האם ניתן להמנע מעיבוד (upscaling / upconverting) בחיבור דרך רסיבר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #1 

האם ניתן ברסיברים ק"ב להגדיר שלא ייתבצע שום עיבוד תמונה ושהרסיבר פשוט יעביר את הסיגנל של התמונה לטלוויזיה? אם כן, אז האיכות שתתקבל תהיה זהה לזו שהטלוויזיה נותנת בחיבור ישיר, ואם אני מרוצה מהאיכות הזו (ואני מרוצה) אז זה אומר שאוכל להתעלם מכל הנושא של עיבוד תמונה ע"י הרסיבר, מה שקצת יפשט את הבחירה בין הדגמים השונים. האמנם, או שפיספסתי משהו?

קצת רקע: אני שוקל לקנות רסיבר ק"ב ובודק כרגע אופציות כגון דנון 1909 ו-1910, הרמן קרדון 255 ואונקיו 507. המקורות שבהם אני מתכוון להשתמש כוללים נגן בלו רי, סטרימר ומחשב דסקטופ (שלושתם בחיבור ב-HDMI), ווידאו (קומפוזיט) ולאפטופ (VGA, ולפעמים DisplayPort). אני מניח שהמקורות האנלוגיים יחיבו upconversion ברסיבר, אבל ממילא האיכות שם פחות קריטית לי. השאלה היא האם המקורות הדיגיטליים יועברו כפי שהם, ללא עיבוד.

תודה!

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

תשמע UPSCALING - לפחות אצלי בLX70 אפשרי לבחור אם ובאיזה איכות להפעיל.

לגבי UPCONVERTION - אפשר להפעיל/לכבות - רק זה אומר שתצטרך המון חוטים שירוצו בין הרסיבר למסך, כלומר למשל מה שתחבר בקומפוזיט - תצטרך להריץ גם כבל קומפוזיט בין הרסיבר למסך - וזה קצת פספוס לדעתי.

לגבי המחשב - תשומת הלב שאין כניסות VGA ברסיברים.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

תודה. אני אוריד את חוברות ההוראות של הרסיברים הנ"ל ואבדוק מה האפשרויות שקיימות בהם.

לגבי ה-VGA, אני חושב שפשוט אשאיר כבל מתאים מחובר קבוע לטלוויזיה. בשביל להשתמש ב-DisplayPort (ביחד עם מתאם ל-HDMI אני מניח) אצטרך להביא את תחנת העגינה של הנייד מהעבודה, וזה משהו שבד"כ לא ארצה לעשות.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

אולי יש כבל VGA-HDMI.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

יש קופסאות המרה מ-VGA ל-HDMI, אבל אני לא חושב שההוצאה מוצדקת. אין לי בעיה לחבר את הנייד ישירות בכבל VGA מדי פעם.

ובחזרה לנושא המקורי של הדיון, אם אני מתכוון להעביר תמיד את הסיגנל כפי שהוא אל הטלוויזיה, אז אני מניח שאין טעם להוסיף כסף עבור רסיבר דנון 1910 בהשוואה ל-1909 שכולל עיבוד תמונה פחות איכותי.

dvirko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

בתור בעלים חדש של דנון 1910 (נקנה לפני שבוע), צר לי לבשר לך כי לא ניתן לבצע upconversion ללא upscaling.
כל אשר רציתי היה לחבר את כל המקורות הדיגיטלים והאנלוגים לרסיבר ולהוציא כבל HDMI בודד למסך.
אלא אם פיספסתי משהו בסיסי מאוד (ואשמח אם מישהו יאיר את עיני), טרם הצלחתי למצוא אופציה כלשהי בתפריטים אשר משאירה את ה-UPCONVERSION פעיל אבל עושה PASSTHROUGH לסיגנל ללא UPSCALING.
בנוסף, התאכזבתי לגלות כי הרסיבר לא עושה עבודה כל כך טובה ב-UPSCALING, למשל הוא לא מותח את התמונה על כל שטח המסך אלא משאיר פסים שחורים בצדדים ברוחב של כמה פיקסלים, לעומת עיבוד התמונה של המסך אשר מותח את התמונה על כל השטח האפקטיבי. בנוסף, במקורות וידאו אנלוגים, נצפו ארטיפקטים, שלל חירבושים והבהובים צבעוניים בשולי המסך.
עוד חיסרון מדאיג הוא שכאשר עיבוד הוידאו ברסיבר כבוי לא מוצגים על המסך תפריטי הרסיבר, מה שדי מחייב אותך בעצם להדליק את עיבוד התמונה אם אתה מרבה לשחק בהגדרות.
בשורה התחתונה, אני מאוד מאוכזב מההיבט הזה ברכישה, במיוחד כשהמתנתי 10 שנים מאז הרכישה האחרונה ומאחר שאחת המטרות העיקריות היתה לעבור לחיבור דיגיטלי בודד למסך, מה שבדיעבד לא בר ביצוע. זה מה שקורה כשקונים זול ומסתמכים רק על reviews במקום לבדוק עצמאית את כל האספקטים מקרוב...
הצעתי לך היא לבדוק עוד רסיברים מלבד הנ"ל ולבדוק בחנות שהם מתפקדים לשביעות רצונך.

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #7 

אני מציע לך לבדוק עם החנות שרכשת ממנה (אם זו חנות מתמחה) את האפשרות לשדרוג/החלפת הרסיבר .

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

קראת את חוברת ההפעלה?
ע"מ 34:
i/p scaler:
the input source's resolution is converted to the resolution set as "Resolution"
זה איזה אפשרות תחת VIDEO SETTINGS

dvirko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

Itay_Pollak כתב:קראת את חוברת ההפעלה?
ע"מ 34:
i/p scaler:
the input source's resolution is converted to the resolution set as "Resolution"
זה איזה אפשרות תחת VIDEO SETTINGS
...
בדיוק, וזו כל הבעיה, אני לא מעוניין לקבוע target resolution ברסיבר מפני שאני מעוניין ב-passthrough, היינו upconvertion אבל ללא upscaling. לצורך העניין, אם לדוגמא ממיר ה-DTT שלי מוציא 576i אין שום אפשרות להגדיר רזולוציה כזו ב-VIDEO SETTINGS'. המקבילה היחידה היא 480p/576p וזה לא משמר את הסיגנל המקורי. גם אם כן היתה רזולוציה כזו, כל עוד מה שאני רוצה הוא PASSTHROUGH, לא הייתי מעוניין להגדיר את הרזולוציה ברסיבר כך שתהיה זהה לזו של המקור, מאחר שישנם מקורות שיכולים להוציא רזולוציה משתנה בהתאם לסוג ה-CONTENT, למשל streamer.
שיחקתי עם כל הרזולוציות האפשריות תחת התפריט שציינת ולצערי הרסיבר עושה עבודה גרועה.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

האם הבעיות האלה רלוונטיות במידה שווה גם בשידורי טלוויזיה וגם ב-DVD?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

רגע, זה פר כניסה? אם כן, מה הבעייה לקבוע את הרזולוציה של היציאה לפי זו של הכניסה (למשל ממיר 576P)?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”