פוקל כי אחרת עם הb&w אתה תפסיק לשמוע מוזיקה וחבל :cry: אבל יש גם יד שניה משהו טוב אני ראיתי מה דעתך ? (Y)
...
עם הסט אפ הנכון הB&W ישמעו טוב ועם הסט אפ הלא נכון הם ישמעו גרוע ובזה אני מסכים איתך אבל זה לא אומר שהם לא רמקולים טובים, זה אומר שצריך להתאים את המערכת לרמקולים (NAD, אונקיו , קיימברידג אודיו וכדומה יעבדו איתו מצויין בעוד שדנון, מרנץ, ימאהה וכדומה יחזקו את הבהירות שכבר קיימת ברמקול ויגרמו לכאבי אוזניים).

assaf23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 486
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

zeev78 כתב:אני חושב שאתה בכיוון הלא נכון. אין הגיון בשידוך כזה של רמקולים מאוד יקרים ורסיבר מיושן ברמת כניסה. אתה לא תנצל 50 אחוז מהיכולת שלהם, לא חבל על הכסף? אם יש לך תקציב של 10000 ש"ח +- הדבר הנכון לעשות הוא לחלק אותו לרסיבר יותר טוב ולרמקולים טובים..
...

קראתי בפורום בכל מיני הודעות על יכולת ניצול של הרמקולים ועל התאמת המגבר לרמקולים, מה שלא מובן לי זה מהם המאפיינים של מגבר ברגע שאני רוצה להתאים אותם לרמקולים מסויימים (אני שם בצד לרגע את אלמנט ההאזנה האישית שהוא הכי חשוב לטעמי) ?

האם זה קשור רק להספק עבור כל ערוץ ?

שכחתי לציין שהרמקולים והמגבר הם לצורך ק"ב + מוסיקה

לגבי יד שנייה - לא בעניין ,אין לי את הידע לדעת אם הרמקולים במצב טוב או לא

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

עדיף שהרמקולים יהיו נצילים (DB) וככול שהעכבה שלהם (רצויי מינימום 6 אוהם כי אחרת תצטרך להשקיע הרבה יותר כסף על הגברה בשביל לקבל יותר עוצמה ובו זמנית גם איכות) תיהיה יותר גבוהה למגבר/רסיבר יהיה יותר קל לדחוף אותם, אם תחבר למגבר חלש יחסית רמקולים לא נצילים עם התנגדות נמוכה הוא כל הזמן יכבה לך אם יש לו מנגנון הגנה בפני עומסים לא רצויים ויהיו לך כל הזמן קליקים בסאונד שבטווח הארוך יהרסו את הטוויטרים. כמו כן רצויי שהרמקול יתאים לעוצמה המקסימלית של המגבר למקרה שתחליט להתפרע כדי לא לגרום לו נזק (רצויי שהרמקול יהיה מסוגל לעמוד בעוצמות טיפה יותר גבוהות ממה שהמגבר/רסיבר מוציא).

nati20010
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

כן סאט אפ לא סאט אפ

שליחה #8 

zeev78 כתב:
nati20010 כתב:בוקר טוב אני חושב עדיף פוקל כי אחרת עם הb&w אתה תפסיק לשמוע מוזיקה וחבל :cry: אבל יש גם יד שניה משהו טוב אני ראיתי מה דעתך ? (Y)
...
עם הסט אפ הנכון הB&W ישמעו טוב ועם הסט אפ הלא נכון הם ישמעו גרוע ובזה אני מסכים איתך אבל זה לא אומר שהם לא רמקולים טובים, זה אומר שצריך להתאים את המערכת לרמקולים (NAD, אונקיו , קיימברידג אודיו וכדומה יעבדו איתו מצויין בעוד שדנון, מרנץ, ימאהה וכדומה יחזקו את הבהירות שכבר קיימת ברמקול ויגרמו לכאבי אוזניים).
...
סליחה כמו שאמרתי קודם הוא לא הולך לזרוק כסף . כי כדי שהוא יהנה מאותה חברה שהוא אמר הוא יצטרך להשקיע המון . וחבל הם לא רמקולים נצילים וזאת הבעיה וגם לא משהו אז אל תתבלבל ואל תבלבל עדיף שילך ויקשיב ויאזין לגוון אמיתי יותר שהוא הגוון הצרפתי תרתי משמע (Y)

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #9 

רכבתי על השרשור עם שאלה רגע. באתר וויז ביי ממליצים לקנות רמקולים בעלי הספק נמוך יותר מזה של הרסיבר:
"כמו כן, הקפידו שהספק הרמקולים יהיה שווה להספק של המגבר או קטן ממנו. חשוב לדעת כי דווקא מגבר בעל הספק נמוך מהרמקול עלול לגרום נזק לרמקול." לא עכשיו, ולא בעבר המשפט הזה נשמע לי הגיוני. מה דעתכם בנושא?

אגב, לי יש רמקולים עם נצילות של 4 אוהם ו-90 DB בהגדרות אוניברסליות - עד כמה נצילים הם נחשבים? הם יעבדו בשבועיים הקרובים עם סנסוי R7, אבל אח"כ יתחברו לאונקיו 308 שמחזיק מפרט של 100 וואט RMS על 8 אוהם. אמור להיות בסדר או בעייתי?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: כן סאט אפ לא סאט אפ

שליחה #10 

nati20010 כתב:
zeev78 כתב:
...
...
סליחה כמו שאמרתי קודם הוא לא הולך לזרוק כסף . כי כדי שהוא יהנה מאותה חברה שהוא אמר הוא יצטרך להשקיע המון . וחבל הם לא רמקולים נצילים וזאת הבעיה וגם לא משהו אז אל תתבלבל ואל תבלבל עדיף שילך ויקשיב ויאזין לגוון אמיתי יותר שהוא הגוון הצרפתי תרתי משמע (Y)
...
:-\

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

ran_carney כתב:רכבתי על השרשור עם שאלה רגע. באתר וויז ביי ממליצים לקנות רמקולים בעלי הספק נמוך יותר מזה של הרסיבר:
"כמו כן, הקפידו שהספק הרמקולים יהיה שווה להספק של המגבר או קטן ממנו. חשוב לדעת כי דווקא מגבר בעל הספק נמוך מהרמקול עלול לגרום נזק לרמקול." לא עכשיו, ולא בעבר המשפט הזה נשמע לי הגיוני. מה דעתכם בנושא?

אגב, לי יש רמקולים עם נצילות של 4 אוהם ו-90 DB בהגדרות אוניברסליות - עד כמה נצילים הם נחשבים? הם יעבדו בשבועיים הקרובים עם סנסוי R7, אבל אח"כ יתחברו לאונקיו 308 שמחזיק מפרט של 100 וואט RMS על 8 אוהם. אמור להיות בסדר או בעייתי?
...
90 דציבלים זה מספר מאוד מכובד (בהנחה שהוא נכון) ועל כן מדובר ברמקול נציל, הבעיה היא בעכבה הנמוכה שיכולה לגרום לרסיבר שאינו מתוכנן להתמודד איתה לבעיות ולקיצור תוחלת החיים שלו. הסימפטומים של התופעה הזו הם קליפים וניתוקים אם יש מנגנון הגנה שבלעדיו הרסיבר יהפך למעמד לעציץ מהר מאוד. אני לא בטוח לגבי הסאנסויי אבל עם האונקיו לא צריכה להיות בעיה.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #12 

הבנתי. קודם כל, הנתונים נכונים במאה אחוז. נבדקו גם באתר וגם על הרמקולים עצמם. celestion c3. במידה ואשמע ברמה נורמלית, הרסיבר עלול עדיין להפוך לעציץ תוך השבועיים? או שאוכל להשתמש בו עד הגעת הרסיבר החדש?

אשמח אגב להתייחסות לשאלה בנוגע להמלצה של וויז ביי. מעניין אותי מה עומד מאחוריה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

ran_carney כתב:הבנתי. קודם כל, הנתונים נכונים במאה אחוז. נבדקו גם באתר וגם על הרמקולים עצמם. celestion c3. במידה ואשמע ברמה נורמלית, הרסיבר עלול עדיין להפוך לעציץ תוך השבועיים? או שאוכל להשתמש בו עד הגעת הרסיבר החדש?

אשמח אגב להתייחסות לשאלה בנוגע להמלצה של וויז ביי. מעניין אותי מה עומד מאחוריה.
...
הבעיה היא לא רק ברסיבר אלא גם ברמקולים, הקליקים יכולים לגרום נזק לטוויטר של הרמקול. שישרף הסאנסויי אבל לא חבל על הרמקולים :wink: . העצה שלי היא שתשמע מוזיקה בעוצמה נמוכה ואם יש סימנים כלשהם של מאמץ מצד הרסיבר (כפי שציינתי מקודם) תכבה אותו מיד ותחכה לרסיבר החדש.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”