תגובות לכתבה: מדריך השלם למשקפי תלת-מימד 3D
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46429
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
המדריך השלם למשקפי תלת-מימד 3D, כי כבר לא בוחרים טלוויזיה כמו פעם...
המדריך השלם למשקפי תלת-מימד 3D, כי כבר לא בוחרים טלוויזיה כמו פעם...
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
ראשית , יופי של כתבה
שנית , על בסיס חוסר הוודאות בקרינה ממכשירי פלאפונים ,
האם המשקפיים הנ"ל אמורות ליצור השפעה כלשהיא על ראשנו ?
להלן ציטוט מהכתבה :
" ...גורמות למשקף אחר להפוך ל"אטומות" בסיכנרון עם התמונה המוצגת על המסך... "

שנית , על בסיס חוסר הוודאות בקרינה ממכשירי פלאפונים ,
האם המשקפיים הנ"ל אמורות ליצור השפעה כלשהיא על ראשנו ?
להלן ציטוט מהכתבה :
" ...גורמות למשקף אחר להפוך ל"אטומות" בסיכנרון עם התמונה המוצגת על המסך... "
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
כל מה שיש במשקפיים זה עדשות פולריות עם מיתוג.
קצב המיתוג איטי.
התקשורת עם המסך הוא דרך אור חלש אינפרה אדום (יש תוכניות להוסיף גם 2.4GHZ אבל עדיין לא ראיתי אפילו זוג אחד שמשתמש בזה עדיין).
בקיצור, אין ממש שום דבר בתוך זה שיכול לגרום ממש לנזק.
קצב המיתוג איטי.
התקשורת עם המסך הוא דרך אור חלש אינפרה אדום (יש תוכניות להוסיף גם 2.4GHZ אבל עדיין לא ראיתי אפילו זוג אחד שמשתמש בזה עדיין).
בקיצור, אין ממש שום דבר בתוך זה שיכול לגרום ממש לנזק.
ממש נשמע כי הדבר היחידי שנשאר לנו
הוא רק לבחור תמשקפיים ,לכולנו כבר יושבת טלויזית 3D בסלון שמחכה רק למשקפיים
.
- oferlaor
- מנהל

Netstat,
חחח, לחלק מאיתנו אכן יש מסך כזה (אם כי לא בסלון כרגע...)...
המטרה היא לעדכן את כולם בכדי שכאשר המסכים הללו והטכנולוגיה תגיע, המידע כבר יהיה זמין.
עדיף היה שנתמקד בטכנולוגיות העבר או בטכנולוגיית העתיד?
חחח, לחלק מאיתנו אכן יש מסך כזה (אם כי לא בסלון כרגע...)...
המטרה היא לעדכן את כולם בכדי שכאשר המסכים הללו והטכנולוגיה תגיע, המידע כבר יהיה זמין.
עדיף היה שנתמקד בטכנולוגיות העבר או בטכנולוגיית העתיד?
תודה על הסקירה.
נניח ויהיה ברשותי מסך 3D של פנסוניק. ואת התוכן שלי אני משדר למסך באמצעות מחשב שבו מותקן כרטיס מסך תומך 3D של NVIDIA, האם עליי להשתמש במשקפיים של פנסוניק, באלו של NVIDIA, או ששניהם יעשו את העבודה?
ושאלה נוספת. אם יש לי מסך של פנסוניק, האם אני מוגבל לנגן bluray מאותה חברה, או שגם נגן כזה של סמסונג יהיה בסדר?
נניח ויהיה ברשותי מסך 3D של פנסוניק. ואת התוכן שלי אני משדר למסך באמצעות מחשב שבו מותקן כרטיס מסך תומך 3D של NVIDIA, האם עליי להשתמש במשקפיים של פנסוניק, באלו של NVIDIA, או ששניהם יעשו את העבודה?
ושאלה נוספת. אם יש לי מסך של פנסוניק, האם אני מוגבל לנגן bluray מאותה חברה, או שגם נגן כזה של סמסונג יהיה בסדר?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
להבנתי - תוכל להשתמש בשני סוגי המשקפיים. אלו של PANA יקבלו את האות מהמסך, ואלה של NVIDIA יקבלו אותו מהמתאם במחשב.
לגבי הבלוריי - כרגע להבנתי רוב החברות משווקות את המסכים עם בלוריי כחבילה. אבל על פניו - לא צריכה להיות בעייה.
לגבי הבלוריי - כרגע להבנתי רוב החברות משווקות את המסכים עם בלוריי כחבילה. אבל על פניו - לא צריכה להיות בעייה.
מה קורה לגבי סטרימרים האם ניתן יהיה להקרין סרט 3D מהסטרימר לTV? האם יהיו ערכות שידרוג לכל TV כלומר יש לי TV של חברה כלשהיא המשדר של ה3D יחובר לBD עם HDMI ויוציא לטלביזיה HDMI וכך אני אוכל לצפות על כל TV שאחפוץ?
עופר אם אינני טועה
הכתבה הוצגה בצורה כזו ,שכל שנשאר כרגע לבחור הוא את סוג המשקפיים ,ועם כל הכבוד ויש כבוד
אם זכרוני אינו מטעה דובר לדוגמה בהדגמה של יורוקום פה בארץ(על מסך שהובא מארה"ב לפחות לפי ממיר ה220 ל110) על מחיר כניסה מוערך של כ60 -80 אלפיות ש"ח (על מסך 42"),כמובן כולל הציוד הנלווה שזה נגן מתאים ,וזוג משקפיים מתאימות . עם כל ההיפ סביב טכנולוגית ה3D שהיא מדהימה בהחלט לפחות עפ"י סטנדרטי אווטר ,יקח זמן לא מועט עד שהמחירים יהיו שווים לרוב נפש ,עד שהטכנולוגיה תתישר ותותאם לשוק הבייתי ,עד שיצאו תכנים מתאימים ועד שתהיה אחידות בין התקנים השונים כפ"י שצוין בכתבה . כמובן שיש להתמקד בלאן פנינו מועדות אבל בל נקדים את העתיד לפני שהוא מגיע ,אני מקווה שאני טועה אבל קרו מקרים בעבר שטכנולוגיות שבנו סביבן הייפ כזה התבררו בסופו של דבר כנפילה .וזה שלך ולחבריך ניתנו מסכים כאלו לצורך בחינה לעומק אינה מצביעה על כלל הציבור ואינה רלוונטית . מה שאני טוען שבנקודת זמן זו מוקדם להתחיל לבחור משקפי תלת מימד למוצר שכרגע הוא נחלתם של באמת בודדים .
אם זכרוני אינו מטעה דובר לדוגמה בהדגמה של יורוקום פה בארץ(על מסך שהובא מארה"ב לפחות לפי ממיר ה220 ל110) על מחיר כניסה מוערך של כ60 -80 אלפיות ש"ח (על מסך 42"),כמובן כולל הציוד הנלווה שזה נגן מתאים ,וזוג משקפיים מתאימות . עם כל ההיפ סביב טכנולוגית ה3D שהיא מדהימה בהחלט לפחות עפ"י סטנדרטי אווטר ,יקח זמן לא מועט עד שהמחירים יהיו שווים לרוב נפש ,עד שהטכנולוגיה תתישר ותותאם לשוק הבייתי ,עד שיצאו תכנים מתאימים ועד שתהיה אחידות בין התקנים השונים כפ"י שצוין בכתבה . כמובן שיש להתמקד בלאן פנינו מועדות אבל בל נקדים את העתיד לפני שהוא מגיע ,אני מקווה שאני טועה אבל קרו מקרים בעבר שטכנולוגיות שבנו סביבן הייפ כזה התבררו בסופו של דבר כנפילה .וזה שלך ולחבריך ניתנו מסכים כאלו לצורך בחינה לעומק אינה מצביעה על כלל הציבור ואינה רלוונטית . מה שאני טוען שבנקודת זמן זו מוקדם להתחיל לבחור משקפי תלת מימד למוצר שכרגע הוא נחלתם של באמת בודדים .
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
singerasingera כתב:מה קורה לגבי סטרימרים האם ניתן יהיה להקרין סרט 3D מהסטרימר לTV? האם יהיו ערכות שידרוג לכל TV כלומר יש לי TV של חברה כלשהיא המשדר של ה3D יחובר לBD עם HDMI ויוציא לטלביזיה HDMI וכך אני אוכל לצפות על כל TV שאחפוץ?...
צריך גם סטרימר שיתמוך בתלת מימד .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
Re: עופר אם אינני טועה
איך 60-80K ש"ח המחיר לסט סמסונג קומפלט בAMAZON הינו 3500$ כולל מסך 55" ונגן ומשקפיים עם החברות חושבות למכור במחיר שצייינת אני רואה את חברת USHOPS ושות' מתחילות לעבוד קשה, חברות השנאים יתנו דילים וגם חברות ממירי השיטה ירוויחו יפה. לפי דעתי יהיה ניתן לשים סט יפה בפחות מ25K ש"ח כולל ממיר שיטות ושנאיNetstat כתב:הכתבה הוצגה בצורה כזו ,שכל שנשאר כרגע לבחור הוא את סוג המשקפיים ,ועם כל הכבוד ויש כבוד
אם זכרוני אינו מטעה דובר לדוגמה בהדגמה של יורוקום פה בארץ(על מסך שהובא מארה"ב לפחות לפי ממיר ה220 ל110) על מחיר כניסה מוערך של כ60 -80 אלפיות ש"ח (על מסך 42"),כמובן כולל הציוד הנלווה שזה נגן מתאים ,וזוג משקפיים מתאימות . עם כל ההיפ סביב טכנולוגית ה3D שהיא מדהימה בהחלט לפחות עפ"י סטנדרטי אווטר ,יקח זמן לא מועט עד שהמחירים יהיו שווים לרוב נפש ,עד שהטכנולוגיה תתישר ותותאם לשוק הבייתי ,עד שיצאו תכנים מתאימים ועד שתהיה אחידות בין התקנים השונים כפ"י שצוין בכתבה . כמובן שיש להתמקד בלאן פנינו מועדות אבל בל נקדים את העתיד לפני שהוא מגיע ,אני מקווה שאני טועה אבל קרו מקרים בעבר שטכנולוגיות שבנו סביבן הייפ כזה התבררו בסופו של דבר כנפילה .וזה שלך ולחבריך ניתנו מסכים כאלו לצורך בחינה לעומק אינה מצביעה על כלל הציבור ואינה רלוונטית . מה שאני טוען שבנקודת זמן זו מוקדם להתחיל לבחור משקפי תלת מימד למוצר שכרגע הוא נחלתם של באמת בודדים ....
משהו לא ברור לגבי PANASONIC, כתוב שזו טכנולוגיה של REALD, אבל REALD לא משתמשים ב ACTIVE SHUTTER, אלא במשקפיים פאסיביות בעללי מסנני קיטוב אור (CIRCULAR POLARIZATION), או שאני מפספס כאן משהו? ועוד שאלה, אם נגן או קונסוליית משחק יכולה להגיע עם משקפיים\משדר, אז מדוע צריך מסך מיוחד תומך ב 3D? אם המשקפיים אקטיביות, כל מה שצריך זה מסך שתומך בכמות כפולה של פריימים בשנייה, כמו 48 או 60.
The more I see People the more like Pigs
אתה שוכח כנראה שאתה נמצא בארץ הקודש ,ומסך של פנסוניק שאני רכשתי לפני כשנתיים ועלה 900$ בחול ,בארץ עלה לי כמעט 8000 ש"ח אחרי הנחה. כמו כן הסכום שצויין הינו הערכה שלא אני המצאתי אלא מה שנמסר ע"י יורוקום בזמנו כאשר המסך הוצג לראשונה .singera כתב:איך 60-80K ש"ח המחיר לסט סמסונג קומפלט בAMAZON הינו 3500$ כולל מסך 55" ונגן ומשקפיים עם החברות חושבות למכור במחיר שצייינת אני רואה את חברת USHOPS ושות' מתחילות לעבוד קשה, חברות השנאים יתנו דילים וגם חברות ממירי השיטה ירוויחו יפה. לפי דעתי יהיה ניתן לשים סט יפה בפחות מ25K ש"ח כולל ממיר שיטות ושנאיNetstat כתב:הכתבה הוצגה בצורה כזו ,שכל שנשאר כרגע לבחור הוא את סוג המשקפיים ,ועם כל הכבוד ויש כבוד
אם זכרוני אינו מטעה דובר לדוגמה בהדגמה של יורוקום פה בארץ(על מסך שהובא מארה"ב לפחות לפי ממיר ה220 ל110) על מחיר כניסה מוערך של כ60 -80 אלפיות ש"ח (על מסך 42"),כמובן כולל הציוד הנלווה שזה נגן מתאים ,וזוג משקפיים מתאימות . עם כל ההיפ סביב טכנולוגית ה3D שהיא מדהימה בהחלט לפחות עפ"י סטנדרטי אווטר ,יקח זמן לא מועט עד שהמחירים יהיו שווים לרוב נפש ,עד שהטכנולוגיה תתישר ותותאם לשוק הבייתי ,עד שיצאו תכנים מתאימים ועד שתהיה אחידות בין התקנים השונים כפ"י שצוין בכתבה . כמובן שיש להתמקד בלאן פנינו מועדות אבל בל נקדים את העתיד לפני שהוא מגיע ,אני מקווה שאני טועה אבל קרו מקרים בעבר שטכנולוגיות שבנו סביבן הייפ כזה התבררו בסופו של דבר כנפילה .וזה שלך ולחבריך ניתנו מסכים כאלו לצורך בחינה לעומק אינה מצביעה על כלל הציבור ואינה רלוונטית . מה שאני טוען שבנקודת זמן זו מוקדם להתחיל לבחור משקפי תלת מימד למוצר שכרגע הוא נחלתם של באמת בודדים .......
שוב מה שציינתי הוא כי בהתחלה המחירים יהיו בשמיים עניין של מינימום שנה עד שנה וחצי כתבה כזו תהיה הרבה יותר רלוונטית כשנראה שבאמת התלת מימד תופס והמחיר ביחס הפוך הופך נגיש ליותר אנשים ותכנים באמת יהיו מוצלחים אז כל העסק יהיה כדאי ומשמעותי מבחינתנו . שלא יובן לא נכון גם אני משתוקק ל3D בסגנון אוואטר אבל אני לא בטוח שהתרגום הבייתי למערכות קולנועיות יהיה מוצלח באותה רמה אבל LETS WAIT AND SEE WHERE THE WIND BLOWS . כנראה שרק הזמן יגיד .
מה שהכי משמח אותי זה המשקפיים ה"אוניברסליות" של XPAND. טוב לראות שכבר עכשיו יש תכנון שיאפשר לצרכנים לבחור מסך בלי תחושה של חתונה קתולית (או לפחות בלי צרוך לקנות שוב משקפיים לכל המשפחה)
לפי הביקורת של עופר על המסך 3D נשמע שההעברה דווקא עובדת יפה.Netstat כתב:שלא יובן לא נכון גם אני משתוקק ל3D בסגנון אוואטר אבל אני לא בטוח שהתרגום הבייתי למערכות קולנועיות יהיה מוצלח באותה רמה אבל LETS WAIT AND SEE WHERE THE WIND BLOWS . כנראה שרק הזמן יגיד ....
- oferlaor
- מנהל

netstat,
לפי ההגיון הזה, היינו צריכים לכתוב על HDTV רק כשזה היה מגיע לארץ במקום לדחוף את הנושא ולקדם אותו.
כתפיסת עולם, אנחנו רוצים להקדים וליידע את כולם לפני שהטכנולוגיה מצליחה לעקוב ומגיעה בפועל לכאן. כך עושים מגזינים עתידניים וכך אנחנו רואים את עצמנו.
EB1000,
REAL-D זו חברה. ממה שאני מבין היא זו שמחזיקה את הפטנטים על פילטרים מקוטבים רדיאלית. הם לא רק מייצרים משקפיים פסיביים אלא מתעסקים בכל נושא התלת מימד ומייצרים משקפיים ליצרני מסכים (לא רק פנסוניק) וגם בבתי קולנוע (פסיביים ואקטביים בהתאם לסוג המקרן).
לפי ההגיון הזה, היינו צריכים לכתוב על HDTV רק כשזה היה מגיע לארץ במקום לדחוף את הנושא ולקדם אותו.
כתפיסת עולם, אנחנו רוצים להקדים וליידע את כולם לפני שהטכנולוגיה מצליחה לעקוב ומגיעה בפועל לכאן. כך עושים מגזינים עתידניים וכך אנחנו רואים את עצמנו.
EB1000,
REAL-D זו חברה. ממה שאני מבין היא זו שמחזיקה את הפטנטים על פילטרים מקוטבים רדיאלית. הם לא רק מייצרים משקפיים פסיביים אלא מתעסקים בכל נושא התלת מימד ומייצרים משקפיים ליצרני מסכים (לא רק פנסוניק) וגם בבתי קולנוע (פסיביים ואקטביים בהתאם לסוג המקרן).
- faza
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 306
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מה לגבי משקפים לקולנוע?
עליהם לא מדברים?
אני מועניין לרכוש זוג שיהיה נוח. בסרט האחרון שראיתי (אליס בארץ הפלאות, שהיה נפלא) המשקפיים
שקבלתי הרגו אותי ויש לי סימן על האף עד עכשיו
עליהם לא מדברים?
אני מועניין לרכוש זוג שיהיה נוח. בסרט האחרון שראיתי (אליס בארץ הפלאות, שהיה נפלא) המשקפיים
שקבלתי הרגו אותי ויש לי סימן על האף עד עכשיו
עסקים Business - www.faz-arc.co.il
תענוג Pleasure - www.fjcruiser.co.il
תחביב Hobby - www.gsm-israel.co.il
האתר של אשתי - www.michalf.com מדהים!
תענוג Pleasure - www.fjcruiser.co.il
תחביב Hobby - www.gsm-israel.co.il
האתר של אשתי - www.michalf.com מדהים!
עופר כנראה לא הבנת את הכוונה שלי ,תפיסת העולם שלך ושל עמיתך ידועה ומוכרת לי ,ואני חושב שיש לזקוף לא מעט לזכותכם בקידום הנושא הHD וגם את נושא הHT בארץ .oferlaor כתב:netstat,
EB1000,
REAL-D זו חברה. ממה שאני מבין היא זו שמחזיקה את הפטנטים על פילטרים מקוטבים רדיאלית. הם לא רק מייצרים משקפיים פסיביים אלא מתעסקים בכל נושא התלת מימד ומייצרים משקפיים ליצרני מסכים (לא רק פנסוניק) וגם בבתי קולנוע (פסיביים ואקטביים בהתאם לסוג המקרן)....
מה שציינתי הוא שאביזר כמו משקפי 3D ,ונגן BD 3D ,שהם אביזרים נלווים למסך 3D ,ראויים לכתבה באמת כאשר מסכי ה3D יגיעו לארץ ויתחילו להמכר בצורה סדירה ,וברגע שיצאו תכנים מתאימים .
לצערינו לפי מיטב ידיעתי בארץ עדיין אין מכירות למוצרים אלו נכון לעכשיו ,ולפי מה שהבנתי בקריאה בפורומי חול הסרט היחידי שיצא בחול נכון לרגעים אלו ב3D הוא MONSTER VS ALIENS ,והוא לא חף מבעיות של GHOSTING ותופעות של BLURING בסצנות מסוימות ,שלא לדבר על השמע החלש שלו .דרך אגב עלות הסרט בAMAZON היא 350$ שהם 1350 ש"ח בקרוב לפני מיסוי .אאוץ .
תסתכל טוב באמזון מה אתה מקבל תמורת 350$ .........
המחיר כולל גם נגן בלוריי 3D ושני זוגות משקפיים !
נראה לך הגיוני שרק הסרט עצמו עולה 350 דולר....??
לא צריך לפחד או להיות אנטי לטכנולוגיה חדשה שיוצאת.
בסך הכל חידושים והתקדמות טכנולוגית זה דבר טוב מאוד.
המחיר כולל גם נגן בלוריי 3D ושני זוגות משקפיים !
נראה לך הגיוני שרק הסרט עצמו עולה 350 דולר....??
לא צריך לפחד או להיות אנטי לטכנולוגיה חדשה שיוצאת.
בסך הכל חידושים והתקדמות טכנולוגית זה דבר טוב מאוד.
- oferlaor
- מנהל

Netstat,
אני חושב שנסכים שלא להסכים כאן. אני חושב שהמאמר הוא מתאים ובמקום, ואנחנו נמשיך לעדכן ולפתח את נושא התלת מימד כמה שרק יהיה ניתן.
אני חושב שנסכים שלא להסכים כאן. אני חושב שהמאמר הוא מתאים ובמקום, ואנחנו נמשיך לעדכן ולפתח את נושא התלת מימד כמה שרק יהיה ניתן.