איך להתמודד עם כמות הכבלי רשת שצריך היום לאומת כמות הפורטים שיש בראוטר ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
tzahi פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1508
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

שלום לכלום
אני כרגע בשלב שיפוץ מסיבי בבית ומכין תשתיות רשת לכל הבית.
אני צריך את החיבורים הללו :
4 בסלון (טלוויזיה עם רשת שאני מתכנן לקנות, מזרים מדיה, xbox 360 , ממיר yes vod)
2 חדר שינה (מזרים מדיה, ממיר yes vod)
2 חיבורים לחדר ילדים (מחשב, הכנה לממיר לעתיד)
חיבור אחד לחדר עבודה (מחשב)

סה"כ 7 חיבורים
אני יודע שיש אפשרות לחבר SWITCH בסלון ל 4 חיבורים , אבל פוחד מאיטיות ברשת או איבוד מידע כתוצאה משימוש ב"מתווך" בין המוצר (במיוחד המזרים מדיה וה XBOX)

השיקול הוא גם כלכלי, להעביר כל כך הרבה כבלים לסלון (כל אחד בסביבות ה 15-20 מטר) CAT 6 זה יקר,
אבל זול בהרבה מSWITCH שתומך ברשת GIGA לדעתי

השאלות שלי :
1. האם השימוש ב SWITCH עלול לגרום לבעיות שציינתי או שעדיף להעביר כמה כבלים ארוכים ? גם מבחינת איכות וגם מבחינת מחיר
2.יש SWITCH גיגה במחיר ריאלי שתומך בכבלים CAT 6 ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

חיבור האביזרים ל switch שממנו יחובר גם הראוטר לא יפריע ולא יוריד כהוא זה מהמהירות מכמה סיבות.

ראשית, הראוטר שלך משמש לתקשורת החוצה לאינטרנט, תקשורת שבמהותה איטית בהרבה מהתקשורת הפנימית בתוך הבית כך כל אביזר אצלך שייגש לראוטר כדי לתקשר החוצה יעשה זאת הלכה למעשה במהירות חיבור הכבלים או ה ADSL שיש לך לאינטרנט - מה שאני משער הוא בסביבות ה 5-10MBps לכל היותר, זאת ללא קשר למהירות שבה הוא מתחבר לראוטר עצמו.

שנית, אתה כבר היום משתמש ב switch אם לראוטר שלך יש כמה מבואות. זה שה switch הוא חלק מהראוטר לא הופך אותו למהיר יותר.

שלישית, האריטקטורה של switch בנויה כך שניתן לשרשר אותם (למעשה אתה הולך לשרשר את ה switch שבראוטר ל switch חיצוני) ללא פגיעה בביצועים.

בנוגע לתאימות של ראוטרים ביתיים ל CAT6. אין לך מה לדאוג. גם CAT6 וגם CAT5e משתמשים באותו קונקטור (מחבר) RJ-45. כבלי CAT6 דורשים מחבר בעל תכונות חשמליות משופרות אומנם אבל אין שום בעיה להכניס כבל CAT6 ל switch ביתי. ברור שאם תרצה לנצל את מלוא רוחב הפס האפשרי כדאי שתשקיע ב switch המאפשר תקשורת ב Gigabit ולא אחד מהפשוטים המוגבלים ל 100MBps

יש כאן שרשור (באנגלית אומנם) המביא את אותו תסריט שאתה מציג וייתכן והתשובות שמופיעות שם ישלימו לך את מה שכתבתי כאן בצורה טובה יותר: http://club.myce.com/f7/gigabit-cat-6-i ... rs-100024/
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

tzahi פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אז אתה אומר שעדיף לחבר את ה SWITCH בכבל אחד וממנו לחבר ל 4 מכשירים שונים ?
ועוד שאלה בשביל רשת פנימית של גיגה (לדוגמה בין המחשב לבין המזרים מדיה) צריך שגם הראוטר וגם ה SWITCH יתמכו במהירות גיגה ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

כפי שהסברתי מקודם, אין שום טעם בתמיכת Gigabit בראוטר.

קח דף נייר ושרטט לך את תרשים החיבור כשיש לך switch של Giga שאליו מחוברים כל האביזרים, כולל הראוטר.

אתה ישר יכול לראות שכל האביזרים מתקשרים ביניהם דרך ה switch במהירות הגבוהה ביותר שכרטיס הרשת שלהם מאפשר. כלומר, העברת קבצים בין המחשב למזרימדיה תתבצע במהירות של Giga אם כרטיסי הרשת שלהם תומכים בכך (שזה מבחינה אפקטיבית יותר קרוב ל 200-150MBps מאשר ל 1000 אבל זה כבר דורש הסבר בשירשור אחר). אתה כמובן לא מוגבל לשימוש ב switch אחד - תרחיש אפשרי וסף הוא לחבר את כול האביזרים בסלון ל switch אחד ואת כול האביזרים בחדר השינה ל switch שני ולחבר את שני ה switch ביחד.

ההמשך כבר תלוי בכך שתקבל שמכשיר הראוטר שלך תפקידו לגשר בין הרשת הפנימית שלך בבית לבין הרשת החיצונית באינטרנט.

אז מה קורה כשהמחשב מתקשר לראוטר? מאוד פשוט: עד לראוטר התקשורת תתבצע בין המחשב לראוטר במהירות המקסימלית המתאפשרת על ידי כרטיס הרשת של הראוטר (שזה קרוב לוודאי כרטיס רשת של 10/100MBps). אבל מהראוטר והלאה לאינטרנט אתה ממילא מוגבל למהירות התקשורת של החיבור שלך לאינטרנט. במילים אחרות, חיבור הראוטר ל switch של Giga לא ישפר לך כלל את הורדת הקבצים או הגלישה מהרשת. כך שבמקרה זה צוואר הבקבוק אינו נעוץ בחיבור לרשת הפנימית אלא במהירות החיבור לאינטרנט כך שאפילו אם תחבר את הראוטר לswitch ב 10MBps לא תרגיש שום הבדל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

קודם כל, ממליץ לך על 5/6 נקודות בסלון
תוסיף למה שרשמת גם נגן בלוריי - שמגיעים עם חיבור רשת ורסיבר כנ"ל.

הדבר הכי פשוט לעשות, זה לקנות מודם ראוטר "רגיל" ולהוסיף לו SWITCH עם כל הנקודות שאתה צריך. אני למשל הייתי צריך 8 - אז קניתי דגם של DLINK נדמה לי עם 8 מבואות. לאחת מתחבר הראוטר (יש לSWITCH זיהוי אוטומטי במידה וזה המצב) ולשאר כל המכשירים השונים (אצלי הם דיי קרובים אז אני בפחות בעייה.)

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #6 

קאטסקינר, סחתיין על ההסבר.
מעולה! אני גם במהלך משהו כזה ואשתמש במידע ברשותך :)

בשאלה השנייה שלו נראה לי שהוא התכוון למשהו אחר.
נניח המצב הבא:
ראוטר מחובר החוצה לאינטרנט.
סוויץ' מספר 1 של הסלון מחובר לראוטר (ובסוויץ הזה מחוברים הטלויזיה, סטרימר, אקס בוקס)
סוויץ מספר 2 של חדר שינה מחובר לראוטר.

עכשיו, על מנת שהציוד שמחובר בסוויץ 1 דבר עם הציוד בסוויץ' 2 במהירות 1G הראוטר צריך גם לתמוך ב 1G, לא?
הרי התקשורת הפנימית בין המכשירים עוברת דרך הראוטר.
של כל דבר עם 4 גלגלים!

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

מן הסתם צריך שהכל יתמוך ב1G.
צריך גם לחשוב - שאם המידע העיקרי שלך יושב על סוויצ' אחד ואתה מנסה למשוך הרבה מידע מסוויץ' אחר (נניח הסלון והחדר שינה מחוברים אליו) - גם בהנחה ויש לך הכל רשת ג'יגה - הם שניכם יחלקו במהירות 1 גיגה - זה למה להבנתי צריך לשים סוויצ' אחד בכל הבית, או לכל הפחות שהמכשירים שמנגנים בלוריי וספק התוכן שלהם - יישבו על סווצ' ג'יגה אחד ויחיד.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

tvholic. לא מחברים שני switch אחד לשני דרך ראוטר כי הם שניהם ברשת הפנימית ולכן מחברים את ה switch אחד לשני. ברור שעדיף שהם יהיו שניהם Gigabit switch כדי לאפשר תקשורת במהירות המירבית האפשרית.

תאר לעצמך את הרשת הפנימית בבית כגדה אחת של נהר שהתקשורת בה מנוהלת על ידי ה switch ואת רשת האינטרנט כגדה השניה של אותו נהר שהתקשורת בה מנוהלת על ידי הציוד ש ISP השונים פיזרו בה ברוחב לב. הראוטר הוא הגשר המקשר בין שתי גדות הנהר ויש לו שתי "רגליים". הרגל הדורכת בגדה של הבית שיכולה להיות 10/100 או אפילו Gigabit. זה לא ממש משנה כי הרגל הדורכת בגדה של האינטרנת מוגבלת לרוחב הפס שהקצה לך ה ISP שלך - וזה לעיתים נדירות גבוה יותר מ 5MBps במדינתנו הנאורה.

כך שהתנועה בין שתי גדות הנהר אינה תלויה בכלל ברגל שנמצאת בבית כי לא חשוב כמה היא רחבה הגשר לא יכול להעביר יותר ממה שמאפשרת הרגל ששתולה בגדה של האינטרנט.

הרשת בתוך הבית מתנהלת באופן מנותק ועצמאי לחלוטין ומהירות התעבורה בה מוגבלת על ידי היכולות של כרטיסי הרשת ושל ה switch המחברים ביניהם. כל עוד אף אחד לא פונה החוצה לרשת האינטרנת גם אין התערבות של הראוטר שתפקידו כאמור רק לגשר בין שתי הרשתות.

יכול להיות שהמבוכה כאן נובעת מכך שרוב הראוטרים הנמכרים לשוק הביתי משולבים ב switch קטן אבל אין לזה שום קשר ליכולות של הראוטר עצמו, זה רק צעד שנועד לחסוך במכשירים ונקודות חשמל - הוכחה לכך היא שגם כאשר כל המחשבים בבית מחוברים ל switch בראוטר אתה יכול לנתק את הראוטר מהחיבור לקיר של האינטרנט ועדיין תהייה לך יופי של תקשורת בין מחשב ומזרימדיה הנמצאים בבית ולוכל להעביר ביניהם קבצים ללא הפרעה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

Itay_Pollak, מניסיונ, ההבדלים בסביבה ביתית בין תקשורת פנים switch לבין תקשורת בין שני switch הם זניחים כי צוואר הבקבוק בתעבורת רשת אינם יחידות המיתוג או הכבילה. למרבה הפלא, במרבית המקרים צוואר הבקבוק הוא מכאני לחלוטין כי רוב העברת המידע היא בסופו של דבר בין דיסקים קשיחים ומהירות הכתיבה אליהם נמוכה בהרבה ממה שרשת Giga מסוגלת לספק. זו בדיוק הסיבה מדוע קצב ההעברה הריאלי ברשת Giga בקושי מגרד 20% מהפוטנציאל.

avnerbel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #10 

אם אתה בשיפוץ מאסיבי הייתי ממליץ לעבוד חכם ונכון
1 לנקודה מרכזית (נניח ארונית תקשורת) לעביר נקודות ל patch Panel כמה שצריך ,וממנו לגשר להתחבר לSwitch ו ראוטר.
נניח שבמקום מסויים למשל בסלון יש לך צורך ל 10 נקודות בהגזמה יש שתי אפשרויות
1 להעביר 10 כבלים מוגזם אבל אפשרי יקר בלי הצדקה Switch יעלה פחות.
2 להעביר כבל אחד ולחבר לSwitch פתרון זול יותר הגיוני יותר.
היות ואתה הולך להשקיע קצת כסף בשיפוץ כבר הייתי משתמש ב כבלים CAT6 או לפחות 5e
ההבדל בכסף הוא זניח ההבדל באפשרויות הוא עתידי
Cat5e יכול להעביר עד 1GB
CAT6 יכול להעביר 1GB ויותר
CAT5 עד 100MB
לא להתקמצן בנקודות אחרי זה זה יהיה יותר יקר
בהצלחה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

מה שלדעתי הכי חכם - זה לשים את נק' התקשורת כמה שיותר קרוב לסלון, ולשים שם את השרת/NAS. אפשר גם חדר ליד הסלון. ככה מצד אחד אתה לא צריך כבלים ארוכים מידיי, ומצד שני אתה לא סובל מכל החוטייה/רעש בסלון.

tzahi פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אז תן לי להבין רגע.
כדי שכל הרשת הביתית תהיה מחוברת בינה במהירות גיגה ללא קשר לחיבור חיצוני לאינטרנט דרך ראוטר של 100 מגה.
אז צריך :
לחבר את ה SWITCH גיגה לראוטר (100 מגה) ואת כל שאר החיבורים בבית (מחשב, מזרים,XBOX ועד...) לSWITCH ?
ואז המהירות הזרמה לדוגמה בין המחשב למזרים מדיה תהיה גיגה ולא קשורה בכלל לראוטר ?

כלומר לראוטר יהיה מחובר רק כבל אחד (של ה SWITCH) ומה SWITCH יצאו כבלים לכל שאר הצרכנים של הבית ?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

בדיוק...

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2434
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #14 

מהירות רשת גם של 1G רחוקה מביצועי דיסקים
כך שהרשת בהחלט צוואר בקבוק
נסה להעתיק קובץ גדול על רשת 1G והשווה להעתקה מדיסק לדיסק
שירשור switch גורם במצבים מסויימים לפגיעה בביצועים
(כמו שמעבד לא באמת מבצע כמה משימות יחד גם switch מחלק
את העבודה בין המבואות לפי זיהוי מקור ויעד וסטטיסטית
זה נותן תוצאה טובה.
למתג גדול יש רוחב פס גדול יותר - הכוונה לא לשולחני 5-16 מבואות)

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #15 

הפתרון אצלי הוא שילוב של כמה פתרונות (בעיקר בבית שכבר בנוי וללא תשתית) שיוצר פתרון מלא וגמיש.

1) רשת חוטית בבית (בנקודות מסוימות) switch בכל קומה.
2) מכשירים שמאפשרים לעבוד אלחוטית עובדים כך ללא בעיה.
3) מספר נקודות נוספות מחוברות לרשת דרך רשת החשמל .

tzahi פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

איך בדיוק עובדת הרשת דרך החשמל ?

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #17 

אני רכשתי את המתאמים מבזק.
מחברים מתאם לחשמל ול switch .
את שאר המתאמים מחברים לחשמל ולהתקן אותו רוצים לחבר לרשת (סטרימר , מצלמה , טלויזיה או כל דבר אחר)
אני אישית לא נתקלתי בבעיות אבל אם יש רשת תלת פזי בבית יכולה להיות בעיה אם כל המתאמים לא יחוברו על אותה פזה.

פשוט וקל ונתן לי מענה כאשר לא היתה לי נקודת רשת בחדר וההתקן לא אפשר עבודה אלחוטית.
כפי שכתבתי שילוב בין כל בטכנולוגיות נותן מענה מושלם וגמיש.
http://www.bezeq.co.il/PressReleases/Pa ... e=1&IPP=10

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #18 

avnerbel כתב:....לעביר נקודות ל patch Panel כמה שצריך ,וממנו לגשר להתחבר לSwitch ו ראוטר.
....
...
נכון מאד ומומלץ בחום! הסבר:
הכבל שעובר בקירות הוא כבל קשיח, ומאד קשה ללחוץ לו מחבר זכר. (כמעט יצאתי מדעתי כשניסיתי).
בpatch panel ובנקודת הקיר (gewiss או אחרים) החיבור לכבל הוא מסוג Krone והוא פשוט וקל לביצוע - ומאד מאד אמין. משם למכשיר (switch, router, מחשב וכד') משתמשים בכבלים גמישים בהרבה - עם שני קצוות זכרים (מה שנקרא jumper) - קנוי או תוצרת עצמית (ניתן לקנות אותם לא ביוקר באורכים שונים ואפילו בצבעים שונים, אם מחפשים היטב).
ב ה צ ל ח ה ! ! !

rib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #19 

על מנת לחדד...

על מנת להקים רשת ביתית, נחבר את כל המכשירים שלנו לסוויץ' גיגה (אחד או כמה משורשרים).
בנוסף נחבר לאותו הסוויץ' את הראוטר מודם (נניח ראוטר אלחוטי + 4 כמה כניסות רשת של 10/100 ואליו מחובר המודם).

התקשורת הפנימית תהיה ברוחב של 1 גיגה.
האינטרנט יגיע לכל המכשירים כשהוא מוגבל כביכול ל 10/100 (לא באמת משנה למהירויות האינטרנט שלנו).

האם צדקתי?

האם השיתוף אינטרנט מבוצע בצורה אוטומטית וחלקה ע"י הראוטר?

תודה.

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #20 

rib כתב:על מנת לחדד...

על מנת להקים רשת ביתית, נחבר את כל המכשירים שלנו לסוויץ' גיגה (אחד או כמה משורשרים).
בנוסף נחבר לאותו הסוויץ' את הראוטר מודם (נניח ראוטר אלחוטי + 4 כמה כניסות רשת של 10/100 ואליו מחובר המודם).

התקשורת הפנימית תהיה ברוחב של 1 גיגה.
האינטרנט יגיע לכל המכשירים כשהוא מוגבל כביכול ל 10/100 (לא באמת משנה למהירויות האינטרנט שלנו).

האם צדקתי?

האם השיתוף אינטרנט מבוצע בצורה אוטומטית וחלקה ע"י הראוטר?

תודה.
...
נכון ומדוייק

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”