נערך: בעיה במעבר הצליל לרמקולים. הוחלף המקום, רמקול אחד לא עובד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #1 

הרמקולים של הסלסטיון (C3) שנקנו אתמול נשמעו נהדר לפני הקניה, אבל כשחוברו בבית הם הפכו לבינוניים להחריד. חוברו לסנסוי R7, עד להגעת האונקיו 308 בעוד שבועיים. ניגון הסרטים ושמיעת המוזיקה בוצעו בנגן דיוידי מדבקה ישן של פוג'יקום. הרסיבר יחובר דיגיטלית למחשב, בו גם נמצא מאגר הסרטים והמוזיקה. כרטיס הקול, שיקנה היום על ידי חבר בארה"ב ויגיע בשבוע הבא הוא EMU 1212.  
כרגע, פשוט נוראי לשמוע עד כמה הסטורם הטעו אותי. רק עכשיו אני מצליח להבין את הסטנדרט שדובר עליו.
מה האפשרויות שלי?
נערך לאחרונה על ידי ran_carney ב 21/04/2010 22:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

et-phone-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 473
נתן תודות: 212 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #2 

אני הייתי מחכה לרסיבר ורק לאחר מכן בודק מה בדיוק חסר לי.מי יודע ,אולי תגלה שהרסיבר נותן תוצאה מספקת?

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תוצאה מספקת איך בדיוק? הרסיבר יודע לנגן את האות שהוא מקבל, אבל כדי לקבל את האות הוא צריך לעבוד עם איזשהו נגן דיסקים. בין אם זה המחשב, DVD או נגן ייעודי. כמובן שאשמח לגלות שאני יכול להסתפק בסידי של המחשב נכון לעכשיו, אבל אם אאלץ לקנות DVD - סו בי איט.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #4 

הנגן הכי טוב שתוכל לקנות לדעתי עם תוצאה סבירה בסטריאו מבלי לקחת משכנתא: http://www.getit.co.il/Prod/55975/

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני רואה שזה רק מחיר פתיחה.. הממ.
אנסח את עצמי שוב. אני מעדיף לתת קדימות לשדרוג הרמקולים לפני שאשדרג את הנגן. האם המחשב יעשה את העבודה כמו שצריך עד אז, או שיהיה בעייתי? התוצר כרגע נוראי בכל רמה. אני פשוט לא יכול לשמוע מוזיקה.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #6 

ran_carney כתב:אני רואה שזה רק מחיר פתיחה.. הממ.
אנסח את עצמי שוב. אני מעדיף לתת קדימות לשדרוג הרמקולים לפני שאשדרג את הנגן. האם המחשב יעשה את העבודה כמו שצריך עד אז, או שיהיה בעייתי? התוצר כרגע נוראי בכל רמה. אני פשוט לא יכול לשמוע מוזיקה.
...
איך אתה רוצה בדיוק לשמוע טוב שהמגבר שלך זה איזה סאנסוי בינוני{וזה מחמאה}והDVD מדבקה?
לדעתי חכה לרסיבר אונקיו שצריך להגיע....חבר אותו דיגיטלית ואתה מסודר!
בקשר לכרטיס קול, גם לי יש את ה1212 והוא מעולה!!{נשמע ממש כמו נגן יקר}

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לא החמאתי ל-DVD מדבקה, וגם לא לסנסוי (למרות שאני מאמין שאם המוזיקה הייתה עוברת אנלוגית בין המחשב לרסיבר, התוצר היה הרבה יותר איכותי, בכל זאת). השאלה הייתה אם מרגע שאחבר את הרסיבר למחשב דיגיטלית, אוכל לשמוע את המוזיקה בצורה טובה ולא אצטרך לסבול את הצליל הנוראי והלא קרוב למציאות באף רמה הזה.

אגב, מעניין אותי, איך קורה מצב שברמקולי סטורם שמעתי כביכול "טוב יותר"? ברור לי שמעצם האיכות הרמקולים החדשים ישמיעו גם את הפאקים, אבל אני לא שומע עכשיו פאקים - אני שומע סאונד נוראי!

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #8 

ran_carney כתב:לא החמאתי ל-DVD מדבקה, וגם לא לסנסוי (למרות שאני מאמין שאם המוזיקה הייתה עוברת אנלוגית בין המחשב לרסיבר, התוצר היה הרבה יותר איכותי, בכל זאת). השאלה הייתה אם מרגע שאחבר את הרסיבר למחשב דיגיטלית, אוכל לשמוע את המוזיקה בצורה טובה ולא אצטרך לסבול את הצליל הנוראי והלא קרוב למציאות באף רמה הזה.

אגב, מעניין אותי, איך קורה מצב שברמקולי סטורם שמעתי כביכול "טוב יותר"? ברור לי שמעצם האיכות הרמקולים החדשים ישמיעו גם את הפאקים, אבל אני לא שומע עכשיו פאקים - אני שומע סאונד נוראי!
...

הסטורם נשמעו טוב יותר כי הם רמקולים מאוד מוגבלים מבחינת הסאונד ולכן לא שמעתה את המגבלות של המקור וההגברה, לאחר שהחלפתה את הרמקולים לדגם יותר מתקדם בכמה רמות כל המגרעות שלא שמעתה קודם נחשפו.
זה מה שקורה בד"כ שמשדרגים רכיב אחד בלבד מבלי להתחשב ברכיבים האחרים, המקור וההגברה הפכו להיות צוואר הבקבוק.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

zeev78 כתב:
ran_carney כתב:לא החמאתי ל-DVD מדבקה, וגם לא לסנסוי (למרות שאני מאמין שאם המוזיקה הייתה עוברת אנלוגית בין המחשב לרסיבר, התוצר היה הרבה יותר איכותי, בכל זאת). השאלה הייתה אם מרגע שאחבר את הרסיבר למחשב דיגיטלית, אוכל לשמוע את המוזיקה בצורה טובה ולא אצטרך לסבול את הצליל הנוראי והלא קרוב למציאות באף רמה הזה.

...

הסטורם נשמעו טוב יותר כי הם רמקולים מאוד מוגבלים מבחינת הסאונד ולכן לא שמעתה את המגבלות של המקור וההגברה, לאחר שהחלפתה את הרמקולים לדגם יותר מתקדם בכמה רמות כל המגרעות שלא שמעתה קודם נחשפו.
זה מה שקורה בד"כ שמשדרגים רכיב אחד בלבד מבלי להתחשב ברכיבים האחרים, המקור וההגברה הפכו להיות צוואר הבקבוק.
...
(Y) (Y)

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

קודם כל, כן התחשבתי. אני פשוט מחכה שההזמנה של האונקיו 308 תגיע :)

כלומר, אם בינתיים אשמע את המוזיקה דרך המחשב, בחיבור דיגיטלי אהיה בסדר?
אגב, שיניתי את מיקום הרמקולים עכשיו והתחילה בעיה. החיווט לא נותק מהרסיבר, אבל כן הוזז ומוקם מחדש. הבאלאנס עבד כמו שצריך במיקום הקודם, אבל עכשיו פתאום רק רמקול אחד מוציא סאונד, והשני מוציא אותו חלש מאוד. כשחיברתי את הרמקול שלא עבד כמו שצריך לכניסה של הרמקול הראשון, התחלפו הצדדים. בסנסוי יש אפשרות לחבר שני סטים של רמקולים. ניסיתי את שתי האפשרויות, הופיעה בדיוק אותה הבעיה. כרגע אני פשוט שומע רק מצד אחד. למישהו יש רעיון? אמנם רק שבועיים המתנה, אבל בכל זאת יהיה מבאס לשמוע רק מרמקול אחד..

Rainbow
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #11 

הרמקול הזה דורש הגברה חזקה מאוד.
מה שיש לך כרגע חלש מאוד ולא מסוגל להניע את הרמקולים.
לדעתי זאת היתה טעות ללכת על רמקולים לא נצילים במיוחד כאלו
שדורשים הגברה חזקה מאוד.
יתכן שאפילו האונקיו לא יספיק לך.
תקווה שכן.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אתה טועה, חביבי. הרמקולים מאוד נצילים. 90DB. אחד השיקולים הראשונים שלקחתי בחשבון בעת הקניה.

Rainbow
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #13 

ran_carney כתב:אתה טועה, חביבי. הרמקולים מאוד נצילים. 90DB. אחד השיקולים הראשונים שלקחתי בחשבון בעת הקניה.
...
לרמקולים יש עכבה של 4 אום.
יש לך מגבר חזק לעכבה שכזאת?

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

הממ. פה אתה כבר לוקח אותי למקום אחר. לא, אני מניח שהסנסוי לא בנוי לנצל את הרמקולים כראוי. הבנתי שהרמקול עבד עם מגברי מנורות, איך זה מסתדר עם הנצילות שלו שכביכול אמורה להיות גבוהה? האם זה קשור להפסקת העבודה של רמקול אחד? (שוב, כאמור, שני הרמקולים עובדים. כנראה שכניסה אחת פשוט לא עובדת כראוי) ואם זה המצב, האם שווה לי לנסות להחליף את הרסיבר באחד אחר? טווח מחיר של 1500-2000 ש"ח גג!

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

Rainbow כתב:הרמקול הזה דורש הגברה חזקה מאוד.
מה שיש לך כרגע חלש מאוד ולא מסוגל להניע את הרמקולים.
לדעתי זאת היתה טעות ללכת על רמקולים לא נצילים במיוחד כאלו
שדורשים הגברה חזקה מאוד.
יתכן שאפילו האונקיו לא יספיק לך.
תקווה שכן.
...
מכיר מישהו שיש לו את כל הסט הזה של סלישן,והוא מזיז אותם יפה מאד עם דנון{מהסדרות החלשות}

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

עד כמה חלשות? אשמח מאוד מאוד אם תוכל לבדוק את העניין הזה ולהרגיע את הפחד שריינבו הקים שמא עשיתי טעות בקניית הסט עם ההגברה שעומדת להיות לי.
למיטב זכרוני הסנסוי R7 עובד על 45 ואט, אין לי מושג על כמה אוהם. האונקיו עובד על 100 וואט ב-8 אוהם ו-65 וואט ב-6 אוהם.

אגב, בלי קשר, אשמח אם מישהו יודע להסביר לי את עניין הסאונד. רמקול אחד מוציא בעוצמות גבוהות, והשני עובד על צליל מאוד-מאוד-מאוד חלש.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

החלפתי חזרה בין הצדדים של המערכות (שוב מזכיר - יש לי אפשרות לחבר שני סטים של רמקולים ולבחור ביניהם) ועכשיו שני הרמקולים עובדים. מה שכן, הטרבל מאפשר לי לנטרל רק את היציאה שלא עבדה קודם (צד ימין), אבל צד שמאל ממשיך לעבוד באופן קבוע. מה הולך פה? יכול להיות שנגרם איזשהו נזק לרסיבר?

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

הדנון שיש לו זה 1801{70 וואט נקי לערוץ}
אני מציעה לך לחכות לרסיבר אונקיו שהזמנת....
אז תהיה יותר חכם.
סתם אתה נכנס לסרטים עכשיו:silly:
לדעתי שהאונקיו יזיז אותם לא רע.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

קודם כל, לחלוטין בסרטים. הלחץ נובע מתוך מחשבה להחליף את הרסיבר כל עוד אני יכול במידה והוא לא יעשה את העבודה כראוי. בכנות? במידה ולא תהיה בעיה עם הזזת הרמקולים, אני לא חושב שתהיה לי סיבה להחליף אותו בשנתיים הקרובות (במהלכן אני גם אמור להשלים את כל המערכת ואפילו לסיים את הלימודים. בדיוק בזמן לשדרוג :D ). ובכל זאת, אם אאלץ למתוח את התקציב אבל לא ליפול עם רסיבר שלא מזיז את הרמקולים..הממ..אני חושב שהעניין ברור.

אהההההההההה! :@

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”