NAS - לבנות לבד? לקנות מוכן? ואם מוכן, אז איזה?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

בעקבות קריסת אחד הדיסקים הקשיחים בבית ואיבוד כל המידע עליו (למרבה המזל, כל מה שהיה חשוב היה גם במקום אחר) החלטתי להקדים את היעד להרמת שרת קבצים בבית.
השאלה היא איך בדיוק לבנות אותו. נתחיל בזה שחשוב לי ממשק גרפי, כי אני לא משתמש כבד, כך שאם מדובר במחשב, הוא יצטרך להריץ לינוקס, ולא FreeNAS.
מעבר לזה, מה כדאי? אם אני משתמש במחשב, איזה מפרט כדאי שיהיה לו. במה להשקיע ובמה לא. כמובן שאני רוצה לוח אם עם הרבה יציאות SATA. השאלה היא אם אני יכול לבנות על RAID ברמת התוכנה, או שזה יצריך מעבד חזק והרבה זיכרון, ואז כבר עדיף לי לקנות בקר RAID יעודי (ואז אני גם לא חייב לוח אם עם הרבה יציאות).
עוד משהו שדיבר אלי - NASים מוכנים. בעיקר מצאו חן בעיני המוצרים של Synology (התוכנה שלו מאוד מצאה חן בעיני, במיוחד בגלל שהיא מאפשר ניהול של כל ההורדות ואני אוכל להוריד את העניין הזה מהמחשב השולחני, והעובדה שאם יגמרו לי המשהו כמו 6 טרה שהם נותנים אפשר לחבר לו הרחבה של עוד 5 דיסקים קשיחים) ושל Netgear - שם מאוד מצאה חן בעיני התכונה שמאפשרת שדרוג ה RAID, כך שאני לא צריך להיכנס מיד להוצאה של אלפי שקלים על דיסקים קשיחים בנפח גדול. אגב - אם אני מקים את השרת על מחשב, יש לי אפשרות כזאת, של הוספת דיסקים למערך RAID תוך כדי עבודה, או של החלפת הדיסקים בדיסקים גדולים יותר, שוב, תוך כדי העבודה?

תודה מראש לעונים.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #2 

לדעתי תקנה ETRAYZ , יעלה לך ~800 שח ויהווה NAS פנטסטי.
http://xtreamer.net/etrayz/specs.aspx

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

זה נראה חביב, אבל אני מחפש משהו שיאפשר לי RAID5, כדי לתת הגנה כלשהי מקריסת דיסקים בעתיד. זה אומר שאני צריך מקום לשלושה דיסקים קשיחים לפחות.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #4 

קצת פרנואידי..אבל מילא

בכל מקרה אם אם אני לא טועה, יש אפשרות לעשות שרשור של ETRAYZ...
זה מה שיש לי להציע בכל אופן, או פשוט לארגן איזה פנטיום 4 ישן ולסדר אותו
בהצלחה

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

קצת פרנואידי? דיסק בן פחות משנה התרסק לי ואני לא יכול לשחזר ממנו כלום.
הדיסק היה בתוך הסטרימר, ולכן מפורמט ב ext3. כדי לנסות לשחזר אותו השתמשתי ב Linux LiveCD. תוכנת הבדיקה של הדיסקים אמרה שהדיסק גמור, וגם בשביל לקבל את התגובה הזאת הייתי צריך הרבה ניסיונות וסבלנות. בנוסף, היא אמרה שבכל הדיסקים במחשב, פנימיים וחיצוניים, יש סקטורים דפוקים. אני חושב שלא צריך להיות יותר מדי פרנואידי אחרי שרואים דבר כזה בשביל לרצות הגנה מנפילה של דיסק נוסף.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #6 

טוב, חזרתי לפורום אחרי השבוע והגיע הזמן להגן על התזה הקבוע שלי, NAS DIY (Y)

גם אני עברתי מקרה של מוות של קשיח ואחריו הפכתי לפרנואיד לא קטן שיושב עם רייד 5 עם בקר חומרה בכלל (OVERKILL אבל זה מה שצריך בחיים)

הרחבת RAID תוך כדי עבודה היא פונקציה של בקרי חומרה בעיקר מה שמגביל אותך מכיוון שאין בארץ מבחר והבקרים הטובים עולים די ויותר.
לגבי איזה חומרה לקחת? תלוי אם אתה רוצה רק להשתמש במחשב כNAS או יותר מזה, במידה ורק NAS אז החומרה שאתה צריך די מינימלית ואפשר להרכיב למפרט באזור ה1500 ופחות

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אשמח אם תספר לי על בקר שיאפשר לי להגדיל את נפח המערך על ידי החלפת דיסקים בדירוג (שזה משהו שכל ה NASים המסחריים שמעניינים אותי עושים).
מבחינת התפקידים שלו - אני רוצה לגבות עליו את כל המחשבים בבית (כלומר, שידע להתממשק עם תוכנת הגיבוי של חלונות 7 וכנראה שעם עוד תוכנה או שתיים שעדיין לא בחרתי, כך שאני אוכל לבחור את התוכנה לפי השרת), אני רוצה להזרים ממנו סרטים לסטרימר ומוזיקה ל PS3 (מה שמצריך DLNA ו/או UPNP, ומכיוון שהוא ירוץ על לינוקס אני בטח אתקין גם/רק twonky). הייתי שמח גם לדאוג לכמה ספריות בתוכו שיסתנכרנו באופן אוטומטי עם שירות גיבוי ברשת כזה או אחר. בנוסף, הוא אמור לנהל את ההורדות, בעיקר מ newsgroups אבל גם טורנטים מדי פעם.
אני יודע שהמוצרים של synology עושים כל מה שאני דורש (חוץ מאולי הסינכרון מול שרת גיבוי ברשת, בזה באמת אין לי מושג ירוק).

מבחינת מפרט, מה לדעתך צריך בשביל מחשב כזה? בניתי משהו שמבוסס על ATOM 510, אבל אני לא בטוח כמה זיכרון הוא צריך או אם יש לוחות אם מומלצים יותר או פחות (בכלל הצלחתי למצוא רק לוח אם אחד עם 510 בארץ). בנוסף, אני מתלבט בקשר למארז, אם ללכת על משהו קטן וקומפקטי עם שני מאווררים גדולים שעשוי כולו ממתכת, או על משהו גדול יותר עם יותר מאווררים אבל שישאר ריק ברובו, אבל יתן לי יותר מקום לשידרוגים עתידיים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #8 

iakovl, ברוך שובך. חסרונך הורגש. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

החלפת דיסקים בדירוג זה משהו שקורה בעיקר בNAS מסחרי בגלל שהתוכנה היעודית שלהם מפרקת ריידים ואז נותנת להם להיבנות מחדש אוטומטית ולא ידנית כמו שבקר רייד רגיל יכול לעשות, בקר רייד נורמלי יתן לך יכולת "הרחבה" ולא "החלפה" של קשיחים

תפקוד - הדרישות שלך מינימליות, אין לך הרבה דברים שיעמיסו על המחשב

מפרט - לקחת אטום זאת הדרך (אני מריץ NAS אחד על ATOM אבל הבקר שלי על המחשב השני בכלל) אבל לוחות שיש בארץ באים עם PCI מה שלא יתן לך לחבר בקר RAID אם אתה רוצה ומצד שני גם אם לא תלך על בקר אין להם חיבורי SATA רבים

מארז - החלטה שלך נטו, תחשוב אם אתה מתכנן שדרוגים עתידיים בקרוב או לא והאם הגודל באמת משנה לך
pixies כתב:iakovl, ברוך שובך. חסרונך הורגש. (Y)
...
בכיף, חזרתי עכשיו מהקבוצה של מצעד החיים שהייתי איתה... אני ער מאתמול בבוקר, סיוט... 6 שעות בשביל להגיע מנתב"ג לחור שאני גר בו ואני לא מסוגל לישון מרוב ה"תנומות" שחטפתי בנסיעות

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

זה שאין יכולת החלפה זה מינוס מאוד רציני.
למעשה, אני יכול לבנות NAS. זאת תהיה השקעה רצינית של זמן (בחירת חלקים, הרכבה, התקנות, בחירת תוכנות, קינפוג RAID) שאין לי באמת.
או שאני יכול באותו מחיר לקנות NAS בסיסי שיעשה כל מה שאני רוצה out of the box וגם יתן לי את יכולת ההרחבה שמאוד חשובה לי. בתור בונוס הוא גם יצרוך פחות חשמל.

אז איזו סיבה בעצם יש לבחור בבניית NAS לבד?

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

איזה סיבה? היכולת לשדרג, היכולת לשלוט בו כמו מחשב רגיל (ושיהיה מחשב רגיל לכל דבר האמת) להוסיף תכונות שאין במסחרי

הסיבה הכי קלה? NAS מסחרי של 4 קשיחים הוא דבר יקר אבל יש דברים זולים פה ושם ועדיין בתקציב הזה אני יכול לבנות NAS לבד וישאר לי עודף
אם אני נכנס לNAS של 4+ קשיחים... המחיר מטורף ולא הגיוני

נ.ב.
שמישהו יתחיל לתת לי בראש בשביל שאני אסיים את המאמר שתקוע אצלי על NAS

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

כולנו נשמח מאוד למאמר על NAS! (Y) (Y) (Y)
וכמובן - נחכה בסבלנות ולא ניתן לך בראש. :רובה: :משור:
:)

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אני חושב שאתה לא מדייק בעניין המחיר. אם תיקח את התקציב של Synology DS410j בשביל לבנות NAS לבד, אמנם ישאר לך עודף, אבל הוא יספיק לך לבערך 100 גרם גרעינים.
אני לא מתעסק כרגע בבניה של NAS עם יותר מארבעה דיסקים קשיחים, כי אני לא צריך כזה ואני לא רואה מתי אני אצטרך כזה בשנים הקרובות. קצת מצחיק שהסיבה לבחור במחשב היא היכולת לשדרג, כשאין לו את היכולת לשדרג את הדיסקים הקשיחים, שהם בעצם הסיבה שהשרת נמצא שם בכלל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

ואם כבר נושא ה-NAS מועלה, אז נצל"ש קטן:
בלוחות אם שיש להם 6 יציאות SATA ותמיכה ב-RAID5, האם אפשר לחבר יציאת SATA אחת לכונן קשיח בודד שעליו רק נתקין מערכת הפעלה ותוכנות, ואת שאר ה-4-5 יציאות נחבר למערך כוננים קשיחים ב-RAID5?
זה אפשרי, או שלוחות אם בעלי תמיכה ב-RAID5 לא יכולים לעבוד בצורה מעורבת?

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

Malcontent, מה המחיר של הDS410j ?
בנוסף, אני בהנחת יסוד שאתה מתכוון להשתמש בקשיחי טרה לפחות אם לא 1.5 או 2 (מחירים זולים) אני לא יודע כמה נפח אתה באמת צריך ובאיזה מהירות אתה מחסל אותו (אצלי חיסלתי 2.5 טרה בשנה וקצת)

לגבי ה"שדרוג" המערך בNAS מסחרי... תקפיד לקרוא את האותיות הקטנות בקצבי ההוראות

pixies, אין שום בעיה לעשות את זה, אתה מגדיר איזה קשיחים יהיו במערך ואיזה לא... אפשר גם לבנות כמה מערכים במקביל

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

מעולה, תודה! (Y)

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

DS410j עולה 360 דולר עם משלוח בתוך ארה"ב, ומשלוח לארץ יעלה עוד 100-150$ (כולל מיסים), תלוי כמה מהר אני רוצה לקבל אותו.

הסיבה שאני רוצה את יכולת ההרחבה היא שאני לא רוצה להוציא עכשיו כסף על 3-4 דיסקים של 2TB (ארבעה דיסקים יגיעו לסביבות ה3000 ש"ח). אני יכול בתור התחלה אפילו סתם לשים בו דיסק של טרה, או לזרוק לתוכו כל מיני דיסקים שיש בבית ב JBOD, ועם הזמן לשדרג. נכון, אני יכול לקנות מעט דיסקים של 2TB ולשים במחשב, ועם הזמן להוסיף עוד, אפילו להפוךRAID0 ל RAID5, אבל אני עדיין אהיה מחוייב לקנות עכשיו דיסקים בנפח הכי גדול שאני ארצה לשים במערך אי פעם, כי מה שאני אשים עכשיו זה מה שיהיה עד הסוף המר.

ה DS410j יכול לקבל עד 4 דיסקים של 2TB כל אחד, זה אומר 6TB, מה שאמור להספיק לי לעוד הרבה שנים. אולי כשיצאו דיסקים גדולים יותר הם יוסיפו תמיכה גם בהם, אני לא יודע ואני גם לא בונה על זה. כרגע, לדחוף לתוכו את כל הדיסקים של 1TB שיש לי בבית (שניים, אם אני אצליח לממש את האחריות על האחד שמת, שזה בעייתי כי איבדתי את החשבונית) ולקנות עוד אחד נוסף יספיק לי מעל הראש.

אגב, אני לא יודע למה הכוונה בלקרוא את האותיות הקטנות. אם הכוונה היא לסיכון באיבוד מידע, אז זה דבר שקיים בכל מערך RAID (בכל מקום שבו כתוב על שינויים ב RAID כתוב להתחיל מלבצע גיבוי מלא).

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

קשיח 2 טרה = 800~ * 4 = 2600
שימוש ברייד 0 שקול להתאבדות לפי התפיסת חיים שלי בנושא רייד
האותיות הקטנות = הרייד בNAS המסחרי הוא רייד תוכנה שעובד לפי "לך תדע" מדובר על קוד סגור של החברות (מבוסס לרוב לינוקס רגיל)

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

שמע, באותה מידה אפשר להגיד שלך תדע איך מימשו את ה RAID בבקר ששמת - הרי כל החישובים מתבצעים בתוכו, מחוץ למערכת ההפעלה. רק מי שמשתמש ב RAID דרך מערכת ההפעלה (וגם אז, סביר להניח שרק אם מערכת ההפעלה שלו היא לינוקס) יכול להגיד שהוא כן יודע איך ה RAID שלו עובד באמת. להגיד שאתה לא יודע איך עובד ה RAID זאת לא סיבה לא לקנות מוצר שמקבל ביקורות טובות. בכל מקרה, רוב האנשים שמשתמשים ב RAID, בין אם דרך מערכת ההפעלה, דרך בקר או באמצעות שרת שזה הייעוד שלו (ולא משנה אם מדובר ב NAS ביתי או במפלצת של חברת ענק) לא באמת יודעים ולא באמת רוצים לדעת את המתמטיקה שמאחורי ה RAID.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

אפשר ללכת בגישה שלך... אני פשוט פרנואיד אחרי אובדן של קשיח RAID בזמנו (הייתי תמים וחשבתי שזה משנה אם זה גרסת RAID או רגיל, מת אחרי יום)

במחיר של הDS410j אין סיבה לא ללכת עליו... או שיש? הסיבה הקלה, אחריות... משהו נדפק בNAS ו..מה עושים?
זה עוד בונוס של הNAS DIY, מדובר על חומרה תקנית שאפשר להחליף ולתקן

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”