חג עצמאות שמח (f)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
keyser פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #1 

בה' באייר תש"ח (14 במאי 1948), כ-8 שעות לפני סיום המנדט הבריטי, נחתמה מגילת העצמאות ודוד בן-גוריון (לימים ראש ממשלתה הראשון של מדינת ישראל) הכריז על הקמת מדינת ישראל. ההכרזה באה בעקבות החלטת החלוקה של עצרת האו"ם - החלטה 181 מיום 29 בנובמבר 1947.
יום העצמאות מציין את נס תחייתו המדינית של עם ישראל במולדתו.
יום שאנו רואים בעניינו את התגשמות חזון הגאולה של עם ישראל וארץ ישראל .

אָבִינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם, צוּר יִשְׂרָאֵל וְגואֲלו, בָּרֵךְ אֶת מְדִינַת יִשְׂרָאֵל, רֵאשִׁית צְמִיחַת גְּאֻלָּתֵנוּ. הָגֵן עָלֶיהָ בְּאֶבְרַת חַסְדֶּךָ וּפְרשׁ עָלֶיהָ סֻכַּת שְׁלומֶךָ וּשְׁלַח אורְךָ וַאֲמִתְּךָ לְרָאשֶׁיהָ, שָׂרֶיהָ וְיועֲצֶיהָ, וְתַקְּנֵם בְּעֵצָה טובָה מִלְּפָנֶיךָ. חַזֵּק אֶת יְדֵי מְגִנֵּי אֶרֶץ קָדְשֵׁנוּ, וְהַנְחִילֵם אֱלהֵינוּ יְשׁוּעָה וַעֲטֶרֶת נִצָּחון תְּעַטְּרֵם, וְנָתַתָּ שָׁלום בָּאָרֶץ וְשִׂמְחַת עולָם לְיושְׁבֶיהָ. וְאֶת אַחֵינוּ כָּל בֵּית יִשְׂרָאֵל, פְּקָד-נָא בְּכָל אַרְצות פְּזוּרֵיהֶם, וְתולִיכֵם מְהֵרָה קומְמִיּוּת לְצִיּון עִירֶךָ וְלִירוּשָׁלַיִם מִשְׁכַּן שְׁמֶךָ, כַּכָּתוּב בְּתורַת משֶׁה עַבְדֶּךְ: אִם יִהְיֶה נִדַּחֲךָ בִּקְצֵה הַשָּׁמַיִם, מִשָּׁם יְקַבֶּצְךָ ה' אֱלהֶיךָ וּמִשָּׁם יִקָּחֶךָ: וֶהֱבִיאֲךָ ה' אֱלהֶיךָ אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר יָרְשׁוּ אֲבתֶיךָ וִירִשְׁתָּהּ, וְהֵיטִבְךָ וְהִרְבְּךָ מֵאֲבתֶיךָ: וְיַחֵד לְבָבֵנוּ לְאַהֲבָה וּלְיִרְאָה אֶת שְׁמֶךָ, וְלִשְׁמר אֶת כָּל דִּבְרֵי תּורָתֶךָ, וּשְׁלַח לָנוּ מְהֵרָה בֶּן דָּוִד מְשִׁיחַ צִדְקֶךָ, לִפְדּות מְחַכֵּי קֵץ יְשׁוּעָתֶךָ. הופַע בַּהֲדַר גְּאון עֻזֶּךָ עַל כָּל יושְׁבֵי תֵּבֵל אַרְצֶךָ, וְיאמַר כּל אֲשֶׁר נְשָׁמָה בְּאַפּו: ה' אֱלהֵי יִשְׂרָאֵל מֶלֶךְ וּמַלְכוּתו בַּכּל מָשָׁלָה, אָמֵן סֶלָה

הרב דרוקמן פעם אמר: "אנחנו מתבשלים במיץ של עצמנו, ולא שמים לב במה זכינו".
לאחר השואה וכל הדורות שנרדפו ע"י הגויים, קיבלנו מדינה בה אנו יכולים לחיות ברשות עצמנו ללא טובות מאף אחד ומבלי לברוח מאף אחד.

ממקום מושבי בניכר ובשם תושבי כפר יאבויה, אני מאחל חג עצמאות שמח לכם ולבני משפחתכם.

מני. (Y)

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4809
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #2 

חג שמח ויומהולדת שמח למדינת ישראל :cake:

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

IL62 מאחל יום הולדת 62 שמח למדינתמו היקרה (Y)
052-4200610

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #4 

keyser כתב:וְאֶת אַחֵינוּ כָּל בֵּית יִשְׂרָאֵל, פְּקָד-נָא בְּכָל אַרְצות פְּזוּרֵיהֶם, וְתולִיכֵם מְהֵרָה קומְמִיּוּת לְצִיּון עִירֶךָ וְלִירוּשָׁלַיִם מִשְׁכַּן שְׁמֶךָ (Y)
...
תעשה טובה אלוהים שכח מזה .. זה לא בהכרח עושה טוב לנו ובטח שלא להם .
פעם ראיתי משהו הזוי בטיוי , שבט של "בני ישראל" , יהודים יותר מאיתנו ,החיים על איזה הר ירוק באמצע שומקום , סטייל גן-עדן , מאושרים מסופקים מחייהם - פשוט - ראו שטוב להם .. בקיצור החליטו לעלות אותם לארץ , 20 איש מהם (ברי המזל -- (n) ) , הם כ''כ היו נירגשים ומאושרים - הסוף עצוב - הם עלו לארץ - החיים שלהם בזבל .

יום עצמאות שמח ומזל-טוב למדינה !
אנחנו נחגוג את זה במנגל ונסיים בשפת הים עם הילדים .
אני מאושרת ומודה לאל על החופש שלי ועל המדינה שלי .
החיים שלי דבש .

הבעיה היא שאני עושה את זה על חשבונם של אחרים . על חשבון הבנים שנהרגו , על חשבון המשפחות שלהם השבורות לעולמי עד , על חשבון החברים הכואבים שלהם .
בזכותם - ועל חשבונם .

זה היה יכול להיות מצויין אם הייתי מסכימה להקריב את בניי בשביל המדינה והחיים בה , אבל אני לא .
אני לא רוצה גיבורים - אני לא רוצה פטריוטים - אני לא רוצה סיסמאות יפות , אני רוצה ילדים חיים .
אז מפה - אני מבקשת סליחה ומרכינה ראש big time

חג מגניב לכולם :|

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

חג שמח לכל בית ישראל