שאלות על bi amping

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
snakebite פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, אני דיי חדש בכל הקטע של קולנוע בייתי הרמקולים שקניתי תומכים ב BI AMPING ושמעתי שזה יותר איכותי ואני רוצה לחבר אותם ככה, אבל אני קצת מבולבל... (רמקולים CAV DT2200 המקור הוא דרך מחשב - כרטיס קול XONAR HDAV1.3 DELUXE דרך HDMI של MONSTER לרסיבר CAMBRIDGE AUDIO 650R).

קודם כל אני יודע שאם מחברים רמקול ב BI AMPING ויש לו קרוס אובר פסיבי פנימי החיבור של BI AMPING עוקף את הקרוס אובר ומגביר את הסאב בנפרד ואת הטוויטר והמיד בנפרד.

אני יודע שיש 2 מושגים BI AMPING ו BI WIRING אבל אני לא יודע מתי משתמשים בזה ומתי בזה...??
אם אני מחבר את הרמקולים שלי דרך BI AMPING אני צריך לרכוש גם קרוס אובר חיצוני ??
שמתי לב שיש 2 סוגי כבלים של BI AMPING כאלה שיש להם 2 קונקטורים למגבר ו 4 לרמקול וכאלה שיש להם 4 למגבר ו4 לרמקול . מתי משתמשים בכל אחד מהם??
על איזה כבל אתם ממליצים ל BI AMPING ??? מותג הכוונה.... (עד 100 $ ).

בתודה
עידו

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

Bi wiring - חיבור שני זוגות הכניסות בנפרד לאותן שתי היציאות ברסיבר (ולזה גם מיועד כבל 2-->4).
Bi Amping - שימוש ביציאות יעודיות ברסיבר / מגבר כדי לחבר את המיד/טויטר לערוץ הגברה אחד, ואת הוופר לערוץ הגברה אחר (לזה מיועד כבל 4-->4, או שני כבלים רגילים המשמשים בנפרד).

אתה לא צריך קרוס חיצוני, רק לחבר בהתאם להגדרות המגבר שלך ליציאות המתאימות ולנתק את הגשרים (Bridge) בין הכניסות ברמקולים.

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

CANARE

שליחה #3 

אני קניתי כבלים של CANARE, דגם 4S11
נראה כבל איכותי ולא יקר מידי,מצוין לBIAMP
איזור 50$ ל7 מטר(20 feet)
אני לא מבין גדול,אז תצטרך לקבל דיעות נוספות אם הכבל הזה באמת איכותי,לפחות למחירו,אבל הוא עושה רושם טוב

Zerakul
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30

שליחה #4 

העם הסאונד שונה בחיבור רגיל ו BIAMPING???

snakebite פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39

גשרים??

שליחה #5 

מה הכוונה לנתק את הגשרים ברמקולים?? מה זה הגשרים? אני צריך לפתוח את הרמקול? זה קשור לקרוס אובר הפנימי של הרמקול??

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

תסתכל מאחור על החיבורים...

שליחה #6 

רמקול שמאפשר חיבור BIAMP יש לו שני זוגות חיבורים לכבלים מאחור.
הרמקול מגיע בדרך כלל כאשר שני הזוגות מחוברים בינהם בפלטה/פס מתכת...קרי גשר ואזי מיועד לחיבור רגיל (כי יש "מגע" בין שני הזוגות,חיבור לאחד מעביר אות לשניהם)...כדי לחבר BIAMP עליך להסיר את הפלטה (פתיחת הברגות חיבורי הכבלים על הסוף ושליפה) ואז אפשר לחבר בנפרד

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #7 

אם החיבור נעשה לאותה הכניסה, מה בעצם נותן הבי-ווירינג?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #8 

ran_carney כתב:אם החיבור נעשה לאותה הכניסה, מה בעצם נותן הבי-ווירינג?
...
שאלה מצוינת - תשאל את אלו שעשו את זה...

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

ran_carney כתב:אם החיבור נעשה לאותה הכניסה, מה בעצם נותן הבי-ווירינג?
...
חיבור לאותה כניסה? כניסה של הרמקול אתה מתכוון או חיבור ליציאת הרסיבר?

מה שנותן החיבור דואלי זה חלוקה יותר נוחה לתדרים, כלומר בחיבור הראשון יעברו תדרים נמוכים + קצת בינוניים לוופר, ובחיבור השני יעברו התדרים הגבוהיים וקצת מהבינוניים למיד וטוויטר.

החלוקה נעשת על ידי הקרוסאובר פנימי של הרמקול בהתאם לכמות האלמנטים ויכולותם להתמודד עם תדרים מסוימים.

ברסיבר חשוב לבדוק שהוא אכן תומך בסוג חיבור כזה ואם כן להגדיר זאת בהתאם להגדרות הרסיבר.

לא תמיד אתה תשמע את ההבדל בצליל, החיבור נועד לעזור לקרוס להפיק את המיטב מהאלמנט ולא להעמיס עליו תדרים נוספים שיסנן אותם במקביל לאותם התדרים שהוא כן מעביר.
פחות עומס על הרכיבים = פחות בזבוז הספק = צליל איכותי ונקי יותר -> זה על קצה המזלג.

כל זה כמובן על הנייר ובתנאי מעבדה אך בפועל לא תמיד זה משפיע כי יש עוד הרבה גורמים בדרך שמשפיעים על הצליל.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #10 

Jexy,
הוא דיבר על אותה היציאה מהרסיבר בחיבור bi wire.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

uriler כתב:Jexy,
הוא דיבר על אותה היציאה מהרסיבר בחיבור bi wire.
...
אז אם היציאה (למעשה יציאות) מאפשרות חיבור BI אז אפשרי בהחלט לחבר על ידי החיבור הנ" וגם בחיבור הרגיל בכדי להבין את ההבדלים ולהחליט מה יותר טוב במקרה הספציפי.

אם להתיחס לרסיבר שיש לפותח השרשור אז לא ראיתי ברשת שאפשר לחווט ולהגדיר אותו למצב BI.

בדרך כלל ישנם שני מצבים של חיבור BI:
FRONT A ו FRONT B מתאחדים לBI
SUR ו SUR BACK מתאחדים לBI
ויש מקרים נדירים שאפשר להגדיר את SUR כתוספת לFRONT...

בגלל שלפותח השרשור יש רמקולים פרונטאלים ואין אפשרות להגדיר חיבור BI במגבר אז האופציה היחידה היא להשאיר את הגשר במחברים (המחברים מאחורי הרמקול) ולחווט בכבל רמקול סטנדרטי דו גידי.

רק בכדי להבהיר, החיבור אינו מבטל את הקרוסאובר הפנימי אלא עוזר לו לנתב יותר נכון את התדרים.

אם נקח את זה יותר לכיוון של אלקטרוניקה אז למעשה ברמקול BI שההתנגדות שלו היא 8 אום יש למעשה שני מעגלים של 4 אום מחוברים בטור.
העוצמה על 8 אום יותר נמוכה מאשר העוצמה על 4 אום כך שלמעשה כאשר אתה מחבר כBI אתה מחבר לכל רמקול מקור הגברה משלו ובכך למעשה אתה מנצל יותר טוב את הרמקול גם מבחינת עוצמה וגם מבחינת מעבר תדרים נקי יותר בלי בזבוז הספק.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”